banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 25 Jun 2025, 09:58

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 506 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 26  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 28 Mar 2009, 08:22 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 12 Avg 2008, 07:15
114_AhmeD je napisao:
MATEJ 9:9

Kad je Isus odatle otišao dalje, vidje čovjeka po imenu Mateja gdje sjedi na carini. Reče mu: "Hajde za mnom!" On ustade i ode za njim.

MARKO 2:14

Prolazeći vidje Levija, sina Alfejeva, gdje sjedi na carini. Reče mu: "Hajde za mnom!" On ustade i otide za njim.

nema tu brate kontradikcija! situacija ti je ista kao i s Šimunom Petrom! Pravo ime mu je bilo Šimun, a zvali su ga Petar! Jasno se vidi iz ova dva citata da je pravo ime Mateju bilo Levi, ali su ga zvali Matej!
Situacija je malo jasnija ako uzmemo ovaj prevod...

9 Odlazeći odande, ugleda Isus čovjeka zvanog Matej gdje sjedi u carinarnici.

14 Prolazeći ugleda Levija Alfejeva gdje sjedi u carinarnici. I kaže mu: "Pođi za mnom!" On usta i pođe za njim.

Vrh

PostPoslato: 28 Mar 2009, 08:28 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 25 Jun 2007, 12:00
Bratu Ahmedu nije jasno zašto se različita imena koriste za istu osobu pa kad je reč o istoj osobi smatra da je uBibliji trebalo navesti kako je u oba slučaja reč o istom kao u slučaju Petra , Pavla, Nigera itd.

Vrh

PostPoslato: 28 Mar 2009, 11:38 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Feb 2009, 21:46
mastermind je napisao:
114_AhmeD je napisao:
MATEJ 9:9

Kad je Isus odatle otišao dalje, vidje čovjeka po imenu Mateja gdje sjedi na carini. Reče mu: "Hajde za mnom!" On ustade i ode za njim.

MARKO 2:14

Prolazeći vidje Levija, sina Alfejeva, gdje sjedi na carini. Reče mu: "Hajde za mnom!" On ustade i otide za njim.

nema tu brate kontradikcija! situacija ti je ista kao i s Šimunom Petrom! Pravo ime mu je bilo Šimun, a zvali su ga Petar! Jasno se vidi iz ova dva citata da je pravo ime Mateju bilo Levi, ali su ga zvali Matej!
Situacija je malo jasnija ako uzmemo ovaj prevod...

9 Odlazeći odande, ugleda Isus čovjeka zvanog Matej gdje sjedi u carinarnici.

14 Prolazeći ugleda Levija Alfejeva gdje sjedi u carinarnici. I kaže mu: "Pođi za mnom!" On usta i pođe za njim.

Ah, dvostruke standarde korsitite. Levi koga su zvali Matej, hajde u redu uzet ćemo da je ta osoba imala dvojni identitet .. A sta cemo ovdje ?

Jeseju se rodi kralj David. Davidu se rodi Salomon sa ženom Urijinom, ( Mataj 1:6)

Sin Melejin, sin Menin, sin Matatin, Sin Natanov, sin Davidov, ( Luka 3:31)

KO je sad Isusov "praotac".... Natan ili Solomon ?

-----------------

Evo još jedna...

On će biti velik i zvat će se Sin Svevišnjega. Gospodin Bog dat će mu prijestolje njegova oca Davida. ( Luka 1:32)

Zato objavljuje Gospod za Jojakima, kralja Judina: 'Neće potomak od njega sjediti na prijestolju Davidovu. Mrtvo će tijelo njegovo biti predano žegi dana i studeni noći ( Jeremija 36:30)

Ajd pa cemo ici dalje .....

Vrh

PostPoslato: 28 Mar 2009, 15:11 
staromodan
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2002, 16:42
:D :D :D

zbog toga se meni i ne prica....unaprijed mogu da kazem sta ces da pitas..vec sistematski razradjeno..i kad bi ti se dao odgovor kao i ovdje ne bi bio zadovoljan. Cudi me da nisi krenuo od S.Z pa postavio pitanje iz 1Samuilove 9;1 i 14;51... :lol: :lol: :lol:

znaci svojim nedostatkom poznavanja Biblije pokusavas nadoknaditi sa nekim greskam koje pokusavas naturiti onako kako vi iz islama vidite. nije problem pitati, ljudi smo... problem je kad odes na google pa fino napises "greske u Bibliji" i onda dobijes sistematski sve...i samo ides na copy - paste...

ajd kad drugi put to uradis pokusaj ukucati nesto sto ce te voditi na odgovor vezano za tvoj problem...jer sto se tice rodoslovlja iz Mateja i Luke moze se pronaci. :evil3:
kad to pronadjes onda postavis ovdje gresku(ono sto ti je nejasno) i odgovor, pa ljudski kazes ljudi ja ne mogu prihvatiti taj odgovor...i prica onda gotova.

evo ti kratak odgovor...Matej prati carsku liniju, dok Luka prati krvnu liniju...e sad me jos pitaj zasto Matej radi carsku, a Luka krvnu.

Vrh

PostPoslato: 28 Mar 2009, 16:32 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

spavac je napisao:

zbog toga se meni i ne prica....unaprijed mogu da kazem sta ces da pitas..vec sistematski razradjeno..i kad bi ti se dao odgovor kao i ovdje ne bi bio zadovoljan. Cudi me da nisi krenuo od S.Z pa postavio pitanje iz 1Samuilove 9;1 i 14;51... :lol: :lol: :lol:

znaci svojim nedostatkom poznavanja Biblije pokusavas nadoknaditi sa nekim greskam koje pokusavas naturiti onako kako vi iz islama vidite. nije problem pitati, ljudi smo... problem je kad odes na google pa fino napises "greske u Bibliji" i onda dobijes sistematski sve...i samo ides na copy - paste...

ajd kad drugi put to uradis pokusaj ukucati nesto sto ce te voditi na odgovor vezano za tvoj problem...jer sto se tice rodoslovlja iz Mateja i Luke moze se pronaci. :evil3:
kad to pronadjes onda postavis ovdje gresku(ono sto ti je nejasno) i odgovor, pa ljudski kazes ljudi ja ne mogu prihvatiti taj odgovor...i prica onda gotova.

evo ti kratak odgovor...Matej prati carsku liniju, dok Luka prati krvnu liniju...e sad me jos pitaj zasto Matej radi carsku, a Luka krvnu.

pa ne znam ja Bibliju, pitam te de mi objasnis kao sto bi ja tebi Kur'an objasnio, ali ti samo linkove neke ljepis. Da ponovim

Jeseju se rodi kralj David. Davidu se rodi Salomon sa ženom Urijinom, ( Mataj 1:6)

PIŠE DA JE SIN ovog ovog ovog. ?

On će biti velik i zvat će se Sin Svevišnjega. Gospodin Bog dat će mu prijestolje njegova oca Davida. ( Luka 1:32)

Zato objavljuje Gospod za Jojakima, kralja Judina: 'Neće potomak od njega sjediti na prijestolju Davidovu. Mrtvo će tijelo njegovo biti predano žegi dana i studeni noći ( Jeremija 36:30)

I ovaj mi isto objasni, zasto se bojis pitanja toliko ? ja imam neke pogresne stavove, ispravi me prijatelju

Vrh

PostPoslato: 28 Mar 2009, 17:35 
staromodan
Korisnikov avatar

114_AhmeD je napisao:
spavac je napisao:

pa ne znam ja Bibliju, pitam te de mi objasnis kao sto bi ja tebi Kur'an objasnio, ali ti samo linkove neke ljepis. Da ponovim

PIŠE DA JE SIN ovog ovog ovog. ?

I ovaj mi isto objasni, zasto se bojis pitanja toliko ? ja imam neke pogresne stavove, ispravi me prijatelju

dobro je, konacno si priznao..sad jos lavic da mi se izvini kad je rekao da te vrijedjam i napadam, da se izbrise moj post jer sam napisao "zasto da pricam sa nekim ko nije citao Bibliju"....lavicu druze di si... :cat:

ahmede, nemoj me tjerati da ti kazem da si glup...i ne bi to bilo kao tipa pa ono mrzim te vec sto si opet postovao moj zadnji post i ponovo me pitao nesto za sto sam vec kratko ti odgovorio...de procitaj jos jednom, bosanac jedan. :D, vezano za rodoslov...

Vrh

PostPoslato: 28 Mar 2009, 17:38 
staromodan
Korisnikov avatar

posjeti me gdje sam ti dao link za ovo tvoje pitanje...mani se manipulacije...samo sam rekao da ti to mozes da istrazis preko googla vezano za rodoslov. :evil3:

Vrh

PostPoslato: 28 Mar 2009, 18:51 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

spavac je napisao:
posjeti me gdje sam ti dao link za ovo tvoje pitanje...mani se manipulacije...samo sam rekao da ti to mozes da istrazis preko googla vezano za rodoslov. :evil3:

covjece nije prvi put da bjezis od odgovora...

sad sam i "bosanac", poslije glupan :P .... Znas li da je plemenska pristrasnost ( citaj nacionalizam) paganski obicaj :) ?

" ti ovo ti ono".... govoris mi da sam glup i bezobrazan ali ok... Pitam te nesto a ti odgovaras " ne znas bibliju".... :D

Ne znam Bibliju, Kur'an ne znam kako treba a kamo li Bibliju, koliko god da znam malo je, citav zivot covjek uci.. ali eto,, de mi odgovori vec jednom covjece....

Imas gore pitanja,,, ocekujem odgovor :) .. /( nemoj samo da bude ponovo " ti si glup" )

Prvo kažete " levija su zvali matej " OK
Kad vam navedem da pise da je NATAN predak Isusa u drugom stihu to je SOLOMON, .. SIN.. vi kazete carska loza,, sin iz carske loze---- OK i to ( iako mi nisu odgovori bas upecatljivi )

šta je sa ovim ?

NEMOJ BJEZATI OD ODGOVORA SPAVACU

Vrh

PostPoslato: 28 Mar 2009, 20:37 
staromodan
Korisnikov avatar

nemoj se ljutiti, al svi smo mi bosanci... :D i tesko se kontamo..

receno ti je da je Matej radio carsku lozu, Luka krvnu...valjda si primjetio to...e sad i da ti napisem seminarski rad o zivotu jevreja, njihovoj kulturi, pravilima...a sam znas da ne postoje ko ameri 200 godina, ti opet ne bi bio zadovoljan... :evil3: jel sad kontas...a ja nemam vremena da tracim sa tobom..jednom sam potrosio dok sam ti dao stihove koji su vezani za rijec hmd i nisi mi dao odgovor.. :evil3: nemoj ni sad da pises o tome, nema potrebe...

Vrh

PostPoslato: 29 Mar 2009, 21:35 
Veteran
Veteran

Pozdrav brat Ahmedu.
Pokušao bih dati odgovor a ne zameri mi ako pogrešim jer govorim onako kako razumem a ko je savršen u razumu blago njemu.

Ovde je reč o caru Judinom Joakimu koji je učinio nešto što nije smeo učiniti i zato mu se izriče osuda da će se njegovo Joakimovo mrtvo telo baciti napolje gde će ga sunce danju i mraz noću pogađati.
Po toj lozi Joakimovoj niko neće sedeti naprestolu carskom zbog predhodno navedenog dela.

Ovaj opis nema nikakve veze sa predhodnim jer je tamo reč o Joakimu caru Judinom a ovde se pominje neko ko se ne zove Joakim već sin Svevišnjeg a stiže kroz Davidovo potomstvo.
Gospod Isus je taj potomak koga devojka rađa u Vitlejemu i sin je Svevišnjega.

Ako je mom bratu možda sporan onaj momenat gde se pominje presto Davidov tad se treba razlučiti šta je presto a šta potomstvo. za prestolom može biti bilo ko a potomak je rod.

ako valja hvala Bogu a ako ne preciziraj pitanje.

Vrh

PostPoslato: 29 Mar 2009, 22:24 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Gad pođe k Davidu i navijesti mu ovo: "Hoćeš li da dođe na zemlju tvoju sedam godina gladi, ili da bježiš tri mjeseca pred svojim neprijateljima i oni da te gone, ili da bude tri dana kuga u tvojoj zemlji? Sad promisli i gledaj, što ću odgovoriti onome, koji me je poslao!" ( 2 samuel 24:13)

11)Gad pođe k Davidu i navijesti mu: "Ovako veli Gospod: Biraj sebi
12) Ili tri godine gladi
ili tri mjeseca bijega pred svojim neprijateljima, a pritom da te stigne mač neprijatelja tvojih, ili tri dana mač Gospodnji, kuga, u zemlji, a pritom da ubija anđeo Gospodnji po svim krajevima Izraelovim. Sad promisli, što ću odgovoriti onome, koji me je poslao!" ( 1 Ljetopis 21 )

Vrh

PostPoslato: 30 Mar 2009, 19:53 
Veteran
Veteran

E to je ono o čemu sam nekad pisao da su prevodioci načinili mnoge greške ne samo po pitanju gornjih brojeva već i o 2300-2400 dana kod Danila.
Smisao celih rečenica je toliko različit da jedna govori o nečemu da će ga biti a na drugom da ga neće biti...pisao sam o tome i vrtilo mi se u glavi.
Negde ima manje glava u jevanđelju negde više(u istom jevanđelju) gledano u dalju istoriju.

Počneš da govoriš o jevanđelju kad ono problem, počnem o Otkrivenju i tamo problem jer čitamo iz različitih prevoda i šta sad...
Zato izbrisah teme pod ovim pseudonimom.
pozdrav.

Vrh

PostPoslato: 30 Mar 2009, 20:14 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

lavić je napisao:
E to je ono o čemu sam nekad pisao da su prevodioci načinili mnoge greške ne samo po pitanju gornjih brojeva već i o 2300-2400 dana kod Danila.
Smisao celih rečenica je toliko različit da jedna govori o nečemu da će ga biti a na drugom da ga neće biti...pisao sam o tome i vrtilo mi se u glavi.
Negde ima manje glava u jevanđelju negde više(u istom jevanđelju) gledano u dalju istoriju.

Počneš da govoriš o jevanđelju kad ono problem, počnem o Otkrivenju i tamo problem jer čitamo iz različitih prevoda i šta sad...
Zato izbrisah teme pod ovim pseudonimom.
pozdrav.

u redu, daj nam ti svoju ispravnu bibliju. ja sam uzeo citate iz prve koju sam naletio. Znaci, uzmi ti koju hoces i daj nam odgovor na pomenuto pitanje.

Problem u prevodima, verzijama, hoćemo sad raspravljati cija biblija ispravnija. Koja je prava bozija rijec i sta dajete ljudima da citaju kad kaezes da prevodi ne valjaju....

Spavacu,, jos jednom. Daj nam ti ispravnu bibliju, pomenute citate napisi i objasni kontradiktornost

Vrh

PostPoslato: 30 Mar 2009, 21:41 
Veteran
Veteran

Brate, ni jednog momenta nisam rekao da nema propusta u Bibliji već pomenuh da sam pre godinu dana navodio neke primere o propustima.
ne nudim ni jednu Bibliju kao knjigu koja nema propust jer bi ona morala biti pisana rukom apostola.
Verujem u reči Esena i svih proroka a što ljudi napisaše brojke i reči i rečenice a negde i celu glavu onako kako napisaše ja za to nisam kriv.
Rekao sam da izbrisah dosta tema iz razloga što sam po jednom prevodu u pravu a drugi me demantuje.

onaj ko ozbiljnije istražuje Bibliju uvideće da ima propusta ali to ne znači da vera nije prava jer se reči mogu promeniti u smislu ali činjenice o nekome ne.
pozdrav.

Vrh

PostPoslato: 30 Mar 2009, 23:43 
staromodan
Korisnikov avatar

tvoje nerazumjevanje objasnjava kontradiktornosti... :evil3: ustvari nije samo to problem...nisi ti ovdje da saznas. :wink:

Vrh

PostPoslato: 31 Mar 2009, 12:01 
Veteran
Veteran

Spavacu
preciziraj na koga se odnosi gornji tekst u tvom postu.

Vrh

PostPoslato: 31 Mar 2009, 13:51 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

lavić je napisao:
Brate, ni jednog momenta nisam rekao da nema propusta u Bibliji već pomenuh da sam pre godinu dana navodio neke primere o propustima.
ne nudim ni jednu Bibliju kao knjigu koja nema propust jer bi ona morala biti pisana rukom apostola.Verujem u reči Esena i svih proroka a što ljudi napisaše brojke i reči i rečenice a negde i celu glavu onako kako napisaše ja za to nisam kriv.
Rekao sam da izbrisah dosta tema iz razloga što sam po jednom prevodu u pravu a drugi me demantuje.

onaj ko ozbiljnije istražuje Bibliju uvideće da ima propusta ali to ne znači da vera nije prava jer se reči mogu promeniti u smislu ali činjenice o nekome ne.
pozdrav.

E to je razlog sto mi muslimani se ne povodimo za biblijom, jer nije autenticna i svasta je dodano i izbaceno iz nje te se vjera iskrivila. Ne mozete znati koji je tekst pravi a koji nije.

Zato prijatelju, Allah poslao Muhammeda savs da nam kaze istinu o poslanicima i Allahu samom i da nas vrati na vjeru Isusovu.

Ima jos primjera koji definitivno govore da Biblija nije autenticna i da ima gresaka, pored kontradiktornog teksta tu su i stvari koje se kose naukom. Ja samo pozivam ljude da otvore oci i sami se uvjere.

Vrh

PostPoslato: 31 Mar 2009, 15:29 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2006, 11:40
Ako neko ne razumije neke dijelove ne mora da znači da nije autentična.

Ne razumijem ni ja druge svete knjige pa mi ne pada na pamet da kažem da nisu autentične samo zato što ih ne razumijem kako treba.

Mada, kada bi me interesovale potrudila bih se da ih razumijem.

Razumjevanje se vrši srcem, a ne razumom i logikom.

Vrh

PostPoslato: 31 Mar 2009, 15:51 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Talija je napisao:
Ako neko ne razumije neke dijelove ne mora da znači da nije autentična.

Ne razumijem ni ja druge svete knjige pa mi ne pada na pamet da kažem da nisu autentične samo zato što ih ne razumijem kako treba.

Mada, kada bi me interesovale potrudila bih se da ih razumijem.

Razumjevanje se vrši srcem, a ne razumom i logikom.

Vaš odgovor je uvjek " ne razumješ", " nisi ti to shvatio", pa u redu ne razumjem de mi vi pokažite ispravno pa da razumjem i ja.

Ja ne mogu shvatiti kako Gad nagovjestava 3 godine , a par stranica dalje Gad najavljuje 7 godina, i moj zdrav razum vidi u kontradikciju....

"Razumjevanje se vrsi srcem a ne razumom i logikom " NE, Ne i ne- nikako
Kako ti razumješ " Gad rekao 3 godine, par stranica dalje- Gad je rekao 7 godina".. Hoćeš samo mahati glavom " aha - aha" nema ovdje problema" jer je to božija riječ ?

Bog nam je dao razum da ga koristimo, a srce i osjecaji nas cesto mogu varati. Ako bi se samo srcu prepustili lose bi prosli..

Isto kao da stoji crveno svijetlo na semaforu pa vozac kaze, mene srce vuce da krenem sad, brze da dodjem a ovaj drugi mu kaze " de razmisli malo covjece, ne idi kroz zabranu udarit ces", ali meni osjecaji govore da cu proci - nastavi vozac

Da, srcem se vjeruje, ali preko zdravog razuma ! a nikako izostaviti pamet i ici na slijepo

Vrh

PostPoslato: 31 Mar 2009, 16:01 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2006, 11:40
Nisam ja Jehovin Svjedok pa da učim napamet citate iz Biblije. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Mnoge priče su u stvari pouke, ali ne, niko ne vidi pouku nego kako i kojim redom su složene riječi, zašto su slova ovakva ili onakva... bave se stvarima koja nisu od vitalnog značaja.

Šta bi trebao raditi čovjek koji je nepismen? Umrijeti bez vjere? Jer ne može čitati i tumačiti svete tekstove? :D

Svako ima 10 Božijih zapovjesti da ih se pridržava, kao i da upražnjava najbitnije svete tajne:
krštenje, post, ispovjest, pokajanje, žrtvu, pričešće, miropomazanje (krštenje i miropomazanje samo jednom u životu).

"Blago onima koji ne vidješe a povjerovaše" :wink:

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 506 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 26  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]