spavac je napisao:
:D
zbog toga se meni i ne prica....unaprijed mogu da kazem sta ces da pitas..vec sistematski razradjeno..i kad bi ti se dao odgovor kao i ovdje ne bi bio zadovoljan. Cudi me da nisi krenuo od S.Z pa postavio pitanje iz 1Samuilove 9;1 i 14;51...
znaci svojim nedostatkom poznavanja Biblije pokusavas nadoknaditi sa nekim greskam koje pokusavas naturiti onako kako vi iz islama vidite. nije problem pitati, ljudi smo... problem je kad odes na google pa fino napises "greske u Bibliji" i onda dobijes sistematski sve...i samo ides na copy - paste...
ajd kad drugi put to uradis pokusaj ukucati nesto sto ce te voditi na odgovor vezano za tvoj problem...jer sto se tice rodoslovlja iz Mateja i Luke moze se pronaci.
kad to pronadjes onda postavis ovdje gresku(ono sto ti je nejasno) i odgovor, pa ljudski kazes ljudi ja ne mogu prihvatiti taj odgovor...i prica onda gotova.
evo ti kratak odgovor...Matej prati carsku liniju, dok Luka prati krvnu liniju...e sad me jos pitaj zasto Matej radi carsku, a Luka krvnu.
pa ne znam ja Bibliju, pitam te de mi objasnis kao sto bi ja tebi Kur'an objasnio, ali ti samo linkove neke ljepis. Da ponovim
Jeseju se rodi kralj David. Davidu se rodi Salomon sa ženom Urijinom, ( Mataj 1:6)
Sin Melejin, sin Menin, sin Matatin, Sin Natanov, sin Davidov, ( Luka 3:31)
PIŠE DA JE SIN ovog ovog ovog. ?
On će biti velik i zvat će se Sin Svevišnjega.
Gospodin Bog dat će mu prijestolje njegova oca Davida. ( Luka 1:32)
Zato objavljuje Gospod za Jojakima, kralja Judina:
'Neće potomak od njega sjediti na prijestolju Davidovu. Mrtvo će tijelo njegovo biti predano žegi dana i studeni noći ( Jeremija 36:30)
I ovaj mi isto objasni, zasto se bojis pitanja toliko ? ja imam neke pogresne stavove, ispravi me prijatelju