Evo pročitao sam postove Leone i Talije i mogao bi ja sad na svaku njihovu dodati dvije koje vuku na moju stranu ali ruzno je to i ode u beskraj a nista se ne postize. Ruzno je da mi, ljudi od vjere pocinjemo ovakve dijaloge, ako ih i mozemo nazvati tako. Problem je nastao nakon mojih komantara na Ivanovo evanđelje Talija mi reče da se držim Islama. I ja sam čovjek, imam svoje ubjeđenje i znam ispravnost određene stvari, ne znam zašto ti je toliko zasmetao moj komentar ( a vjerujem da ih nisi sve ni pročitala ) ali ok, nećemo se vraćati na to.
...i lijepim savjetom pozivaj
i s njima ne najljepši način raspravljaj! Gospodar tvoj zna one koji su zalutali s puta Njegova, i On zna one koji su na Pravome putu. ( An Nahl 125)
Jednom su sjedili ashabi sa poslanikom savs pa je jedan od prisutnih poceo vrijedjati Ebu Bekra r.a, Ebu Bekr je šutio jedno vrijeme a nakon tog mu odvratio na uvredu. Poslanik savs se digao ljuto i krenuo vani, za njim Ebu Bekr pa nakon sto ga je stigao pita ga: boziji poslanice, zasto si ljutito izisao a on mu odgovori: Ebu Bekre, dok si sutio na uvrede tog covjeka Allaha radi, vidio sam meleke oko tebe, a kad si i ti poceo, oni su otisli a sejtani dosli.
za @LeonaAli, nekako imam osjecaj da ce uskoro doci post od njega "Treba sve hriscane poubijati jer je hriscanstvo zlo". Ja ne znam na osnovu čega si dobila ovakvo mišljenje o meni.
Leona meni su kršćani dragi, znam da ste iskreni u vjeri svojoj i ja ovdje do kasne sate pišem jer vam želim dobro samo, nisam ja plaćen od nikog.
Ti ćeš, sigurno, naći da su vjernicima najljući neprijatelji jevreji i mnogobošci;
i svakako ćeš naći da su vjernicima najbliži prijatelji oni koji govore: "Mi smo kršćani", zato što među njima ima svećenika i monaha i što se oni ne ohole. (Trpeza 82)
....Mi vjerujemo u ono što je objavljeno nama i u ono što je objavljeno vama, naš Bog i vaš Bog jeste-jedan, mi se njemu pokoravamo." (El-Ankebut )
Šta ja da uradim da ti pokažem da nisam takav, da nemam ambicije ubijati nikog ovdje ? Reci, voljan sam da uradim
Evo tebi jedan poklon od tvog prijatelja.