banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 28 Jun 2025, 19:02

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 734 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 37  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Islam
PostPoslato: 26 Mar 2009, 16:12 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Feb 2009, 21:46
Talija je napisao:
Sve si lijepo napisao, ali šta će biti ako se pojavi neki novi "Sveti duh" tj. neki novi Muhamed pa kaže, "e ovo vam sve do sada pada u vodu, ja sam taj!"

Što je u Hrišćanstvu očito, za Islam nije, jer priznavanjem onog u šta Hrišćani vjeruju Islamska vjera postaje izlišna.
Priznavanjem onoga u šta Islam vjeruje Hrišćanstvo gubi smisao.

Tako da je dalje ubjeđivanje nepotrebno, jer možete pisati do sudnjeg dana a opet ostati na istom.

Allah nam je rekao u svim knjigama kako će završiti lažci koji govore u njegovo ime i znamo kroz povjest puno primjera kako su završili oni Talija. Svi su ubijeni i ponizeni, a pogledaj Muhammeda a.s, bezbroj ljudi ga u stopu zeli slijediti i sad i prije i poslije i muslimani velicaju Isusa kao Mesiju, klanjaju se JEDNOM BOGU i imaju Boziju objavu. Razmisli malo, moze li obican nepismeni covjek iz pustinje ovako nesto napraviti ? NEMA SANSE zaista. Imalo ako razmislis o Muhammedu kao osobi, njegovom djelu i onom sta je uradio, morat ces priznati da je poslanik.

Stvar je u tome što kršćani nisu na onom na čemu ih je oporučio da budu Isus i nisu na vjeri poslanika, zato je poslan onaj koji je sve objasnio i vratio ljude na istinu. Donositelj posljednje objave. Priznavanjem Islama gubi smisao: trojstvo, prvi grijeh kao i umiranje isusa na križu za naše grijehe a to i jesu neki postavljeni fundamenti koji nisu ispravni. Ali to ne znači ne priznavanje Isusa kao svete osobe jer se zna koliko ga muslimani "svojetaju" i vole.

Ja ne želim nikog ubjeđivati niti gurati neko svoje lično mišljenje. Moja dužnost od Boga je da ja vas pozovem istini i predočim vam jasne stvari a srca ljudi su u vlasti Boga, on okreće kako hoće koga tako da, nije na meni uputa.

Vi shvatite ovo kao prijateljski poziv onog ko misli na vas, a nikako nametanje neke druge tradicije. Ja pozivam u vjeru Abrahama, vjeru svih poslanika Bozijih

Poslednji put menjao 114_AhmeD dana 26 Mar 2009, 16:26, izmenjena 4 puta

Vrh

PostPoslato: 26 Mar 2009, 16:18 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

lavić je napisao:
Ahmedu Pitanje
1. Ako sam dobro upoznat Muslimani ne priznaju Pavla kao apostola niti njegova dela pa zašto se onda pozivati na njegov tekst? - ne priznamo ali čak u evanđeljima koja je on okarekteriosao validna naći ćemo dokaze o poslaniku koji dolazi, poput 3 pitanja krstitelju: jesi .... jesi mesija? " jesi li poslanik ?"

2. Da li će Muhamed biti sa nama do kraja ili reči koje je napisao?- imaš objašnjenje u onom postu na što se odnosi "dovijeka, zauvjek"

3.Da li je ON - Poslanik a TO - zapis?- On=utješitelj je Muhammed, a riječ TO bi se koristila za sredji rod, da se odnosi na duha " pneuma".. "to će doći" bi bilo, a ne " on će doći", misli se na čovjeka

4. Da li muslimani veruju u duhovne darove? - :-? na sta mislis ??

5. Kako Musliman zaslužuje večni život? - bivanjem na vjeri poslanika Bozijih i radom dobrih djela kojim će zasluziti raj, kao i klonjenja losih

molim saet i direktan odgovor unapred zahvalan.
Pozdrav.

eto

Vrh

PostPoslato: 26 Mar 2009, 16:35 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2006, 11:40
Znam ja i razumijem tvoje napore. A razumi i ti moje.
Pravoslavlje nikada nije na silu nikoga privodilo u svoju vjeru, niti vršilo nasilna pokrštavanja. Ko odluči sam dobro je došao, ko neće...

U duhu pravoslavne religije nije moje da te ispravljam i otvaram oči ne bih li te privela u pravu vjeru, zato ja to i ne radim.

Ako je ovo zaista suština Islamske vjere sumnjam da ćeš dobiti ijednog pristalicu, prije ćeš navući odbojnost i negodovanje.
Meni lično je žao svakoga ko je u njoj, jer sigurno za toliku hulu sumnjam da postoji oproštaj. Pogotovo u vezi Duha Svetoga, a kako je i najavljeno da će biti.
Ta hula na Svetog Duha se ne oprašta.

Vrh

PostPoslato: 26 Mar 2009, 17:01 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Talija je napisao:
Znam ja i razumijem tvoje napore. A razumi i ti moje.
Pravoslavlje nikada nije na silu nikoga privodilo u svoju vjeru, niti vršilo nasilna pokrštavanja. Ko odluči sam dobro je došao, ko neće...

U duhu pravoslavne religije nije moje da te ispravljam i otvaram oči ne bih li te privela u pravu vjeru, zato ja to i ne radim.

Ako je ovo zaista suština Islamske vjere sumnjam da ćeš dobiti ijednog pristalicu, prije ćeš navući odbojnost i negodovanje.
Meni lično je žao svakoga ko je u njoj, jer sigurno za toliku hulu sumnjam da postoji oproštaj. Pogotovo u vezi Duha Svetoga, a kako je i najavljeno da će biti.
Ta hula na Svetog Duha se ne oprašta.

Ruzno je da kačis takve stvari ali u redu je, preći ću preko tog. Ispada da ja prisiljavam ovdje ljude da u nešto vjeruju samo što sam iznio par činjenica, to nije ok nikako.

I da, suština islama je pozivanje na dobro a odvraćanje od zla uz vjerovanje u Boga, ako to ne valja, ne valjam ni ja...

Vrh

PostPoslato: 26 Mar 2009, 17:10 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

114_AhmeD je napisao:
Ruzno je da kačis takve stvari ali u redu je, preći ću preko tog. Ispada da ja prisiljavam ovdje ljude da u nešto vjeruju samo što sam iznio par činjenica, to nije ok nikako.

I da, suština islama je pozivanje na dobro a odvraćanje od zla uz vjerovanje u Boga, ako to ne valja, ne valjam ni ja...

Nisam ništa ružno napisala, ali ti jesi mnogo toga.
Odvraćanje od zla - zlo je po tebi vjerovanje u Sveto Trojstvo, koji čine jednog Boga.

Ok je da pišeš o Islamu, ali se ograniči samo na Islam (ako išta i postoji a da nije nakalemljeno na Stari zavjet i osobe na koje se pozivaju Hrišćani).

Vrh

PostPoslato: 26 Mar 2009, 19:43 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Talija je napisao:
114_AhmeD je napisao:

Nisam ništa ružno napisala, ali ti jesi mnogo toga.
Odvraćanje od zla - zlo je po tebi vjerovanje u Sveto Trojstvo, koji čine jednog Boga.

Ok je da pišeš o Islamu, ali se ograniči samo na Islam (ako išta i postoji a da nije nakalemljeno na Stari zavjet i osobe na koje se pozivaju Hrišćani).

draga prijateljice, mastermind me pitao gdje to isus spominje muhammeda pa sam nakon sto sam spomenuo, duzan mu ostao komentar na osnovu kojeg se zauzeo određeni stav. A ako bi tvoj odgovor na sve moje postove bio " ovo je bogohuljenje" ja tu ne mogu ništa jer problem nije do mene.

I ti dobro znas da ja nemam namjeru provocirati i vrijedjati a posto si ostala bez odgovora, spominjes kako se krscanstvo nije sirilo silom, jok islam jest- cesto nam bacate to u ruke.
Prije tebe je i vim takvo nesto uradio, poceo stavljati neke linkove o teroristima koji ruse republiku srpsku, zasto ubacujete tako nesto, zasto ne pricate o rijecima Isusovim ?

Sta je sad, ljudi primaju Islam masovno, krscani najvise, je li njima neko osvojio srca mačem, puškom s čim li već ?

Zato, ako ti smetaju postovi bolje da ih ne čitaš, ko nema živaca nije za debate i dijaloga. Otkrivanje smeta :roll: ?

Poslednji put menjao 114_AhmeD dana 26 Mar 2009, 19:48, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 26 Mar 2009, 19:48 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Nisam ostala bez komentara, pa zar nije napisao tonu teksta baš Mastermind, s kojim je potpuno opovrgao svaku tvoju tvrdnju? On nije zauzeo drugi stav nego vjerovatno digao ruke od tog posla jer je uzalud pisao onoliko teksta a koji nije našao odjeka i ostao za tebe nerazumljiv.
Zašto bih ja sad ponavljala kao pokvarena ploča sve ono što je čovjek napisao?

Ne znam samo gdje to Hrišćani masovno prelaze u Islam, prosvijetli me. :wink:

Vrh

PostPoslato: 26 Mar 2009, 19:53 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Talija je napisao:
Nisam ostala bez komentara, pa zar nije napisao tonu teksta baš Mastermind, s kojim je potpuno opovrgao svaku tvoju tvrdnju? On nije zauzeo drugi stav nego vjerovatno digao ruke od tog posla jer je uzalud pisao onoliko teksta a koji nije našao odjeka i ostao za tebe nerazumljiv.
Zašto bih ja sad ponavljala kao pokvarena ploča sve ono što je čovjek napisao?

Ne znam samo gdje to Hrišćani masovno prelaze u Islam, prosvijetli me. :wink:

Mastermind je samo napisao komentar za " pneuma" ili "roah" ali nije ni procitao sve sto sam napisao nego se osvrnuo samo na prvi post, na ostalim je sve objasnjeno, to je sve od njega, vjerovatno nema vremena ili nesto drugo, nije nikakvu tonu teksta napisao.

A gdje kršćani prelaze na Islam, pa svugdje :) , evropa, sjeverna amerika, na svakom "ćošku" ćeš nać te podatke

A evo dirljive price jedne,

http://www.youtube.com/watch?v=0Le-bkMevLw

Vrh

PostPoslato: 26 Mar 2009, 20:00 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Evo i ja tebi http://in4s.net/x/index.php?option=com_ ... Itemid=176

Samo što je kazna za prelazak u Hrišćanstvo - smrt! Fleksibilno, nema šta.

Vrh

PostPoslato: 26 Mar 2009, 20:05 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Talija je napisao:
Evo i ja tebi http://in4s.net/x/index.php?option=com_ ... Itemid=176

Samo što je kazna za prelazak u Hrišćanstvo - smrt! Fleksibilno, nema šta.

Izjasni se kako hoces cak i u iranu nece ti niko nista, a ako se izjasnis da si primio islam pa onda ostavis lazac si. Ko bi usao u islam isreno spoznajuci istinu pa onda napustiti, lazac koji je iz koristi prihvatio islam. Niko ne prisiljava te da budes musliman, ali ako budes onda se moras ponasati po nekim normama

Poslednji put menjao 114_AhmeD dana 26 Mar 2009, 20:12, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 26 Mar 2009, 20:09 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

114_AhmeD je napisao:
Pa jest, jer ako primis pa odes, nisi ni usao iskreno nego si usao zbog neke koristi, sta ocekivati od takve osobe osim da nered napravi ? :wink:

Pa ne znam onda zašto primaju tolike Hrišćane kad će ionako napraviti nered?

Vrh

PostPoslato: 26 Mar 2009, 20:16 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Talija je napisao:
114_AhmeD je napisao:
Pa jest, jer ako primis pa odes, nisi ni usao iskreno nego si usao zbog neke koristi, sta ocekivati od takve osobe osim da nered napravi ? :wink:

Pa ne znam onda zašto primaju tolike Hrišćane kad će ionako napraviti nered?

Zasto primaju-- ko ?.. Bog prima i vodi ne ljudi, ne primamo mi, nema tu institucije niti organizacije, nije to crkva niti islamska zajednica...
A poznato je da ti isti konvertiti predju jer spoznaju istinu i budu bolji od vecine tih "rođenih" jer uzmo 100% iskreno i idu iz pocetka i ne propustaju nista.

Primjer kod mene su 2 brata srbina " branislav i aleksandar" koji su prije nekoliko godina postali muslimani " hamza i abdurrahmaan " i tako mi Boga uzvisenog ja svijedocim da su bolji od vecine i da su primjer.

Vrh

PostPoslato: 26 Mar 2009, 20:25 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 21 Dec 2004, 20:02
114_AhmeD je napisao:
Ko bi usao u islam isreno spoznajuci istinu pa onda napustiti, lazac koji je iz koristi prihvatio islam.

Mozes li nam reci o kakvoj "koristi" se radi? Ko se prihvata vjere "iz koristi"?
Svako ima pravo da bira kako i u sta ce vjerovati. Svako je odgovoran za sebe. Koliko god ima muslimana koji prelaze u hriscanstvo, isto toliko ima i hriscana koji prelaze u islam, a opet ima isto toliko koji prelazu u budizam ili u neku drugu vjeru. Svako trazi svoj put. Neko ode na ispravan put, a neko zaluta.

I kao sto mastermind rece
Citiraj:
Hvala za trud oko objašnjenja, ali nazalost stvorio se kontra učinak!

Imam osjecaj da ti Biblija valja ili barem pojedini citati iz nje, kad treba da izvadis iz konteksta citate koji ti pasu da "dokazes" da je Muhamed "utjesitelj" i poslednji poslanik.
Ne priznati Pavla a priznati ono sto je on rekao, ne priznati Isusa kao Sina Bozjeg a priznati samo par rijeci koji tebi odgovaraju da bi opravdao svoju vjeru i negirati njegovu Bozanstvenost, mi je malo... neshvatljivo i djetinjasto.

Nemoj se ljutiti, to je samo moje misljenje i tako dozivljavam svu ovu diskusiju.

Vrh

PostPoslato: 26 Mar 2009, 20:29 
Stara kuka
Stara kuka

114_AhmeD je napisao:
A poznato je da ti isti konvertiti predju jer spoznaju istinu i budu bolji od vecine tih "rođenih" jer uzmo 100% iskreno i idu iz pocetka i ne propustaju nista.

Poznajem i ja jednu muslimanku koja se udala za Srbina i krstila se u crkvi (svojom voljom) i promijenila ime, i zivi pravoslavnijim zivotom nego njen nevjerni muz koji se samo na papiru vodi kao pravoslavan. Ima takvih i na drugoj strani. Svi mi pricamo sa svog gledista. Samo ne treba generalizovati.

Vrh

PostPoslato: 26 Mar 2009, 20:35 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pa eto ispada, svi koji pređu u Islam prešli su zato što su spoznali istinu, a svi koji pređu u Hrišćanstvo su prešli zbog neke koristi i to je ljudski otpad, pffff!

Ispada kao da postoje dva Boga pa se prelazi od jednog ka drugom - boljem.

Poslije Muhameda svi bi bili lažni proroci, ali ne i on. :confused3:

Vrh

PostPoslato: 26 Mar 2009, 20:46 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 25 Jun 2007, 12:00
Drage setre molim vas nemojte biti brze na jeziku nevalja tako jer govoreći osudu sudimo sebi ružeći drugog ružimo sebe.
Ni ja ne razumem veru kako je razume Ahmed pa zar je to razlog da ga ne ljubim kao brata? Setite se priče o bližnjem.
Čovek je bio pitan da odgovori na nešto što je zapisano u Bibliji i da bi na to odgovorio neće uzeti Kuran već Bibliju.
Zašto uzima nešto ,,što mu odgovara''? Zato što tako razume.
Ako se mi kao hrišćani sporimo oko istog teksta zašto to pravo i njemu ne dozvoliti.
Budimo korektni i sagledajmo prvo sami sebe,oprostite ali mi savest nalaže.

Vrh

PostPoslato: 26 Mar 2009, 20:57 
Stara kuka
Stara kuka

Ma taman posla da ga mrzim zbog toga. Ili da mu sudim. Moja vjera me uci da postupam suprotno.
Ali, nekako imam osjecaj da ce uskoro doci post od njega "Treba sve hriscane poubijati jer je hriscanstvo zlo". Nekako mi sve to ide u tom smjeru. Ako neko moju vjeru smatra kao zlo, onda sam i ja zlo i onda u meni vidi zlo koje treba unistiti. Ako je moja vjera "laza" onda sam i ja laza.

Vrh

PostPoslato: 26 Mar 2009, 21:06 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 25 Jun 2007, 12:00
Moje mišljenje o čoveku pod pseudonimom Ahmed je da čovek brani veru kao i mi.
Da nas smatra neprijateljima ili nižom vrstom nebi ni komunicirao sa nama.
Iz predhodnih tekstova se vidi da je čovek veoma tolerantan po pitanju reči upućenih njemu lično a po pitanju verskih brani kao i mi što branimo.

Neće sigurno reći da treba pobiti neistomišljenike zato i razgovara da bi nam pokazao šta je po njegovom razumu ispravno.
Neznači da čovek koji je možda u zabludi po bilo kom pitanju predstavlja samim tim zlo, jer svi imamo različite uglove posmatranja i niz drugih faktora koji nas čine različitima i to nesme biti razlog fanatizma.

Ko te udari po jednom obrazu okreni mu drugi i tako pokaži ko si .
Pozdrav.

Vrh

PostPoslato: 26 Mar 2009, 22:16 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Evo pročitao sam postove Leone i Talije i mogao bi ja sad na svaku njihovu dodati dvije koje vuku na moju stranu ali ruzno je to i ode u beskraj a nista se ne postize. Ruzno je da mi, ljudi od vjere pocinjemo ovakve dijaloge, ako ih i mozemo nazvati tako. Problem je nastao nakon mojih komantara na Ivanovo evanđelje Talija mi reče da se držim Islama. I ja sam čovjek, imam svoje ubjeđenje i znam ispravnost određene stvari, ne znam zašto ti je toliko zasmetao moj komentar ( a vjerujem da ih nisi sve ni pročitala ) ali ok, nećemo se vraćati na to.

...i lijepim savjetom pozivaj i s njima ne najljepši način raspravljaj! Gospodar tvoj zna one koji su zalutali s puta Njegova, i On zna one koji su na Pravome putu. ( An Nahl 125)

Jednom su sjedili ashabi sa poslanikom savs pa je jedan od prisutnih poceo vrijedjati Ebu Bekra r.a, Ebu Bekr je šutio jedno vrijeme a nakon tog mu odvratio na uvredu. Poslanik savs se digao ljuto i krenuo vani, za njim Ebu Bekr pa nakon sto ga je stigao pita ga: boziji poslanice, zasto si ljutito izisao a on mu odgovori: Ebu Bekre, dok si sutio na uvrede tog covjeka Allaha radi, vidio sam meleke oko tebe, a kad si i ti poceo, oni su otisli a sejtani dosli. :cat:

za @Leona

Ali, nekako imam osjecaj da ce uskoro doci post od njega "Treba sve hriscane poubijati jer je hriscanstvo zlo".

Ja ne znam na osnovu čega si dobila ovakvo mišljenje o meni.

Leona meni su kršćani dragi, znam da ste iskreni u vjeri svojoj i ja ovdje do kasne sate pišem jer vam želim dobro samo, nisam ja plaćen od nikog. :-?

Ti ćeš, sigurno, naći da su vjernicima najljući neprijatelji jevreji i mnogobošci; i svakako ćeš naći da su vjernicima najbliži prijatelji oni koji govore: "Mi smo kršćani", zato što među njima ima svećenika i monaha i što se oni ne ohole. (Trpeza 82)

....Mi vjerujemo u ono što je objavljeno nama i u ono što je objavljeno vama, naš Bog i vaš Bog jeste-jedan, mi se njemu pokoravamo." (El-Ankebut )

Šta ja da uradim da ti pokažem da nisam takav, da nemam ambicije ubijati nikog ovdje ? Reci, voljan sam da uradim :)

Evo tebi jedan poklon od tvog prijatelja.

Slika

Vrh

PostPoslato: 26 Mar 2009, 23:01 
Stara kuka
Stara kuka

Dobro, ajd, neka. Hvala za ruzu, nis' treb'o. :D :)
Svi smo mi "tragaoci za Istinom". Koliko smo na pravom putu, to ce nasi licni plodovi pokazati. Samo ako slijedimo Boziju rijec, sticemo tamo gdje treba da stignemo. :wink: :)

Pozdrav!

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 734 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 37  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]