banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 09 Avg 2025, 07:25

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 141 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 8  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 24 Mar 2009, 08:32 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Sep 2004, 17:56
http://www.glassrpske.com/vijest/10/ban ... gurno.html

Citiraj:
Он је посебно нагласио да би сваки свјестан и одговоран грађанин требао да својим понашањем олакша рад саобраћајних полицајаца.
- Сматрам да када би грађани своје понашање у саобраћају прилагодили прописима, посао саобраћајних полицајаца би био много лакши - истакао је Станишљевић.

Pa ne moze ni saobracajac da bude na svim frerkventnim raskrsnicama i cestama u gradu. (Na stranu sto vecinu mozes da "kupis" za 10KM). Potrebno je i malo "dobre volje" vozaca. :wink:

Vrh

PostPoslato: 24 Mar 2009, 09:48 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Okt 2006, 12:58
Nisu samo vozaci krivi i pjesaci su malo bezobrazni ja se osjecam ko zadnji papak kad kod opstine stojim cekajuci zeleno a gospoda ladno prelazi ulici ako nema auta u blizini, koliko ljudi prelazi van pjesackog, pretrcava na crvenom cikici ako nema auta u blizini, prelaze Tranzit ispod pasarele jedan deda je prije godinu ili dve tako poginuo, Lesninu i pijacu utorkom i nedeljom necu ni da spominjem ...
Ja sam za da se paporeno naplacuju kazne kako vozacima tako i pjesacima ali kod nas problem pjesaka je socijala a problem vozaca policajac.
Po meni samo paprene kazne glavu trijezne a policajac da radi na neki vid procenta od naplacenih kazni tako bi ga bilo "mozda" teze podmititi.

Vrh

PostPoslato: 24 Mar 2009, 09:51 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2002, 19:36
Meni je narocito gnusno sto muski vozaci staju ISKLJUCIVO dobrim ribama koje su u minicu ili su propisno utegle guz... E, onda svaki staje, ma koci, taman da je 100 na sat isao, da je osmeka u prolazu :angry4: :angry4: :angry4:
A kada ide neki penzioner, e onda se trubi "sta se vuces p ti m" i slicno.
Narocito me nervira prelazak na frekventnim saobracajnicama, ne mozes na semaforu na zeleno preci pjesacki da si bog jer uvijek neko skrece desno iz ulice pored, a niko ne bi barem usporio, da ti time da sansu da zakoracis, gadovi! :angry4: :angry4:

Vrh

PostPoslato: 24 Mar 2009, 09:54 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Jeste vuce, ja prvi ove debilne semafore koje su posijali na svakom koraku prelazim na crveno AKO VIDIM DA IZ OBA SMJERA NE IDU VOZILA. Jebote, treba mi 100 godina do faksa da dodjem, jer se utrpalo 5 novih semafora, koji dadnu pjesacima plafon 8 sekundi, a onaj minut-2 ti izvoli cekati dok se izredaju automobili, jos kad na tih 7-8 sekundi jada krenu da ti se uvaljuju ovi sto skrecu desno, ala brate, pa spalio bih sve :angry4: :angry4: :angry4: Tako na svakom po par minuta, pa nikada stici!
Pjesak koji prelazi na crveno cini prekrsaj, ali time ne ugrozava nikoga, sta cu, ubiti nekoga kada me lupi i odletim nebu pod oblake? Jeste da time navaljuje krivicu onome ko ga je udario, ali ne ugrozava nicije zdravlje ili zivot, osim svog.

Vrh

PostPoslato: 24 Mar 2009, 10:06 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Rakun_Slavko je napisao:
Pjesak koji prelazi na crveno cini prekrsaj, ali time ne ugrozava nikoga, sta cu, ubiti nekoga kada me lupi i odletim nebu pod oblake? Jeste da time navaljuje krivicu onome ko ga je udario, ali ne ugrozava nicije zdravlje ili zivot, osim svog.

Sta hoces da kazes da ja autom treba navece kad mi je crveno na semaforu a nema nikog ladno da prodem ne ugrozavam nikog.
Sve stoji da ima semafora i gdje netreba a da ih nema gdje treba ali normalnom setnjom tebe takode hvata "zeleni val" i nevidim uopste potrebu za pretrcavanje ulice. I ja sam pjesak u puno slucajeva ali opet ponavljam osjecam se ko poslednji papak kad ko budala cekam zeleno a 80% ljudi na semaforu gleda lijevo/desno i prelazi, kazne kazne i samo kazne nema socijale idi na ekonomiju beri jabuke mjesec dana da otplatis kaznu oduzimaj auto a ne vozacku ako nece da plati...

Vrh

PostPoslato: 24 Mar 2009, 10:08 
Ma naseg seljaka samo po dzepu treba.

Vrh

PostPoslato: 24 Mar 2009, 11:12 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jun 2004, 22:02
Idem na posao po najvecoj guzvi, i vracam se u spicu, takodje... dakle, predjem 40-tak kilometara svaki dan.
Evo jedan primjer sta se desilo nedavno, mada svaki dan imam bar 2-3 kriticne situacije.

1. Na auto putu, covjek se ubacuje ispred mene, tj. pored mene u istu traku kojom vozim, iako sam u fazi preticanja - znaci uopste ne gleda u retrovozor. Ja pritisnem sirenu i zakocim, on uleti. Da nisam zakocila, `ladno bi me udario. Kada sam opet, za par minuta, bila paralelno sa njim, on gleda u mene i psuje! Toliko o kulturi i opreznosti u voznji!
2. Uvijek se zaguzva na semaforu kod Tropika. Situacija: skrecem desno da napravim polukruzno, pa cu u pravcu grada. Ispred mene se ubacuje lik sa karavanom, i to iz desne strane (u kojoj inace ne smiju stajati vozila). Ok, pustim ga, sta cu, i on, naravno, ne ide preko prosirenja za polukruzno, nego sjece punu liniju i onda prolazi kroz crveno u pravcu grada (ako nije jasno, to je ona raskrsniza za Petricevac).
3. Na semaforu pred tranzit, Rosulje, sljedeci semafor poslije semafora za Tropik: Crveno je, mi svo k`o "debili" stojimo 10 minuta cekajuci da prodjemo, a jedan jaro ide pravo, pa na crvenom skrenuo lijevo i stade, zablokirao sav saobracaj, jer, naravno, semafor sa druge strane je prebacio na zeleno. Iskobelja se on nekako, i na sljedecem semaforu iz lijeve trake skrece desno. Uz sve to, ne pusta pjesake, a jednom biciklisti sjece put. Doslo mi je da mu zapisem tablice i da ga prijavim, jer mi je preko glave.

Eto... toliko o svijesti.

Vrh

PostPoslato: 24 Mar 2009, 11:32 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Mar 2009, 23:07
Ima li neko podatak, kolika je zagadjenost vazduha u BL? Jeste li primjetili koliko smrde ulice od izduvnih gasova?

So Dance Your Own Dance, And Never Forget!

Vrh

PostPoslato: 24 Mar 2009, 11:45 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Vuk_samotnjak je napisao:
Rakun_Slavko je napisao:

Sta hoces da kazes da ja autom treba navece kad mi je crveno na semaforu a nema nikog ladno da prodem ne ugrozavam nikog.
Sve stoji da ima semafora i gdje netreba a da ih nema gdje treba ali normalnom setnjom tebe takode hvata "zeleni val" i nevidim uopste potrebu za pretrcavanje ulice. I ja sam pjesak u puno slucajeva ali opet ponavljam osjecam se ko poslednji papak kad ko budala cekam zeleno a 80% ljudi na semaforu gleda lijevo/desno i prelazi, kazne kazne i samo kazne nema socijale idi na ekonomiju beri jabuke mjesec dana da otplatis kaznu oduzimaj auto a ne vozacku ako nece da plati...

Ne, hocu da kazem da PJESICE mozes proci na crveno, pogotovo na velikim ulicama koje nemaju krivine - imas pregled barem narednih 50-ak metara sa obe ili sve 4 strane od dolasku vozila.
Opet - pjesak se krece MALOM brzinom, raspon je od 4 do 10 km/h (lagani trk), i pri toj brzini nema skoro nikakve sanse da ti izleti neocekivano (ako je oprezan), a sanse da te pjesak UBIJE prolaskom kroz crveno tako sto ce da naleti na tebe, su nikakve, a navece budale voze i po 100 na sat, prelaze oko 30 metara u sekundi pri toj brzini, pa izvoli uletati kasno navece kroz crveno, moja sestra je tako imala saobracajku, jer je neki majmun u 2 ujutru picio kroz crvenoj pri velikoj brzini, ona isla kroz zeleno i paf...

Pjesak ima DALEKO bolju vizuelnu i zvucnu preglednost ulice, jer bez problema cuje automobil udaljen i par stotina metara (ako ide brzo), a ti si u automobilu i oslanjas se samo na oci, takodje, pjesak koji prelazi na crveno je izuzetno oprezan i napet, dobro proracuna, pogleda 2x oko sebe, jer je glava u torbi, i tek onda prelazi, spreman da istog trena odreaguje na opasnost.

Jos jedna stavka koja je na strani pjesaka - ti prelazis recimo 2 kilometra, ako ides prosjecno 40 na sat, i gubis na 5 semafora 5 minuta, preci ces tu razdaljinu za neke cetiri minute.
Ako si u frci, mozes pojuriti i ici oko 80 u prosjeku (ako si budala), i preci to za 2 minute.
Pjesaku za 2 kilometra treba priblizno 20 minuta, i njemu nije svejedno da li ce zbog semafora na sve strane morati da ceka po 2 min x 5 (znaci 50% duze ce mu trebati od tacke A do tacke B!), il ice na semaforima preci odmah, ako time ne ugrozava automobile. Ne moze on udariti po gasu i stici brze, ali moze iskoristiti semafore.

Ne bih podrzavao prelazak na crveno, ali semafori daju besramnu prednost vozilima, svjedoci smo da na vecini semafora zeleno za pjesake traje jedva 7-8 sekundi, a onda ti slijedi barem minut ili dva cekanja, sto nije nikako fer, valjda se i pjesaci nesto pitaju u saobracaju. Jos na to sve vozila koja skrecu desno sjeku zebru i ne gledaju na pjesake, pa i to malo vremena sto imas da predjes, moras ustupiti budalama, jer ne koce i hoce malo provozati na haubi ako se drznes iskoristiti svoje PRAVO PRVENSTVA, znam iz prve ruke...

Poslednji put menjao Rakun_Slavko dana 24 Mar 2009, 11:56, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 24 Mar 2009, 11:49 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Gizzzmo je napisao:
2. Uvijek se zaguzva na semaforu kod Tropika. Situacija: skrecem desno da napravim polukruzno, pa cu u pravcu grada. Ispred mene se ubacuje lik sa karavanom, i to iz desne strane (u kojoj inace ne smiju stajati vozila). Ok, pustim ga, sta cu, i on, naravno, ne ide preko prosirenja za polukruzno, nego sjece punu liniju i onda prolazi kroz crveno u pravcu grada (ako nije jasno, to je ona raskrsniza za Petricevac).

na tom semaforu je dobro "kazne" trebalo bit naplaceno posto je policija stajala kod one zute pasarele i "naplacivala" kazne vozacima koji se iz desne ubacuju u srednju traku i pravcu prema gradu. Jedno vrijeme nisam primjetio bas puno ovih sto se ubacuju pa je i murija sigurno napustila mjesto.
A i to desavanje da se iz lijeve trake skrece desno mi je isto kao i prolazak kroz crveno

Vrh

PostPoslato: 24 Mar 2009, 12:03 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Rakun_Slavko je napisao:
Ne, hocu da kazem da PJESICE mozes proci na crveno, pogotovo na velikim ulicama koje nemaju krivine - imas pregled barem narednih 50-ak metara sa obe ili sve 4 strane od dolasku vozila.
Opet - pjesak se krece MALOM brzinom, raspon je od 4 do 10 km/h (lagani trk), i pri toj brzini nema skoro nikakve sanse da ti izleti neocekivano (ako je oprezan), a sanse da te pjesak UBIJE prolaskom kroz crveno tako sto ce da naleti na tebe, su nikakve, a navece budale voze i po 100 na sat, prelaze oko 30 metara u sekundi pri toj brzini, pa izvoli uletati kasno navece kroz crveno, moja sestra je tako imala saobracajku, jer je neki majmun u 2 ujutru picio kroz crvenoj pri velikoj brzini, ona isla kroz zeleno i paf...

Pjesak ima DALEKO bolju vizuelnu i zvucnu preglednost ulice, jer bez problema cuje automobil udaljen i par stotina metara (ako ide brzo), a ti si u automobilu i oslanjas se samo na oci, takodje, pjesak koji prelazi na crveno je izuzetno oprezan i napet, dobro proracuna, pogleda 2x oko sebe, jer je glava u torbi, i tek onda prelazi, spreman da istog trena odreaguje na opasnost.

Jos jedna stavka koja je na strani pjesaka - ti prelazis recimo 2 kilometra, ako ides prosjecno 40 na sat, i gubis na 5 semafora 5 minuta, preci ces tu razdaljinu za neke cetiri minute.
Ako si u frci, mozes pojuriti i ici oko 80 u prosjeku (ako si budala), i preci to za 2 minute.
Pjesaku za 2 kilometra treba priblizno 20 minuta, i njemu nije svejedno da li ce zbog semafora na sve strane morati da ceka po 2 min x 5 (znaci 50% duze ce mu trebati od tacke A do tacke B!), il ice na semaforima preci odmah, ako time ne ugrozava automobile. Ne moze on udariti po gasu i stici brze, ali moze iskoristiti semafore.

Ne bih podrzavao prelazak na crveno, ali semafori daju besramnu prednost vozilima, svjedoci smo da na vecini semafora zeleno za pjesake traje jedva 7-8 sekundi, a onda ti slijedi barem minut ili dva cekanja, sto nije nikako fer, valjda se i pjesaci nesto pitaju u saobracaju. Jos na to sve vozila koja skrecu desno sjeku gazelu i ne gledaju na pjesake, pa i to malo vremena sto imas da predjes, moras ustupiti budalama, jer ne koce i hoce malo provozati na haubi ako se drznes iskoristiti svoje PRAVO PRVENSTVA, znam iz prve ruke...

Nikako ali bas nikako se ne mogu sloziti sa tobom oko ovog prelaska ulice za pjesake.
Neznam ti imas svoje videnje situacije ja svoje.

Ostali nek dadnu svoj sud.

Vrh

PostPoslato: 24 Mar 2009, 12:10 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pazi, ovo sto sam iznio su CINJENICE koje samo govore o tome sta pjesak dobija prelaskom na crveno, koga ugrozava, i koliko vremena gubi na semaforu. Naravno da ne podrzavam da se prelazi na crveno ako je dobro ustiman semafor i daje jednako vremena pjesacima i vozilima, niposto ne podrzavam neoprezno prelazenje ili prelazak na crveno u saobracajnim guzvama, ali neki semafori kroz koje prodje 2-3 automobila u 10 minuta, mene sigurno nece drzati na crvenom u cekanju, ili semafor gdje je pusta ulica u tom trenutku, jer jednostavno NE MOGU, teoretski ne mogu nikoga ugroziti, pa ni sebe, jedino da se stvori neka munja koja ce 200 m preci za pola sekunde, a to se bas ne moze desiti.

Vrh

PostPoslato: 24 Mar 2009, 12:26 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Maj 2005, 17:55
Prije 10-ak dana pokupio me "vozac" tamo kod Studentskog doma. Ja sam zakoracio na pjesacki, on me vidio da idem, a nije htio da stane. Kad sam vidio da ne koci, skocio sam mu na haubu. Znate sta je on uradio? Mahnuo rukom i rekao "Ajde ajde, stao sam, pali" :roll:

Vrh

PostPoslato: 24 Mar 2009, 12:33 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Feb 2006, 17:32
Ne bih ni ja savjetovala prelaženje preko crvenog za pješake. Uvijek čekam na semaforu, iako ima stvarno ulica na kojima se dugo čeka - ulica kod ATV-a na primjer. Ipak, kad god mi padne na pamet da bi se moglo preći jer su auta daleko, pomislim, ne vrijedi zbog minute ili dvije.

Ako misliš da će te zadržati semafori više nego što bi ti inače trebalo da dođeš do cilja, kreni ranije i gotovo - minuta ili dvije nisu vrijedne nikakvog rizika.

Vrh

PostPoslato: 24 Mar 2009, 12:42 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pa, nije jedna semafor u pitanju, vec uvijek barem 3-4 semafora dok dodjes do cilja. U dobroj situaciji izgubis 3-4 minute, u losoj 6-8 minuta, a to nije malo.

Vrh

PostPoslato: 24 Mar 2009, 12:43 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Frieda je napisao:
Ako misliš da će te zadržati semafori više nego što bi ti inače trebalo da dođeš do cilja, kreni ranije i gotovo - minuta ili dvije nisu vrijedne nikakvog rizika.

Ma laganom setnjom se sve prode u nekoj situaciji malo usitnis a u nekoj malo krupniji korak i sve rijeseno, budala ima od sofera, motorista, biciklista, pjesaka i uvijek ce biti netreba samo generalizovati i sve svrstavati u isti kos.

"Niko se nije usr'o sto mu je WC daleko vec sto nije krenuo na vrijeme" :D

Vrh

PostPoslato: 24 Mar 2009, 12:48 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Mar 2009, 23:07
Kada jedan konj/kobila pritisne papučicu gasa, ostalih 100-150 konja poludi :D

So Dance Your Own Dance, And Never Forget!

Vrh

PostPoslato: 24 Mar 2009, 13:22 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Feb 2006, 17:32
Rakun_Slavko je napisao:
Pa, nije jedna semafor u pitanju, vec uvijek barem 3-4 semafora dok dodjes do cilja. U dobroj situaciji izgubis 3-4 minute, u losoj 6-8 minuta, a to nije malo.

Kreni onda 6-8 minuta ranije ili promijeni rutu ako se isplati.

Vrh

PostPoslato: 24 Mar 2009, 13:26 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Rakun_Slavko je napisao:

Ako zbog 6-8 minuta treba rizikovati zivot ili u najboljoj situaciji potres mozga onda.

Vrh

PostPoslato: 24 Mar 2009, 14:26 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Sep 2004, 17:56
Citiraj:
Ako zbog 6-8 minuta treba rizikovati zivot ili u najboljoj situaciji potres mozga onda.

Kako pjesaci tako i vozaci. Rijetko ce se pjesak zaletiti pred auto. Ali auto u brzini ne moze da se zaustavi pred pjesakom. Prije ce biti da bi vozaci trebalo da smanje brzinu, paze na saobracajne znakove i imaju koji sekund strpljenja, pa da puste pjesake preko oznacenih pjesackih prelaza. O tome se ovde radi.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 141 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 8  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]