Ja sam rekao da više neću komentarisati ovde, ali moram kada me ponovo neki nadobudni blic-ovi radnici posdsjete koliko osnovne kulture nemaju a kamoli čega drugoga..., pa neka "blicoljupci" brišu opet moje postove... Valjda im je to moto firme, budi bezobrazan, drzak, ne mari za korisnike, muljaj, laži, petljaj..., ili još uvijek misle da su jedini provajder na ovim prostorima pa mogu kako hoće i dokle hoće... E pa, Bogu hvala, nisu više jedini i ljudi konačno mogu izabrati nekog normalnog provajdera koji svoje korisnike neće tretirati kao posljednje budale i kao smeće.
Zaista zvuči jadno i bijedno kada optužbe o visokom ping-u na račun elte, i isticanje i preuveličavanje istih, stižu od strane nekoga ko je, kako izgleda, zaposlen u najđubretarskijem provajderu koji valjda postoji na planeti, a vjerovatno i šire. Kada se samo sjetim kako su ljudi kukali kada NEKOLIKO MJESECI nisu uopšte mogli da koriste internet, kada im je veza pucala svakih 10-ak minuta i nakon toga je bila lutrija da li će se ponovo moći kontektovati. Pa onda, kako se uposlenik đubretarskog blic-ovskog provajdera izrazio, "smjehotresnih" izgovora i muljanja korisnicima: "imate virus", "selimo se", "nestalo struje", "ne valja vam računar", "stara vam mrežna kartica", "obratite se onome od koga ste kupili opremu" ili jednostavno ignorisanja korisnika. Pa zatim ucjene korisnika ugovorom, prvo na godinu pa onda na DVIJE GODINE potpisivanja robije i kockanja sa svojim živcima... pa varanje korisnika itd itd... Šta još reći kada na facebook-u čak postoji grupa "blic net najlošiji net!"
Ja nemam razloga da branim Eltu niti bilo koji drugi provajder pošto sam samo običan korisnik i zaista, Eltin, pa i NSC-ov internet prošle sedmice nije bio za pohvalu (visok ping), ali je makar, kako-tako, radio i do sada mi se nije desilo da internet ne mogu nikako koristiti duže vrijeme. Najduže što je dolazilo do prekida to je bilo na nekoliko minuta, maksimalno do pola sata. I evo, sada već vidim da se stanje popravilo i što se ping-a tiče. I još jedna stvar, kada god sam do sada zvao Eltu ili NSC da se požalim na internet, ljudi su sasvim kulturno odgovarali i objašnjavali gdje je problem i da će se potruditi da u što kraćem roku isti riješe, što je, do sada, uvijek i bila istina, a čak su i dolazili nekoliko puta u veoma kratkom roku, i još nikada nisam čuo glupe izgovore i optužbe na račun korisnika, za razliku od drskih i bezobraznih im "kolega" iz blic provajder đubretarnice koji imaju problema i sa osnovama kulture pa na dalje.
Izgleda da blic-ovoj (aneks) đubretarnici od provajdera nije ostalo više ništa drugo do anti propagande konkurentskih provajdera... jadno i žalosno kada se zna od koga dolazi...
I na kraju, da sumiram, Elta kablovski internet imam već od samih početaka njihovog rada (jedva dočekah da se riješim bijede i nesreće zvane blic net) i do sada mi je 99% sve radilo perfektno a od ovih 1% problema, 99% je bio problem nešto višeg ping-a i po kojeg izgubljenog paketa. Nikada me niko nije ucjenjivao sa nekakvim bezobraznim i totalno drskim i nefer klauzulama ugovora. Nikada mi niko nije muljao, bio drzak i bezobrazan, i davao glupe izgovore i optužbe u poznatom blic-ovom stilu: "imate virus, spyware ili nešto slično pa zbog toga internet ne valja..." Iskreno mislim da ko preživi pakao blic net bezobrazluka i krajnje neprofesionalne i krš usluge, tome i malo veći ping nekoliko dana jednom u nekoliko mjeseci neće biti nikakva smetnja, a to koju opremu neki provajder koristi meni znači isto koliko i podatak koliko visibaba ima na obroncima Starčevice dokle god sve radi kako treba i dokle god vlada fer i korektan odnos bez bezobrazluka i bezobzirnosti. Problema mora biti i biće ih, to je ljudski, ali je ljudski i objasniti korisniku u čemu je problem bez bezobrazluka, muljanja i drskosti i truditi se da se u što kraćem roku isti riješe!
_________________ PERMAKULTURA JE REVOLUCIJA POD MASKOM BAŠTOVANSTVA!
|