banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 16 Avg 2025, 02:07

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 1400 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42 ... 70  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 18 Mar 2009, 16:29 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Feb 2009, 17:59
U zadnje vrijeme se vidi da Elta sve ide losije i losije...e narode ajmo preci na TEOL...Zivio Teol smrt Elti!!!

Vrh

PostPoslato: 18 Mar 2009, 19:33 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 16 Okt 2007, 19:30
Ne radi ovo nesto kako treba, (j)opet... al' ajd, malo je bolje, valjda. Naizgled. I od oka. :iconbiggrin:

Slika

'Nako, cisto reda radi, s obzirom da su se ovi radovi otegli k'o gladna godina, hoce li kakvog umanjenja racuna biti, ili stogod vec... ili barem neko da casti, majku mu staru, red bi bio... :iconbiggrin:
Vo na raznju za volov... ovaj, cijenjene korisnike. Barem. :iconbiggrin:

Vrh

PostPoslato: 18 Mar 2009, 20:10 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Mar 2007, 18:54
Malo je reci da su se radovi otegli,vec mi dop***** i evo kontam raskidati ugovor.

"Oni koji umeju da govore, govore kratko"

Vrh

PostPoslato: 22 Mar 2009, 17:57 
Pripravnik
Pripravnik

Vecina paketa paketa se izgubi na njihovom backbone-u, tj. "uredjajima" 62.68.96.1 i 62.68.96.2... a eto, zanimljivo da na sa njima vrti ssh verzija:

Slika

iliti u prevodu to su Mikrotik uredjaji. U najboljem slucaju nekakav jeftini firewall/ruter, a po svemu sudeci bezicno to rade... otud i ovakva pouzdanost preko "kabla"... ma naopako sve, pa eto... sramota za ljude koji se upustaju u sve ovo, sutra ce trebati naci nekakav ozbiljan posao, a ovo muljanje, ne kontam sta im to treba... meh... moze jedno vrijeme, ali u lazi su kratke noge.

Vrh

PostPoslato: 22 Mar 2009, 20:02 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 15 Jul 2008, 07:35
Mislim da bi na ovom forumu trebalo otvoriti temu pod nazivom " Prikazujte i distribuišite slobodno piratski materijal nema razloga za strah", a ovi iz Elte ako su imalo pametni prijavili bi ovu budalu za distribuciju nelegalnog softvera, a čini mi se da prema opštim uslovima korišćenja internet servisa objavljenom na njihovom sajtu imaju puno pravo na to.Ne branim ja onaj mikrotik i ja mislim da je to smijurija, ali je bar plaćena licenca za njega za razliku od ovih silnih alata koje ovaj crack stručnjak koristi.

Vrh

PostPoslato: 22 Mar 2009, 23:49 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Nov 2007, 09:26
MikroTik ne mora da znači da je to nešto loše, čak štoviše, to može da bude vrlo moćan ruter... ipak bi očekivao nekog Cisco-a, ali Bože moj, nemaju svi para za to...

Vrh

PostPoslato: 22 Mar 2009, 23:53 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 01 Okt 2003, 12:24
ziggy je napisao:
Vecina paketa paketa se izgubi na njihovom backbone-u, tj. "uredjajima" 62.68.96.1 i 62.68.96.2... a eto, zanimljivo da na sa njima vrti ssh verzija:

Iskreno ne vidim na osnovu cega si donio ovakav zakljucak, pogotovo sto ovi uredjaji mogu biti razdvojeni i desetinama ili stotinama kilometara. Udaljenost izmedju uredjaja i nemozes bas izmjeriti tracerouteom, ili mene u skoli nisu naucili kako se to radi...

To sto se sa tvoje pozicije naizgled gube paketi izmedju nekih rutera prilikom ICMP saobracaja nista ne znaci, jer ne znas kroz sta jos prolazi, a sto se ne prikazuje na tracerouteu. Mada, nadam se da makar to ne moram da objasnjavam nekome sa toliko tehnickog znanja ?

Mikrotik ko mikrotik i nije bash uvijek "jeftini firewall/router" jer je u sustini samo nadogradnja na Linux mrezni kod. Koliko je "jeftin" ili nije jeftin, zavisi od platforme na kojoj se vrti kao i namjene. U dobrom dijelu slucajeva savrseno solidno radi svoj posao.

Doduse, za Cisco indoktrinirane "strucnjake" nista osim Cisca i ne valja. Znas na sta mislim, zavrsis CCNA u Banjaluci i uhvatio si Boga za muda. A ni luk jeo ni luk mirisao....

Sva sreca pa je ostatak svijeta cuo za Juniper, Allied Telesyn, HP, Scientific Atlanta i ostale brandove koje ne mozes bas naci u literaturi "Kako poloziti CCNA za 24 sata i dobiti 10% povisice na poslu".

Vrh

PostPoslato: 22 Mar 2009, 23:56 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Nov 2007, 09:26
MikroTik izuzetno cijenim, ali ipak mislim da je 7600 moćniji ruter :D

PS Scientific Atlanta je ciscova firma :wink:

PPS Nemam CCNA :roll:

Vrh

PostPoslato: 23 Mar 2009, 00:04 
Pripravnik
Pripravnik

<Enter_name> je napisao:
MikroTik izuzetno cijenim, ali ipak mislim da je 7600 moćniji ruter :D

PS Scientific Atlanta je ciscova firma :wink:

PPS Nemam CCNA :roll:

Jest tacno, zakucao se ja :) . Za CCNA i nisam mislio na tebe :) :) . Kucao poruku u isto vrijeme, pa moja stigla kasnije.

Sto se Mikrotika tice, ko i bilo sta u zivotu, i tu postoje klase. Ja mislim da po pouzdanosti i upotrebljivosti sve preko stare serije 3700 od Cisca bi trebalo da bude pouzdanije i upotrebljivije od bilo kojeg Mikrotika.
Ali za all-around rjesenje za manje ISP-ove, realno gledano, ne mozes nadmasiti Mikrotik. Jednostavan za upotrebu, pouzdan koliko ulozis u njega, lagan za nadogradnju. Zato su se i probili na trzistu.

Vrh

PostPoslato: 23 Mar 2009, 13:15 
Pripravnik
Pripravnik

Citiraj:
Sva sreca pa je ostatak svijeta cuo za Juniper, Allied Telesyn, HP, Scientific Atlanta i ostale brandove koje ne mozes bas naci u literaturi "Kako poloziti CCNA za 24 sata i dobiti 10% povisice na poslu".

Evo, ispred mene Allied 9424, slobodno cu reci, govno od layer 3 switch-a... jedino sto ima sfp portove, za optiku... ni blizu Extreme-a, Juniper-a, Nortel-a... kad treba nesto debug-ovati, tek covjek vidi koliko je to sranje... ali za taj mikrotik, je pojam pojmova i 5 klasa iznad...
A sa druge strane Dell-ov PowerEdge T300 server sa CentOS, na kome se vrti Zebra... Usput i squid proxy, bind, postfix, proftpd... radio i sa meriton hub-ovima, cisco 6500 serijom...
A mikrotik? Koja smijurija... znaci, jos i DNS se nalazi na tim uredjajima. Znaci, ni DNS server se nije mogao napraviti na nekoj kanti, nego se u backbone to trpa, iliti Core Layer, na te mikrotik uredjaje... e tome bi se i svaki CCNA student smijao... i vi se lozite da ste ozbiljan provajder... k'o iz crtanog filma ste, pozajmi 5000 maraka, kupi nekakav junk od opreme i ajmo prodavati internet, i prepisivati cijene od telekoma... ccc... komedija.
Ni dizajna same mreze, ni investicije u opremu, samo hvataj budale koje su spremne da im valjate maglu.

Mislim, ok, eto mali ste provajder, ali eto i blic.net je, pa ima bezicni radi bolje nema ispustenih paketa. Pa to je smjehotresno.

Vrh

PostPoslato: 23 Mar 2009, 13:39 
Pripravnik
Pripravnik

Mislim, nema tu mudrosti...
Backbone mora biti optika, prsten se zatvoriti mora bar u nekom trenutku, bgp, multihoming... tome svaki iole ozbiljan provajder tezi, i od starta krece ka tome, racunajuci i potencijalni rast mnogo godina unaprijed...
A ovdje se doslo da samih limita funkcionisanja, i nema ni naprijed ni nazad... propusta na sve strane. Kao flashback 5 godina unazad, i bezicni internet... mislim, ljudi... :roll:

Vrh

PostPoslato: 23 Mar 2009, 14:02 
Pripravnik
Pripravnik

ziggy je napisao:
Evo, ispred mene Allied 9424, slobodno cu reci, govno od layer 3 switch-a... jedino sto ima sfp portove, za optiku... ni blizu Extreme-a, Juniper-a, Nortel-a... kad treba nesto debug-ovati, tek covjek vidi koliko je to sranje... ali za taj mikrotik, je pojam pojmova i 5 klasa iznad...
A sa druge strane Dell-ov PowerEdge T300 server sa CentOS, na kome se vrti Zebra... Usput i squid proxy, bind, postfix, proftpd... radio i sa meriton hub-ovima, cisco 6500 serijom...
A mikrotik? Koja smijurija... znaci, jos i DNS se nalazi na tim uredjajima. Znaci, ni DNS server se nije mogao napraviti na nekoj kanti, nego se u backbone to trpa, iliti Core Layer, na te mikrotik uredjaje... e tome bi se i svaki CCNA student smijao... i vi se lozite da ste ozbiljan provajder... k'o iz crtanog filma ste, pozajmi 5000 maraka, kupi nekakav junk od opreme i ajmo prodavati internet, i prepisivati cijene od telekoma... ccc... komedija.
Ni dizajna same mreze, ni investicije u opremu, samo hvataj budale koje su spremne da im valjate maglu.

Mislim, ok, eto mali ste provajder, ali eto i blic.net je, pa ima bezicni radi bolje nema ispustenih paketa. Pa to je smjehotresno.

Da si imalo razmislio prije nego sto si kopirao sadrzaj nekog clanka sa wikipedie, mozda bi uvidio da ni pola od ovoga sto si napisao nije tacno. Necu ulaziti sa tobom u prepucavanje tipa "moj tata je jaci od tvog tate", a pogotovo necu komentarisati opremu koju koristite u svojoj mrezi, sve je jasno kroz broj prituzbi vasih korisnika.

Ono sto mi nije jasno je da se tvoja firma spusta na tako nizak nivo da blati konkurenciju po forumima kroz polupismene postove po principu "nabaci sto vise nagadjanja i nadaj se da oni koji nisu tehnicki upuceni padnu na taj stos".

Sto se vase bezicne mreze tice, s obzirom sa kojom opremom radite, imate toliko losu mrezu da je to za plakati.

Inace nemam obicaj pisanja ovakvih postova, i necu vise, jer me ne interesuje taj nacin komunikacije.

Vrh

PostPoslato: 23 Mar 2009, 15:51 
Pripravnik
Pripravnik

Cova, evo co'ek koji koristi blic testirao koju stranicu prije i slika sama govori:

Slika

Kakva wikipedija? Je l' tebi jasno da ko god je testirao sa eltinog kablovskog i okacio sliku, da se jasno vidi da paketi se gube kao ludi? Eto, los rezultat se moze lazirati, ali dobar nikako. :iconbiggrin:
Jos samo da neko okaci dobar, a da koristi eltu... :iconbiggrin:
Je l tebi jasno da samo smijesan ispadas bulazneci da je sve ovo zavjera, i zar mislis da su bas svi ljudi nepismeni? Sta, je l' vama svraka mozak popije, kako pocnete da radite za te kurton firmice? Zaboravite i sto ste na fakultetu ili gdje vec ucili, a ucili ste valjda negdje, pa samo se drzite skupa i kao sektasi ponavljate nesto sto je toliko ocigledna laz, da je za nepovjerovati...
Elem... sretno vam bilo.

Vrh

PostPoslato: 24 Mar 2009, 10:28 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 12 Nov 2008, 12:56
Ja sam rekao da više neću komentarisati ovde, ali moram kada me ponovo neki nadobudni blic-ovi radnici posdsjete koliko osnovne kulture nemaju a kamoli čega drugoga..., pa neka "blicoljupci" brišu opet moje postove...
Valjda im je to moto firme, budi bezobrazan, drzak, ne mari za korisnike, muljaj, laži, petljaj..., ili još uvijek misle da su jedini provajder na ovim prostorima pa mogu kako hoće i dokle hoće...
E pa, Bogu hvala, nisu više jedini i ljudi konačno mogu izabrati nekog normalnog provajdera koji svoje korisnike neće tretirati kao posljednje budale i kao smeće.

Zaista zvuči jadno i bijedno kada optužbe o visokom ping-u na račun elte, i isticanje i preuveličavanje istih, stižu od strane nekoga ko je, kako izgleda, zaposlen u najđubretarskijem provajderu koji valjda postoji na planeti, a vjerovatno i šire. Kada se samo sjetim kako su ljudi kukali kada NEKOLIKO MJESECI nisu uopšte mogli da koriste internet, kada im je veza pucala svakih 10-ak minuta i nakon toga je bila lutrija da li će se ponovo moći kontektovati. Pa onda, kako se uposlenik đubretarskog blic-ovskog provajdera izrazio, "smjehotresnih" izgovora i muljanja korisnicima: "imate virus", "selimo se", "nestalo struje", "ne valja vam računar", "stara vam mrežna kartica", "obratite se onome od koga ste kupili opremu" ili jednostavno ignorisanja korisnika. Pa zatim ucjene korisnika ugovorom, prvo na godinu pa onda na DVIJE GODINE potpisivanja robije i kockanja sa svojim živcima... pa varanje korisnika itd itd...
Šta još reći kada na facebook-u čak postoji grupa "blic net najlošiji net!"

Ja nemam razloga da branim Eltu niti bilo koji drugi provajder pošto sam samo običan korisnik i zaista, Eltin, pa i NSC-ov internet prošle sedmice nije bio za pohvalu (visok ping), ali je makar, kako-tako, radio i do sada mi se nije desilo da internet ne mogu nikako koristiti duže vrijeme. Najduže što je dolazilo do prekida to je bilo na nekoliko minuta, maksimalno do pola sata. I evo, sada već vidim da se stanje popravilo i što se ping-a tiče.
I još jedna stvar, kada god sam do sada zvao Eltu ili NSC da se požalim na internet, ljudi su sasvim kulturno odgovarali i objašnjavali gdje je problem i da će se potruditi da u što kraćem roku isti riješe, što je, do sada, uvijek i bila istina, a čak su i dolazili nekoliko puta u veoma kratkom roku, i još nikada nisam čuo glupe izgovore i optužbe na račun korisnika, za razliku od drskih i bezobraznih im "kolega" iz blic provajder đubretarnice koji imaju problema i sa osnovama kulture pa na dalje.

Izgleda da blic-ovoj (aneks) đubretarnici od provajdera nije ostalo više ništa drugo do anti propagande konkurentskih provajdera... jadno i žalosno kada se zna od koga dolazi...

I na kraju, da sumiram,
Elta kablovski internet imam već od samih početaka njihovog rada (jedva dočekah da se riješim bijede i nesreće zvane blic net) i do sada mi je 99% sve radilo perfektno a od ovih 1% problema, 99% je bio problem nešto višeg ping-a i po kojeg izgubljenog paketa. Nikada me niko nije ucjenjivao sa nekakvim bezobraznim i totalno drskim i nefer klauzulama ugovora. Nikada mi niko nije muljao, bio drzak i bezobrazan, i davao glupe izgovore i optužbe u poznatom blic-ovom stilu: "imate virus, spyware ili nešto slično pa zbog toga internet ne valja..."
Iskreno mislim da ko preživi pakao blic net bezobrazluka i krajnje neprofesionalne i krš usluge, tome i malo veći ping nekoliko dana jednom u nekoliko mjeseci neće biti nikakva smetnja, a to koju opremu neki provajder koristi meni znači isto koliko i podatak koliko visibaba ima na obroncima Starčevice dokle god sve radi kako treba i dokle god vlada fer i korektan odnos bez bezobrazluka i bezobzirnosti.
Problema mora biti i biće ih, to je ljudski, ali je ljudski i objasniti korisniku u čemu je problem bez bezobrazluka, muljanja i drskosti i truditi se da se u što kraćem roku isti riješe!

Vrh

PostPoslato: 24 Mar 2009, 10:50 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 06 Jan 2003, 01:19
ziggy je napisao:
..... ni DNS server se nije mogao napraviti na nekoj kanti...

79.143.160.20 i 79.143.168.8

Vrh

PostPoslato: 24 Mar 2009, 13:20 
Pripravnik
Pripravnik

Citiraj:
I evo, sada već vidim da se stanje popravilo i što se ping-a tiče.

To sto ti "vidis" ne znaci nista... eno ti program pa testiraj u 19:00 pa podijeli to sa svima... sta fali, kad si tako pametan, i pronicljiv djecak, sad pa sad ti to obavis... mogao si testirati i dok si na blicu bio, sta fali i to da podijelis...
Citiraj:
to koju opremu neki provajder koristi meni znači isto koliko i podatak koliko visibaba ima na obroncima Starčevice dokle god sve radi kako treba

Eto, zivo me zanima sta je tebi, majke ti, kako treba... ajde, novi standard da postavimo, gukni... :iconbiggrin:

Vrh

PostPoslato: 24 Mar 2009, 13:27 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Feb 2006, 17:32
Ova tema se više ne može pratiti od spamovanja. :-?
Ako neko nije zadovoljan uslugom, neka se požali ovdje a zatim promijeni provajdera jer nas ima sasvim dovoljno koji smo zadovoljni.

Vrh

PostPoslato: 24 Mar 2009, 13:36 
Pripravnik
Pripravnik

Frieda je napisao:
Ova tema se više ne može pratiti od spamovanja. :-?
Ako neko nije zadovoljan uslugom, neka se požali ovdje a zatim promijeni provajdera jer nas ima sasvim dovoljno koji smo zadovoljni.

http://www.vicevi.net
Ja to pratim, zanimljivije je... probaj i ti. Imas humor par podforuma iznad. :-?

Vrh

PostPoslato: 24 Mar 2009, 16:08 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Feb 2006, 17:32
Pratim temu jer me interesuju nove informacije u vezi sa paketima, promjenama, radovima i slično, a kad je otvorim vidim samo gomilu nekih slika i prepiranja. Jedva iskopam neku korisnu informaciju..

Uostalom... izvinjavam se, nastavi da pričaš o svom problemu.

Vrh

PostPoslato: 24 Mar 2009, 17:49 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 13 Maj 2007, 20:17
Nema sta da vidis, nema kad da docekas..
Pa kad eltu cekamo da odgovori na pitanja po par mjeseci, a da bi se dogodilo nesto pozitivno treba da prodje i pola godine.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 1400 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42 ... 70  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]