E moji drugari, borba se nastavlja.
Vec sam opisivao moje probleme sa pucanjima konekcije na blicu i kako se borim da raskinem ugovor od Septembra 2008.
Evo sada i novih desavanja

Tako ti oni meni nekako preko foruma skuzim da uopste nemaju moj novi broj telefona pa im javim i odmah sutradan dodje momak.
Ukopca on mene opet na BLIC taj moj ponovo aktiviraju i malo testirao vukuci sa BLIC ftpa i dobro.
Ja moram na posao i reko testiracu ja to pa se javim.
Pustim ja fino torent.. i evo sad citav post i testiranja sto sam pripremio za BLIC help esk forum da postujem jos jednom ako mi ne odgovore na zalbu sto sam poslao ovo isto preko njihovog formulara za zalbe, posto me zamolio ovaj Mladen sa blic helpdeska da tu saljem
Uglavnom:
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Pozdrav jos jednom.
E ovako. Poslije posla sjeo sam opet malo da pratim i testiram situaciju.
prvo sam uhvatio par screenshotova ruter status panela gdje se vidi konekcije i online time, zajedno sa citavim taskbarom widowsa sa satom da se vidi vrijeme. Uglavnom slika vrijedi hiljadu rijeci:
1) Prvi capture

2) Pustio sam u pozadini torent da radi i nedugo zatim prvi prekid konekcije:

3) Onda sam u ruteru na log ocistio citav log i nastavio testiranje. Jos uvijek samo torent radi

4) Nedugo potom opet prekidi:

5) Onda sam primjetio da ovako izgleda kao da slikam samo diskonektovan ruter ukljucio sam camtastiu za screen video capture i snimio naredih 15tak min te uzeo screenshotove iz tog videa.
Ako nekoga zanima kompletan video mogu poslati link na moj ftp da se skine, a ovde evo samo screenshotovi:
-Pocetak

-Trenutak prije prekida gdje se vidi vrijeme i IP dodijeljen od strane blica

-Prekid

-I ponovno konektovan

-Zatim ponovo 3 slike, prije novog prekida, prekid i ponovno konektovan

-I poslednje dve gdje se vidi i taj fajl koji downloadujem sa rapid sharea a u trayu je i torrent. Pored toga u poslednjih par slicica vidi se i grafikon prometa i jasno se na njemu vidi kada je konekcija pucala.
Evo i te dve slicice prije i kada je pukla konekcija:

I jos za kraj poslije svega i log fajl sa rutera ako se neko razumije i moze da vidi o cemu se radi. U ovom log fajlu je sve sto se desavalo od trenutka ciscenja koji se vidi gore na pocetku u jednoj od slika:
http://www.mirkojankovic.com/images/bli ... -final.rtfUglavnom za vrijeme "testiranja" bio je pokrenut torent, a kasnije dodan i fajl koji sam skidao sa rapidsharea. Na grafikonu (DU metar, ako nekoga zanima) se vidi brzina download/upload.
Naravno maskirao sam ime fajla, sta ja downloadujem to netreba nikoga da zanima.
Uglavnom ovo uopste nije nesto pretjerano opterecen rad. Uzmimo samo da za vrijeme moga predavanja (online skola animacije
http://www.animationmentor.com, istovremeno dok traje video chat sa mentorom imam otvoren jos najmanje jedan prozor gdje pratimo referentne linkove na druge animacije kao primjere. I tada kod tako "pojacanog" koristenja dolazi do redovnih prekida svakih nekoliko minuta sto se vidi iz prilozenih slika i naravno da je nemoguce pratiti nastavu.
Dajem na raspolaganje i citav camtastia screen capture pa ako nekoga zanima neka mi se javi na
mirkoj.animator@gmail.com i poslacu ftp. kompresovao sam ga u H.264 QuickTime fajl od 32Mb (BLIC ruter-15h47min do 14h13min.mov)
Ovo nije jos jedan napad na blic i ekipu da se razumijemo. Cim su dobili moj novi broj telefona odmah sutradan je momak iz tehnicke podrske dosao i ponovno me ukopcao i svaka cast na brzini. Ali s obzirom da problem zaista postoji i to isti onaj zbog kojega sam prestao koristi BLIC konekciju krajem Septembra prosle godine, ponovo sam iskljucio BLIC AP i vratio se na mog trenutnog provajdera.
Stvarno mi nije ni onda bilo potrebno da usred pocetka predavanja mijenjam provajdera i da ganjam sto hitnije da se sve nastima da mogu pratiti nastavu i da pravim problem sebi i sa tim i sa raskidom ugovora sa BLIC-om, ali sam apsolutno bio prinudjen na to.
A Mladene, tebe molim da mi javis sta i kako dalje ili da me kontaktira neko ko je odgovoran za ovakve slucajeve.
Takodje se izvinjavam na ogromnom postu ali...
Hvala
Mirko Jankovic
------------------------------------------------------------------------------------
E sad cekam do Ponedeljka da mi odgovore na zalbu sto sam poslao. U slucaju da ne odgovore postujem ovo isto i na njihovom help desk forumu pa da vidimo dalje.
Znaci ni od Septembra prosle godine ista stvar nije popravljena.
I nema apsolutno nikakve sanse da im platim vise i jednu jedinu marku. Samo da se ih se otarasim i njih i njihove antene i da ih vise ocima ne vidim.
A biti kulturan i pristojan na forumima i postovima isto ima svoje granice kada te neko pravi budalom.
Gluposti u stilu do nas sve radi to je do interneta globalno kao sto sam citao na nekim njihovim postovima su retardirane.
Takodje da napomenem da dok me ovo ponovo "stimano" opet je bio komentar znas kako gigabitne mrezne kartice prave problemem bla bla.
ALO LJUDI KO JOS IMA MANJE OD GIGABITNE KARTICE?!?!?!?
Treba sad da deaktiviraju svi mreznu na ploci a sve i jedna poslca sad ima integrisanu i da kupuju stare 100mb da bi radilo samo sa njima?
Znate, ovaj, modemi 56k prave probleme, trebalo bi svi da uzmemo ili ogranicimo brzinu na 28k i na dial up, radi SUPER!
Pozdrav svima i sa srecom, ja znam da cu ih se rijesiti uskoro pa makar.