banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 09 Avg 2025, 10:47

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 213 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 20 Feb 2009, 08:09 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jun 2008, 18:01
To sam ja rekao prije 2 mjeseca...

Vrh

PostPoslato: 20 Feb 2009, 16:40 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 06 Jan 2003, 01:19
the_grunf je napisao:
Po gradu sve vise i vise canoppy antena po fasadama, prozorima i na krovovima.

Pokušali su da ih stave u podrume ali im onda ne radi kako treba... Na kraju im ostale samo ove gore opcije ...

Vrh

PostPoslato: 21 Feb 2009, 22:23 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2005, 00:10
kakav je ljudi
ovaj Aneksov TRIO
mislio preko Netkoma uzeti to
rekose mi preko telefona da mogu uzeti TRIO bez IP telefonije
kao DUO paket + brzina od TRIO-a samo valjda doplata 10 KM mjesecno

nisam pratio stanje sa provajderima pa da pitam

dosadio vise ovaj ADSL

PIK Radnja

Vrh

PostPoslato: 22 Feb 2009, 01:00 
Stara kuka
Stara kuka

Ja bih se na tvom mjestu pomirio sa manjom brzinom u korist pouzdanosti...

Vrh

PostPoslato: 22 Feb 2009, 11:30 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 16 Jan 2009, 19:03
E moji drugari, borba se nastavlja.
Vec sam opisivao moje probleme sa pucanjima konekcije na blicu i kako se borim da raskinem ugovor od Septembra 2008.
Evo sada i novih desavanja :)
Tako ti oni meni nekako preko foruma skuzim da uopste nemaju moj novi broj telefona pa im javim i odmah sutradan dodje momak.
Ukopca on mene opet na BLIC taj moj ponovo aktiviraju i malo testirao vukuci sa BLIC ftpa i dobro.
Ja moram na posao i reko testiracu ja to pa se javim.
Pustim ja fino torent.. i evo sad citav post i testiranja sto sam pripremio za BLIC help esk forum da postujem jos jednom ako mi ne odgovore na zalbu sto sam poslao ovo isto preko njihovog formulara za zalbe, posto me zamolio ovaj Mladen sa blic helpdeska da tu saljem
Uglavnom:
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Pozdrav jos jednom.
E ovako. Poslije posla sjeo sam opet malo da pratim i testiram situaciju.
prvo sam uhvatio par screenshotova ruter status panela gdje se vidi konekcije i online time, zajedno sa citavim taskbarom widowsa sa satom da se vidi vrijeme. Uglavnom slika vrijedi hiljadu rijeci:

1) Prvi capture
Slika

2) Pustio sam u pozadini torent da radi i nedugo zatim prvi prekid konekcije:
Slika

3) Onda sam u ruteru na log ocistio citav log i nastavio testiranje. Jos uvijek samo torent radi
Slika

4) Nedugo potom opet prekidi:
Slika
Slika

5) Onda sam primjetio da ovako izgleda kao da slikam samo diskonektovan ruter ukljucio sam camtastiu za screen video capture i snimio naredih 15tak min te uzeo screenshotove iz tog videa.
Ako nekoga zanima kompletan video mogu poslati link na moj ftp da se skine, a ovde evo samo screenshotovi:
-Pocetak
Slika

-Trenutak prije prekida gdje se vidi vrijeme i IP dodijeljen od strane blica
Slika

-Prekid
Slika

-I ponovno konektovan
Slika

-Zatim ponovo 3 slike, prije novog prekida, prekid i ponovno konektovan
Slika
Slika
Slika

-I poslednje dve gdje se vidi i taj fajl koji downloadujem sa rapid sharea a u trayu je i torrent. Pored toga u poslednjih par slicica vidi se i grafikon prometa i jasno se na njemu vidi kada je konekcija pucala.
Evo i te dve slicice prije i kada je pukla konekcija:
Slika
Slika

I jos za kraj poslije svega i log fajl sa rutera ako se neko razumije i moze da vidi o cemu se radi. U ovom log fajlu je sve sto se desavalo od trenutka ciscenja koji se vidi gore na pocetku u jednoj od slika:
http://www.mirkojankovic.com/images/bli ... -final.rtf

Uglavnom za vrijeme "testiranja" bio je pokrenut torent, a kasnije dodan i fajl koji sam skidao sa rapidsharea. Na grafikonu (DU metar, ako nekoga zanima) se vidi brzina download/upload.
Naravno maskirao sam ime fajla, sta ja downloadujem to netreba nikoga da zanima.
Uglavnom ovo uopste nije nesto pretjerano opterecen rad. Uzmimo samo da za vrijeme moga predavanja (online skola animacije http://www.animationmentor.com, istovremeno dok traje video chat sa mentorom imam otvoren jos najmanje jedan prozor gdje pratimo referentne linkove na druge animacije kao primjere. I tada kod tako "pojacanog" koristenja dolazi do redovnih prekida svakih nekoliko minuta sto se vidi iz prilozenih slika i naravno da je nemoguce pratiti nastavu.
Dajem na raspolaganje i citav camtastia screen capture pa ako nekoga zanima neka mi se javi na mirkoj.animator@gmail.com i poslacu ftp. kompresovao sam ga u H.264 QuickTime fajl od 32Mb (BLIC ruter-15h47min do 14h13min.mov)

Ovo nije jos jedan napad na blic i ekipu da se razumijemo. Cim su dobili moj novi broj telefona odmah sutradan je momak iz tehnicke podrske dosao i ponovno me ukopcao i svaka cast na brzini. Ali s obzirom da problem zaista postoji i to isti onaj zbog kojega sam prestao koristi BLIC konekciju krajem Septembra prosle godine, ponovo sam iskljucio BLIC AP i vratio se na mog trenutnog provajdera.
Stvarno mi nije ni onda bilo potrebno da usred pocetka predavanja mijenjam provajdera i da ganjam sto hitnije da se sve nastima da mogu pratiti nastavu i da pravim problem sebi i sa tim i sa raskidom ugovora sa BLIC-om, ali sam apsolutno bio prinudjen na to.
A Mladene, tebe molim da mi javis sta i kako dalje ili da me kontaktira neko ko je odgovoran za ovakve slucajeve.

Takodje se izvinjavam na ogromnom postu ali...
Hvala
Mirko Jankovic
------------------------------------------------------------------------------------

E sad cekam do Ponedeljka da mi odgovore na zalbu sto sam poslao. U slucaju da ne odgovore postujem ovo isto i na njihovom help desk forumu pa da vidimo dalje.
Znaci ni od Septembra prosle godine ista stvar nije popravljena.
I nema apsolutno nikakve sanse da im platim vise i jednu jedinu marku. Samo da se ih se otarasim i njih i njihove antene i da ih vise ocima ne vidim.
A biti kulturan i pristojan na forumima i postovima isto ima svoje granice kada te neko pravi budalom.
Gluposti u stilu do nas sve radi to je do interneta globalno kao sto sam citao na nekim njihovim postovima su retardirane.

Takodje da napomenem da dok me ovo ponovo "stimano" opet je bio komentar znas kako gigabitne mrezne kartice prave problemem bla bla.
ALO LJUDI KO JOS IMA MANJE OD GIGABITNE KARTICE?!?!?!?
Treba sad da deaktiviraju svi mreznu na ploci a sve i jedna poslca sad ima integrisanu i da kupuju stare 100mb da bi radilo samo sa njima?

Znate, ovaj, modemi 56k prave probleme, trebalo bi svi da uzmemo ili ogranicimo brzinu na 28k i na dial up, radi SUPER!
Pozdrav svima i sa srecom, ja znam da cu ih se rijesiti uskoro pa makar.

Vrh

PostPoslato: 22 Feb 2009, 11:41 
Stara kuka
Stara kuka

Pošto ti imaš ruter, potpuno je nebitno koju imaš mrežnu karticu i da li se na njega spajaš wireless-om ili kablom jer su na ovim screenovima prikazani statusi rutera...

Vrh

PostPoslato: 22 Feb 2009, 12:29 
Pripravnik
Pripravnik

haha pa da i to sto kazes.... vidis kada ti mazu oci i lupaju gluposti vise ni ne razmisljas o svim sitnicama. Ovde ruter puca, a posto se isto desava i kada je direktno ne mreznoj... sve je jasno.
Jeidno sad znas.. bas ovi ruteri maju poseban PPPoE fazon i onda posalju previse tih signala i onda on misli da je puklo i onda se ruter sam diskonektuje znas? :))))))

Putuj BLIC i ne okreci se sine :)

Vrh

PostPoslato: 23 Feb 2009, 11:01 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Maj 2006, 21:14
evo i moga iskustva, koristim blic od prvog dana kad je poceo sa radom.

Imao sam paket solo tj 3Gb (30 i nesto KM), u maju sin mi je dosao na rasput i tazio flat da ima preko ljeta. Odemo u blic i potpsemo aneks ugovora da se prelazi na novi paket (oko 58KM), a u slucaju vracanja na stari (3gb i jeftiniji) treba platiti jednokratno mislim 30 ili 40km.
Kad je sin otisao na faks ja negdje oko 25.9. odem u blic da zatrazim da me vrate na predhodni paket. Kazu mi, ma nemojte, sacekajte prvi (1.10.) imecemo nove mnogo povoljnije pakte za vas.
Sacekam ja, odem 2.10. a oni mi kazu jeste imamo nove pakete, ali se ne mozete vratiti na vas stari paket, taj je ukinut a silazak na sporiji flat nije dozvoljeno. Tu se ja popizdim, dokacimo se, sluzbenica je zvala i direktoricu marketinga i nista. Nisam moga dobiti niti jedan telefon da se zalim nekome gore osim sto su mi rekli da na sajtu ima formular za zalbe.

Popunim taj forular, navedem da sam potpisao ugovor broj taj i taj, aneks na taj ugovor koji mi daje pravo na to sta trazim i da nisam vise potpisivao nikakav ugovor. Nakon mjesec dana dobio sam pismo od blica da se moj zahtjev odbija kao neosnovan

I tako od novembra placam oko 25km svaki mjesec vise, nego sto mi je stvarno potrebno.

Kad sam dobio zadnji racun, vidim cifru, popizdim, i odem u blic da raskinem ugovor, pa sta kosta da kosta, samo da ih se rijesim. Dodjem tamo, kazem sta hocu, i da mi je postojeci paket preskup i da idem na mtel, nisam ulazio u detalje da mi opet ne skace pritisak, oni se malo uzmuvaju, i kazu a sto ne predjete na solo paket od 3gb to vam je mozemo uraditi, plaiti cete jeftinije, osim jednokratnog troska za prabcivanje, sve ono zasto nisu htjeli ni da cuju i za sta su mi dali pismenu odbijenicu.
Poucen iskustvom sa njima, zatrazim sve napismeno, nisam dobio novi ugovor, ali onaj list o cijeni, datumu imenu slucbenice jesam.
Sada cekam prvi i novi racun....

ps datumi iznosi su priblizni, namam zivaca traziti dolumentaciju

Vrh

PostPoslato: 23 Feb 2009, 13:12 
Pripravnik
Pripravnik

Pa eto meni su na dva pismena zahjteva za raskid, u kojim sam u detalje opisao sta je problem odgovorili negativno. U prvom listali promet i kao eto vidis radi nemozes raskinuti,iako sam u detalje objasnio da se promet ostvari ali kada puca konekcija svakih par minuta sta mi to znaci?
A u drugom totlano opet ignore i kao mozete ostvariti raskid pod uslovima u ugovoru da im sve lpatim do kraja. Ma nema teorjie da vide vise i jene jedine marke od mene, Za septembra prosle godine sam platio i onda icupao ap iz strje i vise me apsolutno neinteresuju.
I evo sad poslije i terce zalbe i galame po njihovom helpdesk forumu konacno neko dosao kao da popravi i evo erzultati su gore.
Imati teh. uslove za konekciju tj konektovati , i mati nesmetanu konekciju su dve totalno razlicite stvari, samo to njih boli neka stvar. E pa boli i mene, ja im vise ni pre nedam sad ako oni hoce svoju antenu neka dodju, a ako nece sta me briga.
Korisnicu se ne zadrzavaju ugoviorima ko sto oni rade nego dobrom uslugom. Da su radili kako treba ne bi bilo potrebe da se zajebavam i mijenjam provajdere.
Ma nek se gone u tri lijepe daleko im kuca...

Vrh

PostPoslato: 23 Feb 2009, 15:41 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Mar 2006, 18:18
Mirko,

Da li se pucanje veze desava samo na torentima ili i na klasicnom downloadu?

ovo pitam iz razloga sto se monogi mrezni uredjaji "ne vole sa torentima", bilo ruter ili mrezna karta. Imam slucaj slican Vasem upravo danas. Sta dokazuje da nije do blic.net-a? Pa to sto korisniku puca konekcija na torrentima, a dvojici njegovih komsija koji su na istom AP-u ne puca eza kada koriste torrente. Ova pucanja se ne desavaju na samom uredjaju nego pukne pppoe sesija na ruteru.

Vrh

PostPoslato: 23 Feb 2009, 17:22 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
Pa kad je već tako sa ruterima zna li se bar tačno koji ruteri prave problem sa torentima a koji ne prave?

Vrh

PostPoslato: 23 Feb 2009, 17:42 
Pripravnik
Pripravnik

navajo je napisao:
Mirko,

Da li se pucanje veze desava samo na torentima ili i na klasicnom downloadu?

ovo pitam iz razloga sto se monogi mrezni uredjaji "ne vole sa torentima", bilo ruter ili mrezna karta. Imam slucaj slican Vasem upravo danas. Sta dokazuje da nije do blic.net-a? Pa to sto korisniku puca konekcija na torrentima, a dvojici njegovih komsija koji su na istom AP-u ne puca eza kada koriste torrente. Ova pucanja se ne desavaju na samom uredjaju nego pukne pppoe sesija na ruteru.

Nema to apsolutno nikakve veze sa ruterom.
Isti downloadi i osto cak i jace opterecenje mreze imam i sa ELTOM, znaci torrent non stop plus koji rapid skidanje. Na predavanjima imam znaci uzivo video link sa mentorom i i na drugom monitoru uvijek otvoren jos jedan sajt sa videom koji trenutno gledamo i koji nam pokazuju i sl.
Preko istog tog rutera. Znaci nema veze sa ruterom apsolutno. Nemoguce da na elti imam na dumetru npr stalno protok oko 60tak kbs, radi torent stalno (trenutno vec par dana skidam kolekciju star treka sa kirkom, 36Gb i dodano jos par filmica dok ovo skine), a sa rapida redovno skidam tutorijale za animaciju i sto mi sve treba)
Da jos dodam da mi je kuci komp upaljen non stop a na njga se kacim jos i preko remote konekcije redovno prebacujem fajlove na kojima radim kuci i na poslu pa sinhronizujem sve to. I veza nikada nije pukla. A kao sto se vidi iz screenshot rutera samo sa torentom i rapidom kad je protok bio 15kb pucala je svakih 5-7min.
Tako da NIJE do rutera.
TAKODJE nije ni do kompjutera, pucala je prosle godine kada sam imao drugi kompjuter, sada imam novi koji sm kupio prije mjesec dva, takodje se apsolutno isto desavalo i na laptopu i na jos jednom kompjuteru. I nebitno da li je preko rutera ili direktno u mreznu u racunaru.

A evo i post na blic helpdesk forumu, posto su mi odgovoriloi tu da ne vide linkove koje sam okacio i pitali da je samo kod torenta ili i ostalih downloada. Na to mogu reci samo da nema apsolutno nikakve veze koji je download ili upload, a pored toga sve sam im u sitnice objasnio u dva pismena i trecem preko foruma za zalbe zahtjevu za raskid ugovora. uglavnom evo verzija i ovde:
viewtopic.php?f=13&t=40405&p=834081#p834081

Vrh

PostPoslato: 28 Feb 2009, 01:16 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Nov 2007, 13:41
Ovome se MORA stat u kraj...ko god sta odluci poduzet po tom pitanju...moj meil je tu i stojim na raspolaganju...

Sutra im idem hebat sve po spisku... :angry4:

Dosta od mene...

Vrh

PostPoslato: 28 Feb 2009, 16:31 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 10 Jun 2008, 13:01
Ja sam danas se napokon rijesio blica,jes da sam imao prednost sto mi je ugovor istekao pa nisam imao problema,jedino dobro sto je od njih je olovka koju sam uspio uzeti kad sam potpisivao raskid... :D :lol: :mad:

Vrh

PostPoslato: 01 Mar 2009, 22:12 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Nov 2007, 13:41
Ljubomoran sam.... :lol: :lol: :lol:

Nemoj se puno uzdat u tu olovku.... :P :lol:

Vrh

PostPoslato: 02 Mar 2009, 00:54 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Mar 2007, 18:54
Hmm vidim ovdje mnogo teorije,a nimalo prakse.Jedino sto u ovom trenutku mogu preporuci je to da zaobilazite toorrent u velikom krugu.Nije bitno koju brzinu,koji ISP imate,koji router,koju mreznu bla bla,torrent gusi sve moguce protoke...

"Oni koji umeju da govore, govore kratko"

Vrh

PostPoslato: 02 Mar 2009, 01:02 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Nov 2008, 23:09
Paaa, torrent na adslu radi ok, na 2mbps paketu skida 210-215 kB/s sto je za torrent ok,Sa HTTP skida 235-240 i ja sam zadovoljan.
DOk mi na usenextu skida i vise, skida nekada i 250 kB/s, a prosjecno 240-245 kB/s.
Tako da sam ja zadovoljan sa TEOLom, na blicu inace nista ne valja pa ni torrenti :D.

Vrh

PostPoslato: 02 Mar 2009, 01:55 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
smOOti je napisao:
na blicu inace nista ne valja pa ni torrenti :D.

Meni na Blicovom WADSL-u na paketu od 1 Mbps na torentu ide do 115 KB/s, i inače dobro rade torenti.

Vrh

PostPoslato: 02 Mar 2009, 10:08 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Mar 2007, 18:54
Eh vi koji hvalite torrent umrezite dva ili vise kompjutera nebitno kablom ili bezicno,nek jedan kompjuter skida torrentom,a vi drugi pokusatje da otvorite neki site za koji znate da se lako otvara,bit ce vam gore nego sa dial-up.Znaci samo praksa... :evil3:

"Oni koji umeju da govore, govore kratko"

Vrh

PostPoslato: 02 Mar 2009, 10:23 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Nov 2007, 09:26
A praksa kaže sledeće: uzmeš ruter sa QoS, podigne se prioritet određenim portovima i riješen problem.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 213 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]