Vuk_samotnjak je napisao:
La Point je napisao:
Nije navodno, nego su svi koji su otisli protjerani, dakle nisu otisli jer su smatrali da ce im biti bolje po Australiji, Svabiji, Skandinaviji, USA itd itd, nego su otisli jer su bili gradjani drugog reda u novonastaloj SAO Krajini, ili rs sto je izraslo iz toga, jer su izgubili posao zato sto su Bosnjaci, jer su bukvalno pofatani po ulicama svoga grada i slani, protiv svoje volje, na ratista, na radne obaveze, u mali logor. Ovo ti nije nista navodno. Ovo su ti suhe cinjenice.
Prestani srati i lagati i nemoj sve ljude trpati u isti kos. Ja cu ti u svom skromnom komsiluku naci par muslimana i hrvata koji su rat docekali i ispratili a hvala bogu i danas zive u svojim stanovima i to su moje komsije roditelji mojih kolega a ne neki muslimani i hrvati. Istina neki su bili na radnoj obavezi ali od 07hdo 16h i onda lagano kuci svojima, dosta njih je djecu poslalo u Evropu ne zbog toga sto su morali vec zbog toga sto su mogli. Koliko je srba uhvatilo priliku pa napustilo BL jesu i njih protjerali. Zato prestani da LAZES i te price za malu djecu ostavi kod kuce a ovde ako mozes komuniciraj normalno ili nemoj nikako.
Opet kazem bilo je i protjeranih ali nisu SVI morali napustiti svoj grad kao sto doticni govori vec jednostavno je bila lancana reakcija srbe protjeralo iz Sanskog Mosta i taj izbjeglica otjera musliman i tako dalje vjerovatno je i neki BL musliman izbacio nekog srbina iz Tuzle iz njegovog stana ljudi to su bile lancane reakcije.
Upravu si,bio je rat ljudi su dolazili sa svih strana,pogotova kada je pao Knin Banjaluka je bila prepuna,i ljudi su izbacivani iz kuca,stanova...... a 95% je protjerano,jedan dio je ostao,a naravno ko je god imao sansu izasao je bez obzira na naciju.....Nije se ovo desavalo samo u Banjaluci,u cjeloj BiH je tako bilo,,jedini grad koji je zadrzao vecinu svoga prijeratnoga stanovnistava je Tuzla,,,ovo ostalo se sve izmjenilo..........
A sto se tice imovine,sva imovina sto je prodana u ratu i do potpisivanja Daytona je ponistena,tako ako je neko nesto prodao na silu to je automatski bilo ponisteno......Eh sada bilo je ljudi koji ma je to bilo tesko objasniti,ja sam imao takav problem,jeli ljudi iz muje kuce nisu htjeli(covjek je dosao iz okoline Glamoca,zivio je godinama u centru grada,i naravno da mu si nije izlazilo) da izadu,,,jednostavno nakon 3 neuspjele delozacije policija ih je izbacila iz kuce....