banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 23 Jul 2025, 00:20

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 176 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 08 Feb 2009, 22:15 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Banjalucki_Behar je napisao:
filozof sa vrbasa je napisao:
I te famozne oružane snage BiH u koje se zaklinješ nisu crnobijele. Svaka ima još jedan dodatak. Ove u Srpskoj imaju oznaku - Treći pješadijski puk RS. Njeguju tradiciju RS i tako daju do znanja od koga su nastali. Baš kao i ostale dvije komponente u OS BiH.

Da i oni svi cine konponentu OSBiH,i npr prvi covjek OSBiH je srbin,,koji zivi u tvome Sarajevu, a covjek je bio general u vojsci RS za vrijeme rata.U ratu nije uprljao ruke tako da danas rukovodi ljudima koji su ne tako davno jedni druge ubijali....To ti je druze paradoks ratova,nacionalni torova koje ti podrzavas nazalost... Zamisli da je neko izjavio prije 10god da ce danas ovakva situacija da bude,,,objesili bi odma pred Boskom,,,,,, .....Svi trebju da njeguju tradiciju,a ja se nezaklinjem u njih,oni se zaklinju u BiH,u po Banjaluke.........

Oni su plaćena profesionalna vojska. Dok država ima pare slušaće je. Čim nestane biće haos. Zato moli Boga da kasa BiH uvijek bude puna. :lol:

Vrh

PostPoslato: 08 Feb 2009, 22:17 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Okt 2003, 20:23
Vuk_samotnjak je napisao:
Naravno da je bila,,,ali poslje JNA,,,tu je bila vojska RS,koja je postala danas vojska BiH,i ta vojska je pred ulaskom u NATO,,to su sve gole cinjenice.........

Eto vidis Golesi 12km,,,los put mi se cinilo da je dalje,,,,i jako ljepo selo,,preljepa priroda........

Mi smo od NATOa 6 svijetlosnih godina

Davno si ti isao u Golese garant dok su vladali komunisti posto oni u Cetnicke krajeve nisu htjeli ulagati.
Sad je gore raj na zemlji do svakog sela asvalt i Ul. rasvjeta imam gore zemlje i sume ako je neko zainteresovan cijena sitnica.

Mi smo jako blizu NATOa, podpisan je pakt o stabilnosti,jos par koraka je do toga cilja ostalo....

Ja sam bio u Golesima,prije neke 2god,,imam nekih prijatelja gore,znam da ima asfalt,ljepo je stvarno gore.....Dosta mi je starac ove moje zemlje ovdje,,,hvala pa ponudi.....

nježna kraljice, sudbine.
Rodila, te rijeka duboka,
u svakom viru Vrbas nosi tajnu,
nosi istinu.

Ovo je moj grad...

"

Vrh

PostPoslato: 08 Feb 2009, 22:28 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Mar 2008, 16:35
ma treba objasniti ovim vandalima da su i muslimani ljudi, i da ima dobrih ljudi svagdje, pa nece vise cackati oko minareta

Vrh

PostPoslato: 08 Feb 2009, 23:01 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Dec 2008, 11:49
Da se ukljucim i ja i kazem neku sto je bacena bomba manje vise mozda bi je i ja bacio da mi prepizdi.Pa ebote navodno ste svi proterani iz B.Luke a otisli ste svi zivi i zdravi na Zapad.Dobili ste pomoc od Caritasa i ostalih organizacija i kasirali ste to godinama,niste placali stanove,dobijali razne socijalne pomoci,dobili boravne i radne vize i sad kad ste resili svoj status na Zapadu dolazite nazad i trazite povrat imovine koju ste davno prodali i onda se vrsi Deložacija.Pa i mene da isteraju na ulicu iz necega sto sam menjao ili kupio pravio bi vatromet svaku vece.

Vrh

PostPoslato: 09 Feb 2009, 01:11 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Feb 2008, 02:32
Snajpi je napisao:
Da se ukljucim i ja i kazem neku sto je bacena bomba manje vise mozda bi je i ja bacio da mi prepizdi.Pa ebote navodno ste svi proterani iz B.Luke a otisli ste svi zivi i zdravi na Zapad.Dobili ste pomoc od Caritasa i ostalih organizacija i kasirali ste to godinama,niste placali stanove,dobijali razne socijalne pomoci,dobili boravne i radne vize i sad kad ste resili svoj status na Zapadu dolazite nazad i trazite povrat imovine koju ste davno prodali i onda se vrsi Deložacija.Pa i mene da isteraju na ulicu iz necega sto sam menjao ili kupio pravio bi vatromet svaku vece.

Vala, bolje bi ti bilo da se nisi ni javio jer napisa hrpu smeca. Zbog cega bi ti bacio bombu na dzamiju ili bilo koji vjerski objekat? Da se dokazes raji kako si ti mangup, gangster i huligan ( to je sad moderno medju djecurlijom, jelde? :wink: )

Nije navodno, nego su svi koji su otisli protjerani, dakle nisu otisli jer su smatrali da ce im biti bolje po Australiji, Svabiji, Skandinaviji, USA itd itd, nego su otisli jer su bili gradjani drugog reda u novonastaloj SAO Krajini, ili rs sto je izraslo iz toga, jer su izgubili posao zato sto su Bosnjaci, jer su bukvalno pofatani po ulicama svoga grada i slani, protiv svoje volje, na ratista, na radne obaveze, u mali logor. Ovo ti nije nista navodno. Ovo su ti suhe cinjenice. Oni koji su prodavali imovinu za vrijeme rata su bili prinudjeni da je prodaju, a i to nije bilo prodavanje nego vise kao vrsta poklona, jer dodje ti ciko u uniformi i kalasnjikovim, stavi pred tebe papir da samovoljno ( kojeg li licemjerstva ) predajes svu svoju imovinu na RS i tu nije bilo alternative. Oni koji su se i opirali zavrsili bi pod nogama vojnicke cizme na "predomisljanje". Demokratske metode stvaranja drzave kome bi i tuutsii i hutuui u Ruandi zavidjeli, nema sta. :wink: Zato su i ponisteni svi ti "ugovori" dok se poslije rata mjenjale kuce skroz legalno i tu nema sta reci, kasnom se ebenom kajati, sto si zamjenio i prodo, to si zamjenio i prodo. :wink:

Vrh

PostPoslato: 09 Feb 2009, 08:51 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Okt 2006, 12:58
La Point je napisao:
Nije navodno, nego su svi koji su otisli protjerani, dakle nisu otisli jer su smatrali da ce im biti bolje po Australiji, Svabiji, Skandinaviji, USA itd itd, nego su otisli jer su bili gradjani drugog reda u novonastaloj SAO Krajini, ili rs sto je izraslo iz toga, jer su izgubili posao zato sto su Bosnjaci, jer su bukvalno pofatani po ulicama svoga grada i slani, protiv svoje volje, na ratista, na radne obaveze, u mali logor. Ovo ti nije nista navodno. Ovo su ti suhe cinjenice.

Prestani srati i lagati i nemoj sve ljude trpati u isti kos. Ja cu ti u svom skromnom komsiluku naci par muslimana i hrvata koji su rat docekali i ispratili a hvala bogu i danas zive u svojim stanovima i to su moje komsije roditelji mojih kolega a ne neki muslimani i hrvati. Istina neki su bili na radnoj obavezi ali od 07hdo 16h i onda lagano kuci svojima, dosta njih je djecu poslalo u Evropu ne zbog toga sto su morali vec zbog toga sto su mogli. Koliko je srba uhvatilo priliku pa napustilo BL jesu i njih protjerali. Zato prestani da LAZES i te price za malu djecu ostavi kod kuce a ovde ako mozes komuniciraj normalno ili nemoj nikako.

Opet kazem bilo je i protjeranih ali nisu SVI morali napustiti svoj grad kao sto doticni govori vec jednostavno je bila lancana reakcija srbe protjeralo iz Sanskog Mosta i taj izbjeglica otjera musliman i tako dalje vjerovatno je i neki BL musliman izbacio nekog srbina iz Tuzle iz njegovog stana ljudi to su bile lancane reakcije.

Vrh

PostPoslato: 09 Feb 2009, 09:17 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Okt 2003, 20:23
La Point je napisao:
Nije navodno, nego su svi koji su otisli protjerani, dakle nisu otisli jer su smatrali da ce im biti bolje po Australiji, Svabiji, Skandinaviji, USA itd itd, nego su otisli jer su bili gradjani drugog reda u novonastaloj SAO Krajini, ili rs sto je izraslo iz toga, jer su izgubili posao zato sto su Bosnjaci, jer su bukvalno pofatani po ulicama svoga grada i slani, protiv svoje volje, na ratista, na radne obaveze, u mali logor. Ovo ti nije nista navodno. Ovo su ti suhe cinjenice.

Prestani srati i lagati i nemoj sve ljude trpati u isti kos. Ja cu ti u svom skromnom komsiluku naci par muslimana i hrvata koji su rat docekali i ispratili a hvala bogu i danas zive u svojim stanovima i to su moje komsije roditelji mojih kolega a ne neki muslimani i hrvati. Istina neki su bili na radnoj obavezi ali od 07hdo 16h i onda lagano kuci svojima, dosta njih je djecu poslalo u Evropu ne zbog toga sto su morali vec zbog toga sto su mogli. Koliko je srba uhvatilo priliku pa napustilo BL jesu i njih protjerali. Zato prestani da LAZES i te price za malu djecu ostavi kod kuce a ovde ako mozes komuniciraj normalno ili nemoj nikako.

Opet kazem bilo je i protjeranih ali nisu SVI morali napustiti svoj grad kao sto doticni govori vec jednostavno je bila lancana reakcija srbe protjeralo iz Sanskog Mosta i taj izbjeglica otjera musliman i tako dalje vjerovatno je i neki BL musliman izbacio nekog srbina iz Tuzle iz njegovog stana ljudi to su bile lancane reakcije.

Upravu si,bio je rat ljudi su dolazili sa svih strana,pogotova kada je pao Knin Banjaluka je bila prepuna,i ljudi su izbacivani iz kuca,stanova...... a 95% je protjerano,jedan dio je ostao,a naravno ko je god imao sansu izasao je bez obzira na naciju.....Nije se ovo desavalo samo u Banjaluci,u cjeloj BiH je tako bilo,,jedini grad koji je zadrzao vecinu svoga prijeratnoga stanovnistava je Tuzla,,,ovo ostalo se sve izmjenilo..........

A sto se tice imovine,sva imovina sto je prodana u ratu i do potpisivanja Daytona je ponistena,tako ako je neko nesto prodao na silu to je automatski bilo ponisteno......Eh sada bilo je ljudi koji ma je to bilo tesko objasniti,ja sam imao takav problem,jeli ljudi iz muje kuce nisu htjeli(covjek je dosao iz okoline Glamoca,zivio je godinama u centru grada,i naravno da mu si nije izlazilo) da izadu,,,jednostavno nakon 3 neuspjele delozacije policija ih je izbacila iz kuce....

nježna kraljice, sudbine.
Rodila, te rijeka duboka,
u svakom viru Vrbas nosi tajnu,
nosi istinu.

Ovo je moj grad...

"

Vrh

PostPoslato: 09 Feb 2009, 14:13 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Tuzla :lol: .

Malo si se prebrojao, vjerovatno je u Tuzli sve kao iz 1991. u odnose ne ulazim, jer nisam nikad tamo bio, ali fale Srbi, osim ako to nije mnogo bitan faktor.

http://hr.wikipedia.org/wiki/Dodatak:Po ... 91.:_Tuzla

Vrh

PostPoslato: 09 Feb 2009, 16:14 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Okt 2008, 14:27
Овим путем апелујем на уважену администрацију сајта да се неке ствари уведу у ред и ствари поставе на своје мјесто!
Наиме, како је ово бањалучки форум, потребно је идентификовати и класификовати поједине чланове форума. Тако би, на примјер, требало увести правило да ови ликови који су власници земље у БЛ добију одређене надлежности овдје. Рецимо, ко има грунтовно до једног дунума, добија аутоматски статус модератора. Преко дунума, статус уредника...
Лијепо се скенира извод из катастра, пошаље се уреднику и готово!

Даље, разни дођоши да не могу тек тако да пишу овдје!
Ови који су сишли са Мањаче или дошли из Лијевча, могу да пишу на темама о кулинарству, кућним љубимцима и рачунарима, а о Бањалуци и о политици могу да пишу тек када накупе 300 постова (ако им то уредници одобре). Исто важи и за ове који су се доселили са егзотичнијих локација (Сарајево, Купрес) али они морају накупити рецимо 500 постова...
Мислим... ипак је ово бањалучки форум!

Poslednji put menjao shoole dana 09 Feb 2009, 16:56, izmenjena 2 puta

Vrh

PostPoslato: 09 Feb 2009, 16:27 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 12 Dec 2008, 16:34
shoole je napisao:
Овим путем апелујем на уважену администрацију сајта да се неке ствари уведу у ред и ствари поставе на своје мјесто!
Наиме, како је ово бањалучки форум, потребно је идентификовати и класификовати поједине чланове форума. Тако би, на примјер требало увести правило да ови ликови који су власници земље у БЛ добију одређене надлежности овдје. Рецимо, ко има грунтовно до једног дунума, добија аутоматски статус модератора. Преко дунума, статус уредника...
Ови који су сишли са Маљаче или дошли из Лијевча, могу да пишу на темама о кулинарству, кућним љубимцима и рачунарима, а о Бањалуци и о политици могу да пишу тек када накупе 300 постова (ако им то уредници одобре). Исто важи и за ове који су се доселили са егзотичнијих локација (Сарајево, Купрес) али они морају накупити рецимо 500 постова...

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Apel moderatorima da se otvori podforum Poljoprivreda...
da se neki ne zamaraju nepotrebnim temama i raspravama, već da diskutuju o ozbiljnim temama kao npr. orezivanje voćki, sijanje krompira... :wink:

shoole, a šta ćemo sa onima koji nemaju "dunum" zemlje u Banjaluci, tj. onima koji imaju stanove?
Moj prijedlog je da mogu da postuju samo ako odu kod nekoga ko ima "dunum" zemlje i da u njegovom prisustvu pišu postove na forumu :lol:

Inače, mislim da je tema zaslužila LOCK!

Vrh

PostPoslato: 09 Feb 2009, 16:28 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

shoole je napisao:
Наиме, како је ово бањалучки форум, потребно је идентификовати и класификовати поједине чланове форума. Тако би, на примјер требало увести правило да ови ликови који су власници земље у БЛ добију одређене надлежности овдје. Рецимо, ко има грунтовно до једног дунума, добија аутоматски статус модератора. Преко дунума, статус уредника...
Ови који су сишли са Маљаче или дошли из Лијевча, могу да пишу на темама о кулинарству, кућним љубимцима и рачунарима, а о Бањалуци и о политици могу да пишу тек када накупе 300 постова (ако им то уредници одобре). Исто важи и за ове који су се доселили са егзотичнијих локација (Сарајево, Купрес) али они морају накупити рецимо 500 постова...

da se neki ne zamaraju nepotrebnim temama i raspravama, već da diskutuju o ozbiljnim temama kao npr. orezivanje voćki, sijanje krompira... :wink:

shoole, a šta ćemo sa onima koji nemaju "dunum" zemlje u Banjaluci, tj. onima koji imaju stanove?
Moj prijedlog je da mogu da diskutuju samo ako odu kod nekoga ko ima "dunum" zemlje i da u njegovom prisustvu pišu postove na forumu :lol:

Vrh

PostPoslato: 09 Feb 2009, 16:29 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

shoole je napisao:

Moj prijedlog je da mogu da diskutuju samo ako odu kod nekoga ko ima "dunum" zemlje i da u njegovom prisustvu pišu postove na forumu :lol:

Vrh

PostPoslato: 09 Feb 2009, 16:29 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Такође размислити о микролокацији земљишта (не може се мјерити неко ко има дједовину у Шехеру и неко ко има дједовину на Паприковцу, Шехер је увијек био град)!

Vrh

PostPoslato: 09 Feb 2009, 16:42 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Поштовани BL4ever, прво прочитај ово

http://sr.wikipedia.org/wiki/%D0%98%D1% ... 1%98%D0%B0

па ми се јави на ПП да ти појасним смисао мог поста!

Vrh

PostPoslato: 09 Feb 2009, 17:14 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Mar 2008, 16:35
kad god vidim ovaj topik sjetim se boska buhe, chikala i ostalih

Vrh

PostPoslato: 09 Feb 2009, 17:29 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

shoole je napisao:
Поштовани BL4ever, прво прочитај ово

http://sr.wikipedia.org/wiki/%D0%98%D1% ... 1%98%D0%B0

па ми се јави на ПП да ти појасним смисао мог поста!

:lol:

Ts, ts, ts
Ma znam šta si htio reći!
Zato je i bilo: :lol: i :wink: kod mog predloga...

:lol: :lol: :lol: :lol:

BTW, jednom sam pritisnuo/kliknuo ono magično "dugme": "Pošalji", a odjednom su se pojavila 3 moja posta na temi :lol:

I dalje mislim da je tema zaslužila LOCK!

Vrh

PostPoslato: 09 Feb 2009, 18:12 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Jun 2008, 22:54
Како те хоће тај број 3 то је чудо једно :lol:

Него хајд што у рату па мало послије,мислим повратак имовине па продаја итд итд....многи су се скрасили у дијаспори или неком другом граду у БиХ па се не намјеравају враћати,то је разумљиво....јер....

ово је тачно,али како ово описати након 14 година по завршетку рата....

http://www.rts.rs/page/stories/ci/story ... D0%BE.html

Nećkala se lopta nećkala...

Vrh

PostPoslato: 09 Feb 2009, 18:17 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Jun 2008, 22:54
filozof sa vrbasa je napisao:
Tuzla :lol: .

:lol: :lol: :lol: иначе лик има префињен смисао за хумор :lol: чуј Тузла :roll: може бити али само као мало мање трагичан случај од Техерана :lol:

Nećkala se lopta nećkala...

Vrh

PostPoslato: 09 Feb 2009, 18:56 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 31 Mar 2006, 09:59
Upravu si,bio je rat ljudi su dolazili sa svih strana,pogotova kada je pao Knin Banjaluka je bila prepuna,i ljudi su izbacivani iz kuca,stanova...... a 95% je protjerano,jedan dio je ostao,a naravno ko je god imao sansu izasao je bez obzira na naciju.....Nije se ovo desavalo samo u Banjaluci,u cjeloj BiH je tako bilo,,jedini grad koji je zadrzao vecinu svoga prijeratnoga stanovnistava je Tuzla,,,ovo ostalo se sve izmjenilo..........

измјенило за стално..... ви можете сањати о некој ''својој'' Бањалуци исто као и Срби о старом Сарајеву.... можете сањати и ништа више.... тако је како је , ако то не можете прихватити, ебига.....

Vrh

PostPoslato: 09 Feb 2009, 21:53 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Dec 2008, 11:49
La Point je napisao:
Snajpi je napisao:

Vala, bolje bi ti bilo da se nisi ni javio jer napisa hrpu smeca. Zbog cega bi ti bacio bombu na dzamiju ili bilo koji vjerski objekat? Da se dokazes raji kako si ti mangup, gangster i huligan ( to je sad moderno medju djecurlijom, jelde? :wink: )

Nije navodno, nego su svi koji su otisli protjerani, dakle nisu otisli jer su smatrali da ce im biti bolje po Australiji, Svabiji, Skandinaviji, USA itd itd, nego su otisli jer su bili gradjani drugog reda u novonastaloj SAO Krajini, ili rs sto je izraslo iz toga, jer su izgubili posao zato sto su Bosnjaci, jer su bukvalno pofatani po ulicama svoga grada i slani, protiv svoje volje, na ratista, na radne obaveze, u mali logor. Ovo ti nije nista navodno. Ovo su ti suhe cinjenice. Oni koji su prodavali imovinu za vrijeme rata su bili prinudjeni da je prodaju, a i to nije bilo prodavanje nego vise kao vrsta poklona, jer dodje ti ciko u uniformi i kalasnjikovim, stavi pred tebe papir da samovoljno ( kojeg li licemjerstva ) predajes svu svoju imovinu na RS i tu nije bilo alternative. Oni koji su se i opirali zavrsili bi pod nogama vojnicke cizme na "predomisljanje". Demokratske metode stvaranja drzave kome bi i tuutsii i hutuui u Ruandi zavidjeli, nema sta. :wink: Zato su i ponisteni svi ti "ugovori" dok se poslije rata mjenjale kuce skroz legalno i tu nema sta reci, kasnom se ebenom kajati, sto si zamjenio i prodo, to si zamjenio i prodo. :wink:

Kao da se javio M.Lajcak.To sto tvrdis za ugovore pod pritiskom u ratu,toga je bilo nema sumnje na svim prostorima samo kako objasnjavas posleratne ugovore potpisane recimo na teritoriji R.Hrvatske i oni su proglaseni nevazecima.Sve sto sam kupio a kupio sam dosta toga ugovori su 2002 pa na gore. :lol: :D

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 176 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]