banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 21 Jul 2025, 01:06

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 44 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: TITO SEJE SMRT
PostPoslato: 24 Jan 2009, 20:30 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Feb 2008, 23:04
DJ-TC je napisao:
Gdje je dokaz da je Vrhovni štab naložio bombardovanje civilnih ciljeva? Gdje je dokaz da je to činjeno sa ciljem da se "ubijaju Srbi"?

Je l' sad jasno?

Документи су доказ.

Циљ је пре свега био наношење што више цивилних жртава, уништавање инфраструктуре и уношење страха међу народ.
Не заборавимо да је од селог простора тадашње Југославије, најтање упориште партизанског покрета била Србија (одређени крајеви и пар година после рата) и Црна Гора(до почетка 1944. године).
То је била чиста презентација силе савезника а који су били савезници партизанског покрета. На овај начин се јасно желело показати ко је газда и коме грађани треба да се повинују. Том у прилог говори и чињеница да су након уласка партизана у Србију (тј. након што им је пут за улазак прокрчила Црвена армија) вршене масовне ликвидације цивила по Србије. Са којим циљем је то рађено? Врло јасним. Заплашивање, завођење терора и спречавање било какве побуне.
Наравно то не стоји у документима, то је неко моје лично размишљање односно закључак.
Био сам данас и на сајту "Вечерњих новости" не би ли пронашао тај фељтон али опција претрага им је јако лоша тако да нисам направио ништа.

http://www.youtube.com/watch?v=oXo4ox94 ... e=youtu.be

Vrh

PostPoslato: 24 Jan 2009, 20:45 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Rizikujući da me neko opet kaže da se manem istorijskih tema ja pitam:

Kako da su Srbija i Crna Gora bile natanje partizansko uporište ako je među partizanima bilo najviše Srba?

Kako ulaska partizana u Srbiju?Koliko se ja sjećam prvi ustanak protiv Njemaca desio se baš u Srbiji.Prva slobodna teritorija u Evropi je bila Užička republika.

Ako su partizani vršili masovne likvidacije Srba,kako su moga pradjeda na kućnom pragu zaklali četnici,pred ženom i djecom?Jer je moja baba bila u partizanima.

Pošto mi je dio porodice iz Srbije,od njih sam čuo da je mnogo majki bilo zavijeno u crno od strane četnika.A nisu bile Hrvatice i Muslimanke.

Nije ni Tito bio cvjećka ali je daleko najbolji političar koji je bio na čelu ijedne države u ovom regionu.A broj žrtava ............Staljin 40 000 000 Rusa,Mao Ce Tung 70 000 000 Kineza.

Vrh

PostPoslato: 24 Jan 2009, 20:47 
Administrator
Korisnikov avatar

Još samo jedno pitanje.Koliko je Srba pomrlo u povlačenju preko Albanije?Zašto neko o tome ne priča?

Vrh

PostPoslato: 24 Jan 2009, 21:43 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

_zoka je napisao:
Rizikujući da me neko opet kaže da se manem istorijskih tema ja pitam:

Kako da su Srbija i Crna Gora bile natanje partizansko uporište ako je među partizanima bilo najviše Srba?

Kako ulaska partizana u Srbiju?Koliko se ja sjećam prvi ustanak protiv Njemaca desio se baš u Srbiji.Prva slobodna teritorija u Evropi je bila Užička republika.

Ako su partizani vršili masovne likvidacije Srba,kako su moga pradjeda na kućnom pragu zaklali četnici,pred ženom i djecom?Jer je moja baba bila u partizanima.

Pošto mi je dio porodice iz Srbije,od njih sam čuo da je mnogo majki bilo zavijeno u crno od strane četnika.A nisu bile Hrvatice i Muslimanke.

Nije ni Tito bio cvjećka ali je daleko najbolji političar koji je bio na čelu ijedne države u ovom regionu.A broj žrtava ............Staljin 40 000 000 Rusa,Mao Ce Tung 70 000 000 Kineza.

Citiraj:

Да, али колега драги Срби су живели (и живе) у Босни, Херцеговини, Хрватској итд.
Највеће упориште Партизана је била управо Босна и Херцеговина, где су Срби масовно приступали партизанском покрету, не из разлога што су били комунисти већ из простог разлога што су желели да се супроставе непријатељу, да се сачувају усташког ножа а и партизански покрет је на том подручју имао јако добро организацију.
У Србији је партизански покрет био изузетно слаб (изузев у Војводини)све до доласка "Црвене армије". Привремена акције попут "Ужичке републике" су били само ситни знаци живота. На крају крајева та "Ужичка република" је била невиђена лудорија партизана јер су они на крају нестали онако ако су и дошли а настрадао је тамошњи живаљ у немачкој одмазди. Највећи део Србије од Београда па према југу када су у питању брдско-планинске и сеоске тероторије (градове су свакако држали немци) су били у рукама ЈВуО. Такође партизанске диверзије су у Србији биле слабе пре свега захваљујући јако добром раду тадашње полиције при гестаопу у окупираној Србији а под командом већ помињаног Драгого Јовановића. Примера ради Партизани су од 1941. до 1944. у Београду извршили свега 20-так диверзија од којих је највећа била паљење немачких гаража. Разлози за то су слаба снага комуниста у Србији, слабо развијена обаештајна мрежа (у односу нпр. на Босну) као и чињеница да су су својим редовима имали доста доушника који су уствари радили за Драгог Јовановића (који је још пре рата био познат по таквим принципима рада, којима је нпр. спречио усташки атентат на краља Александра у Загребу) што је даље резултирало спречавањем и разбијањем диверзантских акција. Рецимо и то да је опет исти Драги Јовановић потписао по његовим тврдњама око 600 смртних пресуда комунистима,што само показује колико је био ефикасан у свом послу (иначе гестапов човек још од 1936. године, мајка му била Немица). Такође акције немачких јединица на терену су такође допринеле да партизанске снаге углавном пређу у Босну и да се крећу негде на граници око Дрине. Ипак може се рећи да је најглавнији фактор у свему томе био српски живаљ који је традиоционално био монархистички настројен и самим тим у народу комунисти ниси имали упориште (чак и доста година после рата у нпр. Шумадији).

Што се ЦГ тиче, она је била под италијанском окупацијом, што је дало доста простора за маневрисање у ширење и партизанима и четницима. Убрзо су и једни и други знатно ојачали и практично приморали Италијане да се повуку стриктно у градове док су они контролисали све путеве, села и сл. (овде су почеле прве сарадње цг четника и партизана са италијанским јединицама). У међусобној борби четници су надјачали партизане (разлог опет треба тражити у чињеници да су четници имали веће упориште у народу поготово након партизанских тзв. "лијевих скретања") који су се повукли према Херцеговини али с обзиром на стање на терену и општу немож Италијана, Немци својом акцијом на територији ЦГ разбили и четнике и преостале партизанске јединице (том приликом заробљен Павле Ђуришић).

Citiraj:

Свакако да је тога било и са једне и са друге стране. Као што ти кажеш да су четници убили твог деда, тако постоји сијасет људи који може да каже да су партизани убили неког члана његове породице. Али након уласка партизана у Србији 1944. године дошло је до масовних ликвидација (слично као у ЦГ пре тога), само у Београду је убијено неколико хиљада "неподобних грађана и класних непријатеља".

Citiraj:

Опет као што сам написао, наравно да се дешавало ( и то не само у Србији већ свугде где су живели Срби). Не заборавимо да се радило о једном идеолошком рату (који многим учесницима наравно није био јасан) а у сваком рату се дешавау грозне ствари (мислим имали смо прилику скоро то и да доживимо).

Citiraj:

Тито је био непријатељ српског народа у то немој ни да сумњаш. А што се Стаљина и Маоа тиче, зар хоћеш да кажеш да су они били добро политичари? Неко ко је лично послао у смрт милионе својих земљака јер му се нису укалапали у визију може само да стане у исти кош са Хитлером.

Citiraj:
Još samo jedno pitanje.Koliko je Srba pomrlo u povlačenju preko Albanije?Zašto neko o tome ne priča?

Причано је овде и томе једном приликом али је нажалост модератор дозволио да се та српска голгота и страдање овде исмева и обележи као бежање. Иначе тренутно у фељтону Вечерњих новости се пише о Солунском фронту, па прочитајте.

Vrh

PostPoslato: 24 Jan 2009, 23:37 
Administrator
Korisnikov avatar

Hvala na informacijama.Mada to ne mijenja moje mišljenje da je Tito kada se sve sabrere i oduzme bio pozitivna ličnost u II sv. ratu,a i poslije njega.Dobro ne odmah,kada su vršene odmazde i provođenje partijske linije ali poslije '48. situacija je krenula da "otopljava".

Vrh

PostPoslato: 25 Jan 2009, 00:37 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

_zoka je napisao:
Hvala na informacijama.Mada to ne mijenja moje mišljenje da je Tito kada se sve sabrere i oduzme bio pozitivna ličnost u II sv. ratu,a i poslije njega.Dobro ne odmah,kada su vršene odmazde i provođenje partijske linije ali poslije '48. situacija je krenula da "otopljava".

Док се та ситуација отопила на хиљаде твојих земљака је било већ закопано и забетонирано по разним јамама тако да он позитиван не може бити никако.
Одређени број људи се води сличним ратмишљањем (само другом идеологијом) па и Хитлера сматра позитивцем, што значи да се нешто ту не уклапа.

Vrh

PostPoslato: 25 Jan 2009, 13:08 
Administrator
Korisnikov avatar

Prvo,nije u redu upoređivati Hitlera i Tita,Hitler je išao sa idejom da neke narode potpuno iskorjeni.Drugo,nisu samo Srbi strdali poslije rata.I Hrvati kukaju kao su bili na udaru,Blajbur i sl.,mada ja mislim da su to i zaslužili.Treće,od Jugoslavije kojoj je 90% stanovništva bilo seljačko(i sada smo seljaci,samo,u drugom pogledu) nakon rata se Jugoslavija razvila da je mogla stajati uz bok Evropi.Imali smo dobar standard,proizvodili super kvalitetno naoružanje(jedan od razloga zašto su zapadne države radile na razbijanju Jugoslavije),roba koja je bila po JUS-u je bila kvalitetnija od ovog smeća koje sada dobijamo po ISO standardima jer smo sada trećerazredno tržište,sa crvenim pasošom ti nije skoro nikada trebala viza.........milion pozitivnih stvari.To što mi sada ovdje raspravljamo putem interneta i to je izgrađeno na tekovinama te iste Jugoslavije(ne mislim na internet,nego na infrastrukturu)U Kraljenini Jugoslaviji skoro svi privredni kapaciteti su bili u rukama stranaca i bogatih pojedinaca(kao i sada uostalom)a on ih je vratio narodu i narod da je bio pametniji nikada ne bi dopustio da sada neko krčmi što su oni stvarali.Od tvog i mog oca se dio plate odvajao da se ti isti kapaciteti poboljšavaju,a sada ih neko uživa i sere po nama.Otišao sam skroz OT,ali nema veze.

Budite sretni što smo imali Tita,a ne kao Rumuni,Bugari,Mađari,Česi,Slovaci,Poljaci..............jel' treba još da nabrajam?

Vrh

PostPoslato: 25 Jan 2009, 19:30 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

_zoka je napisao:
Prvo,nije u redu upoređivati Hitlera i Tita,Hitler je išao sa idejom da neke narode potpuno iskorjeni.Drugo,nisu samo Srbi strdali poslije rata.I Hrvati kukaju kao su bili na udaru,Blajbur i sl.,mada ja mislim da su to i zaslužili.Treće,od Jugoslavije kojoj je 90% stanovništva bilo seljačko(i sada smo seljaci,samo,u drugom pogledu) nakon rata se Jugoslavija razvila da je mogla stajati uz bok Evropi.Imali smo dobar standard,proizvodili super kvalitetno naoružanje(jedan od razloga zašto su zapadne države radile na razbijanju Jugoslavije),roba koja je bila po JUS-u je bila kvalitetnija od ovog smeća koje sada dobijamo po ISO standardima jer smo sada trećerazredno tržište,sa crvenim pasošom ti nije skoro nikada trebala viza.........milion pozitivnih stvari.To što mi sada ovdje raspravljamo putem interneta i to je izgrađeno na tekovinama te iste Jugoslavije(ne mislim na internet,nego na infrastrukturu)U Kraljenini Jugoslaviji skoro svi privredni kapaciteti su bili u rukama stranaca i bogatih pojedinaca(kao i sada uostalom)a on ih je vratio narodu i narod da je bio pametniji nikada ne bi dopustio da sada neko krčmi što su oni stvarali.Od tvog i mog oca se dio plate odvajao da se ti isti kapaciteti poboljšavaju,a sada ih neko uživa i sere po nama.Otišao sam skroz OT,ali nema veze.

Budite sretni što smo imali Tita,a ne kao Rumuni,Bugari,Mađari,Česi,Slovaci,Poljaci..............jel' treba još da nabrajam?

А ја ти сад на то могу рећи следеће:

Да ли ти је познато да је Србија за време комунизма максимално слабљена док су друге државе (посебно Словенија и Хрватска) ојачале управо на овом слабљењу Србије?
Да ли знаш да је данашњи просек плате исти као ономад у СФРЈ?
Да ли ти је познато да се цела југословенска привреда заснивала на кредитима?
Какво смо наоружање производили ја то не знам али знам да је ЈНА хваљена на сва уста као непобедива а видели смо почетком 90-тих да је пукла по свим шавовима а и да је наоружање (ваљда то квалитетно) већ тада дебело технички заостајало за западним и совјетским.
Да ли ти је познато да је сваким новим уставом СФРЈ Србија додатно слабљена у унутрашњим оквирима (АП Војводина и Косово и Метохија)?
Да ли знаш да је избеглим Србима одлуком КПЈ био забрањен повратак на КиМ после другог светског рата а одобрен улаз хиљадама Албанаца из Албаније? И да су то разлози свих наших данашљих проблема.
Тито је био један велики демагог и лажов јер док сте ви са тим црвеном пасошем ишли у Трст по јефтине фармерке он је својим бродом константно крузирао по свету, ладио јаја, јео кавијар и карао најбоље рибе.
Иначе и за време нпр. Немањића није ти требао пасош могао си да идеш где хоћеш, али не може се рећи како је ситуација била идеална.
Југославија (она прва па онда друга) је била погубна за Србију, Србе и српско национално биће.

Citiraj:
Prvo,nije u redu upoređivati Hitlera i Tita,Hitler je išao sa idejom da neke narode potpuno iskorjeni.Drugo,nisu samo Srbi strdali poslije rata.I Hrvati kukaju kao su bili na udaru,Blajbur i sl.,mada ja mislim da su to i zaslužili.

Зашто није уреду? Он је имао циљ да затре друге народе, комунистичке вође су затирале своје народе (сад шта је Тито био но националности ми то не знамо, тако да је и он затирао туђе народе). Страдали су и други али у смешном броју у односу на Србе. Блајбург, свакако тежак ратни злочин али ни у приближном броју како Хрвати покушавају да га прикажу (с друге стране за Јасеновац наводе 20 000 мртвих).

Vrh

PostPoslato: 25 Jan 2009, 20:18 
Administrator
Korisnikov avatar

urbana_extravaganca je napisao:

Какво смо наоружање производили ја то не знам али знам да је ЈНА хваљена на сва уста као непобедива а видели смо почетком 90-тих да је пукла по свим шавовима а и да је наоружање (ваљда то квалитетно) већ тада дебело технички заостајало за западним и совјетским.

Тито је био један велики демагог и лажов јер док сте ви са тим црвеном пасошем ишли у Трст по јефтине фармерке он је својим бродом константно крузирао по свету, ладио јаја, јео кавијар и карао најбоље рибе.

Prosjek plate:Prije rata moja porodica,nas četvoro,mogla je 'ladno da ode na more,a da to ne osjeti na nečemu drugome.Od kad je rat počeo moji roditelji nisu bili na moru,a radi nas svo četvoro.To što si ti napisao je kao kada u Glasu napišu da je minimalac u RS veći nego u EU.
Naoružanje:Tenk M-84(ruski M72 je među 10 najboljih u svijetu ikad,a naš je poboljšana varijanta),pješadijsko naoružanje,projekat NA-avion koji je trebao da poleti '92.godine,dobar kao eurofighter,samo jeftiniji.......JNA nije gubila vojno nego politički i zbog zastarjele doktrine,a ne naoružanja.
Pasoš:Sada mi i za Trst treba viza.Ma kakav Trst,treba i za Ljubljanu.Putovati se moglo svugdje bez vize,tvoj komentar je bez veze.

Hajde sad reci ko bi to bio bolji?

Poslednji put menjao _зока dana 25 Jan 2009, 20:23, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 25 Jan 2009, 20:21 
Administrator
Korisnikov avatar

I još jedna stvar.Kod nas nije bio komunizam,nego socijalizam.Komunizam nije postignut nigdje.Od svih modela vlasti koje je ovaj narod iskusio samoupravni socijalizam je bio najbolji za taj isti narod i čovjeka.

Vrh

PostPoslato: 26 Jan 2009, 13:07 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Maj 2007, 12:39
Тито је држао равнотежу између блокова, али да је дочекао пад Берлинског зида и време кад су доспели кредити за наплату.... :roll:

А и да се Слоба није уздао у Русе, него да је наставио Титовим путем ка Западу, ситуација би била обрнута.

Vrh

PostPoslato: 26 Jan 2009, 16:14 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Avg 2006, 17:24
Документи су доказ.

Pa ovdje isto kao sa Tuzlakom.

Dakle, isto kao što Nada Klaić ima argumente za naseljavanje "bezimenih plemena", isto tako u tim dokumentima je dokaz da je Tito nalagao ubijanje srpskih civila. Ne odbacujem a priori, ali tražim da mi se dokaz "prepriča", ili to onda odbacujem.

Провери обим злонамере непријатеља
и његову снагу о кремени брид своје.
— Oskar Davičo

Vrh

PostPoslato: 26 Jan 2009, 21:16 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

DJ-TC je napisao:
Документи су доказ.

Pa ovdje isto kao sa Tuzlakom.

Dakle, isto kao što Nada Klaić ima argumente za naseljavanje "bezimenih plemena", isto tako u tim dokumentima je dokaz da je Tito nalagao ubijanje srpskih civila. Ne odbacujem a priori, ali tražim da mi se dokaz "prepriča", ili to onda odbacujem.

Sta hoces da ti se preprica? Ja ne mogu da pisem napamet mesta, dane i godine i izvode iz dokumenta kojeg sam citao pre 4 (ako ne i vise) godina?
To mozda moze Seselj, ja ne.
Kao sto rekoh bio sam na sajtu vecernjih i nisam nasao doticni feljton (gde su se nalazili izvodi iz tih dokumenata) jer mi je opcija pretraga katastrofalno losa.

Vrh

PostPoslato: 26 Jan 2009, 21:21 
Administrator
Korisnikov avatar

TBPTKO je napisao:
Тито је држао равнотежу између блокова, али да је дочекао пад Берлинског зида и време кад су доспели кредити за наплату.... :roll:

А и да се Слоба није уздао у Русе, него да је наставио Титовим путем ка Западу, ситуација би била обрнута.

Svaka bivša republika(osim možda Slovenjie) je sada zadužena kao Jugoslavija prije ako ne i više.Samo je tada postojala privreda pa bi se to moglo i vraćati polako,a sada........Najzaduženije držav je Amerika,pa su opet najjači.
Slažem se što se tiče Slobe,a i ovi majmuni sada se uzdaju u Ruse i opet ćemo proći kao bos po trnju.Jao onome koga Crna Gora hrani i Rusija brani.

Vrh

PostPoslato: 26 Jan 2009, 21:33 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

_zoka je napisao:

Prosjek plate:Prije rata moja porodica,nas četvoro,mogla je 'ladno da ode na more,a da to ne osjeti na nečemu drugome.Od kad je rat počeo moji roditelji nisu bili na moru,a radi nas svo četvoro.To što si ti napisao je kao kada u Glasu napišu da je minimalac u RS veći nego u EU.
Naoružanje:Tenk M-84(ruski M72 je među 10 najboljih u svijetu ikad,a naš je poboljšana varijanta),pješadijsko naoružanje,projekat NA-avion koji je trebao da poleti '92.godine,dobar kao eurofighter,samo jeftiniji.......JNA nije gubila vojno nego politički i zbog zastarjele doktrine,a ne naoružanja.
Pasoš:Sada mi i za Trst treba viza.Ma kakav Trst,treba i za Ljubljanu.Putovati se moglo svugdje bez vize,tvoj komentar je bez veze.

Potanje: Gde je to moderno naoruzanje primenjeno?
Mi smo od aviona imali samo galebove i orlove i pokoji zastareli MIG tj. bar je to islo u primenu.

Citiraj:
Sada mi i za Trst treba viza.Ma kakav Trst,treba i za Ljubljanu.Putovati se moglo svugdje bez vize,tvoj komentar je bez veze.

Ovaj argument ne drzi vodu. Putovati se moglo i za vreme kralja Petra, samo ti je trebao pasos bez vize. Ako se slucajno desi da BiH ili Srbija (po novom ustavu svi Srbi imaju pravo na srpsko drzavljanstvo bez obzira na mesto boravka) dobije tzv. belu sengensku vizu ti ces opet moi da putujes gde hoces znaci ovaj argument nece vise biti aktuelan.

Citiraj:
Prije rata moja porodica,nas četvoro,mogla je 'ladno da ode na more,a da to ne osjeti na nečemu drugome.Od kad je rat počeo moji roditelji nisu bili na moru,a radi nas svo četvoro.To što si ti napisao je kao kada u Glasu napišu da je minimalac u RS veći nego u EU.

Ne sumnjam ja u to, ali ja sam ti to naveo kao statisticki podatak koji jeste tacan (tanco je naravno i da su cene visestruko skocile). Ali kao sto neko rece tacno je i da je SFRJ "pukla na kreditu" jer je bila drzava kredita, svaka rupa u privredi (a bilo ih je) bila je zatvarana kreditima, kad je doslo vreme pare da se vrate e onda je bilo ajd sad malo ratujemo. Zar nije tako? Zahvaljujuci SFRJ Srbija je unazadjena za debelo! Da je ostala u onakvoj vlasti kakvu je imala pre 1941. godine bila bi primorana da se drzi kapitalistickih zemalja (uz to ide i demokratija i uvodjenje dekomratskih principa) pa ti danas vise ne bi trebala viza a ne bi bilo ni rata. Doduse ovo su sve price sta bi bilo kad bi bilo ali su relativno realne.
Mislim da ne diskutujemo dalje, imas svoj stav ja svoj mozemo ovako jos deset strana bez pomeranja sa startnih pozicija.
Pozdrav :wink:

Vrh

PostPoslato: 28 Jan 2009, 12:05 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 15 Nov 2008, 21:26
_zoka je napisao:

Neznam koliko imas godina ali ja se vrlo dobro sjecam tog vremna,sjecam se da si moro poraniti ujutro da bi kupio hljeb jer ako propustis ko zna kad ce druga tura,sjecam se redova za hljeb u prodavnicama,sjecam se nestasica ulja,secera i praska za ves koji se mogao da kupis samo ako imas debelu vezu,sjecam se nestasice goriva i bonova,sjecam se kad su se auta vozila na par nepar registarskih tablica,sjecam se inflacije,zabluda je da je kao pre bilo nesto bolje,to pricaju ovi starci,oni su tad bili mladi pa je i normalno da im je sve izgledalo bolje,ali opet kako kome neko je bio na polozaju i pravio vikendicu u neumu a neko je morao da prezivi tako sto je isao vani,SFRJ su milioni ljudi napustili od kad je sredinom sesdesetih tito otvorio granice i poceo da izdaje pasose,i sta ce ti bolja cinjenica

Vrh

PostPoslato: 28 Jan 2009, 22:10 
Administrator
Korisnikov avatar

Imam 30 godina.Sjećam se i ja malo nestašica ali reci koliko je to trajalo.Godinu,dvije,pet.........koliko?Meni je nestašica već 18 godina.Sjećam se kada sam bio presretan ako bi jednom sedmično vidio meso na tanjiru.
Koliko ljudi bi i sada poranilo da imaju za šta kupiti hljeb,mlijeko prašak...........koliko bi ih se vozalo i svaki drugi dan da imaju čim kupiti auto ili benzin?
Milioni napustili Jugoslaviju?????????????????????Koliko ih je otišlo od '91.?
Možda nisi mogao imati vikendicu na moru ali si mogao imati negdje u okolini svoga grada.Kupi ili napravi je sada.
Nekad,nakon što se zaposliš,možeš se oženiti sa nadom da ćeš dobiti nakakav stančić,a sada?Kvadrat stana u novogradnji,sa novogodišnjim popustom, je 2200 KM bez PDV-a,slušao sam danas reklamu.
Ko kaže da mu je sada bolje nego za vrijeme Tita,taj se debelo potkožio za vrijeme rata
,a svi znamo kako se to radilo.

Vrh

PostPoslato: 29 Jan 2009, 15:37 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Опет прекрећеш од поргешне претпоставке. Немој поредити цене онда и сада. Па пре 7 година је хлеб био 0,50КМ а саде је? Или карта за бус и све тако у круг. Поента је тржиште диктира цену. Да је којим случајем и данас КПЈ на власти цене би ти биле исте као и сада.

Vrh

PostPoslato: 29 Jan 2009, 21:31 
Administrator
Korisnikov avatar

Možda ali bi ja bio socijalno u boljem položaju nego što sam danas.

Vrh

PostPoslato: 06 Feb 2009, 10:03 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2002, 08:33
s obzirom da su moji iz Srbije, znam da text nije cist supljak
Tito je "kreirao" frontove na kojim su izginuli Srbi (ili kako to nepismeni kazu Srbijanci) sto mladi, sto stari
islo se na sistematsko slabljenje Srbije u svim pogledima
a da bi partizani ojacali u Srbiji, gdje im je podrska stvarno bila slaba, isli su logikom blacenja - nekoliko partizana bi obuklo cetnicke odore, isli po selima, pljackali, ubijali i palili, a prost narod je na to nasjeo (pa nek` neko kaze da tad nije bilo medijskog rata)

a da li se ipak bolje zivjelo u SFRJ nego sad...mislim da brojke govore za sebe

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 44 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]