banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 10 Avg 2025, 00:26

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 213 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 11  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 10 Jan 2009, 15:41 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Mar 2006, 18:18
BL4ever je napisao:

Šta je Blic?
Prodavnica ili ISP?
Pogledaj web bilo kojeg ISP-a u okruženju i vidi kako se ponašaju prema korisnicima!
Koje pakete nude?

Zar ne bi bilo logično da nude povolje pakete za korisnike koji žele rutere?
Zar ne bi bilo logično da podešavanja budu besplatna i bar u vidu PDF-a, ako su nesposobni da izrade web stranicu ili Flash (poput naših komšija)?

Aneks (blic.net) je firma koja je ISP u prvom redu. Pored toga imamo i prodavnicu racunarske opreme, kao i servis racunarske opreme, kako bi bili sto kompletniji sa ponudom. Dakle i jedno i drugo.
Pakete koje nudimo su cjenovno najpovoljniji. Pogledajte cijene paketa drugih provajdera. Sto se tice podesavanja rutera, podesavanje se naplacuje i to ce tako i ostati. Vec sam naveo dosta razloga zasto je tako. U svakom slucaju, i za ruter kupljen kod nas, nije obavezno da ga podesavamo mi. Korisnik i tu ima izbor.

Vrh

PostPoslato: 10 Jan 2009, 16:38 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 16 Okt 2007, 19:30
sikima je napisao:
Pratio sam postove ovih dana vezano za temu Blic-Anex i mislim da je situacija prilično komplikovana.Da obrazložim:
do sada smo imali situaciju da ISP ili bilo koji drugi provajderi imaju totalni monopol i mogli su da rade baš šta im je volja, da budem iskren to su i radili, međutim sada se situacija okreće u smislu da korisnici usluga pokušavaju da budu"monopolisti" tj. da misle da ako plati nekakav paketić interneta 20-30 KM mjesečno očekuje da ima iznajmljen vodi i da tu nesmije biti prekida ni sekundu.E sad postoje provajderi koji imaju problema ali ih rešavaju u što kraćem roku, ali postoje i oni koji imaju problem a sporo rješavaju, koliko sam vidio Anex spada u tu kategoriju( mada imam druga koji koriste njihov cablenet i nema nikakvih problema).Znači svi imaju probleme,samo je pitanje u kom će ga roku riješti i da li je bitnije ispoštovati propisanu papirologiju ili riješiti problem, mislim da je je ovo drugo važnije i tu su Elta i Navigo, po meni, daleko ispred ostalih.

Haa, joj... samo zbog ovakvog odnosa treba raskinuti ugovor. Cuj paketic od 30 maraka? Decak, gdje ti zivis? Mislis da Japanac ili Amer odvaja vise od 20-25$ za internet? Mislis da su ovdasnje pare manje vrijedne? Je l' taj "paketic" nekakva milostinja? Kao, evo, za raju, 20 maraka samo... skoro pa dzaba...

Kad je tako, onda fino treba staviti 50 maraka "paketice"... ah, da... onda ih niko ne bi ni koristio, jer hvala bogu alternativa postoji, kakva takva, pa se ne guli kao sto se nekada gulilo... Ccc. Kupac je svetinja, i od njegovih para se plate dijele i placaju doprinosi i usta necija hrane, pa najmanje sto ocekuje je da dobije ono sto plati. Zasto bi inace davao nekome svoje pare?

Raskid ugovora, penicilin je za bezobrazluke svakakve vrste. Zajebe se covjek, stegne zube i plati, i odjebe miseve za sva vremena. Zivci i izgubljeno vrijeme u natezanju sa nekim oko inerneta koji ne radi nemaju cijenu.

Vrh

PostPoslato: 10 Jan 2009, 17:42 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Mar 2007, 18:54
Hmmm blic ISP,pa sobzirom da ga kupise slovenci zajedno sa onom aneksovom prodavnicom tamo negdje kod cajevca onda se moze smatrati prodavnicom,ali sumjnam da se blic ide na servisiranje ili eventalno kupovini novih kompjutera,prije ce neko otici do CoSom-a jer mu je blizi od Aneksa,al elem to je izbor pojedinca gdje ce da si kupuje i servisira kompjuter.I da,blic i aneks su od davnina bili "saradnici",a saradjivali odvojeno,tezi oblik filozofije.
A sto se tice routera,sjecam se prosle godine...Uglavnom kupila sam router po nesto nizoj cijeni koji takodje nudi blic i ono elem ne radi.Nista ja ih nazovem,objasnim o cemu se rade da bi oni meni rekli da dodjem do njih da mi urade podesavanja,elem sto nisu znali elem sramote sto si to dopustise.I koliko znam za router koji si sam sebi kupio,bilo to od blica ili tamo neke trece firme ne bi trebali da ti nalpacuju podesavanja.Primjera radi,meni nije naplaceno,jeste da mi ga trece lice iz ISP podesavalo i jos jedan put kad se jadnicak od routera zakocio pa mu ni resetovanje sa moje strane nije pomoglo,nije naplacivano (dali nekih mizernih 5km covjeku za kafu jer je dosao van radnog vremena,jedva mu u dzep ugurali koliko je odbijao).

"Oni koji umeju da govore, govore kratko"

Vrh

PostPoslato: 10 Jan 2009, 17:46 
Citiraj:
Raskid ugovora, penicilin je za bezobrazluke svakakve vrste. Zajebe se covjek, stegne zube i plati, i odjebe miseve za sva vremena. Zivci i izgubljeno vrijeme u natezanju sa nekim oko inerneta koji ne radi nemaju cijenu.

Amen, odlicno receno.

Nije ovo vishe kao nekada kad se moglo krasti.

Vrh

PostPoslato: 10 Jan 2009, 20:52 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 15 Jul 2008, 07:35
ziggy je napisao:
sikima je napisao:
Pratio sam postove ovih dana vezano za temu Blic-Anex i mislim da je situacija prilično komplikovana.Da obrazložim:
do sada smo imali situaciju da ISP ili bilo koji drugi provajderi imaju totalni monopol i mogli su da rade baš šta im je volja, da budem iskren to su i radili, međutim sada se situacija okreće u smislu da korisnici usluga pokušavaju da budu"monopolisti" tj. da misle da ako plati nekakav paketić interneta 20-30 KM mjesečno očekuje da ima iznajmljen vodi i da tu nesmije biti prekida ni sekundu.E sad postoje provajderi koji imaju problema ali ih rešavaju u što kraćem roku, ali postoje i oni koji imaju problem a sporo rješavaju, koliko sam vidio Anex spada u tu kategoriju( mada imam druga koji koriste njihov cablenet i nema nikakvih problema).Znači svi imaju probleme,samo je pitanje u kom će ga roku riješti i da li je bitnije ispoštovati propisanu papirologiju ili riješiti problem, mislim da je je ovo drugo važnije i tu su Elta i Navigo, po meni, daleko ispred ostalih.

Haa, joj... samo zbog ovakvog odnosa treba raskinuti ugovor. Cuj paketic od 30 maraka? Decak, gdje ti zivis? Mislis da Japanac ili Amer odvaja vise od 20-25$ za internet? Mislis da su ovdasnje pare manje vrijedne? Je l' taj "paketic" nekakva milostinja? Kao, evo, za raju, 20 maraka samo... skoro pa dzaba...

Kad je tako, onda fino treba staviti 50 maraka "paketice"... ah, da... onda ih niko ne bi ni koristio, jer hvala bogu alternativa postoji, kakva takva, pa se ne guli kao sto se nekada gulilo... Ccc. Kupac je svetinja, i od njegovih para se plate dijele i placaju doprinosi i usta necija hrane, pa najmanje sto ocekuje je da dobije ono sto plati. Zasto bi inace davao nekome svoje pare?

Slažem se sa tobom "dječak" u potpunosti, ali ti si očigledno svjesno preskočio da apostrofiraš i nastavak rečenice " da tu nesmije biti prekida ni sekundu" koja je objašnjavala odnos korisnika u slučajevima kada prekidi spadaju u grupu prihvatljivih.Slažem se ja da problemi imaju određenu granicu prihvatljivosti, ali isto tako poznajem i čovjeka koji je prijetio raskidom ugovora zbog toga što mu sa njegovog računara neradi facebook nalog, a kod komšije radi.Slažem se da ne treba platiti nešto što se ne isporučuje, ali i u ugovorima za tzv garantovani protok postoje odredbe koje tolerišu prekide i probleme do određene granice,patako u većini stoji recimo " prekidi od 5 ili više sati neprekidno će se tretirati ..."Da ne ispadne da ja ovdje nekoga branim, pošto sam i ja obični korisnik.

Vrh

PostPoslato: 10 Jan 2009, 21:14 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Mar 2007, 18:54
Ovako za pocetak...Duznost ISP je da obavjesti krajnjeg korisnika o promjenana na infrastrukturi,kao i novim paketima u roku 14 dana,u suprotnom isti ima pravo na tuzbu (korisnik).Ugovor se ima pravo raskinuti kad god je nekom volja i naravno da se oprema vrati u ispravnom stanju.Dozvola za rad nekom ISP vrijdi 10 godina,a za produzivanje treba da izdvoji samo 4.000KM...i sad kao tesko je sve to ispostovati...daj molim vas ljudi :evil3: :lol:

"Oni koji umeju da govore, govore kratko"

Vrh

PostPoslato: 11 Jan 2009, 19:29 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2003, 15:07
Meni u poslednje vrijeme na youtube ne ide ucitavanje kako treba, taman malo fali da ne moram pauzirati video, al' ne ide glat :(

Vrh

PostPoslato: 15 Jan 2009, 12:34 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 29 Dec 2008, 13:52
navajo je napisao:

Evo da i ovdje kazem par rijeci, jer mogu iznositi i licno misljenje a ne samo kao zaposleni u Aneksu.
Budimo malo realni.

Vi ste imali servisne strane na kojim mozete pratiti protok, kao i koji paket imate (to vam stoji i u ugovoru). Takodjer u ugovoru stoji da placate extra saobracaj ako ga prekoracite. Kod svih provajdera je cijena extra saobracaja oko 0.02KM po megabajtu. Nije moguce da Vam je neko govorio da je vas paket flat i da ce biti u buducnosti. Razlog je sto je svakom radniku strogo podvuceno da se takve informacije ne daju dok sve ne bude zvanicno. Pogledajte malo forum i vidjecete koliko sam samo ja bio oprezan pri iznosenju informacija. Do zvanicne objave uslova samo sam najavio da ce biti promjena i nista vise.
I jos nesto. Nije tacno da je samo jedan paket automatski prebacen na flat, a za ostale se potpisuje ugovor, vec upravo suprotno, 2 paketa su automaski poboljsana, a za samo jedan se potpisuje ugovor.

BTW, sigurno si dobro placen za svoje "licno" misljenje. A sad pokusaj biti realan. A ja cu pokusati pojednostaviti pitanje: DA LI TI "LICNO" MISLIS DA BI NEKO RADIJE PLATIO 700-800 KM PREKORACENJA PROTOKA MJESECNO ILI BI RADIJE IZABRAO FLAT VARIJANTU OD 30 KM MJESECNO?
Hajde sad pokusaj da mi odgovoris jednom prostom recenicom npr.
Mi smo trebali pratiti protok? A da li si ti dobro citao moj post? Da li se u pracenje i informisanje o paketima racuna poziv na vas broj 921000, o cemu imam uredan listing koji vam je prilozen uz zalbu koju ste odbili? Znaci govoris mi direktno da lazem? Znaci, po tvojoj logici, ja prvo dobijam racun od 160 KM, zatim zovem Blic da procaskam sa njima tek onako, a onda dobijem racun od 700 KM? Ja vrlo dobro znam sta stoji u ugovoru. Ali ako nazovem VAS i pitam sta je sa mojim paketom (jer mi je lakse da nazovem i nemam uopste ni minute vremena ni zivaca da pratim vase servisne strane ja to smatram validnom informacijom. Zar vi ne?
Sa druge strane - simptomaticno je to da vi samo jedan paket ne prebacujete automatski a ostale da. Nije uopste bitno koliko je paketa ovakvih ili onakvih. Poenta je, a vi ste toga bili svjesni i prije svega ovoga, da ste napravili zbrku takvim razdvajanjem paketa i procedura. Po meni, to je samo lov u mutnom. A vi recite sta vam drago. Mnogo godina prije nego sto sam postao vas korisnik nikada nisam cuo nista lijepo o vama. A mislio sam da su to samo tracevi.

Vrh

PostPoslato: 15 Jan 2009, 12:40 
Početnik
Početnik

Jos nesto da kazem, danas mi je stigao racun od 240 KM za prvi dio decembra - onaj period dok jos nisam pisao zalbu.

Radi ilustracije: ova dva racuna koja sam dobio su oko 1000 KM sto je nekih 40-ak mjeseci odnosno 3 i po godine koristenja flat paketa interneta.

Vrh

PostPoslato: 15 Jan 2009, 12:42 
Početnik
Početnik

navajo je napisao:
BLAF77 je napisao:
Eh, da su oni kuca kojoj je stalo do ugleda oni bi fino oprostili tih za njih mizernih 30 gigabajta i osvjetlali barem jednu tackicu na svom obrazu sa sedam kora, ali neeee, oni to gledaju kao 700 KM.

Kao sto kaze kolega mangia, ko ce vam oprostiti ono sto ste sami potrosili, i da se oprosti vama morali bi oprostiti svima. Ovo je isto kao da ste dosli u kafanu, castili cijeli lokal, popili 500KM i onda rekli konobaru: "Nisam ja znao bio sam pijan, zasto mi ne oprostite".

Posto imam iskustva u radu sa strankama i puno slicnih situacija. Sjecam se samo doba dialup-a i dialer-a. Mogu na prste jedne ruke prebrojati ljude koji su realno saslusali o cemu se radi. Masa korisnika se djecom klela da "nisu pokupili virus (dialer)", a dosli su kod nas u blic sa telefonskim listingom punim poziva prema djevicanskim ostrvima. U svakom slucaju, oni su taj iznos placali telekomu, a ne blic.net-u. Znao sam provoditi po 2 sata objasnjavajuci ljudima da se zale na krivom mjestu, jer su trazili od nas da ne plate racun.
I kada su ljudi pravili prekoracenja u saobracaju na broadbandu, 10 posto ljudi je priznalo da su prekoracili saobracaj. 90% korinika se klelo da im niko nije rekao da je moguce napraviti prekoracenje, a to stoji u ugovoru i obavezno se naglasi korisniku od strane nasih radnika, prilikom otvaranja ugovora.

Ne mijesaj KRUSKE i JABUKE. I ne muti vodu.

Vrh

PostPoslato: 15 Jan 2009, 12:46 
Početnik
Početnik

fantomacan je napisao:
navajo je napisao:

Evo da i ovdje kazem par rijeci, jer mogu iznositi i licno misljenje a ne samo kao zaposleni u Aneksu.
Budimo malo realni.

Vi ste imali servisne strane na kojim mozete pratiti protok, kao i koji paket imate (to vam stoji i u ugovoru). Takodjer u ugovoru stoji da placate extra saobracaj ako ga prekoracite. Kod svih provajdera je cijena extra saobracaja oko 0.02KM po megabajtu. Nije moguce da Vam je neko govorio da je vas paket flat i da ce biti u buducnosti. Razlog je sto je svakom radniku strogo podvuceno da se takve informacije ne daju dok sve ne bude zvanicno. Pogledajte malo forum i vidjecete koliko sam samo ja bio oprezan pri iznosenju informacija. Do zvanicne objave uslova samo sam najavio da ce biti promjena i nista vise.
I jos nesto. Nije tacno da je samo jedan paket automatski prebacen na flat, a za ostale se potpisuje ugovor, vec upravo suprotno, 2 paketa su automaski poboljsana, a za samo jedan se potpisuje ugovor.

Opet vi isto, neće se ovdje stanje nikada promijeniti.
1.Bio je neki period kada nije bilo moguće pristupiti servisnim stranama, ne znam tačno kada, ali moguće je da nisi u pravu što se toga tiče. Bilo je tema na blic helpdesku gdje ljudi nisu mogli pristupati radi promjene softvera a dobijali su ogromne račune, vjerujem da je sve to pobrisano. Čovjeku što je oštećen savjetujem da provjeri ako je moguće kad je bila ta zamjena softvera i naravno da ne plaća lihvarima.
2.Ti možeš biti 100% siguran da nije bilo moguće da je neko rekao čovjeku da mu je paket flat jer su radnici dobili upozorenje da to ne rade? :lol: :lol: Tvoje izjave na forumu su dokaz nečega? :lol: :lol: Zaista impresivna sigurnost, nema šta. Vjerovatno su u pitanju neke natprirodne moći jer tako nešto bi moglo tvrditi samo neko više biće. Da Blic nije lopovska nego ozbiljna firma djeca koja se javljaju na telefone podrške bi se prvo predstavila pa da čovjek kao što je ovaj oštećeni može da kaže ko mu je nešto tako rekao.
3.Nađi primjer gdje je provajder priznao da nešto nije bilo u redu kod njih i da je napravio neku grešku.
Oštećenima bih savjetovao da se organizuju svi i tuže lihvare i lopove, to je jedini način da se promijeni ta bahatost. I obavezno da se obrate udruženjima potrošača pa onda u medije da se pročuje malo kvalitet tih lidera komunikacija, da drugi ljudi ne postanu žrtve lopova.
I niko ne može da vam zabrani da napravite jednostavne flajere i na njima ispišete vaše priče, onda iskopirate u koliko možete primjera i poubacujete u sandučiće u užim gradskim naseljima.

Hvala Fantomacane. Za tacku 2 si potpuno u pravu. A sto se tice tacke 3 mnogo toga ce izgleda biti. Mislim da ce ih to mnogo skuplje kostati nego mene mojih (za sada) 1000 KM.

Vrh

PostPoslato: 15 Jan 2009, 12:48 
Početnik
Početnik

korisnik je napisao:
Mislim da bi bio red da Blic svima otpise ta dodatna zaduzenja, jer bi bilo fer posto su bile kontradiktorne informacije o flatu. A Blic nije imao dodatne troskove zbog tih potrosenih gigabajta.

KRATKO I JASNO, SVAKA CAST!

Vrh

PostPoslato: 15 Jan 2009, 12:49 
Početnik
Početnik

mic je napisao:
Ma ljudi, svega ovoga ne bi bilo (ni nezadovoljnih korisnika ni blica punih dzepova sumnjive love) da je Blic obezbijedio normalni i potrebni nivo KOMUNIKACIJE sa korisnicima.

Ali to je izgleda jedini nacin da se na formalno legalan nacin u nasoj sredini iskoristi i najmanja prilika i ostvari extra profit..

Blic je jasno pokazao poput one stare "ne lazem, ali ni ne govorim cijelu istinu" da se nepruzanjem potpunih informacija, njihovim zadrzavanjem za eventualno sudsko tumacenje ili neobavjestavanjem svojih korisnika, u sredini nonsalantnog ponasanja vecine korisnika, moze osisatii mnogo ovaca..

Ma cim je ugovor ogranicenog trajanja, ocekujte probleme.

OVO JE UPRAVO POENTA BLICOVE JADNE POLITIKE.

Vrh

PostPoslato: 15 Jan 2009, 13:01 
Početnik
Početnik

Ono sto vama iz Blica ja mogu obecati je minimalno sat vremena mjesecno pisanja po raznim forumima. A kucanje mi ide jako brzo od ruke. To je za pocetak.

A gdje su tek stampa, radio, televizija i razne organizacije...

Vrh

PostPoslato: 15 Jan 2009, 13:43 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Dec 2005, 18:04
Svijetu se ne može ugoditi... ko ne zna za tu priču, neka je pročita.

Vrh

PostPoslato: 15 Jan 2009, 13:54 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

borkoBL je napisao:

BTW, sigurno si dobro placen za svoje "licno" misljenje. A sad pokusaj biti realan. A ja cu pokusati pojednostaviti pitanje: DA LI TI "LICNO" MISLIS DA BI NEKO RADIJE PLATIO 700-800 KM PREKORACENJA PROTOKA MJESECNO ILI BI RADIJE IZABRAO FLAT VARIJANTU OD 30 KM MJESECNO?

Naravno da bi izabrao flat varijantu.

borkoBL je napisao:
Mi smo trebali pratiti protok? A da li si ti dobro citao moj post? Da li se u pracenje i informisanje o paketima racuna poziv na vas broj 921000, o cemu imam uredan listing koji vam je prilozen uz zalbu koju ste odbili? Znaci govoris mi direktno da lazem? Znaci, po tvojoj logici, ja prvo dobijam racun od 160 KM, zatim zovem Blic da procaskam sa njima tek onako, a onda dobijem racun od 700 KM? Ja vrlo dobro znam sta stoji u ugovoru. Ali ako nazovem VAS i pitam sta je sa mojim paketom (jer mi je lakse da nazovem i nemam uopste ni minute vremena ni zivaca da pratim vase servisne strane ja to smatram validnom informacijom. Zar vi ne?

Nisam rekao da lazete. Ja ne mogu znati sta se odvijalo u razgovoru izmedju Vas i sluzbenice blic.net-a. Listing ne dokazuje nista. Imate li snimak razgovora? Zbog ovakvih stvari je i napravljeno da se svi razgovori sa strankama snimaju.
Ono sto ja znam, da je svim radnicima blic.net-a SROGO PODVUCENO DA NE SMIJU DA DAJU NIKAKVE INFORMACIJE NITI PREDVIDJANJA U VEZI NOVIH PAKETA DOK ONI NE STUPE NA SNAGU ZVANICNO. Ovo je ponovljeno na nekoliko redovnih sasatanaka sa radnicima.

borkoBL je napisao:
Sa druge strane - simptomaticno je to da vi samo jedan paket ne prebacujete automatski a ostale da. Nije uopste bitno koliko je paketa ovakvih ili onakvih. Poenta je, a vi ste toga bili svjesni i prije svega ovoga, da ste napravili zbrku takvim razdvajanjem paketa i procedura. Po meni, to je samo lov u mutnom. A vi recite sta vam drago. Mnogo godina prije nego sto sam postao vas korisnik nikada nisam cuo nista lijepo o vama. A mislio sam da su to samo tracevi.

Za jedan paket je potrebno potpisati novi ugovor jer se drugacije nije moglo. Razloga je mnogo za ovo. A sto se tice toga na kavom je glasu blic.net, za to se ne sikirajte.

Vrh

PostPoslato: 15 Jan 2009, 14:00 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

borkoBL je napisao:
korisnik je napisao:
Mislim da bi bio red da Blic svima otpise ta dodatna zaduzenja, jer bi bilo fer posto su bile kontradiktorne informacije o flatu. A Blic nije imao dodatne troskove zbog tih potrosenih gigabajta.

KRATKO I JASNO, SVAKA CAST!

Kao sto je jedan korisnik rekao. Ako se odobri nesto Vama, mora se odobriti svima. To se nece desiti, kao sto se nije nikada ni u jednoj firmi desilo.
Da je ustanovljena greska nase firme, bilo bi odobreno, ovako ne. kada je bilo spornih racuna, gresaka Aneks-a (a bilo ih je), sve zalbe su odobrene. Mi priznajemo svoje greske.

Vrh

PostPoslato: 15 Jan 2009, 14:04 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

borkoBL je napisao:
mic je napisao:
Ma ljudi, svega ovoga ne bi bilo (ni nezadovoljnih korisnika ni blica punih dzepova sumnjive love) da je Blic obezbijedio normalni i potrebni nivo KOMUNIKACIJE sa korisnicima.

Ali to je izgleda jedini nacin da se na formalno legalan nacin u nasoj sredini iskoristi i najmanja prilika i ostvari extra profit..

Blic je jasno pokazao poput one stare "ne lazem, ali ni ne govorim cijelu istinu" da se nepruzanjem potpunih informacija, njihovim zadrzavanjem za eventualno sudsko tumacenje ili neobavjestavanjem svojih korisnika, u sredini nonsalantnog ponasanja vecine korisnika, moze osisatii mnogo ovaca..

Ma cim je ugovor ogranicenog trajanja, ocekujte probleme.

OVO JE UPRAVO POENTA BLICOVE JADNE POLITIKE.

Kakav vid komunikacije? Korisnici Aneks-a (blic.net) imaju na raspolaganju mailove, online zalbe, helpdesk forum, 24h teh. podrsku, info pult. Kakav jos vid komunikacije sa korisnicima je potreban? Ako mislite na odobravanje racuna kod ovakvih slucajeva, to nece moci.

Vrh

PostPoslato: 15 Jan 2009, 14:11 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

borkoBL je napisao:
Ono sto vama iz Blica ja mogu obecati je minimalno sat vremena mjesecno pisanja po raznim forumima. A kucanje mi ide jako brzo od ruke. To je za pocetak.

A gdje su tek stampa, radio, televizija i razne organizacije...

Na ovo imate pravo. Nikakav problem.

I siemensCX70 je poceo tako :lol:

Vrh

PostPoslato: 15 Jan 2009, 14:35 
Početnik
Početnik

mladen je napisao:
borkoBL je napisao:
Postovani Internet drugovi,

Ispricacu vam ukratko kakvo iskustvo sam dozivio sa firmom Aneks (odnosno slovenackim telekomom) pa bih volio da cujem i vasa iskustva.
Korisnik sam Solo paketa (osnovnog) za WADSL. Paket je inace imao besplatan protok od 3Gb. Sve preko toga se naplacivalo papreno! U oktobru su na sva sva zvona najavili prelazak na nove pakete - FLAT pakete! Vec krajem oktobra sam se pomalo opustio da bi me pocetkom novembra sokirao racun od nekih 160 KM! Odmah sam reagovao i nazvao Aneks i u diskusiji sa operaterkom sam se malo smirio i pomirio sa sudbinom.

Rekli ste kljucnu rijec, "najavili prelazak na nove pakete". Mi smo najavili pakete zbog pritiska korisnika. Korisnici su htjeli da znaju da li ce blic.net odgovoriti na konkurenciju.

Zbog pritiska ili ne - vi ste dali velike pare za reklamu - npr. stampanje i rasturanje flyera sirom BL, a ko zna i gdje jos. Tako da mi to ne izgleda kao pritisak - vise kao materijalna motivacija nekako. Kad sam rekao "najavili" mislio sam "objavili" jer vasi flyeri objavljuju, a ne najavljuju. BTW, imam jos uvijek primjerak flyera pa mogu dokumentovati.

mladen je napisao:
borkoBL je napisao:
Odlucio sam da platim racun jer mi je operaterka rekla da je u pitanju bio nesporazum i da je novi FLAT paket na snazi od pocetka novembra! Jos jednom sam je upitao da li mogu da se opustim tokom novembra, a ona mi je odgovorila - bez brige!

I ovo je upitno. Svim sluzbama (call centar, uplatna mjesta, tehnicka podrska) je strogo podvuceno da se ovakve informacije ne daju. Ovo nismo mogli govoriti i iz razloga sto jos nista nije bilo zvanicno. Pogledajte teme sa ovog foruma (najava novih paketa i usluga) i vidjecete koliko sam ja bio oprezan prilikom iznosenja informacija. Nista o paketima kao i uslovima nisam mogao da kazem dok stvar nije bila odobrena i zvanicna.

Znaci direktno me optuzujes da lazem. Ponovicu sto sam rekao na jednom drugom forumu:

mladen je napisao:
borkoBL je napisao:
Nakon toga sam, laksi za 160 KM ali zadovoljan zbog FLAT paketa nastavio da nemilice downloadujem velike fajlove.
Pravi sok slijedi - u decembru mi stize racun od nekih 700 KM!!! Ja nakon kocke secera i case vode nazovem Aneks i objasnim situaciju a oni mi traze da se sjetim IMENA OPERATERKE sa kojom sam razgovarao prije mjesec dana! Nakon toga uredno odem u Telekom i nabavim listing razgovora kao dokaz da sam ih zvao odmah po prijemu prethodnog visokog racuna i listing prilozim uz zalbu. Danas mi stize odbijenica ali uz preporuku da se kao dugogodisnjem korisniku odobri placanje racuna u 4 rate! Takodje su mi objasnili kako je samo 1 od paketa automatski presao u FLAT, a za ostale je potrebno podnijeti zahtjev!!!!!!
Sve i da jeste tako, opet kazem, okrenuo sam njihov broj telefona kad mi je dosao prvi visok racun i dobio sam LAZNO uvjeravanje da je sada moj paket FLAT.

Prvo, ovo nije tacno. Za samo jedan paket je potrebno potpisati ugovor (solo paket), ostali su poboljsani automatski, a ne obrnuto kako ste Vi naveli. Opet Vam savjetujem da bolje procitate stranice ovog foruma, prije iznosenja dezinformacija. Drugo, servise strane su bile u funkciji. Na servisnim stranama Vam pise koji paket imate, da li ima ogranicenje ili ne, tako da je i ova zalba neosnovana.

Opet citiram:

mladen je napisao:
borkoBL je napisao:
Iako sam se zalio i zamolio ih da odbace svoje potrazivanja prema meni nisu imali sluha. (Ionako su ti gigabajti za njih skoro besplatni pa bi trebali biti malo skromniji) Takodje, tokom par posjeta njihovoj kancelariji zatekao sam redove nezadovoljnih i prevarenih ljudi. Na zalost, nismo razmijenili telefone. Nakon ovoga sam spreman ici do kraja i obavijestiti novine, radio i TV ako je moguce. Takodje trazim podrsku i na ovom forumu.
Molim sve koji zele da iznesu svoje slicne i druge probleme koje imaju sa Aneksom da se jave na ovaj post. Ja cu kontaktirati medije i pozvao bih ovim putem sve one koji zele da ucestvuju u prezentovanju ovakvih i slicnih prevara javnosti. Radi zastite nas trenutnih korisnika, svih buducih korisnika, kao i razvlacenja imovine ove napacene zemlje.

Pozdrav!

Navodite paprenu cijenu usluge. Svi provajderi su imali cijenu extra megabajta (prekoraceni saobracaj) od 0.02KM po megabajtu. Nekima je bio megabjt i do 0.05KM u prekoracenju saobracaja. Dakle, to je bila trzisna cijena koju je imao i blic.net. Dalje, Vi na ugovoru imate ovu stavku sa prekoracenjem, gdje ste potpisali kako se slazete sa ovim uslovima.
Zamolio bih Vas da ne iznosite dezinformacije kako ste u kancelarijama blic net-a zatekli redove nezadovoljnih ljudi. Ako je neko bio realan prema korisnicima, bio je blic.net. Svaka zalba koja je imala smisla i bila realna, odobrena je, a njihov broj nije mali.
[/quote]

Postovani Mladene, ovo sve sto ja iznosim nisu dezinformacije vec cista istina. Molim te da prihvatis to kao cinjenice. Mada sumnjam da to mozes jer radis tu gdje radis. Lijepo djeluje to persiranje i obracanje sa bontonom ali sustina je bitna. Bez obzira sto je cijena megabajta takva kakva jeste to vas ne stiti od cinjenice da ste kao firma OCIGLEDNO napravili zbrku svojom politikom jer DOKAZ SU I OSTALI MNOGI KORISNICI KOJI SU NEZADOVOLJNI - to su cinjenice - kao i ta CINJENICA da ne zelite da izadjete u susret korisnicima (sto vas veoma malo kosta) kako biste popravili nastalu situaciju koju ste sami uzrokovali. Zao mi je sto nisam snimao svadju u Blicu zadnji put kad sam bio da ulozim zalbu. Mozda cu sljedeci put. Uostalom, pitaj svoje kolege. (misim da ti to vrlo dobro znas)

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 213 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 11  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]