mladen je napisao:
borkoBL je napisao:
Postovani Internet drugovi,
Ispricacu vam ukratko kakvo iskustvo sam dozivio sa firmom Aneks (odnosno slovenackim telekomom) pa bih volio da cujem i vasa iskustva.
Korisnik sam Solo paketa (osnovnog) za WADSL. Paket je inace imao besplatan protok od 3Gb. Sve preko toga se naplacivalo papreno! U oktobru su na sva sva zvona najavili prelazak na nove pakete - FLAT pakete! Vec krajem oktobra sam se pomalo opustio da bi me pocetkom novembra sokirao racun od nekih 160 KM! Odmah sam reagovao i nazvao Aneks i u diskusiji sa operaterkom sam se malo smirio i pomirio sa sudbinom.
Rekli ste kljucnu rijec, "najavili prelazak na nove pakete". Mi smo najavili pakete zbog pritiska korisnika. Korisnici su htjeli da znaju da li ce blic.net odgovoriti na konkurenciju.
Zbog pritiska ili ne - vi ste dali velike pare za reklamu - npr. stampanje i rasturanje flyera sirom BL, a ko zna i gdje jos. Tako da mi to ne izgleda kao pritisak - vise kao materijalna motivacija nekako. Kad sam rekao "najavili" mislio sam "objavili" jer vasi flyeri objavljuju, a ne najavljuju. BTW, imam jos uvijek primjerak flyera pa mogu dokumentovati.
mladen je napisao:
borkoBL je napisao:
Odlucio sam da platim racun jer mi je operaterka rekla da je u pitanju bio nesporazum i da je novi FLAT paket na snazi od pocetka novembra! Jos jednom sam je upitao da li mogu da se opustim tokom novembra, a ona mi je odgovorila - bez brige!
I ovo je upitno. Svim sluzbama (call centar, uplatna mjesta, tehnicka podrska) je strogo podvuceno da se ovakve informacije ne daju. Ovo nismo mogli govoriti i iz razloga sto jos nista nije bilo zvanicno. Pogledajte teme sa ovog foruma (najava novih paketa i usluga) i vidjecete koliko sam ja bio oprezan prilikom iznosenja informacija. Nista o paketima kao i uslovima nisam mogao da kazem dok stvar nije bila odobrena i zvanicna.
Znaci direktno me optuzujes da lazem. Ponovicu sto sam rekao na jednom drugom forumu:
BTW, sigurno si dobro placen za svoje "licno" misljenje. A sad pokusaj biti realan. A ja cu pokusati pojednostaviti pitanje: DA LI TI "LICNO" MISLIS DA BI NEKO RADIJE PLATIO 700-800 KM PREKORACENJA PROTOKA MJESECNO ILI BI RADIJE IZABRAO FLAT VARIJANTU OD 30 KM MJESECNO?
Hajde sad pokusaj da mi odgovoris jednom prostom recenicom npr.
Mi smo trebali pratiti protok? A da li si ti dobro citao moj post? Da li se u pracenje i informisanje o paketima racuna poziv na vas broj 921000, o cemu imam uredan listing koji vam je prilozen uz zalbu koju ste odbili? Znaci govoris mi direktno da lazem? Znaci, po tvojoj logici, ja prvo dobijam racun od 160 KM, zatim zovem Blic da procaskam sa njima tek onako, a onda dobijem racun od 700 KM? Ja vrlo dobro znam sta stoji u ugovoru. Ali ako nazovem VAS i pitam sta je sa mojim paketom (jer mi je lakse da nazovem i nemam uopste ni minute vremena ni zivaca da pratim vase servisne strane ja to smatram validnom informacijom. Zar vi ne?
mladen je napisao:
borkoBL je napisao:
Nakon toga sam, laksi za 160 KM ali zadovoljan zbog FLAT paketa nastavio da nemilice downloadujem velike fajlove.
Pravi sok slijedi - u decembru mi stize racun od nekih 700 KM!!! Ja nakon kocke secera i case vode nazovem Aneks i objasnim situaciju a oni mi traze da se sjetim IMENA OPERATERKE sa kojom sam razgovarao prije mjesec dana! Nakon toga uredno odem u Telekom i nabavim listing razgovora kao dokaz da sam ih zvao odmah po prijemu prethodnog visokog racuna i listing prilozim uz zalbu. Danas mi stize odbijenica ali uz preporuku da se kao dugogodisnjem korisniku odobri placanje racuna u 4 rate! Takodje su mi objasnili kako je samo 1 od paketa automatski presao u FLAT, a za ostale je potrebno podnijeti zahtjev!!!!!!
Sve i da jeste tako, opet kazem, okrenuo sam njihov broj telefona kad mi je dosao prvi visok racun i dobio sam LAZNO uvjeravanje da je sada moj paket FLAT.
Prvo, ovo nije tacno. Za samo jedan paket je potrebno potpisati ugovor (solo paket), ostali su poboljsani automatski, a ne obrnuto kako ste Vi naveli. Opet Vam savjetujem da bolje procitate stranice ovog foruma, prije iznosenja dezinformacija. Drugo, servise strane su bile u funkciji. Na servisnim stranama Vam pise koji paket imate, da li ima ogranicenje ili ne, tako da je i ova zalba neosnovana.
Opet citiram:
Sa druge strane - simptomaticno je to da vi samo jedan paket ne prebacujete automatski a ostale da. Nije uopste bitno koliko je paketa ovakvih ili onakvih. Poenta je, a vi ste toga bili svjesni i prije svega ovoga, da ste napravili zbrku takvim razdvajanjem paketa i procedura. Po meni, to je samo lov u mutnom. A vi recite sta vam drago. Mnogo godina prije nego sto sam postao vas korisnik nikada nisam cuo nista lijepo o vama. A mislio sam da su to samo tracevi.
mladen je napisao:
borkoBL je napisao:
Iako sam se zalio i zamolio ih da odbace svoje potrazivanja prema meni nisu imali sluha. (Ionako su ti gigabajti za njih skoro besplatni pa bi trebali biti malo skromniji) Takodje, tokom par posjeta njihovoj kancelariji zatekao sam redove nezadovoljnih i prevarenih ljudi. Na zalost, nismo razmijenili telefone. Nakon ovoga sam spreman ici do kraja i obavijestiti novine, radio i TV ako je moguce. Takodje trazim podrsku i na ovom forumu.
Molim sve koji zele da iznesu svoje slicne i druge probleme koje imaju sa Aneksom da se jave na ovaj post. Ja cu kontaktirati medije i pozvao bih ovim putem sve one koji zele da ucestvuju u prezentovanju ovakvih i slicnih prevara javnosti. Radi zastite nas trenutnih korisnika, svih buducih korisnika, kao i razvlacenja imovine ove napacene zemlje.
Pozdrav!
Navodite paprenu cijenu usluge. Svi provajderi su imali cijenu extra megabajta (prekoraceni saobracaj) od 0.02KM po megabajtu. Nekima je bio megabjt i do 0.05KM u prekoracenju saobracaja. Dakle, to je bila trzisna cijena koju je imao i blic.net. Dalje, Vi na ugovoru imate ovu stavku sa prekoracenjem, gdje ste potpisali kako se slazete sa ovim uslovima.
Zamolio bih Vas da ne iznosite dezinformacije kako ste u kancelarijama blic net-a zatekli redove nezadovoljnih ljudi. Ako je neko bio realan prema korisnicima, bio je blic.net. Svaka zalba koja je imala smisla i bila realna, odobrena je, a njihov broj nije mali.
[/quote]
Postovani Mladene, ovo sve sto ja iznosim nisu dezinformacije vec cista istina. Molim te da prihvatis to kao cinjenice. Mada sumnjam da to mozes jer radis tu gdje radis. Lijepo djeluje to persiranje i obracanje sa bontonom ali sustina je bitna. Bez obzira sto je cijena megabajta takva kakva jeste to vas ne stiti od cinjenice da ste kao firma OCIGLEDNO napravili zbrku svojom politikom jer DOKAZ SU I OSTALI MNOGI KORISNICI KOJI SU NEZADOVOLJNI - to su cinjenice - kao i ta CINJENICA da ne zelite da izadjete u susret korisnicima (sto vas veoma malo kosta) kako biste popravili nastalu situaciju koju ste sami uzrokovali. Zao mi je sto nisam snimao svadju u Blicu zadnji put kad sam bio da ulozim zalbu. Mozda cu sljedeci put. Uostalom, pitaj svoje kolege. (misim da ti to vrlo dobro znas)