banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 08 Avg 2025, 08:21

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 14 Posta ] 
Autoru Poruka
PostPoslato: 29 Dec 2008, 22:13 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
U Zagrebu održana misa za Antu Pavelića

U zagrebačkoj crkvi Bazilika Srca Isusova u Palmotićevoj ulici održana je misa zadušnica za ustaškog poglavara Antu Pavelića koju su predvodili Vjekoslav Lasić i Marijan Steiner. Domikanac Lasić predvodio je misu u župi kojom upravlja Družina Isusova, pa zato nije pod direktnom kontrolom nadbiskupa Josipa Bozanića. Fra Lasić otprije je poznat po misama za Pavelića, a sredinom marta javnost je šokirao kada je na sahrani ustaškog logora Jasenovac Dinku Šakiću između ostalog kazao: 'Ustaški pokret je 10. travnja 1941. godine obnovio hrvatsku državu. (...) NDH je temelj današnje domovine Hrvatske, države za koju je naš mučenik Alojzije Stepinac hrabro posvjedočio pred bezbožnim komunističkim sudom. Svaki pošteni Hrvat treba se ponositi Šakićevim imenom.' Uz Luku Prcelu, Lasić je jedan od najpoznatijih predvodnika misnih slavlja za poglavara Antu Pavelića, početkom 90-ih se godina sukobio s kardinalom Franjom Kuharićem, a na njegove izjave reagovala je i biskupska komisija Iustitia et pax.

Na upozorenja tadašnjeg kardinala Kuharića da svojim postupcima šteti ugledu Hrvatske i Crkve, on mu je uzvratio da njegove primjedbe nisu demokratske.

Na misi se Bazilici Srca Isusova mogao se dobiti i prigodni kalendar Hrvatske u endehazijskim granicama na kojem se uz Pavelića nalaze otac domovine Ante Starčević te Jure Francetić i Rafal Boban.
http://www.e-novine.net/region/ex-yu/1928-u-zagrebu-odrana-misa-za-antu-pavelia.html

:lol: O mrtvima sve najbolje.

Vrh

PostPoslato: 29 Dec 2008, 22:23 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 29 Dec 2008, 13:52
Zalosno je to koliko je mrznje posijano na ovim prostorima. Nikad se to nece iskorijeniti. A jos zalosnije je sto su svi narodi sa ovog prostora potpuno istog porijekla. I istorija to dobro zna. I jezik nam to pokazuje. Neka se pobijemo svi na kraju. Necemo doci pameti.
A evo primjera kako i medju popovima ima karijerista. Ovo se mnogo ne razlikuje od Severininog videa i slicnih stvari u cilju samopromocije. Medju muzicarima bi to bio Tompson. (Glupson)

Vrh

PostPoslato: 30 Dec 2008, 00:28 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Nov 2008, 18:35
Sami smo si krivi sto nismo jednom, kad smo imali priliku, za sva vremena rascistili sa ustasama!

Vrh

PostPoslato: 30 Dec 2008, 07:34 
Neka je njima to na cast....

Vrh

PostPoslato: 30 Dec 2008, 20:23 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 02 Dec 2007, 01:43
A šta im mi možemo, Ante Pavelić je za njih svetac i to je jednostavno tako, ovo je samo još jedan primjer umješanosti Vatikana u organizovanje zločina nad Srbima.

Vrh

PostPoslato: 30 Dec 2008, 23:21 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ja ne znam kako ostali katolički svijet to može da prihvati. Moliti se za dušu Hitlerovog prijatelja.

Vrh

PostPoslato: 31 Dec 2008, 13:10 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 29 Apr 2006, 21:16
filozof sa vrbasa je napisao:
Ja ne znam kako ostali katolički svijet to može da prihvati. Moliti se za dušu Hitlerovog prijatelja.

pa i vatikan, kao "glava katoličkog svijeta" je prijatelj hitlera

Vrh

PostPoslato: 02 Jan 2009, 12:49 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
Strasno. Ali poznato je da su i u drugom svjetskom ratu popovi igrali znacajnu ulogu u NDH. Od prekrstavanja pa do pomagaca u Jasenovcu gdje je bilo i popova. Citao sam da je jedan pop tada zaklao licno stotine ljudi u Jasenovcu. A vjerovatno ih je bilo i vise. A da ne govorim o saradnji crkve i Pavelica u to vrrijeme. Ali to je bilo i kod nas u proslom ratu. Saradnja crkve sa Karadzicevom diktaturom kad su pocinili zlocine medju kojima i onaj u Srebrenici spada u isti taj red. Zato sam uvijek govorio da su prosjecni popovi manji vjernici od prosjecnih ljudi. Iako naravno ne generalizujem, ima i njih pravih ljudi i losih ljudi kao u svim profesijama. Jedino sto mi smatramo da bi oni trebali biti drugaciji zato sto pripadaju toj profesiji ali praksa pokazuje da nisu. Ja mislim da bi takvi trebali biti otpusteni iz sluzbe zato sto se mijesanje religije i poltike a pogotovo fasizma nebi trebalo tolerisati.

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 02 Jan 2009, 18:47 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Poređenje katoličkih svećenika iz onog rata za parvoslavnim sveštenicima iz ovog rata je debilna i meni se povraća na samu pomisao.

Muka mi je da se za nešto crno u sopstvenim redovima traži parnjak u drugom narodu. Bilo je lopova sveštenika to ne sporim, ali da su blagosiljali ubijanje to nije tačno.

Znam za dosta primjera gdje su pravoslavni sveštenici krili Bošnjake i Hrvate od od ovih što su ih htjeli ubiti.

Vrh

PostPoslato: 02 Jan 2009, 19:26 
Si chuo za topolu fra sotone???

Vrh

PostPoslato: 02 Jan 2009, 21:08 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Apr 2004, 22:12
...kupuju kartu za raj ovim misama...

DJ KRMAK
...i vrapčići...

nevidljivi problemi sada znam i koji neko nam je stavio drogu u heroin

Vrh

PostPoslato: 02 Jan 2009, 23:37 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
Poređenje katoličkih svećenika iz onog rata za parvoslavnim sveštenicima iz ovog rata je debilna i meni se povraća na samu pomisao.

Muka mi je da se za nešto crno u sopstvenim redovima traži parnjak u drugom narodu. Bilo je lopova sveštenika to ne sporim, ali da su blagosiljali ubijanje to nije tačno.

Znam za dosta primjera gdje su pravoslavni sveštenici krili Bošnjake i Hrvate od od ovih što su ih htjeli ubiti.

Ne bih da se dalje raspravljam sa tobom filozofe, ali licno sam gledao na televiziji kako pravoslavni svestenik blagosilja topcije koje su gadjale Sarajevo. Takodje, sjecam se u ratu da su popovi dolzaili kod vojnika i spricali vodicom. Ja nisam iz drugog naroda, vec govorim ono sto sam vidio u vojsci rs koju sam sluzio i ne trazim crno drugima nego samo zelim biti objektivan i samokritican. Ti branis pravoslavne popove zato sto su tvoji kao sto hrvati brane ove zlocince koji drze misu za pavelica.
Ne treba gledati ko je koji narod nego treba biti objektivan i reci ako neko cini lose pa da ti je najrodjeniji. A ako zelis biti objektivan imas dosta informacija na internetu o svim vrstama popova od kojih je vecina po mom misljenju obicni olos.

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 03 Jan 2009, 03:52 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ti vidio na televiziji, kako tamo neki pop pričešćuje nekog srpskog vojnika, koji ide u rat iz kog se možda živ vratiti neće. I onda stavljaš znak = između srpskog vojnika koji je vjernik i tamo nekog klerofašiste iz WWII , koji je blagosiljan kako bi zaklao što više srpske nejači. :roll:

Bojim se da si se ti izgubio u sopstvenoj objektivnosti. :D

Vrh

PostPoslato: 03 Jan 2009, 22:44 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Nov 2006, 15:16
Ti vidio na televiziji, kako tamo neki pop pričešćuje nekog srpskog vojnika, koji ide u rat iz kog se možda živ vratiti neće. I onda stavljaš znak = između srpskog vojnika koji je vjernik i tamo nekog klerofašiste iz WWII , koji je blagosiljan kako bi zaklao što više srpske nejači. :roll:

Bojim se da si se ti izgubio u sopstvenoj objektivnosti. :D

A i ti si se našao s njim raspravljati.

Pomeni novo auto, on će pomenuti srebrenicu i milion pobijenih u srebrenici

Srednjevekovni naucnik je tvrdio da je zemlja okrugla i da se okrece oko sunca. Za to je cula Sveta Inkvizicija i on beše izveden pred Sud i osuden. Kazna je bila strašna. Odveli su ga do kraja Sveta i gurnuli u ambis.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 14 Posta ] 

Sva vremena su u UTC [ DST ]