filozof sa vrbasa je napisao:
Poređenje katoličkih svećenika iz onog rata za parvoslavnim sveštenicima iz ovog rata je debilna i meni se povraća na samu pomisao.
Muka mi je da se za nešto crno u sopstvenim redovima traži parnjak u drugom narodu. Bilo je lopova sveštenika to ne sporim, ali da su blagosiljali ubijanje to nije tačno.
Znam za dosta primjera gdje su pravoslavni sveštenici krili Bošnjake i Hrvate od od ovih što su ih htjeli ubiti.
Ne bih da se dalje raspravljam sa tobom filozofe, ali licno sam gledao na televiziji kako pravoslavni svestenik blagosilja topcije koje su gadjale Sarajevo. Takodje, sjecam se u ratu da su popovi dolzaili kod vojnika i spricali vodicom. Ja nisam iz drugog naroda, vec govorim ono sto sam vidio u vojsci rs koju sam sluzio i ne trazim crno drugima nego samo zelim biti objektivan i samokritican. Ti branis pravoslavne popove zato sto su tvoji kao sto hrvati brane ove zlocince koji drze misu za pavelica.
Ne treba gledati ko je koji narod nego treba biti objektivan i reci ako neko cini lose pa da ti je najrodjeniji. A ako zelis biti objektivan imas dosta informacija na internetu o svim vrstama popova od kojih je vecina po mom misljenju obicni olos.