banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 11 Avg 2025, 00:08

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 17 Posta ] 
Autoru Poruka
PostPoslato: 28 Nov 2008, 18:21 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Jul 2008, 18:33
evo novog cuda od brace kineze,dobio sam ga pre neki dan... ovo mi je 3. po redu (H)iphone ...prvi je bio p168,pa hiphone i32,sada ovaj...svaki model donosi nova poboljsanja... ranije sam govorio da je I32 99% slican originalu,za ovaj mogu reci 100% identican...cak ima i logo APPLE

evo link,pa koga interesuje neka mi se javi na pm... http://www.youtube.com/watch?v=6ybrvZJfalE

*ima neka poboljsanja u odnosu na HIPHONE,dosta je bolji softver...i dalje nema WIFI,ali zato i TV ;)

**cena fixno 350 KM

*** vec sam ranije pisao o kopiji samsunga,trenutno je model na akcije... SAMO 250KM!!!
http://www.youtube.com/watch?v=J9xL2YWSpRQ

Vrh

PostPoslato: 29 Nov 2008, 15:58 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 02 Jan 2008, 16:14
smece

Vrh

PostPoslato: 29 Nov 2008, 19:30 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

a po cemu ti zakljucujes da je smece...sto ima prosecnu kamericu,ili sto nema JAVA APLIKACIJE?meni ni jedna ni druga opcija uopste nije bitna,sto se tice materijala,dizajna,kvaliteta izrade i ostaloga telefon je skroz OK... sto se tice pouzdanosti,VISE NEGO ZADOVOLJAN!!!

Vrh

PostPoslato: 29 Nov 2008, 20:01 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 02 Jan 2008, 16:14
pa bez wf i jave ono je obicna kanturina...na koju mozes samo da telefoniras...a za telefon je preglomazno.....

Vrh

PostPoslato: 29 Nov 2008, 20:28 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 29 Nov 2008, 19:44
ja ga imam i ne moze biti vece njesra...pokusavam ga se rjeshiti sto prije to bolje...

Vrh

PostPoslato: 30 Nov 2008, 17:05 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

kako god..

ja koristim kineske telefone verovatno duze nego ti,i moje misljenje je totalno drugacije...jako sam zadovoljan...u pocetku je najveci problem se prebaciti na touch screen...ali kako vreme prolazi,covek se navikne,i po meni...touch screen je definiitivno buducnost!!

* ne znam koji telefon koristis,ali ovaj poslednji model SIGURNO NE KORISTIS,izasao je pre nekih mesec-dva dana

Vrh

PostPoslato: 30 Nov 2008, 19:27 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 07 Nov 2008, 15:34
Kod koga da ga kupim u Banjaluci samsung i900
ima li neki kontakt telefon od boche sa lausha

Vrh

PostPoslato: 30 Nov 2008, 19:40 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 29 Nov 2008, 19:44
imam model cesim a510 sa tv-om i osim dvije kartice i dvije baterije nema bash nista...ekran mu je losh malo-malo pa ne fercera kad hocu da se javim...prodacu ga i hocu da kupim nokiu 5800 kad se pojavi!

Vrh

PostPoslato: 30 Nov 2008, 21:00 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

ok..hvala za informacije...moracu to sve proveriti(odnosno,testirati ovaj novi telefon)..

dobio sam ga neki dan,ali samo sam malo cackao po telefonu,nisam ga imao u upotrebi 24 sata non stop...posle ovoga sto si rekoa,moram ga testirati par dana..

inace,korsitim ovu kopiju samsunga i prezadovoljan sam...

pre toga sam jedan vremenski period korisiti i32 ,a pre njega ...istina,nesto kratko...p168..

za i32 i samsung...imam reci samo hvale...

*po interesovanju na koje sam naisao,trebao bi vrlo lako prodati ovaj tel...

Vrh

PostPoslato: 02 Dec 2008, 21:26 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jul 2003, 22:29
wizzy_bl je napisao:
cak ima i logo APPLE

wooow
hahahahaah looool :lol: :lol: :lol:
de druze, prodaj te kopije i kupi sebi neki normalan telefon

Vrh

PostPoslato: 02 Jan 2009, 20:28 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Jun 2002, 21:41
wizzy_bl je napisao:
...u pocetku je najveci problem se prebaciti na touch screen...ali kako vreme prolazi,covek se navikne,i po meni...touch screen je definiitivno buducnost!!

Не бих се сложио да су екрани на додир будућност, као ни било који други директни метод интеракције. Разлози су једноставни: спорије, заморније и непрецизније у односу на индиректне методе. Не мислим само на телефоне већ и на рачунаре. Технологија је одавно присутна, усавршена и приступачна, али због ових разлога екрани на додир никада нису имали широку масовну примјену, осим у специфичним ситуацијама у којима је то практично.

Vrh

PostPoslato: 02 Jan 2009, 21:42 
Je*es telefon koji symbian nema...

Vrh

PostPoslato: 03 Jan 2009, 11:19 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2003, 15:07
medi je napisao:
wizzy_bl je napisao:
...u pocetku je najveci problem se prebaciti na touch screen...ali kako vreme prolazi,covek se navikne,i po meni...touch screen je definiitivno buducnost!!

Не бих се сложио да су екрани на додир будућност, као ни било који други директни метод интеракције. Разлози су једноставни: спорије, заморније и непрецизније у односу на индиректне методе. Не мислим само на телефоне већ и на рачунаре. Технологија је одавно присутна, усавршена и приступачна, али због ових разлога екрани на додир никада нису имали широку масовну примјену, осим у специфичним ситуацијама у којима је то практично.

Ovako, prvo se tice zasto nisu nasli primjenu na racunaru, pa vjerovatno zato sto je milion puta lakse pomjerati misa 2-3 cm lijevo desno, nego rukom mlatiti po ekranu od 20 i kusur inca. Sto se tice telefona, meni je mnogo praktican touch screen, i razmisljam da si uzmem fon sa touch screenom. Meni licno je je jednostavno, nije velika povrsina, imas olovku, i to je to.

Vrh

PostPoslato: 03 Jan 2009, 12:29 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 21 Okt 2007, 17:13
tensSa je napisao:

Pa nemoze se bas ni windows mobile baciti u vodu!!!!!

Udruzenje linux korisnika Republike Srpske

Vrh

PostPoslato: 03 Jan 2009, 12:45 
Vjerovatno0 je i on bolji od ovog appleovog shita...

Vrh

PostPoslato: 03 Jan 2009, 16:19 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jul 2003, 22:29
napisao sam ovaj post na drugom podforumu, pa cu samo da kopiram. Naime koristio sam iphone sto ovdje sto u americi par mijeseci, kao i n95. Ovo su moji utisci o jednom i o drugom:

prednosti iphona
iterfejs, ekran, jednostavnost koristenja, kolicina aplikacija , brzina, tastatura, dizajn, i pod, cijena, wi-fi (safari je genijalan)...
nokia ima bolje sledece: baterija, kamera, navigacija, bluetooth...
mislim da je ovo manje vise realno jer sam oba telefona koristio dovoljno dugo da bih mogao da procjenim pluseve i minuse i jednog i drugog. Npr. nokia me UZASNO nervira sto kada zovem nekoga a taj neko nije dostupan i ja stisnem crveno njemu treba 10-tak sekundi da iz toga izadje, i za to vrijeme ne mozes BAS nista raditi. Ili prilicno cesto se gubi (blokira, ekran pocne da izbacuje sve moguce boje), dosta je spor, treba mu sekund, da udjes u meni, iphone to radi trenutno. Dalje, kada uslikas nesto, treba ti barem 30-tak sekundi da pogledas tu sliku; ne snima passworde od wi fi lokacija, nego ih svaki put moras rucno; kucati ne puni se preko USB-a itd.
sto se tice iphona nervirale su me sledece stvari: Kada telefoniras postoji velika sansa da ces glavom dodirnuti crveno na ekranu, naravno prekid razgovora. Itunes, nisam se jos sreo sa glupljim programom (npr, imas mnogo pjesama na iphonu ali iz nekog razloga ih nemas na kompu, i ako hoces neku novu pjesmu da stavis na iphone moras da IZBRISES sve one koje vec imas na iphonu, retardirano!), ne slaze se uz windows sto je koliko toliko i razumljivo :), bluetooth je sranje CISTO, ne mozes poslati nista, ne mozes primiti nista, bas bas nista sem slusalica, kamera u sustini i nije losa, ali nije carl zeiss-u ni do koljena, niti snima video, takodje retardirano.

sto se symbiana tice uopste me nije odusevio, ni na jednom polju. Spor, neorganizovan (npr, stace podesavanja za telefon u folderu za aplikacije, cesto moram da restartujem telefon je je "zaledio", rotiranje ekrana traje par sekundi ako npr slusas muziku...). Kvalitet n95 takodje nije jaca strana. Npr, nervira me onaj mali zazor na kliznom mehanizmu, tako da izgleda prilicno klimavno, naravno plastika se ne moze porediti sa metalnim kucistem. Dalje, kako je par dana bilo hladno, kada sam malo duze napolju, jedna tipka se iz nekog razloga zaglavljuje (nista strasno, ali za nov telefon placen 780KM :-? ).

medi, jesi li ti koristio iphone-ov touch screen? Mene je licno odusevio, surfanje je toliko jednostavnije, listanje slika takodje, kretanje kroz meni, znaci kompletan interface je odlican. Jedino zaboravi pisanje poruka dok vozis ili nesto slicno. To nece ici.
Sad, ovo ce vjerovatno da izazove bijes kod nekih, ali sta ja mogu. Tako je kako je, nisam "navijao" ni za iphone ni za n95, ovo je moje misljenje. poz

Vrh

PostPoslato: 13 Jan 2009, 13:59 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Nov 2007, 09:26
tensSa je napisao:

I to što kažeš...

http://www.f-secure.com/weblog/archives/00001569.html

probano u praksi, nažalost radi.

Vrh