banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 21 Jul 2025, 16:02

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 371 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 19  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 22 Dec 2008, 22:36 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Feb 2008, 14:09
BL4ever je napisao:
@drug
evo, vidio sam bilbord u centru BL i na njemu su cifre:
ATV 20,6, RTRS 16,8, a treći je PINK BH.
Autor bilborda je ATV i tvrde sa su bili najgledanija TV u B.Luci u novembru.
A-ha, šta ćemo sad? :lol:
Šalim se!
Dakle, ATV je iskoristila cifru samo za BL. :)
To potvrđuje moju ranije napisanu tezu: "Svi su najgledaniji. Zavisi samo koje cifre će upotrebiti"....

Nisam vidio taj bilbord ali ako je tako napisano, realno je, obzirom da se ATV ruku na srce od cjelokupne teritorije BiH najvise i gleda u Banjaluci...Inace ukupni udio u gledanosti ATV-a u BiH rastao je od 4 na 6 %. Ovaj zadnji skok je pretpostavljam zbog "Survivora"
Evo podataka samo za ovaj rijaliti, doduse dnevni uzorak bas i nije relevantan, ali bi mogao potvrditi moju teoriju da smo tlo na kojem dobro uspijeva ova tv forma:

DATA SOURCE: MARECO INDEX BOSNIA - TV Audience Measurement; Method:PeopleMeter
Banjaluka 11.11.2008. 20.00-21.00

ATV BL 50%
PINK BH 13%
RTRS 9%
OBN 1%
BHT 1%
OTHER 26%

http://www.atvbl.com/istr/Gallery/survivor_frame.html

BL4ever je napisao:
@drug
Stvarno mi je nerealno i smiješno da se dve-tri TV smjenjuju k'o na traci na prvom mjestu u podacima o najgledanijim TV...

Mozda su ti prespavao ta predavanja kod svojih profa, ako mislis da nije realno da je jedna tv kuca najgledanija u BiH, neka druga u Federaciji, neka treca u RS a neka cetvrta u Banjaluci... :evil3:

Vrh

PostPoslato: 24 Dec 2008, 23:09 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Jan 2004, 16:33
Povraćam! Upravo na večernjim vijestima, iliti info-profilu pustili prilog kako je BLC (privatni fakultet, za neupućene) nagradio svoje najbolje studente koncertom, besplatnom školarinom. Halo?! Otkad je to vijest za informativnu emisiju? Koliko su para dobili za tu 'ekskluzivu'? Sram ih bilo za ovo.

Vrh

PostPoslato: 25 Dec 2008, 07:59 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Vijest definitivno NIJE ZA INFORMATIVNU emisiju! Za Banjalucku panoramu ili neku emisiju o skolstvu mozda da...Tako da ako nisu uzeli lovu, krajnji su kreteni, naravno ne po marketinskom cjenovniku nego... :wink:
Ali evo bas sada nesto kontam, i ja kao i vjerovatno jos poneko ko je isao na drzavni faks ima neku vrstu averzije prema privatnim faksovima...Da je ovakva vijest objavljena za UBL ne bi se bunili... :-? hm, tema za razmisljanje :-?

P.S. Postajemo OT :wink:

Vrh

PostPoslato: 26 Dec 2008, 13:21 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 12 Dec 2008, 16:34
points je napisao:
Povraćam! Upravo na večernjim vijestima, iliti info-profilu pustili prilog kako je BLC (privatni fakultet, za neupućene) nagradio svoje najbolje studente koncertom, besplatnom školarinom. Halo?! Otkad je to vijest za informativnu emisiju? Koliko su para dobili za tu 'ekskluzivu'? Sram ih bilo za ovo.

Možda je razlog činjenica da neki urednici i novinari studiraju upravo na BLC-u.
Ovo, a i slična "reklamiranja" na našim TV stanicama zaslužuje posebni temu!

drug je napisao:
Vijest definitivno NIJE ZA INFORMATIVNU emisiju! Za Banjalucku panoramu ili neku emisiju o skolstvu mozda da...Tako da ako nisu uzeli lovu, krajnji su kreteni, naravno ne po marketinskom cjenovniku nego... :wink:
Ali evo bas sada nesto kontam, i ja kao i vjerovatno jos poneko ko je isao na drzavni faks ima neku vrstu averzije prema privatnim faksovima...Da je ovakva vijest objavljena za UBL ne bi se bunili... :-? hm, tema za razmisljanje :-?

P.S. Postajemo OT :wink:

Zavisi kako se "obradi". Može ići u informativni program, ali pod uslovom da se izbjegne "veličanje" BLC-a i da se obradi na način da vidimo ko je dobio školarinu "džaba" (najugroženiji studenti ili najbolji studenti ili najljepše studentkinje :wink: )
Nisam gledao prilog, ali mislim da se radi o "neplaćenoj" reklami.
Ponavljam, urednici i novinari RTRS-a studiraju na BLC-u.
Pa saberite 2 i 2 i odgovor će se sam ukazati.
Usput, ako BLC ima kvalitetan PR tim ili osobu koja se bavi time oni će često biti u "centru pažnje". Ovo je čista promocija...

@"drug"
Nisam "džonjao" na predavanjima, ali mi je "funky" što RTRS ima i reprize koje su, prema podacima sa prve str. ove teme, izuzetno "gledane". Čak i gledanije od od "prime-time" programa konkurencije (ako uzmemo u obzir činjenicu da prve tri TV u BiH imaju približno istu gledanost jer je razlika nekad u 2%). Mislim da je do uzorka. Ne znam da li MIB radi "kontrolna" istraživanja.

Eh, da, RTRS je najgledaniji u RS i u novembru.
Objavili na web-u. (pomalo skriveno, na naslovnoj strani bez konkretnih "brojčica")
Bilbord ATV-a je bio u centru odma' iza spomenika banu Milosavljeviću (ex Zenit) na ogradi "OjroSplet-a". Naravno, o BL pričam :lol:

Vrh

PostPoslato: 26 Dec 2008, 13:26 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2002, 08:33
BL4ever je napisao:
Bilbord ATV-a je bio u centru odma' iza spomenika banu Milosavljeviću (ex Zenit) na ogradi "OjroSplet-a". Naravno, o BL pričam :lol:

i kod Lokvane :)

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

PostPoslato: 03 Jan 2009, 21:36 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

BL4ever je napisao:
[ Mislim da je do uzorka. Ne znam da li MIB radi "kontrolna" istraživanja.

Ma kakva kontrolna istrazivanja...pa da im na povrsinu jos isplivaju sa zanimljivim postocima neke tv kuce koje dobijaju oskare popularnosti :) ili da se u ispitivanjima pojave i neke tv kuce cije su radijske verzije ubjedljivo najslusanije u BiH, ili da jos gore, BHT nestane sa liste i ode u kategoriju others, pa oni u SA bi izvrsili kolektivni suicid :wink:

Nego i po ovim rezultatima zadnje sedmice sada vec davne 2008. ista slika...bas me zanima kako ce izgledati godisnji prikaz...ako ga uopste budu i radili, i ako ga iko bude i objavio...Koliko vidim za Srbiju su podaci vec objavljeni...Bas bi mi bilo interesantno vidjeti kolika je razlika izmedju PinkBH i RTRS ovdje u RS...tj kolika je moc rijalitija u nasem dvoristu...

Prikačeni fajlovi:
gledanost poslednja nedelja 2008.jpg
gledanost poslednja nedelja 2008.jpg [ 13.66 KiB | Pogledano 1205 puta ]
Vrh

PostPoslato: 04 Jan 2009, 17:08 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Iz priložene "statistike" vidi se da BHT "ne j... niko ni 5%" :wink:
Bukvalno!!! :lol:

A nedostaju nam i podaci o gledanosti npr. po "ciljnim grupama" 18-25 god. starosti, "25-40", penzići...
To se dobija anketama, a ne people-meter-ima.

BTW, ljudi, jeste li vidjeli ovaj tekst o RTRS-u:
http://www.stavmagazin.com/sh/14/stav/257/
možda nam ipak treba posebna tema o ovome...

Vrh

PostPoslato: 05 Jan 2009, 00:42 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

BL4ever je napisao:
Iz priložene "statistike" vidi se da BHT "ne j... niko ni 5%" :wink:
Bukvalno!!! :lol:
...

BHT je brod koji guta pare pretplatnika i ne samo njih, dok luta i pluta po pucini bez cilja, svrhe i razloga sto postoji uopste…jos jedan apsurd zemlje u kojoj zivimo.

BL4ever je napisao:
A nedostaju nam i podaci o gledanosti npr. po "ciljnim grupama" 18-25 god. starosti, "25-40", penzići...
To se dobija anketama, a ne people-meter-ima.

Nikako nisam za to da se ove ankete po ciljnim grupama javno objavljuju, one mogu biti zanimljive samo oglasivacima, pa neka ih onda kupe od agencija koje ispituju gledanost, slusanost itd, pa neka se po njima vode…Objavljivanje rezultata po starosnim dobima je cista manipulacija…evo kako je to usavrsio Pink u Srbiji….kao da tam one zivi niko ko ima preko 55 godina :roll:

Prva tabela je Pinkova, izvor je isti - AGB ali do 55 godina starosti, dok je druga AGB svi 4+...
Cak se iz grafikona ispod vidi da Pink ni u jednom momentu nije bio najgledanija tv stanica u Srbiji, to je konstatno RTS1 dok je cak za vrijeme Olimpijade i RTS 2 bio ispred Pinka...Cista PINK MANIPULACIJA

Prikačeni fajlovi:
gledanost 2008 do 55 god.jpg
gledanost 2008 do 55 god.jpg [ 59.88 KiB | Pogledano 1146 puta ]
gledanost 2008-grafikon.jpg
gledanost 2008-grafikon.jpg [ 37.91 KiB | Pogledano 1144 puta ]
godisnji pregled 2008.png
godisnji pregled 2008.png [ 17.28 KiB | Pogledano 1140 puta ]
Vrh

PostPoslato: 05 Jan 2009, 01:12 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Da ne bude da imam nesto protiv Pinka, nisu oni jedini koji se koriste ovim marifetlukom...Isto to je usavrsio do krajnjih granica i CME u Hrvatskoj...Oni objavljuju na svom sajtu samo informacije gledanosti za ciljnu grupu od 18 do 49 godina :roll:

Podaci za treci kvartal 2008. za target group 18-49

Target all day 3Q 2008
Nova TV 22.2
HRT 1 23.7
HRT 2 17.2
RTL 24.7
Others 12.2

http://www.cetv-net.com/en/investors/ra ... 2008.shtml

tu su i uporedni podaci za 2006 i 2007. godinu, takodje za ciljnu grupu od 18 do 49...A kako stoje stvari kada su u pitanju mladji od 18 i stariji od 49. e time nas CME na svojoj web strani nije "obradovao" :roll:

2006 All day 18-49
NOVA TV 15,7
HRT 1 28,2
HRT 2 18,9
RTL 28,6
Others 8,7

2007 all day 18-49
NOVA TV 18,8
HRT 1 25,9
HRT 2 17,6
RTL 28,3
Others 9,5
http://www.cetv-net.com/en/investors/ratings-y.shtml

Vrh

PostPoslato: 05 Jan 2009, 03:38 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Apr 2002, 01:00
Ja jedino gledam Srbiju, fudbalske utakmice, i Operaciju trijumf, ostatak programa smeće, tipična državna televizija!

Vrh

PostPoslato: 07 Jan 2009, 21:03 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2007, 11:08
RTRS je večerašnjim Božićnim programom još jednom dokazala da je dno pomično!!!

:violent1:

Slika

Vrh

PostPoslato: 07 Jan 2009, 23:55 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Maj 2008, 10:42
Ma nista nema na RTRS-u sve je obicno sranje...jos nisam gledao neki holivudski film na RTRS-u...koja bruka-taj jadan meteorolog na vijestima je bas pravi pedercino!!!!A placamo pretplatu....... :fist: :fist: :fist: :fist:

Vrh

PostPoslato: 08 Jan 2009, 09:57 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2002, 08:33
hahahaha vremenska prognoza je naj naj, lik izgleda k`o da su ga montirali na Commodoreu64 :)

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

PostPoslato: 08 Jan 2009, 10:58 
Citiraj:
koja bruka-taj jadan meteorolog na vijestima je bas pravi pedercino

Boris Tadic nije meteorolog, on je gay i samo voditelj...nema nikakve veze sa meteorologijom...

Vrh

PostPoslato: 09 Jan 2009, 00:24 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

tensSa je napisao:
Boris Tadic nije meteorolog...

On je predsjednik Srbije!

Vrh

PostPoslato: 09 Jan 2009, 00:29 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

"Trijumfalna" gledanost...
Prvi grafikon polufinale OT, drugi grafikon finale OT...

detaljnije na:
http://www.rtvfbih.ba/loc/template.wbsp?wbf_id=94

Prikačeni fajlovi:
graf-nedjelja polufinale OT.jpg
graf-nedjelja polufinale OT.jpg [ 12.58 KiB | Pogledano 1020 puta ]
operacija trijumf finale gledanost.jpg
operacija trijumf finale gledanost.jpg [ 22.31 KiB | Pogledano 1016 puta ]
Vrh

PostPoslato: 09 Jan 2009, 00:42 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

drug je napisao:
tensSa je napisao:
Boris Tadic nije meteorolog...

On je predsjednik Srbije!

:lol: :lol: :lol:

BTW, Drug, ovo je tema o RTRS-u i RS-u, a ne o Srbiji. Mada, znam šta hoćeš da kažeš.
Potvrđuješ onu moju: "Svi su najgledaniji, zavisi samo koje podatke ćeš koristiti"
Pink i njihove laži zaslužile su posebnu temu (listao sam u gradu Novosti i imali su cijelu stranu na kojoj su tvrdili da su najgledaniji u Srbiji jer tako kažu "gledaoci do 55 godina")!!!
Otvori, pa ćemo diskutovati!!!

Ha ha ha
Taman sam htio dodati da je Federalna objavila da je najgledaniji program u BiH bilo finale lakrdije zvane Operacija trijumf na FTV-u i RTRS-u, kad vidjeh tvoj post.
Imali su SHARE od 56,6% na nivou BiH
http://www.rtvfbih.ba/loc/template.wbsp?wbf_id=94

Zanimljivo je da je BHT te večeri imao 1,3%!!!

Tako da smo i zvanično remlja reality-ja!!! :D :D :D

Vrh

PostPoslato: 09 Jan 2009, 10:58 
Ma nije Boris nego onaj voditelj, stvarno cu iduce godine preskociti januar i postane na netu...

Ode mozak od svega...

Vrh

PostPoslato: 10 Jan 2009, 00:01 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

tensSa je napisao:
Ma nije Boris nego onaj voditelj, stvarno cu iduce godine preskociti januar i postane na netu...

Ode mozak od svega...

Kakva televizija, takvi voditelji... iliti prezenteri po novom :wink:
Šta ćeš, dok drugima vremensku "čitaju" manekenke (weather girls) ili profići, mi imamo svakakve kretene na ekranima... :lol:

Uostalom, HRT-ova vremenska poslije "nji'ovog" dnevnika je najbolja...

TensSa, pojasni riječi "i postane na netu..." :)
Šta je pisac htio reći?

Vrh

PostPoslato: 10 Jan 2009, 01:05 
Ma mislio sam na postovanje tema na netu, tj. forumima, ali jbg...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 371 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 19  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]