points je napisao:
Povraćam! Upravo na večernjim vijestima, iliti info-profilu pustili prilog kako je BLC (privatni fakultet, za neupućene) nagradio svoje najbolje studente koncertom, besplatnom školarinom. Halo?! Otkad je to vijest za informativnu emisiju? Koliko su para dobili za tu 'ekskluzivu'? Sram ih bilo za ovo.
Možda je razlog činjenica da neki urednici i novinari studiraju upravo na BLC-u.
Ovo, a i slična "reklamiranja" na našim TV stanicama zaslužuje posebni temu!
drug je napisao:
Vijest definitivno NIJE ZA INFORMATIVNU emisiju! Za Banjalucku panoramu ili neku emisiju o skolstvu mozda da...Tako da ako nisu uzeli lovu, krajnji su kreteni, naravno ne po marketinskom cjenovniku nego...
Ali evo bas sada nesto kontam, i ja kao i vjerovatno jos poneko ko je isao na drzavni faks ima neku vrstu averzije prema privatnim faksovima...Da je ovakva vijest objavljena za UBL ne bi se bunili...

hm, tema za razmisljanje

P.S. Postajemo OT

Zavisi kako se "obradi". Može ići u informativni program, ali pod uslovom da se izbjegne "veličanje" BLC-a i da se obradi na način da vidimo ko je dobio školarinu "džaba" (najugroženiji studenti ili najbolji studenti ili najljepše studentkinje

)
Nisam gledao prilog, ali mislim da se radi o "neplaćenoj" reklami.
Ponavljam, urednici i novinari RTRS-a studiraju na BLC-u.
Pa saberite 2 i 2 i odgovor će se sam ukazati.
Usput, ako BLC ima kvalitetan PR tim ili osobu koja se bavi time oni će često biti u "centru pažnje". Ovo je čista promocija...
@"drug"
Nisam "džonjao" na predavanjima, ali mi je "funky" što RTRS ima i reprize koje su, prema podacima sa prve str. ove teme, izuzetno "gledane". Čak i gledanije od od "prime-time" programa konkurencije (ako uzmemo u obzir činjenicu da prve tri TV u BiH imaju približno istu gledanost jer je razlika nekad u 2%). Mislim da je do uzorka. Ne znam da li MIB radi "kontrolna" istraživanja.
Eh, da, RTRS je najgledaniji u RS i u novembru.
Objavili na web-u. (pomalo skriveno, na naslovnoj strani bez konkretnih "brojčica")
Bilbord ATV-a je bio u centru odma' iza spomenika banu Milosavljeviću (ex Zenit) na ogradi "OjroSplet-a". Naravno, o BL pričam