digitalija je napisao:
Nisam bio na forumu par dana, ali vidim da je bilo zivo...
Koliko sam razumio Francuz je bio u Eurospletu i vidio kako tamo izgleda digitala i tvrdi da je to lose.
I vjerujte mi da je tako! Ja ne znam sta i kako je prikljuceno u Eurospletu (da li ne valja dvb-c receiver, da li ne valja tv, da li je nesto trece u pitanju kao losi kablovi) ali tamo je slika uzaaaaaaaas. Prava antireklama. Jannet rece da je isto tako i u elti, dakle tu nesto ne stima...
Kod mene je digitalna slika onakva kakava treba biti tj. bolja od analogne i tu moram podrzati Kasparrowa.
Dakle, nema potrebe da se raspravlja o tome, jer Kasparrow i ja gledamo istu svaki dan, i razlika je saista vise nego ocita...
Bolje je da temu vratimo na prave staze, a to je kada ce Elta prevladati djecije probleme i konacno rijesiti prijem svih streamova za Sony televizore? Ja sam cak davao neke savjete i predlagao razlicite pristupe, ali ne pada mi na pamet da radim njihov posao. Mogu im samo pomoci korisnickim inputom, sto i radim preko ovog foruma. Mislim ipak da je najgore sto Elta izgleda placa neke slovence da im to namjeste (spominjao se telemach?) a oni ih izgleda dobro zavlace. Bolje bi bilo da nadju cestitie ljude ovdje i da ih dobro plate (a to je uvijek problem) pa bi se to dalo i domacim snagama odraditi.... Iako domaci nemaju iskustva, ali gore ne moze... Mjesec i po bez napretka je presmijesno...
Aj dobro ima jos neko pa ne ispadoh poluslijep kako kolega francuz rece...ali dosta o tome...i ja se slazem da je smijesno sto to nikako ne rijesavaju,ali neki dan su bili momci iz elte kod mene i kazu da jos vjezbaju,jadni ni oni nisu krivi,nemaju pojma,a gazda bacio reklamu i najavio digitalu na velika vrata a nikome nista nije objasnjeno,tako da ostaje da cekamo i nadamo se brzom rijesavanju problema...