banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 27 Jul 2025, 20:29

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 3052 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 153  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 12 Dec 2008, 14:24 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 31 Okt 2008, 21:41
Nisam bio na forumu par dana, ali vidim da je bilo zivo...

Koliko sam razumio Francuz je bio u Eurospletu i vidio kako tamo izgleda digitala i tvrdi da je to lose.
I vjerujte mi da je tako! Ja ne znam sta i kako je prikljuceno u Eurospletu (da li ne valja dvb-c receiver, da li ne valja tv, da li je nesto trece u pitanju kao losi kablovi) ali tamo je slika uzaaaaaaaas. Prava antireklama. Jannet rece da je isto tako i u elti, dakle tu nesto ne stima...

Kod mene je digitalna slika onakva kakava treba biti tj. bolja od analogne i tu moram podrzati Kasparrowa.
Dakle, nema potrebe da se raspravlja o tome, jer Kasparrow i ja gledamo istu svaki dan, i razlika je saista vise nego ocita...

Bolje je da temu vratimo na prave staze, a to je kada ce Elta prevladati djecije probleme i konacno rijesiti prijem svih streamova za Sony televizore? Ja sam cak davao neke savjete i predlagao razlicite pristupe, ali ne pada mi na pamet da radim njihov posao. Mogu im samo pomoci korisnickim inputom, sto i radim preko ovog foruma. Mislim ipak da je najgore sto Elta izgleda placa neke slovence da im to namjeste (spominjao se telemach?) a oni ih izgleda dobro zavlace. Bolje bi bilo da nadju cestitie ljude ovdje i da ih dobro plate (a to je uvijek problem) pa bi se to dalo i domacim snagama odraditi.... Iako domaci nemaju iskustva, ali gore ne moze... Mjesec i po bez napretka je presmijesno...

Vrh

PostPoslato: 12 Dec 2008, 16:03 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 28 Jan 2007, 09:30
Evo, Elta je poslala obavijest korisnicima u Prijedoru da od 1.januara poskupljuje.
Sad bi trebali stvarno da poprave svoju uslugu, jer imaju malo kanala u ponudi, a meni 5 kanala šumi, a na RTS1, RTS2, Avala...svakih deset sekundi zamrzne slika i ton.

https://www.blic.rs/vesti/politika/dodi ... im/szjxs4h

Vrh

PostPoslato: 12 Dec 2008, 23:32 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Mar 2007, 18:54
Da cujem iskustva kad padne snijeg :lol: :lol: ...
A i tv program je,nema sta,sami jad i cemer...

"Oni koji umeju da govore, govore kratko"

Vrh

PostPoslato: 13 Dec 2008, 00:12 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 31 Okt 2008, 21:41
He, he, he, kakav crni snijeg. Do sada je i kisa predstavljala problem 8)

Vrh

PostPoslato: 13 Dec 2008, 09:38 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 10 Jun 2008, 13:01
digitalija je napisao:

Koliko sam razumio Francuz je bio u Eurospletu i vidio kako tamo izgleda digitala i tvrdi da je to lose.
I vjerujte mi da je tako! Ja ne znam sta i kako je prikljuceno u Eurospletu (da li ne valja dvb-c receiver, da li ne valja tv, da li je nesto trece u pitanju kao losi kablovi) ali tamo je slika uzaaaaaaaas. Prava antireklama. Jannet rece da je isto tako i u elti, dakle tu nesto ne stima...

Kod mene je digitalna slika onakva kakava treba biti tj. bolja od analogne i tu moram podrzati Kasparrowa.
Dakle, nema potrebe da se raspravlja o tome, jer Kasparrow i ja gledamo istu svaki dan, i razlika je saista vise nego ocita...

Bolje je da temu vratimo na prave staze, a to je kada ce Elta prevladati djecije probleme i konacno rijesiti prijem svih streamova za Sony televizore? Ja sam cak davao neke savjete i predlagao razlicite pristupe, ali ne pada mi na pamet da radim njihov posao. Mogu im samo pomoci korisnickim inputom, sto i radim preko ovog foruma. Mislim ipak da je najgore sto Elta izgleda placa neke slovence da im to namjeste (spominjao se telemach?) a oni ih izgleda dobro zavlace. Bolje bi bilo da nadju cestitie ljude ovdje i da ih dobro plate (a to je uvijek problem) pa bi se to dalo i domacim snagama odraditi.... Iako domaci nemaju iskustva, ali gore ne moze... Mjesec i po bez napretka je presmijesno...

Aj dobro ima jos neko pa ne ispadoh poluslijep kako kolega francuz rece...ali dosta o tome...i ja se slazem da je smijesno sto to nikako ne rijesavaju,ali neki dan su bili momci iz elte kod mene i kazu da jos vjezbaju,jadni ni oni nisu krivi,nemaju pojma,a gazda bacio reklamu i najavio digitalu na velika vrata a nikome nista nije objasnjeno,tako da ostaje da cekamo i nadamo se brzom rijesavanju problema...

Vrh

PostPoslato: 13 Dec 2008, 09:57 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 11 Dec 2008, 17:19
korisnik je napisao:
Evo, Elta je poslala obavijest korisnicima u Prijedoru da od 1.januara poskupljuje.
Sad bi trebali stvarno da poprave svoju uslugu, jer imaju malo kanala u ponudi, a meni 5 kanala šumi, a na RTS1, RTS2, Avala...svakih deset sekundi zamrzne slika i ton.

@korisnik
Molim te napiši kolika je nova cijena Elta CATV u Prijedoru od 01.01. pošto po običaju ja nikakvu obavijest nisam dobio.
Pozdrav.

Vrh

PostPoslato: 13 Dec 2008, 11:01 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 13 Maj 2007, 20:17
Nova cijena Eltakabel CATV u Prijedoru je 9,00 KM mjesecno. U odnosu na BL to je jeftinije 3,00 KM, mada kada je uvodjenje novih usluga u pitanju, Prijedor uvijek kasni u odnosu na Doboj i BL.

Vrh

PostPoslato: 13 Dec 2008, 11:41 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 28 Jan 2007, 09:30
mic je napisao:
Nova cijena Eltakabel CATV u Prijedoru je 9,00 KM mjesecno. U odnosu na BL to je jeftinije 3,00 KM, mada kada je uvodjenje novih usluga u pitanju, Prijedor uvijek kasni u odnosu na Doboj i BL.

Stvarno im internet sad radi savrseno. Ali, kablovska televizija je prilicno losa. Nadam se da ce sa novom cijenom da se poboljsa i kvalitet kablovske televizije i da se dodaju novi kanali.

https://www.blic.rs/vesti/politika/dodi ... im/szjxs4h

Vrh

PostPoslato: 13 Dec 2008, 14:33 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 09 Apr 2008, 18:52
i ja sam gledao sliku Elte u Eurospletu i mislim da je jedina gora bila na mom crno bijelom ISKRA (33cm) prije 20 god. a imao je antenu na izvlacenje ko za fm radio. Ne razumijem koji im je fazon zvati to digitalnom televizijom, kad prenose mahom analogne signale/kanale i to pazi sad SCARTom :roll: I jos im ni to ne uspijeva. Mislim da su usli u nesto s cim nemaju nikakve veze.
p.s. tamo pored Eltinog prikopcali one panasonicove full plasme i pustili BR. a ja gledam slika... ljepsa nego na razglednicama... E daleko smo mi jos od toga.

Vrh

PostPoslato: 13 Dec 2008, 22:28 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Maj 2008, 10:42
Kasparrow je napisao:
digitalija je napisao:

Aj dobro ima jos neko pa ne ispadoh poluslijep kako kolega francuz rece...ali dosta o tome...i ja se slazem da je smijesno sto to nikako ne rijesavaju,ali neki dan su bili momci iz elte kod mene i kazu da jos vjezbaju,jadni ni oni nisu krivi,nemaju pojma,a gazda bacio reklamu i najavio digitalu na velika vrata a nikome nista nije objasnjeno,tako da ostaje da cekamo i nadamo se brzom rijesavanju problema...

Hej kasparove u sahu...izgubio si igru!!!!

Vrh

PostPoslato: 14 Dec 2008, 19:09 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 11 Dec 2008, 14:29
[quote="rango1973"]
U Doboju nema u prodaji risivera DVB-C. Kupio sam u Euro spletu u BL risiver Opticum 7100 CCX. Atomatska pretraga je, odmah, pronašla 34 TV kanala i nekoliko radio stanica. Od 34 TV kanala na mom TV trenutno ne rade samo RTRS, OBN i ATV. Od radio stanica radi samo jedna. U digitalnom paketu u odnosu na analogni nedostaju TV kanali: RTS1, RTS2, K3 . . .
Usput, pretplata u Doboju od 01.11. iznosi 12,00 KM.
Pitanja za Elta-info:
a) Radite li na osposobljavanju digitalnih kanala i kada očekujete da će profunkcionisati: RTRS, OBN i ATV,
b) Hoćete li uvesti, kao i u Banja Luci, u digitalnu šemu Doboja tv kanale: RTS1, RTS2 i K3.
Na mom TV kod nekoliko kanala slika preko risivera je ista a kod većine značajno bolja od analogne.
PS: Gospodo iz Elta-kabela samo nastavite sa uvođenjem digitalnih paketa. Sve početne smetnje u emitovanju kada otklonite brzo ćemo zaboraviti kao da nikada nisu ni postojale.
Pozdrav.

Vrh

PostPoslato: 14 Dec 2008, 19:26 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
A koliko košta taj uređaj u Eurospletu? :D

Vrh

PostPoslato: 15 Dec 2008, 12:42 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

filozof sa vrbasa je napisao:
A koliko košta taj uređaj u Eurospletu? :D

oko 130-140km
ako mislis kupiti to prvo provjeri kanale u eurospletu, pa razmisli da ili ne...

Vrh

PostPoslato: 15 Dec 2008, 20:05 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 15 Dec 2008, 19:53
dobro vece... nama je obecana kablovska da ce biti gotova 2006 u donjoj ljubiji.... ali kako tada tako i danas ostalo je samo na obecanju... uradjeno je samo 30% donje ljubije.. jer izgleda da su neka druga mijesta binija za raditi.. neznamo mozda su vece pare u pitanju... Ima li iko da bi mogao odgovoriti na pitanje:" Kada ce biti i hoce li biti zavrseno u naredni 3 godine jer kako je krenulo nikada mi necemo vidijeti kablovsku tv.. bez obzira sto smo u financiskoj mogucnosti"... :angry4: :evil3:

Vrh

PostPoslato: 17 Dec 2008, 18:43 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 17 Dec 2008, 18:25
naidjoh ovde pa reko da pitam, prije neki dan dobih informaciju o digitalnoj tv, kazu da bi se mogla gledat treba nekakav dvb-c resiver
koji se moze kupit u eurospletu.
ja inace imam lcd samsung (sony ima ugradjen tuner a ovaj nema) pa me interesuje u slucaju kupovine takvog resivera da li bih mogo
gledat tv u 16:9 rezoluciji, a da ne bude ono rasirena slika.
inace sam korisnik elta kablovske b.luka

Vrh

PostPoslato: 20 Dec 2008, 13:28 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

ELTA KABEL ne znaju nista raditi...samo da prosiru i prosiru a ne znaju obaviti neke poslove....ma idioti su oni!!!!

Vrh

PostPoslato: 25 Dec 2008, 16:39 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Jan 2007, 13:38
Meni je smješno nazvati ovo digitalnom ponudom jer dobar dio kanala koji se nudi u ponudi (prije svega oni domaći) nije vidjela niti "d" od digitalije.. i onda još kad se recimo signal od FTV, ATV ili RTRS preuzima sa Totala koji ima daleko lošiju kvalitetu slike na tim kanalima od zemaljske, onda je to nešto prestrašno .. kao da gledaš neki čehoslovački kanal iz '82. :confused2:

A kad vidim još kad netko krene tu digitalnu TV reklamirat na LCD ili plazma televozirima dođe mi slabo. Za najbolju sliku vecinu tih kanala treba gledati na što manjem obicnom CRT televizoru, kakve plazme kakvo šta :confused3:

Vrh

PostPoslato: 25 Dec 2008, 17:06 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 16 Okt 2008, 20:51
zigizmund je napisao:
Meni je smješno nazvati ovo digitalnom ponudom jer dobar dio kanala koji se nudi u ponudi (prije svega oni domaći) nije vidjela niti "d" od digitalije.. i onda još kad se recimo signal od FTV, ATV ili RTRS preuzima sa Totala koji ima daleko lošiju kvalitetu slike na tim kanalima od zemaljske, onda je to nešto prestrašno .. kao da gledaš neki čehoslovački kanal iz '82. :confused2:

A kad vidim još kad netko krene tu digitalnu TV reklamirat na LCD ili plazma televozirima dođe mi slabo. Za najbolju sliku vecinu tih kanala treba gledati na što manjem obicnom CRT televizoru, kakve plazme kakvo šta :confused3:

Mi digitalizujemo domace kanale koji nisu digitalizovani i u digitalnoj oblici ga prenosimo do korisnika. Kakav kvalitet signala preuzima tv kuca nemozemo uticati. Prijem ATV,RTRS smo preuzimali sa satelita Express 2A do prvog decembra, kada je satelit ugasen. Sada preuzimamo njihov analogni signal u BL, mi vrsimo njegovu digitalizaciju i saljemo ga korisnicima. To sada kaze primerni kvalitet vidjecemo kako ce biti kasnije.
Standardni tv aparat sa Katodnom cevi ima jako zadovoljivu sliku. Plasma i LCD moraju biti vrhunske kvalitete da bi postigli kvalitetu standardnog tv aparata. Međutim LCD aparati imaju niz drugih prednosti, tako da proizvodna standardnih tv aparata kao sto znamo je svedena na 20% trzista.

Vrh

PostPoslato: 25 Dec 2008, 17:09 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 16 Okt 2008, 20:51
denis85 je napisao:
naidjoh ovde pa reko da pitam, prije neki dan dobih informaciju o digitalnoj tv, kazu da bi se mogla gledat treba nekakav dvb-c resiver
koji se moze kupit u eurospletu.
ja inace imam lcd samsung (sony ima ugradjen tuner a ovaj nema) pa me interesuje u slucaju kupovine takvog resivera da li bih mogo
gledat tv u 16:9 rezoluciji, a da ne bude ono rasirena slika.
inace sam korisnik elta kablovske b.luka

Apsolutno da moze jer to određuje tv aparat i ne resiver.

Vrh

PostPoslato: 25 Dec 2008, 17:21 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 10 Jun 2008, 13:01
Ja i dalje imam samo 14 programa i 18 radia,a od toga malo po malo pa svaki dan sve manje,Pitanje za eltu je kada cemo dobiti sve kanale koji se nude na vasem info kanalu

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 3052 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 153  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]