banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 27 Jul 2025, 18:33

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 3052 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 153  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 08 Nov 2008, 19:04 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Dec 2005, 17:43
I sta sad... koliko je kanala zvanicno pusteno u DVB-C... imam Sony KDL - 32S3020 i kada uradim full scan javi mi 10 tv kanala i 3 radio kanala mada od tih 10 tv kanala nekoliko njih ne radi?

Vrh

PostPoslato: 08 Nov 2008, 21:31 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 31 Okt 2008, 21:41
Lear je napisao:
I sta sad... koliko je kanala zvanicno pusteno u DVB-C... imam Sony KDL - 32S3020 i kada uradim full scan javi mi 10 tv kanala i 3 radio kanala mada od tih 10 tv kanala nekoliko njih ne radi?

Lear, ukratko - navodno je pusteno 33 tv kanala, za tacan broj radio kanala ne znam. Kanali su podijeljeni na 4 streama, a nazalost, Sony moze uhvatiti samo jedan stream u kome su kanali koje si naveo.

E sada, razlog tomu sto Sony prima samo jedan stream lezi negdje u Elti, da li u neznanju ili nemaru, ali uglavnom svi moji pokusaji da to rijesim preko foruma su bili jalovi. Na pocetku su bila dva streama (16 tv +3 radijska), ali su i to uspjeli pokvariti...

Ostaje nam samo da cekamo, ali evo vec na forumu imas ti, devebece i ja, znaci stvara se neki pokret nezadovoljnih...

Vrh

PostPoslato: 08 Nov 2008, 21:40 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Dec 2005, 17:43
Ako je ovo u testnoj fazi, ok, moze se sacekati... U krajnjem slucaju, jos nista ne placam dodatno, i na taj DVB - C gledam kao nesto dodatno, za sada. Ali problem svakako moraju rijesiti, edukovati korisnike, jer veliki broj ljudi (koji ne koriste internet...) pojma nema o ovome i o mogucnostima DVB - C.

Vrh

PostPoslato: 09 Nov 2008, 00:20 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Hm, teoretski je besplatno i dodatno. Ali prakticno je sigurno da je dio troskova koje imaju sa dvb-c je sigurno ukalkulisan u iznos za koliko je poskupila pretplata. U poslu nema nista dzaba pa nije ni ovo...

Takodje je problem sto testnu fazu nisu imali, iako su je nezvanicno najavljivali za polovinu oktobra. A kako su na sva vrata najavili pocetkak rada digitalne 01.11. nisu mogli nazad.... Par dana poslije trazili po forumu ko ce testirati...

A da bi ljudi znali o mogucnostima digitalne televizije, moraju raditi sve usluge koje dvb-c moze ponuditi. Na primjer, EPG je najavljen tek za februar :( A onda Elta treba naci bolji nacin awareness kampanje od letaka koje dijeli po ulazu...

Vrh

PostPoslato: 10 Nov 2008, 14:50 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 03 Jan 2006, 14:27
Da li je moguce na jedan dvb-c reciver prikljuciti vise televizora ? Posto mi se ne isplati bas u stanu kupovati za svaki TV po jedan reciver.

Vrh

PostPoslato: 10 Nov 2008, 15:36 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Nov 2008, 00:12
Onako kako ti mislis ne moze.Mozes prikljuciti vise TV-a,ali bi na svim gledao isti kanal koji je izabran na dvb-c reciveru.Da bi prebacivao kanale na televizorima neovisno jedan o drugom,moras imati na svakom TV-u ugradjen dvb-c tuner ili dvb-c reciver za taj TV.

Vrh

PostPoslato: 21 Nov 2008, 13:55 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Samo da prijavim da sam se, u skladu sa savjetima info_elta2, javio tehnickoj podrsci i naravno napretka nije bilo.
Ono sto su mi znali reci jesu frekvencije na kojima idu streamovi, a sve ostalo je u sivoj zoni - od toga, zasto se streamovu gube (nestaju) do toga zasto neke nikako ne mogu uhvatiti.... Jednostavno, odgovor ne znaju.

Inace, ako je suditi po navodima tehnicke podrske, iako je dvb-c gromoglasno najavljivan (svom silom letaka po ulazima :) ) oni jos smatraju da je on u testnoj fazi. Lolcina! Ili bolje reci - Elta!

Citajuci ovaj thread i thread vezan za Eltu generalno (a uzevsi u obzir i iskustva gledanja njihove kablovske) uvjeren sam da su zreli za veeeeeeeliku reorganizaciju. Ako ikada imaju namjeru ozbiljno da rade to moraju uraditi. Ako nemaju, nego ako ih bas briga sto zavlace gledaoce, onda mogu ovako dovijeka, jer konkurencije nema...

Vrh

PostPoslato: 23 Nov 2008, 11:31 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 23 Nov 2008, 11:18
Evo da se i ja javim sa svojim iskustvom u vezi digitale.
Kupio sam Opticum 7000CCX, u radnji koju su mi dali u Elti, a koja nije u ulici Srpskoj, da ne spominjem ime, jer sam sa tom radnjom imao losa iskusva, u proslosti i neznam da li sam se zezno sa kupovinom ovog resivera.
Kada sam skenirao, nasao mi je 27 programa, od kojih RTRS kada radi ne radi BHT1, ATV ne radi nema slike, ne mogu naci VIKOM, TV K3, RTL, NOVU TV, RTS 1, RTS 2, NTV HAYAT ne radi nema slike, EVROSPORT 2, CARTOON NETWORK, VIASAT EXPLORER, Sport KLUB isti slucaj.(nema slike).

S tim sto mi se na kraju kada je pronasao ovih 27 programa, ponovo dodao 17 programa duplih kao pink, obn bn, dugu..... da ne nabrajam dalje.

Ovo se sve desava na automatskom skeniranju, rucno jos nisam nista unosio.

Ne znam da li je do resivera ili ja ne znam nesto da podesim ali bi trebao da izlista sve programe.
Ako ko ima neki prijedlog ili rjesenje.
Pozzz

Vrh

PostPoslato: 23 Nov 2008, 14:33 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 02 Jul 2007, 17:24
Meni jos niko ne dogovori kako oni zamisljaju pustanje HD kanala kada ni jedan reciver koji imaju u punudi nije HD risiver?! Na sta da se gledaju ti HD kanali kada ovi risiveri nemaju HD prijemnika?
Ima onaj jedan ko sa HDMI interfejsom, ali on samo vrsi upskaliranje SD slike, tj. nema HD slike opet!?

Vrh

PostPoslato: 02 Dec 2008, 10:03 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Juce je bilo mjesec dana od pocetka "emitovanja" DVB-C.

Svaka vlada ima 100 dana da se dokaze, a ja sam Elti dao 30.
Nazalost, kao i kod mnogih vlada, ni Elta nije opravdala povjerenje, iako sam naivno mislio da hoce.
Sreca pa njima nisam dao svoj glas na izborima :)

Razloge ne bih navodio u detalje, mislim da su vec prozvakani u ranijim postovima - sto mojim sto nekih drugih diskutanata. Dovoljno je reci da od pocetka emitovanja nije bilo nikakvog napretka u smislu stabilnosti, dostupnosti, podrske i kvaliteta.
Za krajnjeg korisnika sve je isto kao i prvog dana (mozda i gore), a prostora za napredak ima napretek...

Vrh

PostPoslato: 02 Dec 2008, 10:31 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Jan 2007, 13:38
Evo video upute za spajanje digitalnog prijamnika od strane hrvatskog B.neta, mislim da moze dosta pomoci i kod nas ... ovako se rade web stranice 8)

http://www.bnet.hr/cro/televizija/digit ... a_spajanje

Vrh

PostPoslato: 03 Dec 2008, 18:14 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 03 Dec 2008, 18:11
Mozda nije mjesto za pitait ovo al ipak moram
Da li yna neko da li je u Doboju pusten digitalni signal i ako jeste radi li to(mada sumnjam kada u BL ima toliko problema). Spremao sam se kupiti onaj nnajskuplji prijemnik ili neki LCD TV sa HDD i DVB-C risiverom. AL dal se to isplati trenutno?

UNAPRED HVALA

Vrh

PostPoslato: 03 Dec 2008, 18:59 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 16 Okt 2008, 20:51
vbjelic je napisao:
Meni jos niko ne dogovori kako oni zamisljaju pustanje HD kanala kada ni jedan reciver koji imaju u punudi nije HD risiver?! Na sta da se gledaju ti HD kanali kada ovi risiveri nemaju HD prijemnika?
Ima onaj jedan ko sa HDMI interfejsom, ali on samo vrsi upskaliranje SD slike, tj. nema HD slike opet!?

Imamo resiver sa HD biracem kanala i nismo ga dali u ponudu jer nemamo jos ponude HD kanala. Tako da cemo ga u ponudu dati sa pojavljivanjem HD kanala. Inace tv aparat sony bravia ima HD birac kanala. Svi koji budu kupili obicne resivere od nas omogucicemo im zamjenu za HD resiver uz doplatu. Inace Handan CV-7000 HD resiver kosta 190 € sa porezom i to je jedini model u ponudi.

Vrh

PostPoslato: 03 Dec 2008, 19:09 
Pripravnik
Pripravnik

digitalija je napisao:
Juce je bilo mjesec dana od pocetka "emitovanja" DVB-C.

Svaka vlada ima 100 dana da se dokaze, a ja sam Elti dao 30.
Nazalost, kao i kod mnogih vlada, ni Elta nije opravdala povjerenje, iako sam naivno mislio da hoce.
Sreca pa njima nisam dao svoj glas na izborima :)

Razloge ne bih navodio u detalje, mislim da su vec prozvakani u ranijim postovima - sto mojim sto nekih drugih diskutanata. Dovoljno je reci da od pocetka emitovanja nije bilo nikakvog napretka u smislu stabilnosti, dostupnosti, podrske i kvaliteta.
Za krajnjeg korisnika sve je isto kao i prvog dana (mozda i gore), a prostora za napredak ima napretek...

Nije bas tako. Resiveri bezprekorno rade i tu nema nikakvih tehnickih teskoca. Kvalitet signala je odlican. Imamo tehnicki problem sto DVB-C ne primi svih kanala i trenutno sve vrijeme radimo na tome, resiveri sve prime a tv dvb-c nece. Sutra cemo izvrsiti konekciju na glavni centrali, probati promjeniti određene parametre i koji podaci to manjkaju u streamu da tv nece otvori neke digitalne kanale. Tehnicke podrske od Sony nemozemo dobiti, druge nije ni vredno ni spominjati.
Kada rjesimo taj problem krenicemo aktivnu kampanju i napraviti digitalnu televiziju popularnu. Trenutno se nemamo obratiti kome za iskustva jer u bih ni jedan operater to ne nudi, u cijeloj Sloveniji su 3 centrale montirane u septembru ove godine. U Hrvatskoj nemaju tih iskustava. Ukratko prve probleme koji su se javili moramo sami rjesiti jer na proizvođace ove opreme nemozemo puno racunati.

Elta Kabel

Vrh

PostPoslato: 03 Dec 2008, 19:16 
Pripravnik
Pripravnik

rango1973 je napisao:
Mozda nije mjesto za pitait ovo al ipak moram
Da li yna neko da li je u Doboju pusten digitalni signal i ako jeste radi li to(mada sumnjam kada u BL ima toliko problema). Spremao sam se kupiti onaj nnajskuplji prijemnik ili neki LCD TV sa HDD i DVB-C risiverom. AL dal se to isplati trenutno?

UNAPRED HVALA

Doboj napajamo sa identicne digitalne centrale kao u Banja Luci. Konfiguraciju opreme za obe centrale izvrsila su ista tehnicka lica iz Slovenije i nazalost problemi sa dvb-c su gotovo identicni. Ali racunam da ce biti to narednih dana reseno. U svakom slucaju kupite tv LCD sa dvb-c. Sony ima Full HD birac kanala sto je iznenađujuce dobro, licno sam testirao ta TV aparat i daje iznenađujuce dobre rezultate i najbolje od sony-a je to sto ima dvb-c birac kanala. Sony ima kvalitetniju tehnologiju za boje i zvuk, veliki kontrast i niz sitnih detalja koji ga u ovom momentu postavljaju na 1.mjesto. Sony je vredan svoje cjene.

Vrh

PostPoslato: 03 Dec 2008, 23:07 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
info_elta2 je napisao:
resiveri sve prime a tv dvb-c nece

Kad sam se prije nekih mjesec-dva malo savjetovao na drugom forumu oko TV-a koji bih kupio neko je rekao nešto u tom smislu da čak i ako kupim neki sa DVB-C da to (možda) neće raditi, naveo je neke razloge ali se ne sjećam sada.

Vrh

PostPoslato: 04 Dec 2008, 01:24 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

info_elta2 je napisao:
Nije bas tako. Resiveri bezprekorno rade i tu nema nikakvih tehnickih teskoca. Kvalitet signala je odlican.

Ma dobro, ako cemo pravo siguran sam da ni receiveri ne rade besprijekorno. Naime, i na receiverima sigurno stream na kome su NOVA, RTL, RTS 1 i 2 itd.. radi jedan dan pa ne radi sljedecih 5. Takodje i ne receiverima nema kanala kao stu su ATV, Explorer i jos par njih .... Cesto nema ili BHTV ili RTRS... Dalje, slika na TV1000 cesto krene trzati i dodje do prekida prijema, iako je inace zaista savrsena i pravi uzitak bi bilo odgledati jedan (bilo kakav) film tu, ali to trzanje cini nemogucim svako gledanje... Vjerujem da su to zajednicki problemi za sve...

Ja znam da je problem sto digitalnu prati malo ljudi pa vam niko ne javlja kada dodje do ovih gresaka, a ko zna da li je iko zaduzen u Elti da prati je li sve u redu sa digitalnom kablovskom...

info_elta2 je napisao:
Sutra cemo izvrsiti konekciju na glavni centrali, probati promjeniti određene parametre i koji podaci to manjkaju u streamu da tv nece otvori neke digitalne kanale.

Ajde da i to proradi, pa da vas bar za nesto pohvalim. Dosadilo mi da vas kritikujem, rekao bih i ja neku lijepu!
Ako vam treba neko ko ce vam dati korisnicki feedback tokom te promjene parametara dobrovoljno se javljam. Ne samo preko foruma, nego ako treba ostvariti i neki licni ili telefonski kontakt nije problem, javite se na pp da dogovorimo ako ste zainteresovani!

Vader je napisao:
Kad sam se prije nekih mjesec-dva malo savjetovao na drugom forumu oko TV-a koji bih kupio neko je rekao nešto u tom smislu da čak i ako kupim neki sa DVB-C da to (možda) neće raditi, naveo je neke razloge ali se ne sjećam sada.

Ono sto sam ja nasao jeste da su DVB-C prijemnici u televizorima mnogo stroziji u pogledu uskladjenosti signala sa DVB-C standardima nego recieveri koje mozete kupiti. Zbog toga receiveri prime sve, cak i ako nije bas kako treba, a televizori znaju praviti probleme...

Poslednji put menjao digitalija dana 04 Dec 2008, 01:37, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 04 Dec 2008, 16:56 
Pripravnik
Pripravnik

digitalija je napisao:
info_elta2 je napisao:
Nije bas tako. Resiveri bezprekorno rade i tu nema nikakvih tehnickih teskoca. Kvalitet signala je odlican.

Ma dobro, ako cemo pravo siguran sam da ni receiveri ne rade besprijekorno. Naime, i na receiverima sigurno stream na kome su NOVA, RTL, RTS 1 i 2 itd.. radi jedan dan pa ne radi sljedecih 5. Takodje i ne receiverima nema kanala kao stu su ATV, Explorer i jos par njih .... Cesto nema ili BHTV ili RTRS... Dalje, slika na TV1000 cesto krene trzati i dodje do prekida prijema, iako je inace zaista savrsena i pravi uzitak bi bilo odgledati jedan (bilo kakav) film tu, ali to trzanje cini nemogucim svako gledanje... Vjerujem da su to zajednicki problemi za sve...

Ja znam da je problem sto digitalnu prati malo ljudi pa vam niko ne javlja kada dodje do ovih gresaka, a ko zna da li je iko zaduzen u Elti da prati je li sve u redu sa digitalnom kablovskom...

info_elta2 je napisao:
Sutra cemo izvrsiti konekciju na glavni centrali, probati promjeniti određene parametre i koji podaci to manjkaju u streamu da tv nece otvori neke digitalne kanale.

Ajde da i to proradi, pa da vas bar za nesto pohvalim. Dosadilo mi da vas kritikujem, rekao bih i ja neku lijepu!
Ako vam treba neko ko ce vam dati korisnicki feedback tokom te promjene parametara dobrovoljno se javljam. Ne samo preko foruma, nego ako treba ostvariti i neki licni ili telefonski kontakt nije problem, javite se na pp da dogovorimo ako ste zainteresovani!

Vader je napisao:

Ono sto sam ja nasao jeste da su DVB-C prijemnici u televizorima mnogo stroziji u pogledu uskladjenosti signala sa DVB-C standardima nego recieveri koje mozete kupiti. Zbog toga receiveri prime sve, cak i ako nije bas kako treba, a televizori znaju praviti probleme...

Program koji otvori DVB-C dalje nije upitan, kvalitet prijema je jednak kao kod resivera, cak i bolji. Problem ATV I RTSRS je prekid emitovanja sa satelita a prije ispadi sa satelita. Ako par dana ih nebude na satelitu mi cemo ih digitalizovati. I m ise slazemo da resiveri sve razumeju ali da su samo tv aparati sa dvb-c delikatni, otkricemo zasto neki kanali ne otvaraju i u cemu je taj stream drukciji od onih koji se otvaraju. Problem je sigurno moguce rjesiti, jer centrala UPC Telemacha u Ljubljani nema tog problema sa Sony TV, to dokazuje da je problem samo u programiranju jer je oprema gotovo identicna.

Sta radi na resiverima i sta ne najbolje je otici u prodavnicu Eurospleta i licno vidjeti.

Hvala, za sada trebamo otkriti u cemu je problem, a posle toga cemo preuzeti niz propagandnih aktivnosti, da u BL digitalna televizija uzme sire razmere. Tu je svaka pomoc dobrodosla jer ukoliko pređemo kritican broj digitalnih televizija i resivera onda se otvaraju mogucnosti za sve digitalne kanale jer imamo dobru bazu.

Vrh

PostPoslato: 04 Dec 2008, 17:09 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Samo kratko da se javim (mozda bude opsirnije veceras). Dakle, sada primam dva streama, jedan na 418 MHz na kome su izmedju ostalih HRT1, HRT2, Travel, itd... i drugi na 442 MHz na kome su sada Nova, RTL HR, RTS1 i RTS2 (taj stream je nekad isao na 426 MHz)... To je nekih 14 TV kanala i na svima postoji slika... I primam jos 18 radio stanica...
Vidim da ima jos nekog napretka, iako nema sadrzaja na EPG (rekoste ne prije februara), sada je vrijeme nastimano...

Toliko za sada...

Vrh

PostPoslato: 04 Dec 2008, 19:32 
Pripravnik
Pripravnik

digitalija je napisao:
Samo kratko da se javim (mozda bude opsirnije veceras). Dakle, sada primam dva streama, jedan na 418 MHz na kome su izmedju ostalih HRT1, HRT2, Travel, itd... i drugi na 442 MHz na kome su sada Nova, RTL HR, RTS1 i RTS2 (taj stream je nekad isao na 426 MHz)... To je nekih 14 TV kanala i na svima postoji slika... I primam jos 18 radio stanica...
Vidim da ima jos nekog napretka, iako nema sadrzaja na EPG (rekoste ne prije februara), sada je vrijeme nastimano...

Toliko za sada...

Imam pitanje za Vas, ako mozete proveriti dali imate podnapise na Travel CH. jer tu su DVB-c podnapisi a u analognoj su najverovatnije teletekst podnapisi. Ako niste aktivirali podnapise sony ima u meniju posebnu funkciju za podnapise.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 3052 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 153  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]