info_elta2 je napisao:
Nije bas tako. Resiveri bezprekorno rade i tu nema nikakvih tehnickih teskoca. Kvalitet signala je odlican.
Ma dobro, ako cemo pravo siguran sam da ni receiveri ne rade besprijekorno. Naime, i na receiverima sigurno stream na kome su NOVA, RTL, RTS 1 i 2 itd.. radi jedan dan pa ne radi sljedecih 5. Takodje i ne receiverima nema kanala kao stu su ATV, Explorer i jos par njih .... Cesto nema ili BHTV ili RTRS... Dalje, slika na TV1000 cesto krene trzati i dodje do prekida prijema, iako je inace zaista savrsena i pravi uzitak bi bilo odgledati jedan (bilo kakav) film tu, ali to trzanje cini nemogucim svako gledanje... Vjerujem da su to zajednicki problemi za sve...
Ja znam da je problem sto digitalnu prati malo ljudi pa vam niko ne javlja kada dodje do ovih gresaka, a ko zna da li je iko zaduzen u Elti da prati je li sve u redu sa digitalnom kablovskom...
info_elta2 je napisao:
Sutra cemo izvrsiti konekciju na glavni centrali, probati promjeniti određene parametre i koji podaci to manjkaju u streamu da tv nece otvori neke digitalne kanale.
Ajde da i to proradi, pa da vas bar za nesto pohvalim. Dosadilo mi da vas kritikujem, rekao bih i ja neku lijepu!
Ako vam treba neko ko ce vam dati korisnicki feedback tokom te promjene parametara dobrovoljno se javljam. Ne samo preko foruma, nego ako treba ostvariti i neki licni ili telefonski kontakt nije problem, javite se na pp da dogovorimo ako ste zainteresovani!
Vader je napisao:
Kad sam se prije nekih mjesec-dva malo savjetovao na drugom forumu oko TV-a koji bih kupio neko je rekao nešto u tom smislu da čak i ako kupim neki sa DVB-C da to (možda) neće raditi, naveo je neke razloge ali se ne sjećam sada.
Ono sto sam ja nasao jeste da su DVB-C prijemnici u televizorima mnogo stroziji u pogledu uskladjenosti signala sa DVB-C standardima nego recieveri koje mozete kupiti. Zbog toga receiveri prime sve, cak i ako nije bas kako treba, a televizori znaju praviti probleme...