banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 25 Jun 2025, 10:38

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 148 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 02 Nov 2008, 22:32 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Jun 2008, 11:23
1) Korinici koji imaju paket SOLO (512/128, 3GB), mogu da pređu na novi paket SOLOwadsl (768/128, neograničena količina prenesenih podataka) uz potpisivanje novog ugovora na 24 mjeseca. Stari ugovor se raskida, a novi važi 24 mjeseca od dana potpisivanja.
Ja sam ovaj korisnik. I koliko ce me kostati sad ovaj novi paket???

Vrh

PostPoslato: 02 Nov 2008, 22:34 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
LaMpiR je napisao:
Pa ja nemam alternativu osim Blic-a. Na teol jos uvijek necu da idem. Evo kao trebam da imam ovaj 1024/192 ali nemam ni pola od juce. Nemam mogucnost uvodjenja kablovskog interneta jer netkom ima nekih 50-ak ulica u gradu. Elte jos nema, tj mogao bih imati onu bezicnu varijantu za kanale ali mene vise net brine. Meni je jedina alternativa Wadsl. Samo sto ne planiram potpisivati ugovor na 2 god...

Pa i nemoj potpisivati ugovor. Ako ti je stari istekao samo nastavi koristiti od mjeseca do mjeseca taj paket i baš te briga. Ista situacija je i sa mnom, sad bi brzina trebala biti 1024/192 i imamo je samo mi koji smo bili na 768/192 flat, svi ostali imaju manje, i uz to će cijena biti 45KM+PDV. A kad će krenuti taj 1 Mbps ne znam, meni još nije a neko je na njihovom forumu rekao da je zvao Blic i da su rekli da će krenuti negdje sledeće sedmice. Ne znam kako se inače podešava ta brzina za korisnike sa njihove strane ali neko reče da to moraju raditi za svakog korisnika pojedinačno. Mada ja mogu preći na Eltu a vjerovatno i na TEOL pa ću sačekati da vidi šta će Elta uraditi, najavili su uskoro nove korekcije na paketima i to onim jačim, a kod njih i nema vremenskog ugovora pa im je to veliki plus, a uz to rade povremeno ovakve neke korekcije na paketima i cijenama a ne kao ovi kad te vežu ugovorom pa bar godinu dana ništa ne rade. Iz Elte fino rekoše da se korisnik može vezati ugovorima a može i kvalitetom usluge i oni idu na to drugo, što potpuno podržavam, a njima je zbog toga i lakše raditi povremeno korekcije na apketima nego ovima koji rade sa ugovorima jer tu onda mogu nastati silni administrativni i pravni problemi koje Blic ima ovih dana sa mnogim korisnicima koji su i zbunjeni i bijesni. Ako bi Elta dobro iskoristila ovu situaciju mogli bi dosta korisnika da privuku, a kažu da im je internet dosta dobar, za razliku od kablovske televizije.

Vrh

PostPoslato: 02 Nov 2008, 22:41 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 10 Jun 2008, 13:01
fantastikus1 je napisao:
1) Korinici koji imaju paket SOLO (512/128, 3GB), mogu da pređu na novi paket SOLOwadsl (768/128, neograničena količina prenesenih podataka) uz potpisivanje novog ugovora na 24 mjeseca. Stari ugovor se raskida, a novi važi 24 mjeseca od dana potpisivanja.

Prvo je onaj lik na njihovom forumu rekao da to moze(kao sto ti pises),pa je onda neko otisao u blic da to uradi i one "ljubazme tete" su rekle da to nemoze tako...valjda ce se sutra vise znati kad se oni vrate na posao,a na njihovom forumu je nastala tolika zbrka da se meni vise zavrtilo u glavi...a taaj paket bi trebao placati 25+PDV=29 konvertibilaca...

Vrh

PostPoslato: 02 Nov 2008, 22:42 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Dec 2007, 18:06
zna li neko DNS blicovog servera?
treba mi

edit:
je li to jednostavno skracenica od domain name ili sta?
ako je to to, onda ok, jasno

Ovo je POST.

Poslednji put menjao skitnica dana 02 Nov 2008, 23:40, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 02 Nov 2008, 22:48 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

fantastikus1 je napisao:

Taj paket je 25KM+PDV mjesečno, pogledaj na njihovom sajtu.

Vrh

PostPoslato: 02 Nov 2008, 23:53 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2003, 15:07
Cek, kakve to usluge daje elta? Zar nisu oni pod blicom I koliko sam skontao, blic (aneks) drzi i netkom i eltu?
Sad cu imati wadsl flat (768), placam 40KM. Jos placam kablovsku 10KM. A zar 33KM, mogu dobiti 1mbit cable flat plus kablovsku. Jest da se vezem ugovorom na jos 2 godine, al' pogledaj sta se u zadnje 2 godine desavalo, blic je uveo wadsl teol adsl i to je to. Nista znacajno.

A sto se tice teolovog adsla, pa to je veca pangla nego ovo. Kupili su 45.000 nekih kineskih rutera koje gledaju kako sad da uvale narodu. "domet" adsl je nekih 4km od stanica (ne znam sad tacan naziv), i tu brzina vec znacajno opadne. A oni sprovode adsl jos na jos vece udaljenosti, dosta podzemnih kablova je osteceno, staro, i tuda se vuce adsl. Prodali su toliko brzine, mozda cak i 3 puta nego sto imaju vanjski link. I vikednom haos nastaje kada sa nakaci dosta korisnika, stvori se usko grlo i jebada. A sto se tice tehnicke podrske, imaju neka 2 momka, trube neke, koje su naucili osnovnim stvarima, da kad nekom ne radi net, kazu "ma restartuje ruter, iskljucite ga iz struje na par minuta i to je to". To im je nivo tehnicke podrske. A ni pristup svim sajtovima nije omogucen, cuo sam npr. da se ne moze pristupiti ebankigu kod nekih banaka ovde. Nisu ni oni bajni, malo je za reci. Nije sad da branim blic.net, i ja sam razmisljao da raskninem ugovor, al' u globalu kad pogledas to je tu negdje, blic.net mozda ide za nekih sitan korak ispred teola.

Ono sto treba ovde je zdrava konkurencija, a toga nema. Sva podzemna infrastruktura za telefon (adsl) je u vlasnistvu telekoma, i oni ako bi je i nekom iznajmljivali to bi uradili po paprenim cijenama, jer im se moze. Ili mozes praviti infrastrukturu kao blic.net za wirelesom (wadslom), pa da bi ti se isplatilo prodavati vise brzine nego sto imas (da, to su i ovi u blicu radili, pa je dolazilo do zagusenja, pucanja linkova i ostalog, znate vec i sami).

Uglavnom, nije da je bajno sve, al nije sve ni u q.cu kao sto neki govore. Dosta ljudi spominje: jao vidi na zapadu neta. A prije par godina dok je taj isti zapad vec imao adsl, mi smo se vukli na dialupu. I ne mozes jednostavno ocekivati da dodjes na isti nivo kao i oni. Mozda jednog lijepog suncanog dana, a do tada, uzivajte u blagodetima neta kakvog imate.

Vrh

PostPoslato: 03 Nov 2008, 00:18 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Blic drži samo Netkom. Nemaju ništa sa Eltom. Elta nudi svoj internet preko svoje kablovske mreže. Evo sajt.

A taj Blicov kablovski internet možeš imati samo ako si na Netkom kablovskoj mreži.

Vrh

PostPoslato: 03 Nov 2008, 14:14 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Znaci mogu preci na duo, mozda cak i trio, zavisi kakve su im cijene telefonski usluga. 2mbit zvuci fino, ako mogu ispostvati naravno :)

Vrh

PostPoslato: 03 Nov 2008, 14:21 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2002, 19:36
Ma da li i treba tolika brzina... Eto ja sam sa 512 vezom za 2 nedelje skinuo oko 40 filmova, koje sada ne mogu stici pogledati jedno mjesec-2 dana... Radije se orijentisem prema tome koje je provajder jeftiniji, vise bih volio da ovu vezu placam 20 umjesto sadasnjih 30, nego da za 40 imam 2 megabita od kojih ne znam sta cu... Tako da, ako bude neki paket za 20 KM (a da nije bash 256 kao teol), rado bih razmotrio prelazak na takav na blicu...

Ono sto bih preporucio - da si napraviti download server, uzmete neku kantu kod Bozica za 40 maraka (sve preko 300 mhz moze posteno odraditi posao), i jadnicka tovarite da skida torente, da ne handrite racunar kada moze magarac da vuce :)

Vrh

PostPoslato: 03 Nov 2008, 14:27 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Jul 2005, 19:12
Tommy Vercetti je napisao:
Znaci mogu preci na duo, mozda cak i trio, zavisi kakve su im cijene telefonski usluga. 2mbit zvuci fino, ako mogu ispostvati naravno :)

Tommy, o tome sam i ja razmisljala buduci da imam Netkom-ovu kablovsku. Zasto da placam to odvojeno, kad vec imaju uslugu koja sadrzi to dvoje u paketu. Ionako sada placam ovaj SOLO 1 paket 38.60 KM, plus kablovska 10.70 KM ( od 01.12. je ta cijena), sto ukupno dodje oko 50 KM, koliko i ovaj DUO paket sa PDVom. Ipak, razmislicu jos.

EDIT : mala ispravka, racunala sam DUOTEL umjesto DUOCATV paket, znaci ukupno sa PDVom on dodje oko 45.63 KM, sto je opet manje od ove cijene koju sada placam za internet i kablovsku.

Poslednji put menjao WeeBoo dana 03 Nov 2008, 14:30, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 03 Nov 2008, 14:29 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Ako si na Netkom kablovskoj mreži i ako se tvoja ulica nalazi na spisku ulica na njihovom sajtu onda možeš preći na neki duo ili trio paket.

Ja lično čak ni tada ne bih prešao i to samo zbog ugovora na dve duge godine. Ne volim ugovore pa to ti je, pogotovo ove dugoročne. Prije je bar Blic imao ugovor na jednu ili dve godine, kako hoćeš, i to je nešto bolje. Ako firma traži ugovore za uslugu i još ovako dugoročne tu po meni nisu čista posla.

Mislim da su firme koje rade sa ugovorima sklonije tome da se ulijene, ne unapređuju ponudu tako često, ne moraju jer su vezali korisnike ugovorom i baš ih briga, možda najviše jednom godišnje da nešto promjene ili ni tada. A još ih mogu snaći problemi kod svake promjene kao što je sada ovih dana u Blicu.

S druge strane firme koje ne rade sa ugovorima i korisnike privlače samom uslugom moraju češće da rade na svojoj usluzi i da je unapređuju jer je to jedini mamac na koji hvataju i zadržavaju korisnike, a uz to lakše rade korekcije jer nema ove frke oko toga ko je još koliko pod kakvim ugovorom i slično. I to se baš vidi kod nas, Blic i TEOL rade sa ugovorima i vidimo koliko često predstavljaju nove pakete, WADSL je počeo prije godinu i po a tek sad rade neke izmjene, i opet nisu ponudili veće brzine već čak i manje (!). A Elta koja ne radi sa ugovorima je predstavila nove pakete u septembru a već u oktobru su uradili dve korekcije na nekim paketima i u decembru će uraditi još jednu a ovde na forumu su nezvanično najavili da će do 15. novembra zvanično najaviti korekcije na jačim paketima, kad to urade biće bolji od TEOL-a jer su im zasad jači paketi identični. Dakle češće rade ovako neke korekcije, makar male, ali rade. A ovi sa ugovorima neće mjenjati ništa bar još godinu dana.

Vrh

PostPoslato: 03 Nov 2008, 15:02 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jan 2005, 01:04
Rakun_Slavko je napisao:
Ono sto bih preporucio - da si napraviti download server, uzmete neku kantu kod Bozica za 40 maraka (sve preko 300 mhz moze posteno odraditi posao), i jadnicka tovarite da skida torente, da ne handrite racunar kada moze magarac da vuce :)

teško da ćeš naskidati torenata za 40 maraka :lol: a računar se uopšte ne handri torentima, samo hard.

Vrh

PostPoslato: 03 Nov 2008, 15:07 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2002, 19:36
A sta hard zahtijeva da bi radio? Konstatno ukljuceno i u pogonu napajanje, maticnu, procesor, memoriju, skoro sve ostale komponente, a ako ih 24/7 koristis = brze ce nesto da se pokvari = prodavcima radost, tvome novcaniku zalost :D

Vrh

PostPoslato: 03 Nov 2008, 15:15 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jan 2005, 01:04
Rakun_Slavko je napisao:
A sta hard zahtijeva da bi radio? Konstatno ukljuceno i u pogonu napajanje, maticnu, procesor, memoriju, skoro sve ostale komponente, a ako ih 24/7 koristis = brze ce nesto da se pokvari = prodavcima radost, tvome novcaniku zalost :D

a budući da non stop visimo na računaru to ne predstavlja neki problem :D

Vrh

PostPoslato: 03 Nov 2008, 15:18 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Vader je napisao:

Ako si na Netkom kablovskoj mreži i ako se tvoja ulica nalazi na spisku ulica na njihovom sajtu onda možeš preći na neki duo ili trio paket.

Ja lično čak ni tada ne bih prešao i to samo zbog ugovora na dve duge godine. Ne volim ugovore pa to ti je, pogotovo ove dugoročne. Prije je bar Blic imao ugovor na jednu ili dve godine, kako hoćeš, i to je nešto bolje. Ako firma traži ugovore za uslugu i još ovako dugoročne tu po meni nisu čista posla.

Mislim da su firme koje rade sa ugovorima sklonije tome da se ulijene, ne unapređuju ponudu tako često, ne moraju jer su vezali korisnike ugovorom i baš ih briga, možda najviše jednom godišnje da nešto promjene ili ni tada. A još ih mogu snaći problemi kod svake promjene kao što je sada ovih dana u Blicu.

S druge strane firme koje ne rade sa ugovorima i korisnike privlače samom uslugom moraju češće da rade na svojoj usluzi i da je unapređuju jer je to jedini mamac na koji hvataju i zadržavaju korisnike, a uz to lakše rade korekcije jer nema ove frke oko toga ko je još koliko pod kakvim ugovorom i slično. I to se baš vidi kod nas, Blic i TEOL rade sa ugovorima i vidimo koliko često predstavljaju nove pakete, WADSL je počeo prije godinu i po a tek sad rade neke izmjene, i opet nisu ponudili veće brzine već čak i manje (!). A Elta koja ne radi sa ugovorima je predstavila nove pakete u septembru a već u oktobru su uradili dve korekcije na nekim paketima i u decembru će uraditi još jednu a ovde na forumu su nezvanično najavili da će do 15. novembra zvanično najaviti korekcije na jačim paketima, kad to urade biće bolji od TEOL-a jer su im zasad jači paketi identični. Dakle češće rade ovako neke korekcije, makar male, ali rade. A ovi sa ugovorima neće mjenjati ništa bar još godinu dana.

Ja sam na blicu vecu petu godinu sto se tice broadband usluga. Eltu ne mogu si uvesti. Zato mi i ovo dodje kao oke solucija. Za 10KM manje, dobijam dlaod veci za 30% i upload veci za 100%. Ipak sacekacu jos, vidjeti reakcije na trio paket, ako bude oke, zasto da ne.

Vrh

PostPoslato: 03 Nov 2008, 15:36 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Da naravno. Izbor zavisi od toga ko može ili ne može preći na neki drugi provajder. Ako nemaš previše izbora onda ti ostaje Blic, a paketi na Netkomu su dobri, bolji nego na WADSL-u.

Vrh

PostPoslato: 03 Nov 2008, 20:33 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Vader je napisao:
Da naravno. Izbor zavisi od toga ko može ili ne može preći na neki drugi provajder. Ako nemaš previše izbora onda ti ostaje Blic, a paketi na Netkomu su dobri, bolji nego na WADSL-u.

Na netkomu bolji paketi? http://www.b2tel.net/cable_paketi.html pogle link, mislim da si se zeznuo

Vrh

PostPoslato: 03 Nov 2008, 21:14 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 03 Nov 2008, 21:05
Vader je napisao:

Na netkomu bolji paketi? http://www.b2tel.net/cable_paketi.html pogle link, mislim da si se zeznuo

ti si se zeznuo....nisi u toku.......slovenci su kupili.. aneks je kupio blic i netkom ,a blic nudi kablovske pakete preko netcomove mreze odnosno sad je to sve vec aneksova mreza

Vrh

PostPoslato: 04 Nov 2008, 23:24 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Mozda nisam shvatio.Kad je Vader rekao "paketi su na netkomu bolji od wadsla", mislio je na ove duo i trio pakete?

Vrh

PostPoslato: 04 Nov 2008, 23:43 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Da, mislio sam na te njihove cable pakete a pošto oni idu preko Netkom mreže (koja je sad Aneksova) tako sam se izrazio.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 148 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]