Izazvacu opet replike a ne mogu da ne svrljem koju ....
banjalucanka je napisao:
eto nas cetverosoban dodje 550 eu , za dijete dobijam svaki mijesec ( djeciji dohodak) 150 eu, muz mi ima preko 6000 eu platu
jel treba kome jos i broj ziroracuna da dam pa da se uvjerite kako bijedno i jadno zivim

ja sam pedijatrijska sestra koja trenutno sjedi kuci sa sinom i uziva
muz - na nasem mu to dodje mjesavina menadzerskog fakulteta i ekonomije
drago mi je sto takoo fino zivis, pricas o samostalnosti i mogucnosti zaposlenja i zarade u inostranstvu , djelis savjete i govoris o osamostaljivanju a i sama sjedis u kuci i cekas sta ce muz da zaradi

(posto imas bebicu, to je razumljivo jednim djelom, ali koliko sam shvatila i bebica nije tako mala:)
Da li si ikad uspjela da radis sa svojom strukom, osim odrzavanja tudjih kuca i slicnih kucnih poslova???
A sto se tice cijene stanova, to ti je vrlo zavisno, od drzave, grada, lokacije,velicine. Te cifre sam rekla na osnovu nekih podataka vezanih za grad Bec, gdje za prosjecan stan ti treba oko 1500-2000 km.
Balkan Express
Drago mi je i za tebe, i kroz tvoju pricu zakljucih da bi uspio i iole se snasao u inostranstvu, moras da imas papir tj. zavrsenu dobru skolu, da bi mogao nesto da ocekujes.
Naprimjer,medicinu je tesko verifikovati bilo gdje, cula sam da su mnogi ljekari otisli odavde, pa rade na poslovima srednje medicinske skole, iako su ovde bili istaknuti specijalisti.
Sa stomatologijom i farmacijom je nesto blaza situacija, no ni to se ne priznaje svagdje.
Mi, studenti ovde, mnogo ucimo i vrlo vise znamo teorijski, upoznala sam par ljudi, stranaca, koji su dosli u Bosnu a inace studiraju medicinske struke u svojim zemljama, oni od teorije vrlo malo znaju kroz razgovore sam se uvjerila,uce iz skracenih knjiga, ali im se vecina faxa svodi na praktican rad, dakle to je ono sto nama nedostaje.
Ja na 4. god. faxa prvi put stavljam plombu zivom pacijentu, dok negdje u inostranstvu bi to vjerovatno mnogo ranije pocela raditi.
Hocu da kazem, svijet ima dosta pametnih stvari koje od njih treba uzeti i pokusati ovdje uspostaviti, i onda ..gdje bi nam bio kraj ??
zudi
cula sam dobar fazon,u jednooj drzavnoj firmi radnici medjusobno se raspituju : "Da li je stigla plata" ,A odgovor je: "Jeste,jeste ali u Telekomu"
Dr. Alija Talibanic
dobar ti avatar