banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 03 Avg 2025, 04:03

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 162 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 30 Jan 2003, 15:20 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 04 Jan 2002, 01:00
zudi je napisao:
A studenata mendicine koliko hoces (ovo se odnosi na rosy) ma razocarani ljudi , pola zivota prosli uceci i na kraju nista

ima i toga.....
kod nas plata Dr je oko 1000 KM pa i vise (zavisi od stepena i mjesta zaposlenja)..
Za toliko ucenja je bijedno...

p.s. by the way.... studiram stomatologiju :wink:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Jan 2003, 15:53 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Okt 2001, 01:00
Balkan Expres, ti stalno pričaš kako je život na zapadu to što ti od njega sam napraviš. A gore pišeš kako su neki naši u tvojoj firmi uspjeli a drugi nisu, jeli to zato što nisu htjeli? Nisam rekla u mojoj firmi nego da sam ih vidjela na mom poslu, sto ne znaci da rade samnom nego da su mi klijenti.
Slažem se da ako se trudiš i daš sve od sebe rezultati bi se trebali pokazati. Ali treba tu i malo sreće, biti na pravom mjestu u pravo vrijeme. Po tvojoj priči ispada da svi mi iz Bosne, koji smo vrijedni, disciplinovani i znamo šta želimo sada možemo kupiti kartu za Ameriku i tamo ćemo sigurno uspjeti.
Kao prvo lutko draga ja nisam rekla da je tvoja krivica sto nisi otisla i znam da ne mozete tek tako spakovati kofere i doci u USA. U pravu si da za dobar posao treba malo srece i biti u pravo vrijeme na pravom mjestu, ali sve to bez skole i znanja jezika ne pije vode. Ako se sama ne trudis i ne ganjas niko te nece uhvatiti za rucicu i provodati kroz najbolje djelove grada i pokazati ti gdje se to dijele dobri poslovi. Oni se ne beru sa grane.
Zanimalo bi me šta ste ti i tvoj mužpo struci da radite sedam sati dnevno, znači 35 sati sedmično, ne radite poslije kod kuće do ponoći i da ste si tamo mogli kako kažeš kupiti kuću. I koliko godina ćete morati tu kuću odplaćivati, kredit, da bi bila stvarno vaša. I dali pored toga možete sebi priuštiti odmor, izlazke itd. Pitam zato što znam puno ljudi po Americi i Canadi, inženjire, doktore, stručnjake elektronike itd. pa znam da rade za firmu pa onda dodju u šest kući pa večeraju, pa se sklone u kancelariju za kompjuter pa tamo još par sati rade za tu istu firmu, pa sve tako u krug. Kupili su kuće koje trebaju 20 godina otplaćivati da bi to bila njihova imovina. Ti vrhunski imaju pored toga love da odu na odmor i da si priušte koješta, ali sigurno ne rade sedam sati dnevno. A iako su stručnjaci moraju se stalno usavršavati da bi preživili konkurenciju, i tako .....
Sa pitanjem sta smo ja i moj muz po struci kada radimo 7 sati dnevno si pokazala da nemas bas mnogo informacija o poslovima i radnom vremenu u USA. Moje radno vrijeme je od 8:30-4:30 sa sat vremena pauze od 12:00-1:00 koji se naravno ne racunaju u radno vrijeme, malo izracunaj pa vidi koliko radimo. Sta smo ja i moj muz po struci necu ti reci, recu ti samo da radimo u drzavnim firmama za koje moras imati drzavljanstvo USA.

Isto tako mi je drago da si tu sretna, da si se navikla na američki mentalitet jer znam da je to teško, nekima i nakon dugih godina.
Uopste se nije tesko naviknuti na americki mentalitet koji je mnogo bolji od mentaliteta nasih ljudi. Ljudima kojima se tesko naviknuti je tesko iz dva razloga, prvi je da su jako stari ,oni drugi su pravi Balkanci koji zive pod parolom selo moje ljepse od Pariza.....
Ja nikada ne bih otišla u Ameriku da tamo živim, otišla bih na odmor možda, kada proputujem cijelu Evropu, ali to je moje mišljenje o amerikancima, njihovom vaspitavanju, školstvu, mentalitetu, ratovima...
Sta ti mozes znati o americkom vaspitanju, skolstvu i mentalitetu kada isam kazes da nikada nisi bila ovdje i Amerikance se vidjela samo na TV?
JA ti pricam iz vlastitog iskustva, zivjela sam dovoljno dugo u Bl i zivim dovoljno dugo ovdje da mogu procjeniti gdje je bolje.

Dalje, cijene u USA i kod nas , smjesno je i uporedjivarti. Hrana ista ako ne i jeftinija, garderoba definitivno jeftinija ovdje, o kvaliteti da ne pricam.

Kuce je tacno da kupujemo na kredit, no sta je lose u tome? Na godisnji ja licno idem svake godine, ne duze od 2-3 sedmice ali idem. Zimi idem na skijanje, navece izadjem kada mi se izlazi ali ne tako cesto jer imam djecu. Druzim se , imam prijatelje, zivim normalan zivot. Voljela bih drage moje cure da mi se jvite za par godina kada budete zivjeli samostalno, sa djecom i muzevima i kada budete zivjeli od svojih plata. Voljela bih cuti vase misljenje onda.

Poslednji put menjao ljepota poroka dana 30 Jan 2003, 18:04, izmenjena 3 puta

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Jan 2003, 16:16 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
O.K. Vi ste tamo zadovoljni,super vam je,a mi smo kreteni i budale što smo ostali ovdje.
Samo,da te pitam nešto:ako je meni dobro ovdje gdje sam,šta tebe boli uvo za tim?
Šta je sa svima onima koji su otišli odavde pa nisu uspjeli?Koji su otišli u Ameriku ili Australiju pa nemaju ni za kartu da se vrate,nego samo životare.Ti ako si sposoban i ovde ćeš se snaći.Uostalom,pogledaj kakvi se auti voze u BL.U odnosu na broj stanovnika to nema ni u USA.
Bitno je da je čovijek sposoban i da ima sreće.Ne kaže se džaba:"Ko je srećan ni u hali nije gladan". :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Jan 2003, 16:26 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

m ne govorim ja da se covjek ne moze snaci tu niti da je budala sto je ostao.... ja sam samo branila svoj stav i misljenje da je meni bolje u inostranstvu. Mene su ubjedjivale djevojke koje nikada nisu vidjele niti osjetile samostalni zivot niti tu niti na zapadu da zivot ne valja ako nisi kod svoje kuce, sto ja smatram apsolutno ne tacnim.
Zatim, moji prijatelji koji su tu ostali jedva cekaju da im se ukaze sansa pa da odu od kuce i kako kazu da se nikada vise ne okrenu i ne pogledaju je.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Jan 2003, 18:55 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

misk0 je napisao:
Ali opet spominjem, nisu pare vazne, vazan je red, mir, sigurnost, sloboda.

Tacno Misko, to je ono sto najvise cijenim ovdje. Gdje god se pojavis oni te sa smjeskom docekaju pa cak i ako je lazan nema veze, prijatnije se osjecas.
Red je svuda , zna se ako negdje dodjes a red je stanes i cekas, bez guranja i bez galame.

Sigurnost. cesto se sjetim svojih prvih dana ovdje, prvih par noci sam spavala sa upaljenim svjetlom, za ne daj Boze ako mi neko upadne. Sta cu puno sam gledala filmove hahahhaha. Sada kuca mi je otkljucana vise nego sto je zakljucana, sem naravno navece.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Jan 2003, 22:28 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 20 Nov 2002, 23:18
EJ TI MISKO, HALOOOOOOOOOOOOOOOOOOO JA OVDE NIKOGA NE NAPADAM, NITI SAM NAPADALA ARGENTINU /PRIVATNO SMO FINO POPRICALE/, NI BANJALUCANKU /SIMPATICNA ZENA/, NI BALKAN EXPRES. JA IZNOSIM SVOJE MISLJENJE, KAO STO ONE IZNOSE SVOJE, I DRAGO MI JE DA MOZEMO FINO DISKUTOVATI BEZ SVADJE. NE ZNAM JA STO SI SE TI TAKO NA MENE ZASJEO, PA STA GOD DA KAZEM TI UDRIIIIIIIIII. DAJ BOLAN KONTROLISI SE MALO, NEVALJA TI SE TAKO SA ZIVCIMA IGRATI. A TREBAO BI SI MALO OTICI PA VIDJETI SAM KAKO JE SUPER...

BALKAN EXPRES, NISAM BILA U AMERICI, A AMERICKE FILMOVE RIJETKO KAD POGLEDAM JER SU SRANJE, IMA I DOBRIH ALI TE EVROPA RIJETKO KUPUJE, JER TRAZI SE U PROSJEKU AKCIJA, ORUZJE, PUCNJAVA. VIDJELA SAM PAR DOBRIH FILMOVA STO MI JE DRUG DONJEO OVAMO. ALI NISAM NE INFORMISANA, IMAM TU RAJE, CITAM NOVINE I PRATIM NET.

A TO DA JE PLATA NA ZAPADU 7000 KM, NISTA ZANIMLJIVIJE NISAM CULA U ZADNJE VRIJEME, GROHOTOM SE SMIJEM :D :D :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 31 Jan 2003, 00:21 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Avg 2001, 01:00
delta je napisao:
Na zapadu(garantujem za NJemacku) su novi automobili skoro pa duplo skuplji nego kod nas(sigurno znam za Golfa,Pezoa,Opela)

Oki, reci mi koliko kosta jedan Renault kod nas, sa sve placenim dadzbinama, a ja cu ti dati link sa dilerskim cijenama u nekoj evropskoj zemilji.

delta je napisao:
velika je razlika izmedju bruto i neto zarade gore,Misko pogledaj ti te liste ponovo.

Cisto da znas, zavisno od zemlje izdvajanja od bruto plate su od 15-45%
A da znas isto tako ovde su izdvajanja 52%!!!
Druga je stvar sto svi prijavljuju plate od 200KM, pa placaju neznatnu cifru, ali opet 52% nema nigdje u EU.!!
Nekad, prije i na pocetku rata izdvajanja su bila 113%
Ako ne vjerujes, raspitaj se.

delta je napisao:
Toliko cisto zarade gore samo doktori,advokati i slicni.Ova nasa boranija ne prebacuje 3500 pa makar radila svaku drugu noc trecu smjenu.

To je opet vizija, vidjenje... pogresne informacije i slicno
Pa je'l svi nashi ljudi tamo kopaju kanale, rade u kuhinji, popravljaju aute, rade na gradjevini ???:
Najloshije poslove ? Pa zar niko ne radi nesto sto je fino, kulturno, dobro placeno ?
Daj, mislim imas skroz pogresnu viziju.
Slazem se da sigurno 90% radi te poslove, ali ima ih koji rade bolje i kvalitetnije poslove.
To je do osobe.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 31 Jan 2003, 00:36 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Avg 2001, 01:00
uzačaranomkrugu je napisao:
EJ TI MISKO, HALOOOOOOOOOOOOOOOOOOO JA OVDE NIKOGA NE NAPADAM,

Pogledaj svoje postove, svoje reagovanje na njihove price.
Uglavnom (evo i sad) pishes nekim tonom koji nije "fino diskutovanje"
Ajd vrati se ovamo, pusti mozak na pashu i uzivaj pokraj Vrbasa, ne razmisljajuci sta ce biti sutra.
Takvim razmisljanjem daleko ne mozes ni stici
Nemam ja problema sa zivcima, ali ti ne izgledas tako. Nisi spremna da prihvatis da to sto drugi pishu da moze i da bude istina.

uzačaranomkrugu je napisao:
A TO DA JE PLATA NA ZAPADU 7000 KM, NISTA ZANIMLJIVIJE NISAM CULA U ZADNJE VRIJEME, GROHOTOM SE SMIJEM :D :D :D

U CH je prosjek plate 4000 CHF = 5200 DM.
Malo manje od gore pomenute cifre.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 31 Jan 2003, 07:33 
Pa stvar je prosta kao psulj:
Kada stranac dolazi kod nas kao turista ili kako vec netreba mu ni viza i ako treba dobije je za 20 minuta, a probaj ti otici na zapad pa ces vidjeti koliko procedura traje.
Naravno realno je da je na zapadu bolje.
Nekazem ja da ni ovde nije nekome dobro, naravno ima i ovde ljudi koji mnogo bolje zive nego 50 000 ljudi u inostranstvu itd.

Za Rosy:
Ja koliko znam doktori ovde nemaju 1000 maraka platu, imaju nesto manje, ali najgore je to sto kasne.
Slazem se sa tobom da doktor treba da ima ne samo 1000 maraka nego bi mu ja dao 5000 jer je to po meni najplemenitija profesija ( To spoznas tek kada zaglavis u bolnicu), ali isto tako nebi trebalo svakoj fukari dati da studira medicinu i kupuje ispite kao sto ih ovde masa takvih ima, pa zato vas dobre studente jebu u zdrav mozak.
A Rosy stomatologija je super, neki dan sam povredio zub pa sam se nasikirao ( sta bi ja da nema vas :wink: )

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 31 Jan 2003, 09:34 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 28 Maj 2002, 01:00
Misko,zbog lose platezne moci ljudi drzava je,siguran sam,svjesno omugucila izbjegavanje placanja poreza i carine na automobile do 30000 KM.Zasto onda to placati ako ne moras?
Nemam ja niti viziju,niti pogresne informacije.Zivio sam nekoliko godina gore i sam se uvjerio.Sam kazes da 90% ljudi radi gadne i teske poslovo a samo 10% dobre i dobro (za njihove standarde)placene.
Ne lipsi magarce do zelene trave i do ulaska u tih 10 %.Doktori tesko ili nikako nemaju prodju,pravnici ,logicno,ne prolaze,ekonomisti takodje.Samo informaticari,eventualno masinci....sve ostalo pravac baustela,restorani,raznorazne fabrike.Doduse poneko se uvali u administraciju ali to ti je zanemarljiv broj.
Diplomu koju si ovde stekao lijepo uramis za uspomenu pa ponovo u neku njihovu skolu koja nasem obimnom gradivu i skolstvu nije ni do koljena.Smiju se nasim diplomama i gledaju ih podcjenjivacki a garantujem da svaka nasa diploma vrijedi njihove cetiri.
Za njih smo gradjani drugog reda,primjetis to prije ili kasnije.Tako je bilo,tako je sada i tako ce uvijek biti.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 31 Jan 2003, 09:49 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 22 Okt 2001, 01:00
Evo jedan konkretan prijedlog.

Umijesto da pricamo SUPLJAKE :lol: , hajde da uporedimo kojekakve profile, njihove zarade i kvalitet zivota u Bosni i u Evropi ili Americi.

Ja sam u Svedskoj, eto Balkan Expres je u USA, Banjalucanka je u Svici (mislim) uzacaranomkrugu je u Cehi ....

Vi navedite primjer (zanimanje, plata, familija, godine radnog iskustva, neke cijene odozdo - a mi cemo ODGOVORITI).

Jel' posteno !
P.S.
Plate su individualne (mislim tako se odredjuju) na zapadu - ali imaju neki prosjeci ako nista.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 31 Jan 2003, 10:13 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 25 Jul 2001, 01:00
da razjasnimo neke nesuglasice :wink:

banjalucanka nije stara teta nego sekica 76.god :P

nije godinama u njemackoj nego nepunih 4 godine :lol:

rosy spominjes platu od 5000 km i placanje stana od 2000-3000 km smijesno i zalosno koliko si u zabludi

dacu ti samo jedan mali pregled troskova stanova u gradu kom ja zivim ( oko 1 mil stanovnika)

trosoban stan nekih 75-80 m2 ti dodje oko 500 eu

eto nas cetverosoban dodje 550 eu , za dijete dobijam svaki mijesec ( djeciji dohodak) 150 eu, muz mi ima preko 6000 eu platu

jel treba kome jos i broj ziroracuna da dam pa da se uvjerite kako bijedno i jadno zivim :lol: :lol: :lol:

Poslednji put menjao banjalucanka dana 31 Jan 2003, 10:18, izmenjena samo jedanput

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 31 Jan 2003, 10:17 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 25 Jul 2001, 01:00
p.s.

ezane nisam vidjela da si trazio i zanimanje :P

ja sam pedijatrijska sestra koja trenutno sjedi kuci sa sinom i uziva :wink:

muz - na nasem mu to dodje mjesavina menadzerskog fakulteta i ekonomije ( bwl )

Vrh

Tema posta: PROGLAS
PostPoslato: 31 Jan 2003, 10:19 
BOSNA I HERCEGOVINA OBECANA ZEMLJA, ZEMLJA BLAGOSTANJA NAPREDKA I BUDUCNOSTI.
1000 000 -ni AMERIKANACA DANONOCNO CEKAJU U REDOVIMA ISPRED BiH AMBASADE DA BI DOBILI PAPIRE POTREBNE ZA USELJENJE U OVU ZEMLJU PROSPERITETA, NAUKE, TEHNOLOGIJE INOVACIJA, RASADNIKA INTELEKTUALIZMA, ZEMLJU U KOJOJ SE O SIROMASTVU BJEDI GLADU I BESPARICI MOZE SAMO SAZNATI CITAJUCI CRNE HRONIKE DNEVNIH NOVINA, ZEMLJU FINANSISKOG RAJA I FINANSIJSKE SIGURNOSTI, ZEMLJU BEZ KREDITA GDJE VAS NIKO NECE LOVITI DA MU BUDETE ZIRANT, ZEMLJU SA NAJSAVREMENIJIM SAOBRACAJNICAMA, SA AUTOMOBILIMA KOJI NISU KRADENI I KOJI SU STARI NAJVISE GODINU DANA. ZEMLJU SA CIJIM PASOSEM SLOBODNO PUTUJETE PO ZEMALJSKOJ KUGLI I SA PONOSOM POKAZUJETE NJEGOVE KORICE.
ZEMLJA SA NAJVISE TURISTICKIH ATRAKCIJA, ZEMLJU SA NAJLUKSUZNIJIM HOTELIMA, ZEMLJU SA NAJEFTINIJIM CJENAMA HRANE I PICE, ZEMLJU U KOJOJ EURO VRIJEDI VISE, ZEMLJU BEZ IJEDNOG DIVLJEG FAKULTETA ( visa poslovna u prijedoru - kako ovo smjesno zvuci) ZEMLJA SA NAJSTARIJIM UNIVERZITETOM U SVJETU (UNIVERZITET U DOBOJU) UNIVERZITET U KOME RADE NAJEMINENTNIJI PROFESORI KOJI SU ODBILI DA RADE U OXFORDU I HARVARDU PA ETO DOSLI U DOBOJ.
LJUDI MI SMO PRAVI SRECNICI STO SMO RODJENI OVDE, STA MISLITE KAKVI BI BAKSUZI BILI DA STE SE SLUCAJNO RODILI U SVICARSKOJ.
ZEMLJA SA NAJRAZVIJENIJOM MALOM PRIVREDOM - SAMO KAFICI ZA LOKANJE SE OTVARAJU.
ZEMLJA FISKALNOG RAJA.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 31 Jan 2003, 11:38 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 28 Maj 2002, 01:00
6000 eura plata? :D :D
Hajde da se kladimo u tih 6000 eura da je to laz.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 31 Jan 2003, 12:12 
od kuda znas da je laz mozda i ima 6000 eura
Mozda je uspio da za firmu sklopi vazne poslove pa placaju njegov rad 6000 eura.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 31 Jan 2003, 15:47 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

U zacaranom krugu:
BALKAN EXPRES, NISAM BILA U AMERICI, A AMERICKE FILMOVE RIJETKO KAD POGLEDAM JER SU SRANJE, IMA I DOBRIH ALI TE EVROPA RIJETKO KUPUJE, JER TRAZI SE U PROSJEKU AKCIJA, ORUZJE, PUCNJAVA. VIDJELA SAM PAR DOBRIH FILMOVA STO MI JE DRUG DONJEO OVAMO. ALI NISAM NE INFORMISANA, IMAM TU RAJE, CITAM NOVINE I PRATIM NET.

Razlika je sto ti imas informacije a ja zivim ovdje

A TO DA JE PLATA NA ZAPADU 7000 KM, NISTA ZANIMLJIVIJE NISAM CULA U ZADNJE VRIJEME, GROHOTOM SE SMIJEM :D :D :D[/

Ja ovo nigdje nisam rekla a ni ne znam koliki je omjer trenutno izmedju KM i $ pa ne mogu ni komentarisati ovo

Delta:
Doduse poneko se uvali u administraciju ali to ti je zanemarljiv broj. Svojom zaslugom
Diplomu koju si ovde stekao lijepo uramis za uspomenu pa ponovo u neku njihovu skolu koja nasem obimnom gradivu i skolstvu nije ni do koljena.Smiju se nasim diplomama i gledaju ih podcjenjivacki a garantujem da svaka nasa diploma vrijedi njihove cetiri.

Apsolutno nije tacno. Osnovne i srednje skole su nesto lakse nego tu ali fakulteti nisu, cak naprotiv. Ovdje je samo bolji sistem skolovanja i samim tim te tjeraju da redovno ucis jer imas testove svake sedmice, to cini skolu podnosljivom ovdje. Sta olaksava situaciju isto je sto su ovdje profesori normalni ljudi sa kojima mozes normalno razgovarati. Kod nas je skola bila kao vojska, e to kod nas skolu cini teskom a ne gradivo koje smo ucili.

Blucanka

banjalucanka nije stara teta nego sekica 76.god

hahahaha, ma sram ih bilo , oni ce nama reci da smo mi stare tete.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 31 Jan 2003, 22:06 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 20 Nov 2002, 23:18
MISKO taj ton kako kazes sto ja imam, to ti samo osjetis, ne pisem sa nikakvim cudnim tonom, vec normalno. Ali to je tvoj problem sto ti osjetis neki kao ton. A ako u nesto sumnjam valjda imam pravo, imam pravo isto kao i ostali ovde, a na diskusijama sam i čini mi se da je to to najbolje mjesto gdje mogu puno saznati i rasiriti vidike i sebi i ostalima. I opet kazem, jos jednom, ako ti se nesvidja to sto pisem, ili na koji nacin razmisljam onda je to samo tvoj problem, moj nije. Ja se snalazim kako najbolje znam i sve sto sam postigla sam postigla sama i ponosna sam na to, iako to nije financijsko bogatstvo, jeste jedno unutrasnje bogatstvo koje meni puno puno vise znaci. Imam oko sebe puno ljudi koje cijene to sto sam postigla i to kako se sama borim u tudjini, daleko od svojih.

Pravo da ti kazem tvoji komentari prema meni su mi dojebali, ali vidis koliko sam tolerantna i kulturna i vaspitana da te ne napadam. Ali ti ces sigurno opet osjetiti neki ton i napad. Opet tvoj problem.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 31 Jan 2003, 22:15 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Okt 2002, 19:49
Ma udri po nogama zacarana. Jest malo primitivno, al ne treba nikom dozvoliti da pljuje po tebi. To se vremenom nauci.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Feb 2003, 13:45 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 04 Jan 2002, 01:00
Izazvacu opet replike a ne mogu da ne svrljem koju .... :D

banjalucanka je napisao:
eto nas cetverosoban dodje 550 eu , za dijete dobijam svaki mijesec ( djeciji dohodak) 150 eu, muz mi ima preko 6000 eu platu
jel treba kome jos i broj ziroracuna da dam pa da se uvjerite kako bijedno i jadno zivim :lol: :lol: :lol:
ja sam pedijatrijska sestra koja trenutno sjedi kuci sa sinom i uziva
muz - na nasem mu to dodje mjesavina menadzerskog fakulteta i ekonomije

drago mi je sto takoo fino zivis, pricas o samostalnosti i mogucnosti zaposlenja i zarade u inostranstvu , djelis savjete i govoris o osamostaljivanju a i sama sjedis u kuci i cekas sta ce muz da zaradi :o (posto imas bebicu, to je razumljivo jednim djelom, ali koliko sam shvatila i bebica nije tako mala:)
Da li si ikad uspjela da radis sa svojom strukom, osim odrzavanja tudjih kuca i slicnih kucnih poslova???

A sto se tice cijene stanova, to ti je vrlo zavisno, od drzave, grada, lokacije,velicine. Te cifre sam rekla na osnovu nekih podataka vezanih za grad Bec, gdje za prosjecan stan ti treba oko 1500-2000 km.

Balkan Express
Drago mi je i za tebe, i kroz tvoju pricu zakljucih da bi uspio i iole se snasao u inostranstvu, moras da imas papir tj. zavrsenu dobru skolu, da bi mogao nesto da ocekujes.

Naprimjer,medicinu je tesko verifikovati bilo gdje, cula sam da su mnogi ljekari otisli odavde, pa rade na poslovima srednje medicinske skole, iako su ovde bili istaknuti specijalisti.
Sa stomatologijom i farmacijom je nesto blaza situacija, no ni to se ne priznaje svagdje.
Mi, studenti ovde, mnogo ucimo i vrlo vise znamo teorijski, upoznala sam par ljudi, stranaca, koji su dosli u Bosnu a inace studiraju medicinske struke u svojim zemljama, oni od teorije vrlo malo znaju kroz razgovore sam se uvjerila,uce iz skracenih knjiga, ali im se vecina faxa svodi na praktican rad, dakle to je ono sto nama nedostaje.
Ja na 4. god. faxa prvi put stavljam plombu zivom pacijentu, dok negdje u inostranstvu bi to vjerovatno mnogo ranije pocela raditi.
Hocu da kazem, svijet ima dosta pametnih stvari koje od njih treba uzeti i pokusati ovdje uspostaviti, i onda ..gdje bi nam bio kraj ?? :D :D

zudi
cula sam dobar fazon,u jednooj drzavnoj firmi radnici medjusobno se raspituju : "Da li je stigla plata" ,A odgovor je: "Jeste,jeste ali u Telekomu" :D :D

Dr. Alija Talibanic
dobar ti avatar :lol:

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 162 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]