banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 25 Jun 2025, 13:29

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 32 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 20 Sep 2008, 22:24 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Feb 2008, 15:42
Tzv. "queer festiva".

U sljedećih nekoliko dana treba da se održi u Sarajevu festival pedera i lezbejki, koji nastoje da pokažu narodima na ovim prostorima da i oni imaju konja za utrku.

Samo jedna generacija pedera i lezbejki na licu zemlji bi dovela do uništenja kompletnog čovječanstva.

Kako ove 2 nebeske religije govore o ovom odvratnom ljudskom grijehu, koji je uništio Lutov a.s. narod...

I još interesantnije jest kako mi reagiramo ili bismo reagirali i postavili sebe i svoje porodice pred takav jedan gnusan događaj koji će se dešavati pred očima naše vjere, djece, tradicije.

Vrh

PostPoslato: 21 Sep 2008, 01:07 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Avg 2007, 21:47
Evo sad baš, igrom slučaja, pogledah film "Čitulja za Eskobara" i rekoh da malo svrnem na forumče prije spavanja, addict, šta ćeš. Al' biće bolje :D
U filmu ima dodirnih tačaka sa temom koju si započeo.

Ni jedna religija ne podržava nereproduktivan seks. Fakat. Ali uvijek se nađe neka crkva koja će ih vjenčati.
Lično, kad sam bio mlađi, sjećam se, biti peder je bilo nešto najgore. Još kad sam čuo da se to i postaje, molio sam Boga da mene takvo zlo ne snađe. Prođe pubertet i ja skontah da nisam taj. Nekako mi bilo lakše kad sam shvatio da mi se daleko više sviđaju ženska tijela.
Sretan sam što u ovom svijetu nesporazuma, licemjerja, prevaranata i svađa nemam još jednu dodatnu "rubikonovu kocku" da se bakćem s njom. Pored svega zla i bijede i beskrajnih objašnjavanja i ubjeđivanja, još da sam i peder, pa bilo bi neizdrživo :confused2:

Ali ponekad pokušavam shvatiti šta se to sa njima zbiva i kako percipiraju svijet, pod pretpostavkom da oni "to" nisu birali, nego da je "to" izabralo njih. I mogu da ti kažem, da ako je tako, onda su mlogo zajebani u životu.

Kamo sreće da smo svi straight. Da imamo seks samo radi reprodukcije, a da svoju seksualnu energiju, njen višak, koristimo u duhovne svrhe. Ali nije tako i straight i gay se seksaju kad god imaju priliku i kad im se prohtije tako da taj seks samo radi reprodukcije, ta teorija ne pije vode, ne u današnjem svijetu seks-reklama za svakodnevne potrepštine, u svijetu gdje je seks imperativ i što više seksa znači "bogatiju i iskusniju ličnost". Od seksa se napravi duhovnost. Ne kažem da je seks đavolja naprava, ali nekontrolisani seks je gospodar duše.

Oni su ponižavani, sputavani, prezirani i proganjani. Takvi dugotrajni pritisci stvaraju revolt. A svi želimo biti prihvaćeni i voljeni. Takve parade imaju potpuno psihološko i sociološko objašnjenje.

Ne bih želio da moje dijete bude gay. Bilo bi mu izuzetno teško u ovom društvu. I koliko god se spominjali gay lobiji i "nepodnošljiva lakoća postojanja" gay populacije na zapadu, većina je i dalje straight i takva će i biti.

Ne vjerujem da bi "generacija pedera i lezbejki" dovela do uništenja čovječanstva, barem ne fizički, jer bi se oni snašli za spermu i jajašca putem umjetne oplodnje.

Što se tiče identifikacije sa suprotnim polom (transvestiti i transseksualci) pitam se koliko je ta identifikacija intelektualna, emotivna, a koli zasnovana na čistom seksualnom nagonu?
Biti žena ne znači samo seksualno zadovoljiti muškarca i uživati u seksu sa njim.
A opet, ima toliko feminiziranih muškaracakoji su ženstveniji od mnogih žena i muškarastih žena koje "imaju više muda" od mnogih muškaraca, da se čovjek zapita gdje je granica?

Parada je ponos ali i prkos. Prkos nikada nije donio ništa dobro, a ni ponos nešto naročito.
Ne znam šta će biti u budućnosti i ne želim se igrati Boga. Ako treba da budemo uništeni kao vrsta, bićemo uništeni. Mada, u to ne vjerujem, dapače, vjerujem u beskraj i vječnost duše, a vjerujem da ona nije ni muško ni žensko...

A na to Bajaga kaže "Verujem- Ne verujem" :-?

Laku noć.

Vrh

PostPoslato: 21 Sep 2008, 10:59 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
Neki kazu da ih ima 10 posto od ukupne populacije. A ja sam sreo u zivotu svega par ljudi tako opredjeljenih iako sam upoznao na hiljade.
Ne poznajem bibliju dovoljno, a kuran nikako, ali cini mi se da ne postoji tekst koji osudjuje ovakvo ponasanje vise nego neke druge oblike ponasanja koji se danas smatraju normalnim. Stavise, postoje osudjivanja za neke stvari na koje danas niko nema prijedbi. Tako, da i ako postoji neka osuda u bibliji o tome, to je prije odraz te kulture i vremena, nego sto se osudjuju ljudi koji su rodjeni tako. Druga stvar su neki perverznjaci koji to rade iz drugih pobuda, a druga stvar su oni koji su se rodili tako.
Sjetimo se da se kroz stari zavjet provlaci misao kako je bolest kazna za grijeh. Medjutim Isus dolazi i govori farisejima da ne osudjuju bolesnog covjeka zato sto je on bolestan da se slava bozja pokaze na njemu. Naime, nakon sto se izlijecio taj covjek ode hvaleci boga i mnogi povjerovase. A moguce da je on bio i kamen spoticanja da bi se iskusali drugi ljudi kako ce se ponasati prema nekom ko je nesretan. Slicno je mozda i danas sa homoseksualcima. Oni nisu krivi sto su to sto jesu, a drugi koji su zdravi osudjuju ih kao da su krivi. Slicno kao sto su osudjivali bolesnog covjeka jer su mislili da je on bolestan zbog grijeha, sto se u starom zavjetu govori. Dok smo u novom zavjetu vidjeli da to nije njegova krivica.

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 21 Sep 2008, 12:36 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 05 Avg 2006, 19:54
Bolje upaliti svijecu nego proklinjati mrak!
Ne treba dozvoliti to orgijanje bolesnika u Sarajevu!
Eno im Holandije,neka sele tamo!

Vrh

PostPoslato: 21 Sep 2008, 22:23 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

U Bibliji postoji dosta tekstova koji osuđujui ovakvo zastranjeno ponašanje određenih ljudi na licu zemlje koji direktno izazivaju Božji gnjev.

Kroz Kur'an su nazvani nasilnicima, kroz hadise poricateljima onog s čim je došao Muhammed s.a.w.s. znači direktnim nevjernicima u Božansku Objavu.

To nije bolest nego izopašenost ljudskog uma i davanje previše slobode vlastitoj duši i vlastitim porivima.

Interesantno je da nigdje na svijetu nismo vidjeli da pas voli seks s psom ili pijetao s pijetlom, niti smo vidjeli da se dvije kuje ponašaju isto. Dakle u životinjskom svijetu tog nema.
Međutim u svijetu ljudi tog ima koliko hoćemo sve pod izgovorom da je to demokratija ili da je to izabaralo njih.
Ne može se za ljudsku dušu koja žudi za grijehom okrivljivati sudbinu, zna se da nigdje niko ne bira nas, sudbina ne bira nas nego mi nju, životni putevi ne biraju da mi hodimo s njima nego ih mi odabiramo.

Stanovništvo Sodome i Gomore te ostala 3 okolna grada su bila uništena upravo zbog tog grijeha kojeg su nakon bezbroj opomena od Luta a.s. i dalje nastavili činiti.
Njihovo ponašanje se ne može uzeti kao identično nekim drugim ponašanjima koji su zabranjeni kroz nebeske objave, iz razloga što se drugi prijestupi kažnjavaju samo na određenoj ličnosti, dok je kod ovog prijestupa kazna bila takva da su uništeni 5 gradova s svim selima, životinjama, biljkama, imovinom...itd.
Svi oni koji su imali veze s tim narodom a nisu smatrali da je to što oni rade gnusno su bili kažnjeni.
S toga vidimo da preživljavaju jedino Lut a.s. i njegove dvije kćeri kroz Postanak 19.
Zatim u N.Z. u Judinoj poslanici :
... kao Sodoma i Gomora i okolni gradovi, koji su se poput njih podali bludu i otišli za drugom pÓuti, stoje za primjer, ispaštajući kaznu u vječnom ognju."

Taj odvratni čin se spominje u Levitskoj Knjzi, Poslanici Rimljanima, Prvoj poslanici Korićanima.
U svim tim dijelovima Biblije jasno se osuđuju svi istospolni seksualni odnosi i brakovi, dok za njih Pavle kategorički tvrdi da neće ući u carstvo Božje. U Levitskoj Knjizi takve osobe se moraju ubiti.

Onoliko koliko znam o Bibliji i onoliko koliko sam saznao od drugih kršćana nema niti ijednog biblijskog teksta koji bi bar imalo tim ljudima i takvim ponašanjima dao pardona.

Kako Biblija tako i Kur'an ima sankciju za ovakvu vrstu prijestupa.
Kroz Islam se naglašava da niko prije Lutova a.s. naroda nije činio ovaj grijeh.

„I Luta - kad reče narodu svome: 'Zašto činite razvrat koji niko prije vas na svijetu nije činio? Vi sa strašću prilazite muškarcima, umjesto ženama. Ta vi ste narod koji sve granice zla prelazi!' A odgovor naroda njegova glasio je: 'Istjerajte ih iz grada vašeg, oni su ljudi-čistunci!' I Mi smo njega i porodicu njegovu spasili, osim žene njegove; ona je ostala sa onima koji su kaznu iskusili. I na njih smo kišu spustili, pa pogledaj kako su razvratnici skončali." (Prijevod značenja El-E'araf 80-84.)

Melek Džibril (Gabrijel) a.s.je rekao: „Rok im je praskazorje, a zar praskazorje nije blizu?!"

Strašnu kaznu Kur'an poisujeu sljedećim ajetima:

I kada pade naredba Naša, Mi sve prevrnusmo, ono što je bilo gore - bi dolje, i na njih kao kišu grumenje od pečena blata spustismo, koje je neprekidno sipalo, obilježeno od Gospodara tvoga, - a ono nije daleko ni od jednog nasilnika" (Prijevod značenja Hud, 82-83.)

Na mjestu gradova aLutova a.s. naroda se pojavilo more, Mrtvo more.

Šerijatska kazna za ovakav grijeh se ništa ne razlikuje od kazne koju propisuje i Biblija u S. i N.Z.

Šeri'at naređuje smrtu kaznu za one koji čine ovaj grijeh. Ibnul-Kajjim, rahmetullahi 'alejh, spominje da su ashabi Allahova poslanika, sallallahu 'alejhi ve sellem, jednoglasnog mišljenja da se takva osoba treba pogubiti.
Allahov poslanik, sallallahu 'alejhi ve sellem je rekao: „Ako pronađete nekoga da čini nemoral poput Lutova naroda, ubijte onoga koji to čini i nad kim se čini." (Hadis bilježe sakupljači Sunena, Ibnu-Hibban tvrdi za njega da je vjerodostojan i imam Ahmed dokazuje njime).

Osobine onih koji se bave ovim nemoralnim i razvratnim činom su slijedeće:

* Izmjenjene su prirode, daleko od one u kojoj ih je Uzvišeni Allah stvorio.
* Slast i sreću nalaze u zadovoljavanju svojih strasti.
* Nemaju stida ni koliko životinje. Takvi se ne stide nikoga, niti Allaha, subhanehu ve te'ala, niti ljudi. Zato u takvima nema nikakve koristi.
* Jasno se na njima primjećuje žudnja i razmišljanje za ovim nemoralnim činom.
* Pri sebi nemaju ljudskosti, niti muškosti pred drugim muškarcima, već se dovijaju i laskaju drugima poput žena, jer žude za njima.
* U kur'anskim ajetima došli su njihovi opisi: oni su fasici, prelaze svaku Allahovu granicu, čine nasilje na zemlji.

Nemojte biti od onih koji tolerišu takvo ponašanje, ako ne možete ništa uraditi onda bar prekorite to srcem, jer to zapovijeda i hrišćanstvo i islam.

Vrh

PostPoslato: 22 Sep 2008, 01:24 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Jan 2006, 13:08
Oficir s ruzom je napisao:
Interesantno je da nigdje na svijetu nismo vidjeli da pas voli seks s psom ili pijetao s pijetlom, niti smo vidjeli da se dvije kuje ponašaju isto. Dakle u životinjskom svijetu tog nema.

Stvarno ne znam odakle ti ovo. Poznato je da u zivotinjskom svijetu "toga" ima. Cak sam i ja imao priliku da to vidim uzivo i bas su psi bili u pitanju. Gledao sam i dokumentarac u kome se govori o homoseksualizmu kod zivotinja i vjeruj mi svega ima.
Mislim da se kod pingvina najcesce javlja ta anomalija.
Ovo ne znaci da ja branim homoseksualce.... Ni meni se to ne svidja ali mislim da oni ne biraju taj put vec je "to izabralo njih". Sve je to dio prirode, medjutim, ako si drugaciji ne treba pretjerivati (brakovi, djeca).
pozz :wink:

Vrh

PostPoslato: 22 Sep 2008, 01:43 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Mar 2005, 02:21
Istna je, čuo sam i za eksperiment s populacijom pacova. Pacovi su bili uzgajani u zatvorenom prostoru i imali su stalan i neograničen priliv hrane. U početku su se razmožavali i kotili tolikom brzinom da su potpuno ispunili taj ograničeni prostor. Nakon toga su naglo počeli da ispoljavaju smanjenu želju za normalnim polnim odnosima i javilo se devijantno seksualno ponašanje, naročito homoseksualno, što je dovelo do naglog pada nataliteta.

(U svakom slučaju, ni ja ne mislim da je to nešto što treba smatrati normalnim, ali to je nešto što jednostavno - postoji, iz nekog razloga, eto i te stare knjige svjedoče da je takvo ponašanje postojalo oduvijek, kao što oduvijek postoji još gomila stvari koje su na ovaj ili onaj način nenormalne...)

Vrh

PostPoslato: 22 Sep 2008, 07:07 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 12 Avg 2008, 07:15
Pozdrav

Evo braćo djela Pavlove poslanice rimljanima koja spominje homoseksualnost. Ovdje Pavle ljepo opisuje kome se to događa i zašto.

18 Otkriva se doista s neba gnjev Božji na svaku bezbožnost i nepravednost ljudi koji istinu sputavaju nepravednošću. 19 Jer što se o Bogu može spoznati, očito im je: Bog im očitova. 20 Uistinu, ono nevidljivo njegovo, vječna njegova moć i božanstvo, onamo od stvaranja svijeta, umom se po djelima razabire tako da nemaju isprike. 21 Jer premda upoznaše Boga, ne iskazaše mu kao Bogu ni slavu ni zahvalnost, nego ishlapiše u mozganjima svojim te se pomrači bezumno srce njihovo. 22 Gradeći se mudrima, poludješe i 23 zamijeniše slavu neraspadljivog Boga likom, obličjem raspadljiva čovjeka, i ptica, i četveronožaca, i gmazova. 24 Zato ih je Bog po pohotama srdaca njihovih predao nečistoći te sami obeščašćuju svoja tijela, 25 oni što su Istinu - Boga zamijenili lažju, častili i štovali stvorenje umjesto Stvoritelja, koji je blagoslovljen u vjekove. Amen. 26 Stoga ih je Bog predao sramotnim strastima: njihove žene zamijeniše naravno općenje protunaravnim, 27 a tako su i muškarci napustili naravno općenje sa ženom i raspalili se pohotom jedni za drugima te muškarci s muškarcima sramotno čine i sami na sebi primaju zasluženu plaću svoga zastranjenja. 28 I kako nisu smatrali vrijednim držati se spoznaje Boga, predade ih Bog nevaljanu umu te čine što ne dolikuje, 29 puni svake nepravde, pakosti, lakomosti, zloće; puni zavisti, ubojstva, svađe, prijevare, zlonamjernosti; došaptavači, 30 klevetnici, mrzitelji Boga, drznici, oholice, preuzetnici, izmišljači zala, roditeljima neposlušni, 31 nerazumni, nevjerni, bešćutni, nemilosrdni.

Mir s vama..

Vrh

PostPoslato: 22 Sep 2008, 10:53 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Polaris Ursa je napisao:
Oficir s ruzom je napisao:

Stvarno ne znam odakle ti ovo. Poznato je da u zivotinjskom svijetu "toga" ima. Cak sam i ja imao priliku da to vidim uzivo i bas su psi bili u pitanju. Gledao sam i dokumentarac u kome se govori o homoseksualizmu kod zivotinja i vjeruj mi svega ima.
Mislim da se kod pingvina najcesce javlja ta anomalija.
Ovo ne znaci da ja branim homoseksualce.... Ni meni se to ne svidja ali mislim da oni ne biraju taj put vec je "to izabralo njih". Sve je to dio prirode, medjutim, ako si drugaciji ne treba pretjerivati (brakovi, djeca).
pozz :wink:

Eto riješili smo misteriju od milion dolara da toga ima i kod životinja, nakon što smo skrenuli s prave teme, utvrdili smo donekle da im se može oprostiti jer pazi molim te to rade psi, pacovi ili oni simpatični pingvini, jer bo ako oni to mogu uraditi pa može i čovjek,jer zašto bi se ljudi pederi razlikovali od pasa pedera ili pacova pedere ili ti onaj moj brate onih simpatičnih pingvina pederčića.

Zaboravljate jednu osnovu stvar a ta je da je Biblija pisana za ljude a i Kur'an, a ne za pacove, pse, ili opet jadne pingvine, pa s toga zakonodavstvo svetih spisa ne odnosi na njih nego pazi molim te na ljude.

Vi gledajući razne dokumentarce iz inih tv -stanica tolerirate ili nadasve utvrđujete da je to anomalija koja se pika u ovim vremenima, jer ne treba pretjerivati dovoljno je smo prekrižiti dobar dio S.Z. i dobar dio N.Z. na tu temu pa da sve bude med i mlijeko.
Ali dakako to nebi bilo to kad se nebi pokušalo da tako kažem "politički" izvući iz te gabule a da se istovremeno bude i protiv pederstva bilo muškog ili ženskog, a i da se istvovremeno ne prekine veza s vjerom, na način da ćemo s par dokumentaraca "dokazati" to " normalno " stanje kod pacova i pasa i zaključiti da je " to biralo njih", :roll: jer vidi molim te i to je Bog stvorio, a zapostavljate đavolje djelovanje.

Ako ćemo se po tom pitanju ugledati na pse, vidite dosta puta vidjeh da pas s jezikom naročito ljeti prelazi preko čitavog svog tijela češući se i nema gdje taj svoj jezik ne gura, pa analogno tome i to je dozvoljeno kod ljudi, jer po vašoj logici stvari ono što rade psi i pacovi (ponegdje , neki) bezbeli mogu raditi ljudi i to ni manje ni više nego u omjeru od 10 % svjetske populacije.

Pavle nije pisao poslanice za pse i pacove, a ni Juda ne govori o njima a ni dijelovi S.Z. ....pa za Boga miloga ljudi :cry: ....govori se o ljudskoj vrsti, Bog Uzvišeni kažnjava Sodomu i Gomoru pobivši im i pse i krave i pacove, ma nastradali bi i pingvini da su se tamo zatekli.
Ne vidite li vi razmjer uništenja koji se desio, kad su ljudi počeli to činiti a ne pacovi ili psi.
Pa danas na tom mjestu se nalazi Mrtvo more gdje ni u ni oko njega nema žive duše, pa nije li to dovoljna kazna i opomena...... :cry:

Vrh

PostPoslato: 22 Sep 2008, 11:59 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pa ako si toliko protiv "pederstva i lezbejstva" kako to da se ogranicavas samo na ljude ako je dokazano da je to prisutno i kod zivotinja? Kod zivotinja je to normalno i prihvatljivo? Ja sam htio da ti ukazem na to da smo svi mi dio prirode i ako je "pederstvo i lezbejstvo" dokazano kod zivotinja zasto mislis da bi ljudi trebali biti imuni na to.
Ni meni nije drago sto 10% populacije nisu onakvi kakva je vecina(uh al ga sroci :) ), niti sam se ja pokusao "politicki" izvuci kao sto mislis. A veze se vjerom sam prekinuo davno tako da mi barem to ne mozes nabijati na nos. :)
I nemoj sad pominjati Sodomu i Gomoru. Recimo da se to stvarno dogodilo, ok nije problem. To je bilo u proslosti a mi pricamo o sadasnjosti. Zasto sad nema Sodome i Gomore? Zasto Bog ne pobije sve koji nisu "normalni", zasto ne pobije sve zivotinje koje nisu "normalne"? Zar je to problem za svemocnog? I da skratim suplju....
Sve sto sam kod tvojih postova primjetio je velika kolicina mrznje i frustracije. Ti samo pises i pises...... U redu, hajde sada ponudi resenje za problem. Kako da se rijesimo tih razvratnika? Ili ces nastaviti sa pisanjem i dati do znanja svima da si ti ostro protiv toga i pustiti da Bog to rijesi....
pozz :)

Vrh

PostPoslato: 22 Sep 2008, 13:07 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Citiraj:
Pa ako si toliko protiv "pederstva i lezbejstva" kako to da se ogranicavas samo na ljude ako je dokazano da je to prisutno i kod zivotinja? Kod zivotinja je to normalno i prihvatljivo?

Ama čovječe životinje me ne interesuje, to si bar mogao da vidiš iz mojih postova, a uzeo sam ih za primjer jer je čovjek svjestan svog postupka i onog što govore nebeske religije, a hajvan nije svjestan i zato je hajvan i životinja jer da je svjestan bio bi čovjek. Životinja nije odgovorna pred Bogom za svoje postupke jer joj nije data svijest (bar na ovom svijetu).

Polaris Ursa je napisao:
Ja sam htio da ti ukazem na to da smo svi mi dio prirode i ako je "pederstvo i lezbejstvo" dokazano kod zivotinja zasto mislis da bi ljudi trebali biti imuni na to.

Opet on, ama neka životinje jašu jedna na drugu do mile volje, ali je čovjek bitan pred Bogom, jer je čovjeku dano da bude najmjesnik na zemlji i ako će se čovjek ponašati ko životinja onda mi nemamo što pričati.
Ako pederstvo uzima sebi za ispriku anomalijsko djelovanje animalnog dijela zemaljski populacije, onda takvi ljudi pripadaju onima na koje se izvlače isprikama, jer čovjek je onakav na koga se ugleda.

Polaris Ursa je napisao:
A veze se vjerom sam prekinuo davno tako da mi barem to ne mozes nabijati na nos.

Onda si promašio post.

Polaris Ursa je napisao:
I nemoj sad pominjati Sodomu i Gomoru. Recimo da se to stvarno dogodilo, ok nije problem. To je bilo u proslosti a mi pricamo o sadasnjosti. Zasto sad nema Sodome i Gomore? Zasto Bog ne pobije sve koji nisu "normalni", zasto ne pobije sve zivotinje koje nisu "normalne"? Zar je to problem za svemocnog? I da skratim suplju....

Dobro je da si bar utvrdio da je "šuplja". Sodoma i Gomora se desila a tvoj je problem što ti ne vjeruješ u to a vjeruješ samo u ono što vidiš. Kazna koja se desila u to vrijem je opomena ljudima za sva vremena, a ti bi da se takve kazne dešavaju uvjek da bi bio uvjeren u Svemoć Boga...poput si onih ljudi koji su govorili svojim poslanicima "Pa kad će ta kazna više ako istinu govoriš" ...a snašla ih je kad su se najmanje nadali, i džaba je bilo njihovo vjerovanje tad, kao što je i Lutov a.s. narod kazna snašla u ranim jutarnjim satima kad su svi još spavali.
A postavljaš puno pitanja koja su u domenu Boga, i samo On ima pravo na to da odgovori.

Meni je dovoljno da znam da se to desilo a i većini ovdje samo ne znam zašto ćute.

Meni je dovoljno da znam šta se desilo s narodom koji je radio takav gnusan čin, a tebi izgleda nije dovoljno nego hoćeš da vlastitim očima vidiš i ušima čuješ, pa toj moj jarane nije podnio ni sam Lut a.s. koji je živio u tom narodu. On nije smio da okrene pogled i da vidi, a to bi ko želio da se to sad obistini....hrabar si za trojcu.

Polaris Ursa je napisao:
Sve sto sam kod tvojih postova primjetio je velika kolicina mrznje i frustracije. Ti samo pises i pises...... U redu, hajde sada ponudi resenje za problem. Kako da se rijesimo tih razvratnika? Ili ces nastaviti sa pisanjem i dati do znanja svima da si ti ostro protiv toga i pustiti da Bog to rijesi....

Mržnja dakako, nemoj mi reći samo da ih ti voliš, ja ih mrzim , nepodnosim, u ime Boga, i to je moj otvoren i jasan stav, kao i stav i Kur'ana i Biblije, stav Boga i mog i tvog, a nisam lud sad da ja idem praviti budalu od sebe po Sarajevskim parkovima, ne pada mi na pamet, jer nisam ni vlast ni batina.
Oštro jesam protiv toga i takav ću ako Bog da i ostati.
Ako se pojavi neko ružno djelo to treba spriječiti rukom ,a ko se ne može rukom onda riječju a ako se ne može riječju onda to treba prekoriti srcem.
Ja takvu odvratnost pokušavam otkloniti riječju i prekoravati je srcem, ne želim biti pasivan po tom pitanju, a riješenje nudi i Biblija i Kur'an izvoli nađi i pročitaj, a Bog će se naravno pobrinuti i za njih i za tebe i za mene, prije ili kasnije. :salute:

Vrh

PostPoslato: 23 Sep 2008, 16:07 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Jul 2008, 14:20
U bibliji je za njih najpoznatija rijec sodomija koja oznacava analni sex, i izvjestaj da su sodoma i gomora spaljeni vatrom sa neba izmedju ostalog i zbog pederstva jer su svi muskarci htjeli da siluju goste koji su dosli lotu. Po mojsijevom zakonu homici su kaznjavani srmcu, u hriscanskom dijelu Isus kaze da je brak samo za jednu zenu i muskarca, a homoseksualnost se osudjuje zajedno sa svakom vrstom nemorala, jedenjem krvi i postovanjem idola, od cega trabaju svi hriscani bjezati. za tekstove u kuranu neznam ali znam da osudjuje homo orijentaciju prema onom sto sam cuo od muslimana, a uostalom i evolucijski je homo orijentacija pokazatelj izumiranja neke vrste... :evil3:

Vrh

PostPoslato: 23 Sep 2008, 16:10 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

@Oficir s ruzom
A sta je toliko strasno ako ja trazim da se ponove sodoma i gomora? Ja nisam taj razvratnik. Zasto bih se bojao? Ali neka.......
Ne, ja ne volim homoseksualce ali to ne znaci automatski da ih mrzim. Ako je neko drugaciji od mene ne moram ga mrziti i necu da mrzim.
Ne znam samo koji ti je to Bog rekao da mrzis drugacijeg od sebe, a pogotovu ljude. Ako ti je i rekao onda mi je drago sto nemam Boga.
Nije mi jasno nesto...... Ako bih ja sad rekao da mrzim crnce i cigane vjerovatno bi me izbacili sa foruma. Ali, ako bih ja to umotao u nekoliko citata bibllije ili kurana i rekao da sam veliki vjernik ali da ne podnosim drugacije od sebe zato sto sam nasao da u bibliji neki tekst izricito naredjuje da trebam mrziti i progoniti sve koji nisu kao ja....hm... Da li bi me tada neko izbacio sa foruma? Po svemu sudeci ne! Dvostruka mjerila? Mrznja je mrznja bez obzira prema kome upucenja! Treba prije svega biti covjek i neki problem sagledati iz vise uglova. Ne treba se kriti iza Boga i pricati svasta u ime tog istog. Kao sto si i sam rekao jedino On moze govoriti u svoje ime a ne ti ili bilo ko drugi. Na kraju, nije mi ni bitno u cije ti ime mrzis nekog. Ja sam samo htio da ti pokazem da jedna tvoja tvrdnja nije osnovana (za mene to nije zanemariva tvrdnja) i to je sve. Uostalom, vjerovatno sam ispao budala sto sam uopste pisao u ovoj temi.
pozz :)

Vrh

PostPoslato: 23 Sep 2008, 16:26 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Prvo Bog ne kaze da mrzimo ljude nego njihova zla dijela, uostalom kaze ko se maca laca od maca i gine... Bog je bog svih ljudi, a ko krsi njegove zakone bez kajanja bice unisten od boga a ne od ljudi, kako sudis drugima sudice se i tebi... A Homo je izbor postupanja nije urodjeno niti je poremecaj... a krajnji je odraz loseg ponasanja kao i pedofilija i silovanje, i nasilje... :evil3:

Vrh

PostPoslato: 23 Sep 2008, 22:11 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Kad ovako čitam tvoje postove, ne znam da li vjeruješ u Boga ili ne vjeruješ, ili se vjerovao, pa ti se više ne vjeruje ili bi opet vjerovao, ili imaš jaku želju za vjerovanjem, ...nekako mi izgledaš ko slobodni laufer...nikako da shvatim tvoj stav o religiji i Bogu.
:confused2: :confused1: :-?

Mislim da te ni na filozofiji ne bi shvatili...

Vrh

PostPoslato: 24 Sep 2008, 16:21 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

nije stvar sta ja vjerujem vec kako to objasnjavam, sto vazi za sve ostale

Vrh

PostPoslato: 24 Sep 2008, 21:25 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

airfantom je napisao:
nije stvar sta ja vjerujem vec kako to objasnjavam, sto vazi za sve ostale

Ma ne kažem za tebe nego za polarisa...pobrkao je mnoge pojmove u svom zadnjem postu naročito onaj s rasizmom i nacionalizmom...

Vrh

PostPoslato: 25 Sep 2008, 10:00 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

pa tema je na mjestu i treba je opisno objasniti

Vrh

PostPoslato: 25 Sep 2008, 19:20 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Demonstracijama koje su se održale noćas u Sarajevu protiv festivala, možemo zaključiti ovu temu, jer je i festival zaklučen :D....

Organizatoru su pokleknuli nakon što je na ulice (prema snimcima) izišlo nekoliko desetina osoba...
očekivao sam hrabriji otpor i u najmanju ruku nastavak festivala, ali ne mogu da sakrijem radost zbog njegova prekidanje i "selenja" kako to kažu organizatoru u "mirnije vode".

Neka se okrenu, krenu i ne okreću se.....

Nesreća ih pratila dok god postoje...

P.S.

Odoh vidjeti imam li rahat-lokum, pa na kahvu s njim... 8)

Vrh

PostPoslato: 25 Sep 2008, 20:21 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Feb 2008, 23:04
Citiraj:
Ja sam htio da ti ukazem na to da smo svi mi dio prirode i ako je "pederstvo i lezbejstvo" dokazano kod zivotinja zasto mislis da bi ljudi trebali biti imuni na to.

Доказано је да су и животиње подложне девијавцији.

http://www.youtube.com/watch?v=oXo4ox94 ... e=youtu.be

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 32 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]