Citiraj:
Pa ako si toliko protiv "pederstva i lezbejstva" kako to da se ogranicavas samo na ljude ako je dokazano da je to prisutno i kod zivotinja? Kod zivotinja je to normalno i prihvatljivo?
Ama čovječe životinje me ne interesuje, to si bar mogao da vidiš iz mojih postova, a uzeo sam ih za primjer jer je čovjek svjestan svog postupka i onog što govore nebeske religije, a hajvan nije svjestan i zato je hajvan i životinja jer da je svjestan bio bi čovjek. Životinja nije odgovorna pred Bogom za svoje postupke jer joj nije data svijest (bar na ovom svijetu).
Polaris Ursa je napisao:
Ja sam htio da ti ukazem na to da smo svi mi dio prirode i ako je "pederstvo i lezbejstvo" dokazano kod zivotinja zasto mislis da bi ljudi trebali biti imuni na to.
Opet on, ama neka životinje jašu jedna na drugu do mile volje, ali je čovjek bitan pred Bogom, jer je čovjeku dano da bude najmjesnik na zemlji i ako će se čovjek ponašati ko životinja onda mi nemamo što pričati.
Ako pederstvo uzima sebi za ispriku anomalijsko djelovanje animalnog dijela zemaljski populacije, onda takvi ljudi pripadaju onima na koje se izvlače isprikama, jer čovjek je onakav na koga se ugleda.
Polaris Ursa je napisao:
A veze se vjerom sam prekinuo davno tako da mi barem to ne mozes nabijati na nos.
Onda si promašio post.
Polaris Ursa je napisao:
I nemoj sad pominjati Sodomu i Gomoru. Recimo da se to stvarno dogodilo, ok nije problem. To je bilo u proslosti a mi pricamo o sadasnjosti. Zasto sad nema Sodome i Gomore? Zasto Bog ne pobije sve koji nisu "normalni", zasto ne pobije sve zivotinje koje nisu "normalne"? Zar je to problem za svemocnog? I da skratim suplju....
Dobro je da si bar utvrdio da je "šuplja". Sodoma i Gomora se desila a tvoj je problem što ti ne vjeruješ u to a vjeruješ samo u ono što vidiš. Kazna koja se desila u to vrijem je opomena ljudima za sva vremena, a ti bi da se takve kazne dešavaju uvjek da bi bio uvjeren u Svemoć Boga...poput si onih ljudi koji su govorili svojim poslanicima "Pa kad će ta kazna više ako istinu govoriš" ...a snašla ih je kad su se najmanje nadali, i džaba je bilo njihovo vjerovanje tad, kao što je i Lutov a.s. narod kazna snašla u ranim jutarnjim satima kad su svi još spavali.
A postavljaš puno pitanja koja su u domenu Boga, i samo On ima pravo na to da odgovori.
Meni je dovoljno da znam da se to desilo a i većini ovdje samo ne znam zašto ćute.
Meni je dovoljno da znam šta se desilo s narodom koji je radio takav gnusan čin, a tebi izgleda nije dovoljno nego hoćeš da vlastitim očima vidiš i ušima čuješ, pa toj moj jarane nije podnio ni sam Lut a.s. koji je živio u tom narodu. On nije smio da okrene pogled i da vidi, a to bi ko želio da se to sad obistini....hrabar si za trojcu.
Polaris Ursa je napisao:
Sve sto sam kod tvojih postova primjetio je velika kolicina mrznje i frustracije. Ti samo pises i pises...... U redu, hajde sada ponudi resenje za problem. Kako da se rijesimo tih razvratnika? Ili ces nastaviti sa pisanjem i dati do znanja svima da si ti ostro protiv toga i pustiti da Bog to rijesi....
Mržnja dakako, nemoj mi reći samo da ih ti voliš, ja ih mrzim , nepodnosim, u ime Boga, i to je moj otvoren i jasan stav, kao i stav i Kur'ana i Biblije, stav Boga i mog i tvog, a nisam lud sad da ja idem praviti budalu od sebe po Sarajevskim parkovima, ne pada mi na pamet, jer nisam ni vlast ni batina.
Oštro jesam protiv toga i takav ću ako Bog da i ostati.
Ako se pojavi neko ružno djelo to treba spriječiti rukom ,a ko se ne može rukom onda riječju a ako se ne može riječju onda to treba prekoriti srcem.
Ja takvu odvratnost pokušavam otkloniti riječju i prekoravati je srcem, ne želim biti pasivan po tom pitanju, a riješenje nudi i Biblija i Kur'an izvoli nađi i pročitaj, a Bog će se naravno pobrinuti i za njih i za tebe i za mene, prije ili kasnije.