banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 21 Jul 2025, 11:44

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2787 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27 ... 140  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 12 Sep 2008, 08:52 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Sep 2006, 09:31
Citiraj:
О Боже гроф и Сафет опет јашу...
Неко је већ поменуи извор тог списка тако да се тај списак уопште не може сматрати поузданим а чак и да је извор озбиљан не може се сматрати поузданим јер га је поставио гроф. Сафету се може опростити.Он све ово пискара из незнања, непознавања материје и слепе потребе да потврди било шта негативно против Срба

Safet? :lol:

Neznanje,nepoznavanje materije? Ako ti kazem da sam procitao skoro sve napisano o onim koje ti peres svojim postovima,bilo da su to pisali njihovi protivnici ili sljedbenici? Takodje da sam se naslusao istinitih prica od nekog ko je i te kako imao dodira s istim "live",a doticni je bio stari pripadnik Ozne i Udbe. Ne sporim da su chetnici,kao i mnogi ostali imali lijepo srocene ratne ciljeve,programe o djelovanju,ocuvanju naroda itd.Sve stoji,ali cinjenica koju niko ne moze pobiti je da im je osnovna politika bila da se ceka,preuzima kontrola i vlast od partizana gdje god i kako god je to bilo moguce,a tokom cijelog rata su tijesno saradjivali i bili naoruzavani od najvise Italijana,a kasnije i Nijemaca.To njihovo cekanje,kolebljivost i dvoumica oko djelovanja protiv okupatora je i dovelo do krajnjeg opredjeljenja saveznika ka Titu i komunistima,mada im je politicki gledano Draza bio blizi(monarhisti). Ono sto ti ,a i niko drugi ne moze pobiti je nedostatak akcije protiv okupatora ili ustasa,vec naprotiv,oni su djelovali barem u sadejstvu,ako ne u istim redovima ,a protiv partizana,koji su,vidi cuda bili vecinom Srbi.
P.s-negativno protiv Srba?
Protiv vecine Srba nemam nista,jedino mi "bodu oci" oni veeliki koji su ,zajedno sa ultra Hrvatima i Bosnjacima inace kontra cijelog svijeta i poimanja normalnog razmisljanja svojom glavom

Da se pitalo većinu, još bismo bili na istom baobabu u Africi, jahali grane i krezavo se smijali onoj budali s vizijom što je sišla dolje, umislivši da može hodati na dvije noge i polugom zatući mamuta...

Vrh

PostPoslato: 12 Sep 2008, 08:55 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Mar 2008, 13:50
Nema potrebe pravdati se onima koji kao porodičnu ikonu na zidu drže Dabićevu sliku.

Vrh

PostPoslato: 12 Sep 2008, 15:29 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Okt 2002, 16:13
DJ-TC je napisao:
Usput, vidio sam faksimil pisma Stepincu; kroatizme nisam zam... primjetio.

Napokon sam uspio pronaci pomenuto pismo. Evo ga:

Slika

Ne primjecujes pojedine nelogicnost...?

Vrh

PostPoslato: 12 Sep 2008, 15:42 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Faksimil tog pisamceta ima i kod Krizmana u knjizi "Ustaše i Treći rajh". Eto još jednog dokaza kako je Draža bio veći prelivoda od poturice.

Vrh

PostPoslato: 12 Sep 2008, 17:11 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Ima li ovaj forum "ignore" funkciju?

Vrh

PostPoslato: 12 Sep 2008, 17:18 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Ima, ljubičasto dugmence sa tačkicama, u gornjem desnom ćošku.

Vrh

PostPoslato: 12 Sep 2008, 18:06 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Avg 2006, 17:24
Timotic je napisao:

Ne.

Провери обим злонамере непријатеља
и његову снагу о кремени брид своје.
— Oskar Davičo

Vrh

PostPoslato: 12 Sep 2008, 23:20 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

DJ-TC je napisao:
Timotic je napisao:

Ne.

Nije ti nelogicno to sto Dragoljub iz Ivanjice koristi izraze kao sto su "komunisticki val", "gledista", "osobito", i sl, a na kraju se jos potpisuje latinicom?

Vrh

PostPoslato: 13 Sep 2008, 01:11 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Ne, što se tiče izraza, nije čudno, a što se tiče potpisa, ne mora da bude - ljudi često znaju upotrebljavati pismo koje više odgovara dokumentu; uostalom, ovo se može provjeriti, uporediti.

Da li odričem da postoji šansa da je ovo falsifikat? Ne, svakako može da bude. Nema ništa lakše nego napraviti falsifikat dokumenta rađenog na pisaćoj mašini. Da li vjerujem da je autentičan? Vjerujem da jeste, jer nije protivrječan sa datim okolnostima.

No, ja sam vidio prvo pismo Mihailovića Stepincu, ako se ne varam, pisano 1941. Ono mi izgleda potpuno uvjerljivo. Svakako sam njega mislio skenirati. Faksimil se nalazi u Vojnoj enciklopediji, pod "Č" ili "R".

— Oskar Davičo

Vrh

PostPoslato: 13 Sep 2008, 01:50 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

DJ-TC je napisao:
Ne, što se tiče izraza, nije čudno, a što se tiče potpisa, ne mora da bude - ljudi često znaju upotrebljavati pismo koje više odgovara dokumentu; uostalom, ovo se može provjeriti, uporediti.

Da li odričem da postoji šansa da je ovo falsifikat? Ne, svakako može da bude. Nema ništa lakše nego napraviti falsifikat dokumenta rađenog na pisaćoj mašini. Da li vjerujem da je autentičan? Vjerujem da jeste, jer nije protivrječan sa datim okolnostima.

No, ja sam vidio prvo pismo Mihailovića Stepincu, ako se ne varam, pisano 1941. Ono mi izgleda potpuno uvjerljivo. Svakako sam njega mislio skenirati. Faksimil se nalazi u Vojnoj enciklopediji, pod "Č" ili "R".

Ocigledno je da su nam saznanja o II s.r. u potpunosti razlicita, jer bas s obzirom na "date okolnosti" rekao bih da su Drazina pisma puna lijepih rijeci ustaskim vodjama smijesna i paradoksalna.

Iskreno, za to prvo pismo prvi put cujem i volio bih da ga pogledam...

Vrh

PostPoslato: 13 Sep 2008, 10:17 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Maj 2007, 12:39
За све време повлачења кроз Босну, Дражини , а и Ђуришићеви четници који су се пробијали према западу, водили су огорчене борбе са усташама.
Некада се дешавало да с једне стране нападају усташе, а са друге партизани.

Ко је ту коме савезник ?

А писмо је жешћи аматеризам :evil3:

Шта ДМ има да пише Степинцу, ваљда би требао да се обраћа војној власти, а неки владика надбискупу.

Vrh

PostPoslato: 13 Sep 2008, 13:55 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Da da, baš su se ogorčeno borili, a zajednički u koloni bježali prema Bleiburgu. Milan Basta u svojoj knjizi kaže da su, dok su u neizvjesnosti čekali šta će biti s njima, zarobljeni četnici i ustaše razmjenjivali krunice i ikonice, i zajednički molili "Očenaš", kao prava braća u nevolji.

Vrh

PostPoslato: 13 Sep 2008, 15:50 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Mar 2008, 16:35
DJ-TC je napisao:

pazi, nekad dosta stvari iznosish paushalno, neke mogu proci ali neke su i bzv. nabroji mi te osobe, ljude, koji mjenjaju potpis prema potrebi dokumenta.jbt. ja se isto potpisujem 20 godina i tako cu do kraja zivota. da li se ti potpisujes svaki put razlichito? to je ortodoksna glupost. pa da je potpis tako nebitan u odredjivanju identiteta osobe nebi ni trebao prilikom vadjenja licnih dokumenata, otvaranja racuna u bank.,otvaranja firmi itd. pa znash li sta znachi potpis na sudu, na punomoci, na bilo kojem pravnom dokumentu? i da, dm se sjetio potpisati latinicom samo da bi se prilagodio dokumentu :roll: :roll: o joj....

...jer nije protivrječan sa datim okolnostima.
inache, to je osnovno pravilo prilikom odredjivanja shta je falsifikat a shta ne....veze s mozgom.....

ti si nachitan momak i svjestan si da ti ne vrijedi braniti ove gornje stavove, tvoje je pravo da budesh anarhista, marksista i to je ok, ali daj da rasprava ima smisla. sam si takvu zelju izrazio na "knjiga zalbi"
inace, evo kakvo misljenje o tebi ima ratkajeva raja:
SHIT OF THE WEEK
Vjernici nigdje ne smiju doći u napast povjerovati da je s onima koji marksistički misle moguć dogovor o suživotu.
don Živko Kustić
Zastupati liberalističke stavove znači zastupati nered.
msgr. Ivan Prenđa, nadbiskup zadarski i potpredsjednik Hrvatske biskupske konferencije
U nekim našim patrijarhalnim, osobito planinskim, krajevima mladi ne gube vjeru, ostaju često s Crkvom povezani. Iz takvih sredina dolaze istaknuti kršćanski intelektualci, umjetnici, pisci i likovnjaci. Iz krajeva gdje u Crkvi nije više bilo mjesta za mlade grešnike, oni su postajali nevjernici, često skojevci.
don Živko Kustić

:D ima toga tona...

Vrh

PostPoslato: 13 Sep 2008, 16:17 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 18 Jun 2008, 11:10
manitu uci da svira je napisao:
ti si nachitan momak i svjestan si da ti ne vrijedi braniti ove gornje stavove, tvoje je pravo da budesh anarhista, marksista i to je ok, ali daj da rasprava ima smisla. sam si takvu zelju izrazio na "knjiga zalbi"

Управо си показао како ниси сконцетрисан на оно што радиш и срозао себи кредибилитет. То није он написао у "књизи жалби" већ ја. Исту ствар је урадио и Гроф Раткај на једном мјесту. Ето, стрпао си се у исти кош са њим. :wink:
Можда се то што си нас замијенио не чини теби озбиљним, ал као што мој други цитат у потпису каже:
"Ко је вјеран у маломе и у многоме је вјеран, а ко је неправедан у маломе и у многоме је неправедан." :wink:

Vrh

PostPoslato: 13 Sep 2008, 16:26 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Maximianvs je napisao:
manitu uci da svira je napisao:

Управо си показао како ниси сконцетрисан на оно што радиш и срозао себи кредибилитет. То није он написао у "књизи жалби" већ ја. Исту ствар је урадио и Гроф Раткај на једном мјесту. Ето, стрпао си се у исти кош са њим. :wink:
Можда се то што си нас замијенио не чини теби озбиљним, ал као што мој други цитат у потпису каже:
"Ко је вјеран у маломе и у многоме је вјеран, а ко је неправедан у маломе и у многоме је неправедан." :wink:

moj kredibilitet kod onih koji chitaju moje postove je jasan. da budete trolovi kao ratkaj je veoma lako, do vas je. inache, greshku sam napravio zato shto ste samo vas dvojica anarhista na ovom forumu i potpuno je nebitna. vas dvojica i onako visite na pp jedan drugom, prvo je dj procitao post pa je obavjestio tebe da se javish :lol: :lol: opet ponavljam, ovo je nebitno za temu, "ochituj se" o falsifikatu sa razumnim argumentima.
"Ко је вјеран у маломе и у многоме је вјеран, а ко је неправедан у маломе и у многоме је неправедан."
nemoj, sit sam mudrosti.... :wink:

Vrh

PostPoslato: 13 Sep 2008, 16:55 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Gledaj, ja shvatam da se pitanje pisama Draže Mihailovića još neće riješiti. Ni tvoje ni moje propozicije nisu dokazi i ne mora ništa od toga biti tačno. Ali kakav god bio ishod, on neće popraviti sliku o četnicima, o njihovoj politici i djelovanju.

Citiraj:
don Živko Kustić ... msgr. Ivan Prenđa, nadbiskup zadarski i potpredsjednik Hrvatske biskupske konferencije ... don Živko Kustić ... ima toga tona...

Već znam kakvo fratri imaju mišljenje o nama, ali znaju i oni kakvo mi mišljenje imamo o njima.

— Oskar Davičo

Vrh

PostPoslato: 13 Sep 2008, 16:57 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

dobro, ali za dobar dio takve slike krive su i lazi i ovakvi falsifikati

Vrh

PostPoslato: 13 Sep 2008, 17:15 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Државни тужилац:
-Ви сте, оптужени, и као полицијски пуковник и као шеф Гестапоа у окупираној Србији, свакако одржавали тесне везе са већ осуђеним и погубљеним издајником Дражом Михаиловићем. Објасните суду вашу сарадњу са њим.

Оптужени пуковник др Фукс:
-Никада Гестапо, чији сам шеф стално био, није имао никакве везе са генералом Михаиловићем. Штавише, ми смо Михаиловића увек сматрали за непријатеља Рајха број један. Зато су сви припадници Михаиловићевог покрета од стране Гестапоа прогањани без милости.

Државни тужилац:
-То је неприхватљиво.

Оптужени пуковник др Фокс:
-Ја сам официр од части. Од начела истине не смем одустати ни по коју цену живота, који је сада у вашим рукама. Од Хитлера па до нашег последњег војника на Балкану, генерала Михаиловића и његове герилце сматрали смо највећом опасношћу по нас. То је покрет који је Немцима задао највише зла и који...

Државни тужилац:
-Доста ! Ни речи више. Захтевам, другови судије, да се претрес одмах прекине и да суђењу овом злочинцу више не присуствују страни дописници.

Председник Суда:
-Захтев државног тужиоца се усваја.

(Београд, децембар, 1946.)

* * *

Државни тужилац:
-Немачки Рајх није могао из Србије извлачити храну, јер вам то нису допуштале наше партизанске борбене јединице.

Оптужени Франц Нојхаузен:
-Као шеф немачке привреде у окупираној Србији, одлучно и одговорно изјављујем да ми партизане и комунисте нисмо ни осећали. Ако су наша складишта била стално нападана, пљачкана и уништавана, то је била кривица Михаиловићевих људи а не партизана. Они су испред нас затварали све путеве до села и ризница, те тако спречавали и сваки немачки извоз из Србије.

Државни тужилац:
-Ви нисте само ратни злочинац, него и битанга. Одузимам вам реч.

* * *

Државни тужилац:
-Само у селу Јајинци убили сте више од стотину хиљада заробљених партизана и комуниста.

Оптужени генерал Мајснер:
-Не знам тачан број, али мислим да претерујете. Врховна команда Југословенске војске потписала је била капитулацију, али је овдашњи неодговорни људи нису поштовали и они су криви за наше репресалије.При том, нарочито истичем герилу генерала Михаиловића. Не знам колико је Срба погубљено у Јајинцима, али знам, као главнокомандујући за целу Србију, да су свуда, од десет стрељаних, њих девет били борци или помагачи ребела Михаиловића.

Vrh

PostPoslato: 13 Sep 2008, 17:45 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Maj 2007, 12:39
Grof Ratkaj je napisao:
Da da, baš su se ogorčeno borili, a zajednički u koloni bježali prema Bleiburgu. Milan Basta u svojoj knjizi kaže da su, dok su u neizvjesnosti čekali šta će biti s njima, zarobljeni četnici i ustaše razmjenjivali krunice i ikonice, i zajednički molili "Očenaš", kao prava braća u nevolji.

Kako da ne kolekcionari :o

Svuda u BiH i Hrvatskoj cetnici su ratovali protiv ustasa.

1945. DM se povlacio prema Jadranu, a Djujic se izvukao preko Istre, tako da je Basta mogao samo da vidi nedicevce i ljoticevce ili nekog crnogorskog cetnika, koje su posle Djurisiceve pogibije ukljucili u zelenaske jedinice Sekule drljevica.

Vrh

PostPoslato: 16 Sep 2008, 12:16 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Jul 2008, 00:31
Мислим да је време да четнике и комунисте пошаљемо у историју и окренемо се демократској Србији и РС јер само тако може напокон да дође до успона Срба. Ови, и једни и други су се већ довољно показали и мислим да је тих неуспеха и уништавања Срба било доста !

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2787 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27 ... 140  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]