Hertzog je napisao:
Opet ovde svako vuce na svoju stranu...
Da, stoji da je Hamilton bio brzi i stoji da bi ga prestigao, ali realno gledano napravio je gresku, jasno vidljivu i morao je ispastati za to. Kazna u tim situacijama je takva, prolazak kroz bokseve i igrom slucaja je bio kraj trke pa se odlucilo naknadno i zato je ta kazna tako "stroga i nepravedna", ali istu gresku je napravio i Glok pa je ostao bez 8. pozicije i jednog boda i on je sutio i nije se zalio, ali samo u McLarenu vide nepravdu na njihov racun i organizuju peticije. Britanski moral... i mentalitet, kako neko sme da ih dira. Vecito taj Kalimero kod vas, vecito nesto protiv vas ide. Pa ljudi jel stvarno Hamilton nije pogresio, nije valjda da sam toliko "zaslepljen" navijanjem za svoj tim pa da "ne vidim" da je sve bilo OKi kod tog prestizanja.
Sto lepo nije sacekao 2 krivine i obisao ga ponovo, ne zurilo se decku pa kad dobije po usima, onda sve nepravda
Vratio je Kimiju poziciju.Pogledaj snimak.Šta je trebao,da čeka do kraja trke i napadne ga u zadnjem krugu? Zašto ga ne kazne kao Massu,novčano? Mi se bunimo.Naravno da se bunimo protiv ovakve nepravde.Zasluzio je tu pobjedu.Borio se cijelu trku i pokazao se po kiši najboljim što je bilo presudno.Pusti priče o Britancima itd... Da je on napucao Kimija kao što je Kimi njega još bi mu sve oduzeli.Pogledaj moj komentar za kazne ono u Maleziji kada su zasmetali on i Kova Heidfeldu.Šta sam napisao? Zasluženo! Pogledaj moj komentar za ono u Monaku.Šta sam napisao? Zasluženo! Kada je kriv on ili Kovalainen ja to priznam,ali ovo brate nema veze sa pameću.Ovo je čista nepravda i namještaljka! Ako ti ne vidiš šta se dešava u F1,onda si ti "zaslijepljen" navijanjem za svoj tim.