banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 08 Avg 2025, 14:11

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 81 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 30 Avg 2008, 15:32 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
Nek@d_sam_bio_W@lter je napisao:
Meni je sve oko ovih desavanja jasno ali nikada mi nece biti jasno zasto Hrvati ime predsjednika Medvedeva izgovaraju MedvJedev!? Mislim stvarnooo...
:lol: :lol: :lol:

očito im zvuči suviše ekavski :)

Vrh

PostPoslato: 30 Avg 2008, 16:29 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 31 Avg 2002, 17:16
Meni je sve oko ovih desavanja jasno ali nikada mi nece biti jasno zasto Hrvati ime predsjednika Medvedeva izgovaraju MedvJedev!? Mislim stvarnooo...

Mozda zato sto se tako ispravno izgovara hahahahaha
A zasto Srbi izgovaraju Chinvali kao Činvali?????

Vrh

PostPoslato: 01 Sep 2008, 11:33 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2005, 00:00
Sinny je napisao:

Ispravi me Sinny ako grijesim, al' zar ne bi trebalo onda - Medvjedjev, ako bas hoce 100% kako je ispravno.

Vrh

PostPoslato: 01 Sep 2008, 17:33 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

skuba je napisao:
Sinny je napisao:

Ispravi me Sinny ako grijesim, al' zar ne bi trebalo onda - Medvjedjev, ako bas hoce 100% kako je ispravno.

Ne grijesis. Njihovo E se izgovara JE --- MJEDJEDJEV

Vrh

PostPoslato: 01 Sep 2008, 18:43 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Mar 2008, 15:42
Da ne otvaram novu tenu ,zna li ko kako napreduje "Gustav"? :D

Vrh

PostPoslato: 01 Sep 2008, 21:17 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Mar 2008, 16:35
gledam danas eu zaprijetila prekidom pregovora o partnerstvu sa rusijom, mislim da putin nece moci spavati...obecavju pomoc gruziji i olakshanje viznog rezima- boze kako providan i isti obrazac kao nekad kod nas. kontam kako smo ovde zakjlucili da americka politika nije i americki narod, dakleM, to bi trebalo znaciti da evropska politika nema veze sa evropljanima. ja sam prilicno liberalan, demokrata, mislim da nisam nehuman i fasista a ovo sto se desava ubija, sto bi rek'o djule iz van gogha, poslednju zelju da shvatim da smo ljudi. zaboli me racku i za evropom i za eu i nek svi odu u 3pm, potpuno sam ravnodushan prema terorizmu, cak sta vise volio bih da evropa zivi u vecem strahu. mozda bi ih to nagnalo da na izborima razmisle jer je evropi katarza potrebnija nego nama. koje su to sve pichke , ne da se opisati...slusam predstavnika poljske u parlamentu eu i ne mogu da vjerujem sta slusam - takvo stereotipno baljezganje o srbiji kakvo nije bilo ni u vrijeme bombardovanja....mislim, ako mora pricati po diktatu barosa ili merkel ili sarkozija- bez mozga-na sto je spala zemlja od 65 miliona ljudi,jad i chemer...kaze covjek( jedan od bisera): sto se rusija brine za kosovo kad ga je srbija vec preboljela...aj,aj ..jebo ti leh valensa sve po spisku, jesi inteligentan i napredan, govno jedno poljsko

Vrh

PostPoslato: 01 Sep 2008, 22:04 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Dec 2007, 17:26
Citiraj:
gledam danas eu zaprijetila prekidom pregovora o partnerstvu sa rusijom, mislim da putin nece moci spavati...

tacno tako. putin u sibiru spasava sibirske tigrove, veceras gledao na tv, kad novinar rece, na ovom se vidi koliko rusiju brinu moguce sankcije. :lol: :lol: :lol: :lol: prejak lik.

Vrh

PostPoslato: 02 Sep 2008, 09:16 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Nov 2006, 15:16
Da li će više problema imati EU ili Rusija sa svim što se dešava u vezi Gruzije

Citiraj:
Šefovi država Evropske unije odlučili su u Briselu da odlože pregovore o novom strateškom partnerstvu EU - Rusija sve dok vlasti u Moskvi ne povuku svoje trupe iz Gruzije. Predsednik Evropske komisije Žoze-Manuel Barozo izjavio je da će pregovori biti "odloženi" sve dok se ruske trupe ne vrate na položaje koje su imale pre početka sukoba oko Južne Osetije, 7. avgusta.

Citiraj:
U deklaraciji sa samita, šefovi država su istakli da "sve evropske države imaju pravo da slobodno izaberu svoju spoljnu politiku i svoje savezništvo, uz poštovanje međunarodnog prava i principa dobrosusedstva i mirne saradnje". "Legitimno je uvažiti bezbednosne interese svakog, sve dok se poštuju osnovni principi suvereniteta, teritorijalnog integriteta i nezavisnosti država", naglasili su lideri EU.

I dok Merkelova sve više se trudi da se ''ne zamjeri'' Rusiji...
Citiraj:
Angela Merkel istovremeno je saopštila da je Rusija signalizirala da će povući svoje snage na položaje pre sukoba u Gruziji kao što to traži Evropska unija. Ruski predsednik Dmitrij Medvedev je, prema njenim rečima, u telefonskom razgovoru kazao francuskom kolegi Nikoli Sarkoziju da će Rusija povući svoje vojnike kao što je to predviđeno mirovnim planom. "Obavešteni smo da je jučerašnji telefonski razgovor bio veoma konstruktivan. Očekujemo da povlačenje snaga iz Potija i Senakija bude sprovedeno", rekla je Merkelova.

Sarkozija bole dupe za tim

Citiraj:
"Kažu mi da postoji kosovski presedan. Ali, pre nego što smo odlučili da priznamo nezavisnost Kosova prošle su godine i godine u pregovorima uz posredništvo UN", izjavio je predsednik Sarkozi na konferenciji za štampu po završetku samita. "Podsetio sam ruskog predsednika Dmitrija Medvedeva da je, kada je Evropa priznala Kosovo, Rusija osudila takvu odluku Evrope. Ne treba onda da se čudi što mi sada osuđujemo Rusiju", izjavio je Sarkozi.

Srednjevekovni naucnik je tvrdio da je zemlja okrugla i da se okrece oko sunca. Za to je cula Sveta Inkvizicija i on beše izveden pred Sud i osuden. Kazna je bila strašna. Odveli su ga do kraja Sveta i gurnuli u ambis.

Vrh

PostPoslato: 02 Sep 2008, 09:29 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Nov 2006, 15:16
I kažu da Kosovo nije presedan
Citiraj:
Pripadnici baskijske regionalne vlade planiraju da tuže državu Španiju Evropskim sudu za ljudska prava u Strazburu zbog blokiranja referenduma za samoopredeljenje u toj regiji na severu Španije, najavio je šef lokalne vlade Baskije Huan Hoze Ibareče.

Baskijski region je deo Španije, ta (regionalna) vlada ne može da tuži državu, ali pojedini pripadnici baskijske vlade to mogu da učine, objasnio je Ibareče i založio se da stanovnici Baskije podrže takav potez regionalne vlade za odbranu prava na referendum koji je predviđen za 25. oktobar, prenela je agencija DPA.

Španska vlada i konzervativna opoziciona Narodna partija, koje inače ocenjuju da bi izjašnjavanja Baskijaca bilo protivustavno, podnele su tužbu protiv regionalne vlade Ustavnom sudu Španije, koji je blokirao izjašnjavanje na pet meseci.

Sada se ne isključuje da Ibareče tuži (svoju) državu Sudu u Strazburu.

Srednjevekovni naucnik je tvrdio da je zemlja okrugla i da se okrece oko sunca. Za to je cula Sveta Inkvizicija i on beše izveden pred Sud i osuden. Kazna je bila strašna. Odveli su ga do kraja Sveta i gurnuli u ambis.

Vrh

PostPoslato: 02 Sep 2008, 15:57 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Feb 2008, 23:04
manitu uci da svira je napisao:
gledam danas eu zaprijetila prekidom pregovora o partnerstvu sa rusijom, mislim da putin nece moci spavati...obecavju pomoc gruziji i olakshanje viznog rezima- boze kako providan i isti obrazac kao nekad kod nas. kontam kako smo ovde zakjlucili da americka politika nije i americki narod, dakleM, to bi trebalo znaciti da evropska politika nema veze sa evropljanima. ja sam prilicno liberalan, demokrata, mislim da nisam nehuman i fasista a ovo sto se desava ubija, sto bi rek'o djule iz van gogha, poslednju zelju da shvatim da smo ljudi. zaboli me racku i za evropom i za eu i nek svi odu u 3pm, potpuno sam ravnodushan prema terorizmu, cak sta vise volio bih da evropa zivi u vecem strahu. mozda bi ih to nagnalo da na izborima razmisle jer je evropi katarza potrebnija nego nama. koje su to sve pichke , ne da se opisati...slusam predstavnika poljske u parlamentu eu i ne mogu da vjerujem sta slusam - takvo stereotipno baljezganje o srbiji kakvo nije bilo ni u vrijeme bombardovanja....mislim, ako mora pricati po diktatu barosa ili merkel ili sarkozija- bez mozga-na sto je spala zemlja od 65 miliona ljudi,jad i chemer...kaze covjek( jedan od bisera): sto se rusija brine za kosovo kad ga je srbija vec preboljela...aj,aj ..jebo ti leh valensa sve po spisku, jesi inteligentan i napredan, govno jedno poljsko

Јутрос сам гледао Путинов јучерашњи интервју за немачку државну телевизију.
Какав краљ! Е да нам Бог да једног таквог.
Иначе ЕУ осудила Русију а Русија данас почиње санирање гасовода за Европу (испоруке се полове) :lol:

http://www.youtube.com/watch?v=oXo4ox94 ... e=youtu.be

Vrh

PostPoslato: 02 Sep 2008, 21:49 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Maj 2007, 23:50
WinstonWolfe je napisao:
Citiraj:
gledam danas eu zaprijetila prekidom pregovora o partnerstvu sa rusijom, mislim da putin nece moci spavati...

tacno tako. putin u sibiru spasava sibirske tigrove, veceras gledao na tv, kad novinar rece, na ovom se vidi koliko rusiju brinu moguce sankcije. :lol: :lol: :lol: :lol: prejak lik.

prejak je zato sto ima para i hvala bogu ubije kojeg hoce novinara sto napise o njemu.., druga stvar kolko ja kontam sankcije idu na stetu obicnog naroda tako da to nebi ni imalo efekta na njega. znas ti sta je gladnih Rusa kolega?

p.s dobar avatar i potpis :)

Vrh

PostPoslato: 02 Sep 2008, 22:13 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

to o gladnim rusima mos'h prodavati nekom ko nije bio tamo a ja jesam i u tranziciji, i poslije, i skoro. vise gladnih ima kod nas i u evropi i smrdljivoj americi. te floskule, kojima cnn hrani puk, su na svu srecu zauvjek proshlost. to shto tvoje vidjenje sankcija dozivljavas kao sankcije uvedene srj i srbiji, te onoj bijedi u iraku, iranu i koreji je plod tvog neznanja i nimalo te ne krivim. rusija je sinko,najbogatija zemlja na planeti koju je jebeni komunisticki sistem i usrana , pljackaska demokratizacija i privatizacija (citaj:americka) bila dovela do kolapsa. stoicki su to podnijeli, lopovi nisu mogli pokrasti i odnijeti svo prirodno i ljudsko bogatstvo koje ima i evo nas tu gdje jesmo: naisla je prava struktura u vlasti kojoj na prvom mjestu nije enormno bogacenje i dodvoravanje shupcima sa zapada. ja znam odgovor na ovo pitanje ali ga postavljam tebi : shta to zemlji koja ima neprocijenjive prirodne resurse, koja proizvodi enormne vishkove hrane i energenata znace sankcije onih koji se nemaju npr. cime grijati sledecu zimu? :lol: :lol: :lol: putin je odgovorio, probaj i ti

Vrh

PostPoslato: 02 Sep 2008, 23:23 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Русија економски страшно напредује. Значи знам пар Руса,пуни су кеша.
Сад та причао као сиротиња и беда. А где нема сиротиње и беде?
У Грузији можда? Ајде молим вас...

Vrh

PostPoslato: 03 Sep 2008, 16:46 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Apr 2004, 22:12
Citiraj:
prejak je zato sto ima para i hvala bogu ubije kojeg hoce novinara sto napise o njemu.., druga stvar kolko ja kontam sankcije idu na stetu obicnog naroda tako da to nebi ni imalo efekta na njega. znas ti sta je gladnih Rusa kolega?

p.s dobar avatar i potpis :)

...drzi se ti svoje bogate amerike koja je vec pojela doope ispod sebe...

DJ KRMAK
...i vrapčići...

nevidljivi problemi sada znam i koji neko nam je stavio drogu u heroin

Vrh

PostPoslato: 03 Sep 2008, 16:48 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Nov 2004, 10:48
da vam ja kazem - sve je to isto njesra, drugo pakovanje
jarane, kad je lova u pitanju - nemas ni matere :wink:

Vrh

PostPoslato: 03 Sep 2008, 17:05 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2005, 00:00
Mamma:) je napisao:

Realno...samo nekad znaci i promijeniti pakovanje, postane dosadno kad je dugo vremena isto. :D

Ja licno se radujem toj promjeni, ne gajim sad neke posebne iluzije, ali neka malo... :wink:

Vrh

PostPoslato: 03 Sep 2008, 17:13 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Nov 2004, 10:48
skuba je napisao:
Mamma:) je napisao:

Realno...samo nekad znaci i promijeniti pakovanje, postane dosadno kad je dugo vremena isto. :D

vala mogla bih i bez jednih i bez drugih.. samo skontaj koje su to sirovine..
bila ja na skijanju i odemo na veceru, sto prekoputa ruska familija.. imaju dvije curice (Ca. 7 + 10 godina).. dolazi posluga i stavlja pred svaku curicu po citavo pile.. mislim :roll: koje je to preseravanje.. ruskinje pred N.godinu idu plasticnim hirurzima i spricaju sebi botox u tabane da bi mogle izdrzati citavu noc u onim stiklama sto su inace transvestitima namjenjene..
o amerima da ne pricam..

Vrh

PostPoslato: 03 Sep 2008, 17:18 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

ma ja bih se malkice umjesao u vasu prepisku :D sve je to ok, ali se ovde ne radi o dobrima i loshima, nego o .ebeno smrdljivoj politici dvostrukuh mjerila koja eu samo prokazuje kao americhke sluge i servis, bez stava i svjesti, bez elementarnog osjecaja za odmjeren i racionalan stav, dakle, ponashanje kao kod ovdashnjih politicara, pa zbog cega onda da se cudimo nama(nasim polit.) kad su vani triput gori? :x :cry: sve vise mrzim evropu....nema nista gore u medjunarodnom pravu od "selektivne" primjene i raznoraznih tumachenja kako bi se pokrio vlastiti obraz i sakrila sramota....

Vrh

PostPoslato: 03 Sep 2008, 18:01 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Поента свега је да ће Србија кад тад морати да се одлучи између Русије и Америке (ту рачунам и ЕУ јер су под контролом САД. Ово вечито клацкање као мало с овима, мало с онима не пије воде.

Vrh

PostPoslato: 03 Sep 2008, 18:30 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

nJaKaBaLu je napisao:
znas ti sta je gladnih Rusa kolega?

Mozes li nas ti uputiti u tu problematiku? Broj gladnih Rusa? Ili mozda neki statisticki pokazatelj, tipa broj gladnih na 1000 stanovnika i slicno????

Nema toga "kolega" ovdje. Ima beskucnika ali daleko da su gladni. Odnosno oni i zadnju kopejku koju iskamce trose na vodku, a ne hljeb.

Ja sam vec jednom prosle godine negdje na ovom forumu navodio podatak za Moskvu. Prosjecna plata 1800 maraka, svaki sesti zivi na granici ekszistencije, a svaki peti ima platu vecu od 5000$. Al ta statistika ne zna da vecina tih baki i deki koja zivi od svoje jadne penzije (150-400KM) izdaje kakvu sobicu u svom stanu za nekih 300-500$ i zivi veoma dobro.

Da se ne varamo, DALEKO su Rusi i od EU i od USA, i u ekonomskom i u vojnom i u mnogim drugim pogledima, i to je njima veoma jasno, ali oni vise nece da trpe americka sranja po cijelom svijetu i to su jasno i glasno rekli. Ameri su se lukavo povukli, pomalo laju radi predizborne kampanje i u vatru gurnuli evropske dupeuvlakace da im rade prljavi posao. Britanci krenuli da odradjuju sve preko Ukrajine, i op puce koalicija u Ukrajini. Vidjecemo ko je sledeci. Uglavnom svi ti mali igraci preko kojih pokusavaju da naude Rusiji dobijaju samo jos vise problema i politickih kriza.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 81 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]