banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 14 Avg 2025, 23:51

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 476 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5 ... 24  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 28 Avg 2008, 16:30 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Feb 2006, 02:36
Motoko Kusanagi je napisao:
Umjesto da se grade fabrike i proizvodni pogoni, mi gradimo tržne centre... Moj prvi komentar kada sam čuo i vidio taj merkator - ko će im kupovati? Oni kao da misle da ovaj ovde narod nema šta pametnije da radi nego da po onom zapadnom modelu visi u tržnom centru i kupuje... Kojim parama? Fabrike propadaju, nove se ne grade... Postajemo ovisni o uvezenim stvarima, od hrane do tehničke opreme. Pitam se - onaj mali dio stanovništva koji zarađuje nešto para - čime se bave? Trgovinom? :D

Slovenci placaju, nase gradjevinske kompanije grade. E sad bi mi trebali donijeti zakon po kome je dozvoljeno investirati samo u proizvodne pogone ... bas.
Samo je nasa sramota (nas glasaca) sto ne kaznjavamo na izborima i ne zahtijevamo odgovornost od ljudi koje smo izabrali da odluce o Merkatorovoj lokaciji, o kruznoj raskrsnici kod hotela Cetojevic, o postavljanju semafora... I naravno pohvaliti normalinije grijanje, sobu 16...

Vrh

PostPoslato: 28 Avg 2008, 16:34 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Okt 2006, 12:58
filozof sa vrbasa je napisao:
Na osnovu kojih marifetluka su dobili tu lokaciju?

Probacu da ti objasnim.

To je valjda zemlja od "Krajine" gradevinske firme tako da oni na svojoj zemlji prave sta oni hoce pa ce napraviti veliku halu koju ce kasnije da izdaju pod "kiriju" Merkatoru pa ce kao Merkator to kasnije da otkupi. Tako sam negdje gledao ili procitao sve u svemu " Lud zbuljenog"

A sto se tice dali ce raditi ili nece pa sve zavisi kakve mu budu cijene nas narod je takav da ce kilo mesa kupiti u Robotu vrecu brasna u Interexu karton mlijeka u Tropiku... sve zbog par feninga.

Vrh

PostPoslato: 28 Avg 2008, 18:03 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 09 Feb 2008, 17:40
Mislim da ce ti veliki, polako i lagano, ali sigurno, da sataru sve ove male sto satrati mogu.
A onda cemo jos svi kupovati slovenacko i hrvatsko.

Vrh

PostPoslato: 28 Avg 2008, 18:57 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Nov 2005, 10:15
Vuk_samotnjak je napisao:

Probacu da ti objasnim.

To je valjda zemlja od "Krajine" gradevinske firme tako da oni na svojoj zemlji prave sta oni hoce pa ce napraviti veliku halu koju ce kasnije da izdaju pod "kiriju" Merkatoru pa ce kao Merkator to kasnije da otkupi.

postoji valjda nesto sto se zove regulacioni plan, ne mozes da pravis sta hoces i gdje hoces, nezavisno od vlasnistva nad parcelom.

Vrh

PostPoslato: 28 Avg 2008, 19:45 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Sreca pa vlast u BL drze dva covjeka a i regulacioni plan mjenjaju ko ja carape pa me nista nemoze iznenaditi.
Para vrti gdje burgija nece :wink:

Vrh

PostPoslato: 28 Avg 2008, 20:16 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Avg 2004, 09:35
Vuk_samotnjak je napisao:
Sreca pa vlast u BL drze dva covjeka a i regulacioni plan mjenjaju ko ja carape pa me nista nemoze iznenaditi.
Para vrti gdje burgija nece :wink:

ma daj, nije kod nas tako :lol:
imamo izuzetno posten urbanisticki zavod u rukama privatnog vlasnika... :lol: :lol: :lol:
sve transparentno i posteno :lol: :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 29 Avg 2008, 00:40 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Feb 2002, 01:00
Briga mene cija je roba, slovenacka, hrvatska...
Bitno da je zadovoljavajuce kvalitete i korektne cijene.
I bitno mi je da nisu idioti komandujuci.

Idem u Tropic (sada Maxi) u Mejdanu da bih u sto kracem roku kupila sve sto mi treba, da se ne vucem po 5 trgovinica da bih uzela sve sto zelim (sto sam prije otvaranja Tropica i radila)...
* Ali sve to gubi smisao kad oni imaju 10 kasa, a za kasama 3 kasirke na 100 ljudi...Umjesto da zaposle jos 5 kasirki, oni stede na platama - a musterije ko sisa...
Pa ja fino kosaru stavim na onu njihovu "kockicu" gdje im je komp za pregled snimaka sa nadzornih kamera i odustanem od kupovine.
* Onda neki genijalac skonta da kad vec mijenjaju ime mogu zarotirati i sve stvari u radnji...
I ja izgubim pola sata trazeci artikl na starom mjestu, pa onda pokusavajuci mu utvrditi novu lokaciju, pa za svaki sledeci artikl ista procedura...pa jos red-nepregled na kasi, zbog vec navedenog problema...
* Dalje - voce i povrce im je skoro uvijek koma. Mozda ujutro i bude bolje, ali ja ne mogu prije posla u 7 ujutro kupovati namirnice, tegliti ih na posao i vracati s posla...
Pa bih trebala kod njih pazariti nesto, a onda ici ganjati okolo voce i povrce...
* Zatim nekog artikla malo ima, malo nema...nisu bas azurni u popunjavanju...
Ljeto, sezona sladoleda - dodjes, a ono samo neki lijevi sladoledi ostali (govorim o velikim pakovanjima, ne kupujem kornete i stapice) i tako 3-4 dana. Dodje sladoled (veci izbor ukusa i od normalnijih proizvodjaca), ali u kolicini dovoljnoj za 2 dana, pa ga opet 5 dana nema...
Proljece i jesen je izbor sladoleda katastrofa, a ne vjerujem da sam jedina koja ga jede i tada, ipak dobro, donekle i razumijem to...ali ljeti kad ga svi jedu da ga nema to je katastrofa...
Ananasa u konzervi navuku u 5 razlicitih velicina pakovanja i od 2 miliona proizvodjaca, te hoces kockice, hoces kolutice - biraj...
Ali zato je vocnu salatu uloviti pravo cudo. Cesce je nema, nego sto je ima...A kad dodje - plane za sekund...Prosto moras zalihe stvarati kad naletis...
Farbe za kosu isto - jedne boje tona, sve moguce nijanse, a druge nista...

Sve me to cini jako nezadovoljnom, ali jos uvijek imaju par prednosti - jako su mi blizu i opet imaju veci izbor robe nego lokalne trgovinice u blizini, a i radnice na kasi su im super i stvarno im se divim kako imaju snage i volje biti uvijek nasmijane, spremne za salu, uvijek procavrljaju neobavezno s musterijama...

Ako Merkator bude ok sa cijenama i sa izborom robe i ako budu imali dovoljan broj kasirki - zasto ne bih kupovala tamo...Ne na dnevnoj bazi, jer mi nisu bas usput u svakodnevnom kretanju...Jednom sedmicno odem u nabavku i super.
Mozda sam staro cangrizalo, ali ako mogu kupovinu obaviti u atmosferi koja meni pase i da se ne iznerviram boli mene briga da li je tu roba iz Hr ili iz Zimbabvea, sve dok je ispravna/jestiva/mirisna (zavisi sta vec kupujem).
Meni bi bas pasao neki centar gdje ima veliki izbor klope, higijene, cvijeca, sitnica za kucu (sudje, sitni kucanski aparati, police, vjesalice...svastarije-pizdarije...), stramplica, carapa i donjeg rublja, dio sa kucnim ljubimcima i pripadajucom opremom...Zadjes i potrpas sve sto ti treba...
Ako mene neko ne ferma dva posto kao kupca, zato bih ja trebala biti njegov simpatizer jer prodaje domace?
A ne vjerujem bas da nece biti i domacih artikala - pa ti kupuj sta ti pase. Ako budu imali ono sto me ne zanima kao kupca - doci cu jednom i nikad vise, makar bili cisti, brzi i usluzni.
Ne smetaju mi ni razni strani proizvodi koji vriste sa svih polica u svim radnjama sirom Banjaluke, zasto bi mi onda smetala slovenacka pasteta ili hrvatska salama? Kod nas odmah graknu na robu iz Slovenije ili Hrvatske, a po radnjama brdo stranih deterdzenata, spageta, farbi za kosu, ajvara (iako je Vitaminkin najbolji :D )...

sportski magazin

Bestija NeOpravljiva!!!

Vrh

PostPoslato: 29 Avg 2008, 00:52 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jan 2008, 12:57
a dali cemo ga lupati kao sto ga lupaju u Bg???

Vrh

PostPoslato: 29 Avg 2008, 01:49 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
E Ventilator, ja sam tvoj post prekopirao i odštampao, a sutra ću ga odnjeti u Maxi na Obilićevu i ostaviti u knjizi utisaka. S potpisom Ventilator.

Vrh

PostPoslato: 29 Avg 2008, 08:47 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Mar 2008, 16:35
ventilatorko odlican post. i jos sa aspekta kupca: jedva cekam i pevec i merkator, boli me k. ciji je proizvod. neka je svjez, kvalitetan i po pristojnoj cijeni i neka se prodaje u cistoj radnji, sa nekim higijenskim standardom. npr. onaj interex izgleda toliko neuredno i prljavo a bakterije kao da vriste po njemu, narocito tamo gdje su frizideri sa mesom i nekim njihovim prozvodima a pod k'o u nekom skladistu. ako im je takav standard i u francuskoj-dabogda propali ( prije ce biti da nas smatraju "stokom"). tropik od kada je preuzet rapidno pada u kvaliteti i sve je u bocu onako kako je venti napisala, nekidan sam u onom velikom cekao na kasi 20 min-sramota, a poceli su i na kesama stedjeti. i zbog cega bi neko miskovica trebao smatrati srbinom i imati neki patriotski stav? to je surovi izrabljivac koji npr. samo u lancu tropika ima nedostatak od 100- 150 zaposlenih pa puta 12 mjeseci puta plata(skromna)= milion,dva pa puta pedesetak ostalih biznisa sa kojima se bavi= 100 miliona zarade na izrabljivanju radnika. a gdje je ostala zarada? pa nije tesko biti milijarder i otvarati centre po hrvatskoj i sloveniji koji ce vrijediti 220 mil €(onaj u slo). imam poznanika u hr cija zena radi u kauflandu na kasi. ne kazem da i oni nisu izrabljivaci ali je njena neto plata na ruke izmedju 4500 i 5500 kuna. pitajte kolika je u tropiku- maxiju?

Vrh

PostPoslato: 29 Avg 2008, 10:05 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Ventilator sve to stoji sto si ti napisala ni ja nemam zivaca cekati na kasi, za svoju guzicu cu otici mnogo dalje od prodavnice ispred zgrade necu da kupujem nesto jeftino a nekvalitetno... ali neko je jednostavno primiran na takve stvari. Ljudi odu na akciju mesa u Robot gdje im pod teletinu guraju kravu pod piletinu kokos zivicarku... samo zbog toga sto je to par maraka jeftinije ko sirotinju pita za kvalitet. Svaka roba ima svog kupca pa tako i prodavnica ima svoje musterije bila ona u centru ili u Laktasima.

Jedan banalan primjer je "Zoki komerc"(kazu da je najjeftinija u gradu) ja u tu prodavnicu nisam nikad usao jedini razlog je parking te prodavnice.

Vrh

PostPoslato: 29 Avg 2008, 10:32 
e ja sam se bas isfurala u nedelju. morala sam u tropic samo zbog jednog artikla jer nije bilo nigdje drugo za kupiti pa mi se cinilo kao idealno rjesenje tamo. i pronasla sam sta sam trazila ali je bilo milion ljudi, pred pocetak skole, hrpa djece i ludnica opsta. Ni jedna brza kasa nije radila, samo par onih "obicnih" u kojima su redovi bili kilometarski. razmisljala sam sta da radim ali kako sam se vec napatila trazeci to, morala sam podnijeti i tu zrtvu cekanja. uzas.
a sto se "zokija" tice, ne idem cesto, ali pogledajte rokove jer sam cula da se zametne svasta, inace su i povoljni i ljubazni. i jeftiniji puno od tropica ako vam se da ici do tamo i ako imate gdje parkirati.

Vrh

PostPoslato: 29 Avg 2008, 10:37 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 11 Jun 2008, 18:37
filozof sa vrbasa je napisao:
E Ventilator, ja sam tvoj post prekopirao i odštampao, a sutra ću ga odnjeti u Maxi na Obilićevu i ostaviti u knjizi utisaka. S potpisom Ventilator.

I ja se slazem sa ventilatorom, samo mi nije jasno zasto im u tropicu sluze onolike kase kad radi samo nekoliko i uvijek moras cekati po 15 min u redu, koji je smisao postojanja tolikih kasa, valjda da izgleda vece? Mislim na glavni tropic.

Vrh

PostPoslato: 29 Avg 2008, 10:57 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2002, 01:00
Na zalost, mnogo ljudi i dalje bira proizvod ne po kvaliteti, vec po tome je li srpski, hrvatski, ... bla, bla.
Neka nama Merkatora, ... uostalom, otvorice se i neka nova radna mjesta, ... neki ce ljudi imati posao i primati platu.

Vrh

PostPoslato: 29 Avg 2008, 11:05 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Acrobatico je napisao:
Na zalost, mnogo ljudi i dalje bira proizvod ne po kvaliteti, vec po tome je li srpski, hrvatski, ... bla, bla.

Cisto sumnjam situacija kod vecine ljudi je takva da se vise bira jeftiniji/skuplji nego srpski/hrvatski proizvodi.

Vrh

PostPoslato: 29 Avg 2008, 11:49 
pa meni su npr. dukatovi proizvodi sto puta bolji od ovih domacih mljekara, ciji proizvodi se osjete i nisu najukusniji. tako da to kupujmo domace ili srpsko, nikako ne prolazi.
a to za robot, to mi je prevara, odes tamo na akciju kao, uvijek kupis i jos po nesto sto nije na akciji i jos potrosis gorivo do tamo. sve u svemu, izadje te skuplje.

Vrh

PostPoslato: 29 Avg 2008, 13:01 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Avg 2008, 11:35
Ja nemam nista protiv otvaranja.Kada je "Delta" preuzela "Tropic" izbacili su pola robe.Mercator ima dosta robe a i cijene su jeftinije nego u nasim domacim prodavnicama.

Vrh

PostPoslato: 29 Avg 2008, 16:42 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Maj 2003, 18:55
Veca konkurencija donosi bolje usluge i jeftinije artikle.

I cestitam na izboru Građevinskog preduzeća "Krajina" (Banjaluka) ,a ne "Integral" (Laktasi).

Vrh

PostPoslato: 29 Avg 2008, 16:57 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jan 2008, 12:57
meni se cini da ce jedino tu gp krajina ispusiti
koliko znam onaj objekat je vlasnistvo gp krajina i merkator ga planira vremenom otkupiti ali sta ako merkatoru ne bude bas islo sjajno ovdje? mislim da ce se oni vrlo brzo iseliti a krajini ce ostati ona golema haletina... zivi bili pa vidjeli

Vrh

PostPoslato: 29 Avg 2008, 16:57 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Okt 2004, 19:06
Nek se otvara, nek bude malo konkurencije. A studenjak i nije centar grada. Ne znam tacno gdje se otvara, nisam tuda prolazila 100 god...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 476 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5 ... 24  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]