Briga mene cija je roba, slovenacka, hrvatska...
Bitno da je zadovoljavajuce kvalitete i korektne cijene.
I bitno mi je da nisu idioti komandujuci.
Idem u Tropic (sada Maxi) u Mejdanu da bih u sto kracem roku kupila sve sto mi treba, da se ne vucem po 5 trgovinica da bih uzela sve sto zelim (sto sam prije otvaranja Tropica i radila)...
* Ali sve to gubi smisao kad oni imaju 10 kasa, a za kasama 3 kasirke na 100 ljudi...Umjesto da zaposle jos 5 kasirki, oni stede na platama - a musterije ko sisa...
Pa ja fino kosaru stavim na onu njihovu "kockicu" gdje im je komp za pregled snimaka sa nadzornih kamera i odustanem od kupovine.
* Onda neki genijalac skonta da kad vec mijenjaju ime mogu zarotirati i sve stvari u radnji...
I ja izgubim pola sata trazeci artikl na starom mjestu, pa onda pokusavajuci mu utvrditi novu lokaciju, pa za svaki sledeci artikl ista procedura...pa jos red-nepregled na kasi, zbog vec navedenog problema...
* Dalje - voce i povrce im je skoro uvijek koma. Mozda ujutro i bude bolje, ali ja ne mogu prije posla u 7 ujutro kupovati namirnice, tegliti ih na posao i vracati s posla...
Pa bih trebala kod njih pazariti nesto, a onda ici ganjati okolo voce i povrce...
* Zatim nekog artikla malo ima, malo nema...nisu bas azurni u popunjavanju...
Ljeto, sezona sladoleda - dodjes, a ono samo neki lijevi sladoledi ostali (govorim o velikim pakovanjima, ne kupujem kornete i stapice) i tako 3-4 dana. Dodje sladoled (veci izbor ukusa i od normalnijih proizvodjaca), ali u kolicini dovoljnoj za 2 dana, pa ga opet 5 dana nema...
Proljece i jesen je izbor sladoleda katastrofa, a ne vjerujem da sam jedina koja ga jede i tada, ipak dobro, donekle i razumijem to...ali ljeti kad ga svi jedu da ga nema to je katastrofa...
Ananasa u konzervi navuku u 5 razlicitih velicina pakovanja i od 2 miliona proizvodjaca, te hoces kockice, hoces kolutice - biraj...
Ali zato je vocnu salatu uloviti pravo cudo. Cesce je nema, nego sto je ima...A kad dodje - plane za sekund...Prosto moras zalihe stvarati kad naletis...
Farbe za kosu isto - jedne boje tona, sve moguce nijanse, a druge nista...
Sve me to cini jako nezadovoljnom, ali jos uvijek imaju par prednosti - jako su mi blizu i opet imaju veci izbor robe nego lokalne trgovinice u blizini, a i radnice na kasi su im super i stvarno im se divim kako imaju snage i volje biti uvijek nasmijane, spremne za salu, uvijek procavrljaju neobavezno s musterijama...
Ako Merkator bude ok sa cijenama i sa izborom robe i ako budu imali dovoljan broj kasirki - zasto ne bih kupovala tamo...Ne na dnevnoj bazi, jer mi nisu bas usput u svakodnevnom kretanju...Jednom sedmicno odem u nabavku i super.
Mozda sam staro cangrizalo, ali ako mogu kupovinu obaviti u atmosferi koja meni pase i da se ne iznerviram boli mene briga da li je tu roba iz Hr ili iz Zimbabvea, sve dok je ispravna/jestiva/mirisna (zavisi sta vec kupujem).
Meni bi bas pasao neki centar gdje ima veliki izbor klope, higijene, cvijeca, sitnica za kucu (sudje, sitni kucanski aparati, police, vjesalice...svastarije-pizdarije...), stramplica, carapa i donjeg rublja, dio sa kucnim ljubimcima i pripadajucom opremom...Zadjes i potrpas sve sto ti treba...
Ako mene neko ne ferma dva posto kao kupca, zato bih ja trebala biti njegov simpatizer jer prodaje domace?
A ne vjerujem bas da nece biti i domacih artikala - pa ti kupuj sta ti pase. Ako budu imali ono sto me ne zanima kao kupca - doci cu jednom i nikad vise, makar bili cisti, brzi i usluzni.
Ne smetaju mi ni razni strani proizvodi koji vriste sa svih polica u svim radnjama sirom Banjaluke, zasto bi mi onda smetala slovenacka pasteta ili hrvatska salama? Kod nas odmah graknu na robu iz Slovenije ili Hrvatske, a po radnjama brdo stranih deterdzenata, spageta, farbi za kosu, ajvara (iako je Vitaminkin najbolji

)...