Citiraj:
joj koja propast, da u poslednjim min.prime gol i ispadnu.
Uh, nije mi hladna glava, ali ipak držim gram racionalnosti u sebi. U stvari, hladne sam glave, otkako je onaj nesrećnik iz Apoela pogodio prečku, pokušavajući da centrira. Vidjevši naše fudbalere kako nemoćno statiraju pored Kiprana, zaključio sam da je treći gol Kiprana, samo pitanje vremena...
A sad...
Analiza igre - igre nema.
Analiza igrača - igrača nema.
Analiza trenera - infarkt ili u najboljem slučaju čir na nekom vitalnom organu u skorije vrijeme.
Elem... Odakle da krenem. Nakon Ranđelovića, na golu stoji sličan slučaj. Brani zicere, prima pacerske golove. Onakav mlak šut da mu prođe kroz noge, ne mogu da vjerujem, a od visokih lopti, nijednu, ali nijednu, nije ni pokušao da uhvati. Svaku boksuje. Dakle linijaš, a čak ni tu nije pouzdan.
Tomović je dečko limitiran i samo je mlađa verzija Tutorića, mada je nešto brži. Možda i jedan od manje loših.
Gaj... Da ogriješim dušu o njega, ne mogu, ali mu dva od tri gola idu na dušu. Kod drugog je dozvolio da izgubi loptu na 17 metara, a kod trećeg da mu igrač uđe iza leđa. Slabo, iako je intervenisao nebrojeno puta.
Bekovi su kriminalni, ali iz različitih razloga. Ninkov je totalno van forme, a i dalje voli da komplikuje i gubi se u odbrani. Kad igra na čovjeka, još je i dobar. U zonskoj odbrani, sa pokrivanjem prostora i pomaganju štopera, on nema balge veze gdje se nalazi.
Marković se dobro ispizdio u 2-3 navrata i otad prestao da bude aktivan u napadu. Jednostavno je trčao kao blesav uz liniju, da bi njegovi saigrači jednostavno ignorisali njegovo ubacivanje i birali druga, daleko gora rješenja. Uz to je i igrao na lijevoj strani... Biće korisniji na desnoj.
Vezni red, pod uslovom da smo ga imali, bio bi sačinjen od Bogdanovića, Milijaša i Burzanovića. Kad od te trojke, Bogdanović ostavi najbolji utisak, onda je sve jasno. Važi kao i za Tomovića, samo manje loš. Dečko je poglup za kreativan dio posla, a pogubljen za markaciju protivnika, mada jedini zna da faulom zaustavi protivnički napad. U svakom slučaju, nije bio lošiji od Milijaša i Burzanovića.
Milijaš i pored postignutog gola, užasan utisak. Slabo se kretao, mada je imao par dobrih lopti prema naprijed, ali je generalno podbacio. Uz to, i dalje je slabe kondicije i na kraju nij mogao ni da se pokrene.
Burzanović davi loptu, komplikuje i sporo se kreće. U duelu je nikakav i nema ga u odbrani. Uopšte ne znam, kakvu bi on ulogu moga da igra na terenu. U ozbiljnije timu, ne bi mogao ni da nosi lopte, pošto je vjerovatno preslab za to.
Tričkovski i Koroman će u prvoj postavi opet da zaigraju, onog dana kad Zeman više ne bude trener Zvezde. Što je moguće da se dogodi vrlo skoro. Obojica su dva ista buzdovana. Izvlače se na krilo i kreću u sredinu sa loptom driblajući po trojicu igrača. Da su Roben i K. Ronaldo, to bi i mogli da rade, ali pošto su dva tukana, samo su štetili ostatku ekipe. Tričkovski je sam upropastio 5-6 ozbiljnih napada, što nerezonskim šutevima, što ignorišući pomenute Markovićeve kretnje bez lopte. Edgar je još djelovao OK, ali on nema snage za ozbiljan duel, a trebao bi da se nosi sa štoperima. Dobro se kreće bez lopte i dobro igra presing, ali to je zasd sve.
Subašić i Perović su unijeli osvježenje i djelovali sasvim OK. Da su imali ozbiljniju podršku saigrača, možda bi još više došli do izražaja. Obojica su za ono malo vremena na terenu, pokazali daleko više nego Koroman i Tričkovski za cijelu utakmicu.
Apoel, zasluženo prošao dalje. I oni su limitirana ekipa, sa šablonskom igrom, ali su od Zvezde bili daleko bolji.
U svakom slučaju, Bože smiluj nam se...