Citiraj:
Фудбал није популаран олимпијски спорт,јер да јесте наступале би тамо најјаче селекције а не млађи од 23 године
Znači ni boks nije "popularan" olimpijski sport, jer da jeste nastupali bi profi bokseri, a ne amateri. Ne budi smiješan... Kao šta ranije rekoh, pokušaj da malo argumentuješ stavove i budeš određeniji. Evo za primjer, definiši taj termin "popularan". Kad je toliko nepoopularan, zašto se recimo Mesi i Dijego, bore svim silama da igraju za svoje reprezentacije, Treba im afirmacija šta li?
Citiraj:
Иначе 1972. године је Куп Уефа први пут уведен а његов премијерни освајач је био Тотенхем.
Impresivno... Evo dodajem svoj obol. 1972. godine, na olimpijskim igrama u Minhenu, u fudbalu je zlatnu medalju osvojila Poljska, dok je Mađarska uzela srebro, a bronzu Istočna Njemačka i SSSR. Ove podatke znam, jer je to stvar memorije, nisam ih pročitao na internetu i ne vidim razlog da mi neko ne vjeruje. Nemoj da nadseravamo jedan drugog, pošto obojica ispadamo smiješni, s tim da se ja stvarno sprdam, a ti si izgleda mrtav ozbiljan.
Citiraj:
Друго Мореира је повређен,Жука је под знаком питања,ова двојица нису ту.Дечко то је прва постава партизановог средњег реда.Значи ми смо осуђени због Ђукићевог хира да у трећем колу квалификација изађемо са резервном поставом.Како то да се пре 4 године звездо могло изаћи у сусрет а Партизану данас не може?
Lijepo sam objasnio da nije trebalo praviti ustupke Zvezdi prije četiri godine, kao što ne treba Partizanu sada. Jednostavno, jer se tako interes klubova stavlja ispred interesa reprezentacije. Olimpijske igre su zvanično takmičenje u kalendaru FIFA i one isto tako donose bodove savezu. Što neko smatra da je primarni interes srpskog fudbala to, hoće li nekog od naših predstavnika usrati pa da prođu teškog protivnika i jednom u 6 godina uđu u LŠ, stvar je subjektivnosti. Dobro znaš kao i ja, da klubovi u Evropi, nastupaju za svoj interes prije svega, a to što donose bodove savezu, samo je slijed događaja, zahvaljujući pravilima UEFA. Dakle, da ne kenjamo previše, rekoh da je Partizan ispao nekorektan prije svega, jer povlači igrače naknadno, kad Đukić više nema prava zamjene. To što je neko povrijeđen, normalna je stvar u fudbalu, isto kao što je normalno da igrači nastupaju za reprezentaciju. Šta će biti ukoliko se, ne daj Bože, Fejsa i Tošić, povrijede. Kome će Partizan onda da se žali? Da piše molbu UEFA, da se odloži utakmica, jer im je čitav vezni red, onemogućen da igra?
Ne da mi se više, očito imamo drugačije poglede, s tim da sam ja spreman na kritiku i Zvezde, iako za nju navijam, dok za tebe očito psotoji samo crno-beli dres kao svetinja, što je u neku ruku čudno, pošto se prečesto busaš u prsa srpstvom i patriotizmom.
Reprezentacija je danas jadno igrala u fazi odbrane i moram konstatovati da Đukić još nije shvatio da igra prenaivno i da će od ozbiljnijih ekipa, uvijek primiti gol. Šupljina ispred odbrane je kriminalno velika, jer nema klasičnog defanzivnog veznog, koji bi bio neophodan kao ispomoć odbrani, u situaciji kad bekovi previše špartaju u napadu. Sve u sveu, odbrana je izgubila utakmicu, ali teško da bi Rajković bio isključivi krivac. Iako je napravio grešaka, čini mi se da je previše letao da pokrpi rupe koje je ostatak odbrane ostavljao, tako da u stvari nigdje nije mogao da stigne. Prilika za izjednačenje je bila negdje oko 60-og minuta, kada je bilo vidljivo da su protivnici pali, ali su naši i dalje pokušavali da loptu na tacni donesu ispred gola, a Afrikanci iskoristili priliku za kontru, između ostalog, jer je opšti utisak bio, da je njihov najsporiji igrač, deset puta brži od najbržeg srpskog. Sve u svemu, naivno odigrano, a najnejasnije su mi dvije stvari. Izostavljanje Rakića i Duško Tošić, koji je igrao umjesto Kolarova. Da je Koalrov malo sporiji za jednog beka, nije uopšte tajna, ali ni Tošić baš nije oličenje brzine, s tom razlikom da je Kolarov daleko opasniji u fazi napada. Ne znam zašto nije pokušao sa kombinacijom Tošić - Rajković, na mjestu štopera i Kolarov na lijevom beku. Tošić je U-21 šampionat prošle godine, kompletan odigrao kao štoper i nije uopšte bio loš na toj poziciji.