MILO je napisao:
Bolesnijeg naziva teme u zivotu nisam cuo!
Karadzic i duhovnost!????Pa to ti je isto kao kad bi bila tema HITLER I DOBROCINSTVO.
Daj ljudi jednom si utuvite u glavu da od SOTONE ne mozete napraviti andjela!
To je monstrum-zlocinac i treba da trune u najgorim kazamatima!
Svi to negde u dusi dobro znamo,samo sto zbog dnevno-politickih desavanja i trenutne konstelacije politickih odnosa nikako da priznamo!
Zar treba milioni ljudi da nose teret MONSTRUMA pojedinca?
U tome i jeste sustina teme. Da se svaki covjek moze promijeniti. Da li se on promijenio ili ne, ne znam, ali oni koji su ga upoznali pod laznim identitetom govore o njemu kao izuzetno dobrom covjeku. Cak i pri prvom pojavljivanju pred kamerama od osionog i nadmenog tipa kakvim smo ga znali u ratu, sad se pojavio kao ponizan i duhovan.
Pa sjetimo se apostola Pavla. Od onoga koji je progonio i ubijao hriscane postao je onaj koji je stradao za Hrista. Svako se moze promijeniti i sustina bozje milosti je u tome da ako se gresnik pokaje dobija spasenje. Isus je rekao da nije dosao da zove pravednike na pokajanje nego gresnike i da zdravi ne trebaju doktora nego bolesni.
A ako bolje pogledamo ko je od nas bezgresan? Svi mi trebamo bozju milost jer niko nije bez grijeha.
Ako poredimo Hitlera, on se nije pokajao do zadnjeg trenutka i oni koji su se htjeli predati saveznicima je poubijao. Ne kazem ja da se Karadzic pokajao, nego da mi se cini da je njegov rad na duhovnom polju uticao da se promijeni. A da li se promijenio to samo Bog zna i On ce mu suditi prema tome kao i svima nama, ne onakvima kakvi izgledamo nego kakvi smo zaista.