banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 27 Jul 2025, 13:36

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 57 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 30 Jul 2008, 17:11 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jun 2006, 21:46
Citiraj:
kontam ako mu se svidjam da ga pozovem na veceru!!

U to ne bih ulazio...

Vrh

PostPoslato: 30 Jul 2008, 17:36 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 18 Jan 2006, 13:38
Molotov je napisao:

Nadam se da shvatate da je ovaj i slicni tekstovi jedno subjektivno misljenje koje je autor donio na osnovu stvari koje je cuo i vidio, odnosno stvari koje je zelio da cuje i vidi da bi ostvario odredjeni cilj ....

Platili mu iz Sarajeva da sruši Banjalučku muzičku scenu? :lol: :lol:
Ne znam zašto uzbuđenje, to je njegov lični stav koji ne pledira da postane jedina istina o temi kojom se bavi. O vašem bendu je napisano dosta uopšteno, tako da ne znam šta je on to trebao bolje poznavati da bi napisao to što je napisao.
Žuta štampa o Banjalučkoj sceni? :lol: Prodalo bi se u jedno 20 komada, i to u sedmici kad iz nekog razloga ne bi izašao Svet.

Vrh

PostPoslato: 30 Jul 2008, 23:09 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 07 Mar 2007, 21:47
Mislim da nije u redu da se na ovakav nacin prozivaju banjalucki muzicari ......svijet je pun kritike i to je danasnji lifestyle ....Meni je ovo pure prozivanje.... obezbjedi im kontakte ....obezbjedi im vjezbaonicu gdje oprema ne trune od vlage i gdje ce imati prostora ( mozda neko i navrati na probu da cuje sta ti momci sviraju i sta rade ) .....obezbjedi im publiku...pozovi ih da sviraju.....
Vazno je da oni rade i da stvaraju i sto je najvaznije oni su u Banjaluci :lol:
kritika ...fuck that shit... znaju oni sta mogu a sta ne ...PODRSKA! braca moj, to se trazi !!!!

respect

sabs
8)

Vrh

PostPoslato: 31 Jul 2008, 00:04 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 28 Nov 2007, 05:31
Pretpostavljam da je prethodni post shala, shega i komika...i poshalica i vic.. 8)

Ma da, jos i da im se unaprijed plati za jedno 10 koncerata x 1000 ljudi u prosjeku x 10 km karta i super. Podrska za primjer. meni ovo nije prozivanje ni pure ni kajmaka, vec iskren i pomalo ogorcen prikaz situacije. Banjalucani imaju uvijek super pricu, i jos bolje izgovore. Ko hoce, moze, ko nece...

Treba dati podrsku, ali podrzavati nekoga dovijeka a zauzvrat nikakvi rezultati, pa ne ide bas...

Svaka cast na clanku, jos jednom, objavljuj taj drugi dio!

Vrh

PostPoslato: 31 Jul 2008, 06:45 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Dec 2006, 14:03
Čekamo drugi dio. Još jedna tema o kojoj bi se moglo raspravljati je žanrovsko siromaštvo BL grupa. Preovladava distorzija i nekakav heavy/rock seljački lobi koji se očigledno uvozi u velikim količinama iz unutrašnjosti ove klimave države ravno u Banja Luku koja prijeti da postane super-provincija i simbol kiča.

Vrh

PostPoslato: 31 Jul 2008, 09:26 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Feb 2006, 02:36
G7+5 je napisao:
Čekamo drugi dio. Još jedna tema o kojoj bi se moglo raspravljati je žanrovsko siromaštvo BL grupa. Preovladava distorzija i nekakav heavy/rock seljački lobi koji se očigledno uvozi u velikim količinama iz unutrašnjosti ove klimave države ravno u Banja Luku koja prijeti da postane super-provincija i simbol kiča.

Cekam drugi dio, respect za prvi. A ovo boldovano ne kontam. Aludiramo na pricu "slusam rock, Corbu, Z. Pusenje..." ili "alternativa rules, ebo vas Maiden"?
Zanrovsko siromastvo ... Revolt, Chatrin Noise, Post Scriptum, Aurora, Heaven Rain, Ispad ... I svi sviraju isto? Budimo realni. Da je Banjaluka grad u U.S.A. imala bi epitet town a ne city.

Vrh

PostPoslato: 31 Jul 2008, 10:08 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jan 2007, 23:38
e stvarno svi sviraju isto!

nijde harmonike , sintisajzera... i to....

Vrh

PostPoslato: 31 Jul 2008, 10:30 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jun 2003, 22:56
Nepostojeca banjalucka muzicka scena kvazivol. 2

SOPOT: Navodno sopot potice od neke stare rijeci koja znaci izvor. Mislim, how yes no! Jel to neko pokusava da nam proda m… za bubrege? Pa zar nije SepulturA davnih dana jos izdala album Roots, a to znaci korijeni, kao ona knjiga o crncima, a korijen i izvor nije isto, nikako. I sta poslije? Otisao Max, svirati trube i to, onda ode i Igor, i jadni Andreas osta sam, da nakon 20+ godina sviranja i legende bude predgrupa nekim klincima u zadimljenim lokalima! Mislim, taj Sopot, ok je to, sviraju oni nesto po Evropi, ali cudna je ta neka njihova muzika, kao pozivaju se na neku izvornu nasu muziku, al nekako ovaj nas narod to nikako da skonta, a narod voli nasu muziku, nije nego.

Grof Djuraz: To je neki cudni lik koji se oblaci u lampira i strasi djecu, svira ponekad neke uvrnute akorde i pjeva o kravama! Ajd sve nekako, ali ja mislim da on kvari omladinu sa takvim stavom! Nekako da mu i predjemo preko te sminke (iako ja licno mislim da se samo ped..i sminkaju, to za pravoga muskarca nije, a-a), ali ne moze on tek tako tvrditi da ''neka komsijina krava bude ziva i zdrava''! Pa svako normalan zna da je crkavanje komsijske krave conditio sine qua non za ocuvanje kosmickog ekvilibrijuma. Tako je bilo od davnina, a tako ce i biti! A i tom Djurazu, bolje da je ostao u onom Jabuko sa stabla, tu se bar nije ovako sminkaoi pjevao gluposti. To moje dijete nece slusati, a-a.

Afrodizijak: Skupina likova koji su sanjali Afriku (''I dreamed of Africa'') i shvatili da im ponestaje seksualnog nagona. Onda su odlucili da osnuju bend koji ce te dvije teznje i potrebe ujediniti. Posto su, po pricanju njihovih familija i poznanika, svi bili skloni lupanju (''sto ga on zna lupiti, to niko ne zna tako''), odlucili su da svi sviraju neke bubnjeve. I sad vi meni fino recite, kakav je to bend kad u njemu nema elektricne gitare sa distorzijom!? To jednostavno ne moze da valja. Simply as that. Ajd nekako ce momci i da drze ritam, ali kako, dovraga, da sviraju brze solaze? Odgovor je – nikako. Koji je onda uopste smisao postojanja doticnog benda, pitam se? I jos ne samo da postoje, nego su i dobili grdne pare za album, i cak snimili isti, i cak ljudi idu na njihove ''svirke'' (''zemljotrese'') i nesto se kao loze. Mislim da bi Sindikat elektricnih gitarista i Udruzenje sredera i ostalih smaraca pod hitno trebalo da reaguje i stane u kraj toj posasti. Inace cemo stupiti u stajk. Pa cemo vidjeti sta cete onda bez nas.

Klikeri: Postoje bendovi ciji smisao postojanja razumijem, i one za koje to ne mogu reci. Sto je najgore, Klikeri su negdje u sredini, u ''dead zone'', nedostupni mom preziru, a ipak opazljivi na neki transcendentan nacin. Ovaj bend bi mozda i imao neke sanse da se smatra pristojnim, da sebi nisu dozvolili nekoliko kardinalnih gresaka u karijeri, sviranje sa svakakvim bendovima, od kojih se mozda i najveca i najfatalnija desila 28.06.2007. Taj datum ocigledno nastavlja da biva koban po ljude sa ovih podneblja.

R.G.K: Ovakav bend ne vrijedi ni komentarisati. Daju sebi kao neko ime i onda ga skrate, to odmah smrdi na politiku, jer to rade i politicke partije. A muzika i politika ne idu zajedno, osim ako niste M.D. i pjevate po veseljima, ili M.D. i svirate gitaru u bendu. U svakom slucaju, doticni bend neka promijeni ime i prestane snimati kod onog smotanog lika iz Budzaka, i mozda, samo mozda, nesto uspiju napraviti u ovom svijetu koji nas neumoljivo gazi kao kukce.

Balkan Expres: E ovo je dika i ponos naseg town-a, naseg city-ja. Kraljevi klubova, bogovi motorijada, vlasnici ubjedljivo najvise hitova u Banjoj Luci. Iakoprosli kroz brojne personalne promjene, nikada nisu izgubili svjezinu i cvrstinu, a opet njihova muzika ima prijeko potrebnu toplinu i dopadljivost. Bend koje se malo sta moze prigovoriti, osim mozda jedne stvari, a to je sto gitarista Momo premalo koristi potencijal vrata pri soliranju, previse se drzi jedne pozicije i svira premalo tonova u sekundi, ne koristi sweep arpedja i osmoprsti tapping, te fast runove u stilu Yngweeja vikinga. Ostalo je manje-vise ok.

Vlado Turjacanin: On bi trebalo da batali muziku i ozbiljnije se posveti radu na fakultetu.

Izdavacke kuce: Umjesto da izdaju ploce, one izdaju drzavu i narod. Izuzetak je Renome, ali ta kuca i nije u Banjoj Luci, cini mi se.

SWAT analiza bendova: Ako se doticna i nije desila, trebalo bi, neka ih malo zaplase i drze u pritvoru i muce onim nekim sredstvima i serumima istine i mozda se i opamete, samo bez previse nasilja. Svako koriscenje vatrenog oruzja strogo osudjujem.

Autor Popokatepetl, nasljednik presvijetlog barona Jimija von Hendrixa, nosilac ordena Purpurne trzalice Richieja Blackmorea i only yours.

sve dok nam je Popokatepetla...

Vrh

PostPoslato: 31 Jul 2008, 10:52 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Nov 2002, 20:11
Mogao bi ti da vjezbas za probu (koja je samo da te podsjetim danas u 6) a ne da tu prosipas gluposti..... :D :D

Vrh

PostPoslato: 31 Jul 2008, 11:25 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 06 Feb 2008, 11:08
драган вуковић и овај што себе назива по имену вулкана су к'o од исте матере рођени. лупетају ли лупетају. ајд за овог дјечака вулканског поријекла ми и јасно донекле, човјек се наложио да је хендрикс и блекмур одједном, има времена за њега да му дође тамо гдје треба.

али за вуковића ми не иде у главу, матор си ти драгане да се препуцаваш са ткзв. "сценом". у чему је смисао, мислим, одакле теби право да говориш неком шта треба да ради? ко је то тебе прогласио за ауторитет? и на основу чега? пратиш "сцену" од тад-и-тад, па можеш, ето, да се налупеташ глупости? живо ме занима, одакле то долази...

Vrh

PostPoslato: 31 Jul 2008, 11:34 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Nov 2002, 20:11
retroelektro je napisao:
драган вуковић и овај што себе назива по имену вулкана су к'o од исте матере рођени. лупетају ли лупетају. ајд за овог дјечака вулканског поријекла ми и јасно донекле, човјек се наложио да је хендрикс и блекмур одједном, има времена за њега да му дође тамо гдје треба.

Ti ako nisi skontao da se Popokatepetl zjbva onda nisi bas dobar....al ajde de....

Vrh

PostPoslato: 31 Jul 2008, 13:06 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Okt 2004, 19:06
A PAjperov smijeh? :lol:

Vrh

PostPoslato: 31 Jul 2008, 13:28 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jun 2003, 22:56
EiLeen je napisao:
A PAjperov smijeh? :lol:

Ti propaliteti su propisno iskritikovani u mom tekstu, grupno i pojedinacno, mada ne eksplicitno, pa je stoga teze i primijetiti :lol:

sve dok nam je Popokatepetla...

Vrh

PostPoslato: 01 Avg 2008, 07:28 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Dec 2006, 14:03
Bilo kako bilo banjalučkoj sceni nedostaje neki kurac. Kao da se radi o genetskoj falinki svih bendova koji nešto pokušavaju ili o nekakvom kosmičkom zračenju koje sjebava sve muzičare na ovom prostoru (ako ostanu ovdje)
G7+5 je napisao:
Cekam drugi dio, respect za prvi. A ovo boldovano ne kontam. Aludiramo na pricu "slusam rock, Corbu, Z. Pusenje..." ili "alternativa rules, ebo vas Maiden"?
Zanrovsko siromastvo ... Revolt, Chatrin Noise, Post Scriptum, Aurora, Heaven Rain, Ispad ... I svi sviraju isto? Budimo realni. Da je Banjaluka grad u U.S.A. imala bi epitet town a ne city.
G7+5 je napisao:

Post Post

Pa zar nisi sve te bendove već čuo bezbroj puta u stranoj varijanti ili stranu varijantu tih bendova u domaćoj radinosti ? Originalnost koja je jedan od ključeva za uspijeh na sceni je sve teže postići. Bavljenje muzikom je postao jedan jako težak i zahtijevan zanat koji uključuje mnogo vještina i znanja.
Da nabrojim samo neke:
-Sviračko/vokalno umijeće
-Psihička stabilnost i spremnost na timski rad. S tim u vezi je i neophodnost posjedovanja ega određene kvalitete.
-Volja i snaga da se istraje uprkos svim nedaćama
-Poznavanje osnova marketinga
-Poznavanje osnova tehnike(dio koji se tiče instrumenata,ozvučenja,snimanja...)

Vrh

PostPoslato: 01 Avg 2008, 12:59 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Jun 2004, 12:32
Ovde fali profesionalizma, prosto jer fali para. A kad ima para, jednostavno muzičari rade za neku platu, pa ćeš vidjeti kako će im onda pasti napamet da se zajebavaju i improvizuju, jer prijeti otkaz. :wink: :lol:

a i psihologija je bitan faktor, a najbitniji je taj mentalitet koji je opisan u članku, i koji ja jednako doživljavam, mislim kako ga je opisao, kao da je mene pitao... :wink: Jbte, veliki muzičari su istrpili kritika i kritika, i trpe i dalje i iz njih uče, ali naši ovi lokalni ne mogu, a da ne skoče kritičaru za vrat. 8)

Vrh

PostPoslato: 01 Avg 2008, 13:01 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Dec 2007, 18:06
lakse je trpiti velikima jer oni imaju satisfakciju s druge strane

Ovo je POST.

Vrh

PostPoslato: 01 Avg 2008, 13:03 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

skitnica je napisao:
lakse je trpiti velikima jer oni imaju satisfakciju s druge strane

pa valjda su prošli neki put dok nisu postali " veliki" ? A na tom putu uopšte ih niko nije kritikovao? hmm, sumnjam nešto :D

Vrh

PostPoslato: 01 Avg 2008, 13:07 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

naravno da su bili kritikovani i naravno da im je tesko padalo

Ovo je POST.

Vrh

PostPoslato: 01 Avg 2008, 13:12 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

skitnica je napisao:
naravno da su bili kritikovani i naravno da im je tesko padalo

nisam rekla da im nije tesko padalo. Pričala sam više o reakciji, a ne o osječaju na kritiku. Ja duboko vjerujem da su svi ljudi koji su postigli vrhunske rezultate prilično smireno reagovali na kritike, a nisu pjetlali i upinjali se da nekome nešto dokazuju i opisuju kroz kakav proces prolaze, kako bi negirali validnost kritike.

znači, svi to prođemo na fakultetu, ako nigdje drugdje... ti crkneš za nešto, profesor ti ispljuje rad.. jel ti imaš pravo se njemu protivrječiti? Nemaš, nego fino sve to progutaš, i ideš naprijed, odnosno na gore. :wink:

Vrh

PostPoslato: 01 Avg 2008, 13:17 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

pa pitanje je kako je ko reagovao na kritike na samom pocetku
zapravo, sigurno je da je i kod velikih na pocetku bilo raznoraznih, od pametnih preko manje pametnih pa do krajnje neprofesionalnih reakcija
ne odredjuje dalju sudbinu benda prva ili jedna od prvih reakcija na kritiku nego sposobnost za napredovanje u svakom pa i u tom smislu
a problem jeste kada neko nakon godina i godina sviranja emotivno odreaguje na kritiku, tu nema napretka

Ovo je POST.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 57 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]