banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 18 Jul 2025, 16:30

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 17 Posta ] 
Autoru Poruka
PostPoslato: 13 Jul 2008, 15:30 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 18 Jun 2008, 11:10
Показао сам фантастикусу да гријеши у пар ствари, али то су опасне грешке до којих је довело незнање:
1. У потпису му је: СЛОБОДА ИЛИ СМРТ - четнички слоган. Ја на основу тога и осталих изјава претпостављам да је он присталица СЧП-а. Он такође велича и хвали Ратка Младића. Ја сам рекао да сам за разлику од њега читао књиге о Младићу, и наводим извор из једне књиге, ауторке Љиљане Булатовић, "Генерал Младић", у којој су забиљежени многи интервјуи различитих новинара са Младићем. Он ту говори о свом животу, рату итд. Младићев отац је убијен од стране усташа 1945. Младић мрзи четнике исто као и усташе, за њега ко носи кокарду је нациста. Е сада најгора ствар што га највише славе ови које Младић мрзи, четници. Значи они славе некога ко их мрзи, па сам на основу тога закључио да су они или будале што вјерују у Шешељеве приче, или су прави хришћани због тога што поштују Христосово правило, да парафразирам: Ко тебе каменом, ти њега хљебом. (ил ако треба да наводим из Библије конкретно примјер о кошуљи :wink: ). То као да црнци хвале ККК. Наравно, ја вјерујем у ово прво, а ово друго је био само сарказам. Е то је била моје вријеђање због чега је обрисано све.
2. Фантастикус наводи да је Хаг главни град Низоземске, што није тачно. Јесте он административни центар, али de jure главни град је Амстердам.
3. Он говори о томе како Бог треба да помогне Младићу итд.
Претпостављам да се сматра хришћанином. И ја сам хришћанин па некако ми не иде у главу да би Бог у којег ја вјерујем могао да помогне некоме ко је учествовао у геноциду.
И шта би то Бог требао урадити, материјализовати милионе долара пред Младићем? :lol:
Фантастикус више пута спомиње име Божје узалуд, чиме крши трећу од десет Божјих заповијести. Али зато претпостављам да ће постити на грожђу и води да би му Бог опростио гријехе. :lol:
Након тога он је оставио пар постова у којима није ништа паметно рекао, него провоцирао, вријеђао и говорио да је то моје мишљење. Тешко му је схватити да су ово чињенице.
Ето, читај сада. А ја ћу да ухватим скриншот овога. :)

Vrh

Tema posta: Re: Knjiga žalbi
PostPoslato: 13 Jul 2008, 16:20 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Jun 2008, 11:23
E kad me vec vuce za jezik evo da kazem sledece:
-Sloboda ili smrt nije samo cetnicki moto. Ja nisam cetnik niti sam iz cetnicke porodice. Naprotiv moji preci su bili proslavljeni partizani. Znam proslost Ratka Mladica i njegove porodice mnogo bolje nego tamo neki.
-Vojislav Seselj je lik koga srpska istorija nije nikad imala kao takvog i vjerovatno ga nikad nece ni imati. Svaka cast. A ljudi koji se malo vise udube u te price po meni nisu budale kao sto neki pacijenti misle. Budi faca pa reci sto mislis danas u 21.vijeku i to u lice svima. Pa nema veze da ga osude na smrt. Covjek je rekao sto je imao i to ce ostati zapamceno.
-"Ko tebe kamenom ti njega kruhom". Da smo se ovog drzali pa gdje bi zavrsili. Kao Srbi u Sarajevu danas. Super im je.
Sjecam se one zene iz Dobrinje5. Pola u RS pola u FBiH. Place kako joj napadaju dijete svaki dan kada ide iz skole.
-"Bog da pomogne generalu". Svi koji su mu dosad pomogli su bogovi. A sto neko misli da je genocid taj slucaj sto se desio tamo u Sr. to je samo odgovor na isto toliko zrtava tokom 92, 93, 94 koje su ubijene na kucnom pragu u regiji Birca. narod vise nije mogao da trpi takvu nepravdu
-Ah da Amsterdam ili Hag. Ovo ko iole poznaje stanje u Nizozemskoj slozio bi se sa mnom.

Mogu reci ovo da na podrucju bivse SFRJ samo srpski narod na sadasnjoj teritoriji Republike Srpske moze reci da su se uspjeli odrzati do kraja i do danasnjih dana.
RSK je prodata i opustosena, Srbija je izgubila Crnu Goru i Kosovo.
MI SMO OPSTALI I OPSTACEMO!!!!! a to sigurno nije zasluga likova kao maximianvs.Oni nemaju vezu sa zivotom.

Vrh

PostPoslato: 13 Jul 2008, 17:15 
Pripravnik
Pripravnik

И шта си ти мени сад рекао? Ништа. Нигдје везе са оним о чему ја говорим.

-Чији је још то слоган? Ил то тек онако држиш у потпису?
-Шта Шешељу користи што говори што мисли, кад то што он мисли не одговара чињеничном стању? Ма гдје ће остати запамћено, код примитиваца можда који не могу мисаоно да напредују?

Citiraj:
"Ko tebe kamenom ti njega kruhom".

Причаш неповезане ствари. Ја сам то навео као сарказам, а то што ти не разумијеш, твој проблем.
Citiraj:
"Bog da pomogne generalu". Svi koji su mu dosad pomogli su bogovi. A sto neko misli da je genocid taj slucaj sto se desio tamo u Sr. to je samo odgovor na isto toliko zrtava tokom 92, 93, 94 koje su ubijene na kucnom pragu u regiji Birca. narod vise nije mogao da trpi takvu nepravdu

Како то оправдава његов злочин, то ме занима? Шта ме брига је ли то реакција на њихово дјеловање? Ја сам рекао, треба СВЕ злочинце у затвор, и њихове и наше. Пошто правде недостаје иду само наши, ал ту ја не могу ништа.
Citiraj:
-Ah da Amsterdam ili Hag. Ovo ko iole poznaje stanje u Nizozemskoj slozio bi se sa mnom.

ЊТФ? Па управо сам рекао, Амстердам је de jure главни град, не разумијем зашто се сад извлачиш? У Хагу је администрација, али ти то ниси навео, већ си рекао да је Хаг главни град, што није тачно. Нема ту неслагања, само стварно стање.
Citiraj:
RSK je prodata i opustosena, Srbija je izgubila Crnu Goru i Kosovo.

Кад је то Србија имала Црну Гору? Црна Гора је суверена држава која има право да одлучује сама за себе. Није она дио Србије. Не причај будалештине.
Косово? Па колико ја знам Србија сматра још Косово својим, а тако и већина земаља на свијету. А ко је крив што га је Србија заправо изгубила? Монголи можда?
Citiraj:
MI SMO OPSTALI I OPSTACEMO!!!!! a to sigurno nije zasluga likova kao maximianvs.Oni nemaju vezu sa zivotom.

Ма да тебе није било и таквих као ти, Срби би сигурно били сада под Турцима. Хвала ти, о пресвети.

Vrh

PostPoslato: 13 Jul 2008, 17:25 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Jun 2008, 11:23
Ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D
Ovaj covjek ili vec sta je je neunistiv( pubertetlija zarobljen u tijelu odraslog covjeka, odrastao poslije rata i na koga rat nije imao nikakav uticaj)
Pa pobrini se da ima vise pravde pa da idu i njihovi u administrativni centar Holandije.Posto to nemozes onda neka odu svi nasi a njihovi neka smisljaju kako ce opet isto napraviti. I najbolje po tebi da kazemo: "Izvinite mi smo krivi za sve".
:fist:

Vrh

PostPoslato: 13 Jul 2008, 18:18 
Pripravnik
Pripravnik

2 фантастикус: Не стављај ми ријечи у уста, никад не бих рекао да смо криви за све јер то једноставно није истина.
Citiraj:
( pubertetlija zarobljen u tijelu odraslog covjeka, odrastao poslije rata i na koga rat nije imao nikakav uticaj)

Јел ти схваташ да ова реченица (а и скоро све остало што кажеш) нема смисла? Логички је неисправна. Размисли па можда сконташ зашто. А и чињенично је неисправна:
Да, одрастао сам након рата, али ово друго је нетачно. Мени је погинуло много чланова породице који су били у ВРС, отац, стриц, дјед...поред тога, мајка која је цивил је рањена у рату тако да не видим на основу чега ти можеш закључити да рат мене није имао утицај? Заправо, на основу овога што се мени догодило, ја би требао бити као ти, и просипати разне националистичке глупости. Ја мјесто да мрзим, тражим боље рјешење које ће довести до тога да насиље и мржња неће бити потребни.
Не видим потребу да постујеш након овога, јер опет нећеш имати ништа паметно за рећи, нит ћеш одговорити на моја питања. Ниси достојан дискусије.

Vrh

PostPoslato: 13 Jul 2008, 18:42 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Jul 2008, 16:31
Citiraj:
Maximianvs:
2. Фантастикус наводи да је Хаг главни град Низоземске, што није тачно. Јесте он административни центар, али de jure главни град је Амстердам.

Capital(and largest city) Amsterdam :evil3:

Maximianvs, ne vrijedi ti....ovdje nije vazno znanje vec %. Ne mislis kao vecina odnosno kao 60%.

Citiraj:
Maximianvs:
Ја мјесто да мрзим, тражим боље рјешење које ће довести до тога да насиље и мржња неће бити потребни.

Mozes do sutra objasnjavati......nazalost. :confused2:

Citiraj:
Maximianvs:
Ма да тебе није било и таквих као ти, Срби би сигурно били сада под Турцима. Хвала ти, о пресвети.

:D ............psssssssssst

Citiraj:
Maximianvs:
Фантастикус више пута спомиње име Божје узалуд, чиме крши трећу од десет Божјих заповијести. Али зато претпостављам да ће постити на грожђу и води да би му Бог опростио гријехе. :lol:

:evil3: Nemoj gaaaaaaaaa........:lol: :lol: :lol:

fantastikus1 je napisao:
Vidim da se odredjeni likovi ne mogu nauciti pameti ni pod razno. A sta ce im pamet oni je svakako imaju na pretek. Nikog nisam vrijedjao samo sam konstatovao da odredjeni pacijenti imaju problema s mozgom, i mislim da sam u pravu.Gadno je kad neko ima neko svoje ubjedjenje i ne odstupa od toga. Ja sto sam napisao iza toga stojim i to je tako u praksi, u zivotu.
Pozdrav :D

:lol: :lol: :lol: ....ali zaista....
A, mozda je ipak problem u tebi. :roll:

Citiraj:
Maximianvs:
Па буди мало пластичан, :D као и свуда модератори могу измијенити садржај, обриши онај дио гдје се вријеђа неко,а остави оно што је корисно.

Da, zasto se sve brise a ne samo vrijedjanje? Hajde budi dobar... :wink

Vrh

PostPoslato: 14 Jul 2008, 23:06 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 31 Mar 2006, 09:59
Freja je napisao:
Maximianvs, ne vrijedi ti....ovdje nije vazno znanje vec %. Ne mislis kao vecina odnosno kao 60%.

фактички, већина је 51%...... :D
Црна Гора суверена, да баш....

Vrh

PostPoslato: 15 Jul 2008, 00:34 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Jul 2008, 16:31
Duffman je napisao:
Freja je napisao:

1. фактички, већина је 51%...... :D
2. Црна Гора суверена, да баш....

1. Sve zavisi. Pod "ovdje" se misli ovaj forum. Prema tome, 60%. Ako ne vjerujes meni, pitaj lepog BlackHand-a. :D

2. CRNOGORSKI parlament je u subotu, bez prisustva poslanika iz referendumskog Bloka za zajedničku državu, proglasio nezavisnost i usvojio Deklaraciju nezavisne Republike Crne Gore, pošto je predsednik Republičke referendumske komisije František Lipka podneo izveštaj o rezultatima glasanja na referendumu, održanom 21. maja. :D
Proglašenju u parlamentu su prisustvovali predstavnici crnogorske zakonodavne, izvršne i sudske vlasti dok će, u Skupštini, pravo slavlje, kome će prisustvovati i strani državnici, biti održano 13. jula. Priznanje nezavisnosti od EU crnogorski državni vrh očekuje do 15. maja, potom i od Amerike, Rusije...znaci, da, od 2006. godine. :wink:

Vrh

PostPoslato: 15 Jul 2008, 14:08 
Pripravnik
Pripravnik

Duffman je napisao:
Црна Гора суверена, да баш....

Е, хвала модератору..само име је..необично ал ок, боље ишта него ништа. :)

Онтопик: Шта би требали значити ово, Дуффмане, мало разјасни, мјесто само да напишеш неистину?

И Дуффмане, већина је 50% + 1, а не 51%. :wink:

Vrh

PostPoslato: 15 Jul 2008, 21:27 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Jan 2003, 15:09
Maximianvs, daj prijedlog i promjenicu naziv teme,
Freja, ti ako uskoro ne prestaneš sa nesuvislim komentarima na svakoj temi koje se dotakneš biću prinuđen da ti brišem postove. Dovodiš do razvodnjavanja teme i offtopicuješ.

Vrh

PostPoslato: 15 Jul 2008, 23:43 
Pripravnik
Pripravnik

Ево рецимо: Младић није четник или Младић мрзи четнике (мада прво боље, јер не волим ријеч "мрзити").
Пошто је ствар у томе да људи напокон схвате да он није четник, већ да је против њих. Не да ја браним њега, него једноставно да престану се пресеравати, и причати глупости које су чули негдје из Србије, а сами су неинформисани у вези тога. Као што рекох, кад видим црнца припадника Ку Клукс Клана онда ћу прихватити и овај синкретизам, до тад не.
Или може име теме: Амстердам - главни град Холандије. :lol:

Vrh

PostPoslato: 17 Jul 2008, 11:41 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Feb 2008, 23:04
Maximianvs je napisao:
Ево рецимо: Младић није четник или Младић мрзи четнике (мада прво боље, јер не волим ријеч "мрзити").
Пошто је ствар у томе да људи напокон схвате да он није четник, већ да је против њих. Не да ја браним њега, него једноставно да престану се пресеравати, и причати глупости које су чули негдје из Србије, а сами су неинформисани у вези тога. Као што рекох, кад видим црнца припадника Ку Клукс Клана онда ћу прихватити и овај синкретизам, до тад не.
Или може име теме: Амстердам - главни град Холандије. :lol:

Чисто да те инфоримишем.Младиж не мрзи четнике,а ти своје тезу извлачиш из једне књиге где је аутор књиге опет до тог закључка дошао на основу дешавања са почетка рата у Хрватској.Тамо је Младић скидао кокарде добровољцима као официр ЈНА,што је и логично јер је он тамо био као официр војске СФРЈ која је кориситила петокраку сматрао да само иста треба да се користи јер је само она регуларна.
Иначе крајеви одакле је Младић су за време другог светског рата били скоро па искључиво четнички(можеш да се рапиташ у Калиновику и околним селима тј. на лицу места) а и данас су ти крајеви апсолутно национално свесни и патриотски настројени.

http://www.youtube.com/watch?v=oXo4ox94 ... e=youtu.be

Vrh

PostPoslato: 17 Jul 2008, 12:34 
Pripravnik
Pripravnik

Чисто да ме дезинформишеш, боље рећи.
Па јеси ти прочитао даље од тога: мрзи четнике? Вјероватно не. То што су тамо четници већином (ако јесу) ништа, ама баш ништа не значи, јер је Младић из партизанске породице, отац му био партизан тако да не видим шта си ти заправо хтио рећи. И око мене су четници некакви самопрозвани већином па јел значи да сам ја четник? Усташе су му убиле оца 1945 , а тада су и четници били уз нацисте. Ја нисам "извукао тезу из једне књиге где је аутор књиге опет до тог закључка дошао на основу дешавања са почетка рата у Хрватској" већ је то човјек изјавио, јел разумијеш? Исто тако ауторка није дошла до закључка већ јој је то Ратко Младић рекао у интервјуу, је ли теби то јасно сада? Нисам ја то извукао на основу неких поступака, нит' ауторка закључила, већ је то он рекао, не знам јел треба да цртам..

Vrh

PostPoslato: 17 Jul 2008, 14:20 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Maj 2007, 12:39
Човече, не знам како ти нико није до сада објаснио да су четници у Босни водили огорчене борбе са усташама да би спасили народ од покоља.
Где су били четници, ту су Срби и опстали, где су их партизани "бранили" ти су завршили у Јасеновцу и у јамама.

Vrh

PostPoslato: 17 Jul 2008, 14:42 
Pripravnik
Pripravnik

Шта то мене брига? Ја говорим о Ратку Младићу овде, остало ме не интересује. Знам ја да су се они борили против усташа, али су сарађивали и са окупатором. Једно не оправдава ово друго. Имаш своју тему о четницима, ту пиши колико ти воља, ако ме интересује, ја ћу то да читам. Овде није мјесто томе.

Vrh

PostPoslato: 17 Jul 2008, 21:58 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Maj 2007, 12:39
Не можеш ти овде уређивати шта ће ко писати. Оснуј свој форум, па удри :roll:

Пишеш неке ствари из скрипти Титовим стазама револуције и сад неко треба да те озбиљно схвата :angry3:

Vrh

PostPoslato: 17 Jul 2008, 22:54 
Pripravnik
Pripravnik

Па не могу ја одлучити, али ваљда правила овога форума налажу. А то што ти радиш је офтопик, а то је забрањено.
Citiraj:
Пишеш неке ствари из скрипти Титовим стазама револуције и сад неко треба да те озбиљно схвата :angry3:

Ма каквим Титовим стазама револуције, Торовог ти Мјолнира? О чему ти причаш човјече?
И ово што наводим је књига, не скрипта. Немој се увриједити, јер немам ништа против тебе, ал ово што ти говориш су чисте глупости. Не видим твоју потребу да постујеш нешто што нема никаквог смисла, само са циљем да би провоцирао. Ако желиш да испаднеш паметан не иде ти. Ако имаш неки аргумент вриједан расправе, приложи га па да видимо. Ово што ти говориш (пишеш) може свако, али то није засновано на чињеницама, већ неко твоје мишљење, које, очигледно, не одговара стварном стању. Ово твоје трећеразредно пресеравање пролази код људи који немају способност критичког размишљања, и то што ти причаш не треба озбиљно схватати.
Ево случајно на уикипедији видјех да је литература којом се служило за израду чланка о Младићу управо ова књига коју сам навео.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 17 Posta ] 

Sva vremena su u UTC [ DST ]