epek je napisao:
MuskoBre je napisao:
Srce masine nema shanse da bude kvalitetnije kod jaceg brenda, naravno kad se radi o istim komponentama.
Ima sanse

Sve komponente se gradiraju po klasama, prva klasa ide na trziste amerike i zapadne evrope, ostale nize klase komponenti se rasporedjuju po ostalim regionima u svijetu... Tako da recimo neki hp nije isti kad ga kupis ovde i kad ga kupis u americi/njemackoj/francuskoj mada je po specifikacijama isti, kvalitet ugradjenih komponenti varira, to ne vazi samo za kompjutere nego uopsteno za sve proizvode siroke potrosnje koji nam dolaze sa zapada a bogami i s istoka
Isto tako vazi i za proizvodjace: zasto je asus ili acer jeftiniji - imaju nekvalitetnije komponente i losiju zavrsnu izradu i losiji customer care...
Hmm...Kad sam rekao iste komponente, onda to znaci iste komponente, a ne "slicne, ali ne iste".
Dalje, sumnjam da jedan Intel isporucuje 2 kvalitativno razlicita procesora, ali nazivno identicna, HP-u i Acer-u. U to me niko ne moze ubjediti. Ajd da pricamo o nekom brandu tipa Konchar, ali sto se tice desetak najjacih brendova, nema shanse..Sto se tice zavrsne izrade tipa tastature, ostale plastike, customer care i supporta, to sam i sam rekao.
Ne moze me niko ubjediti da ce desktop masina sastavljena u HP-u, u odnosu na onu koju ja sastavim ili neko treci vican tome (sklopiti i povezati) sa IDENTICNIM komponentama, imati i 1% bolji rezultat, na bilo kojem testu. Eventualno mogu oni bolje tweak-ati BIOS, ali nije to nista spektakularno.