banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 25 Jun 2025, 08:17

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2928 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 147  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Laptop do 1800KM?
PostPoslato: 30 Jun 2008, 17:18 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Jul 2005, 19:12
DELLBOY je napisao:
WeeBoo je napisao:
Moze li mi iko reci, ima li kod nas igdje da se nadje ovaj Dell-ov laptop (konkretno, ovaj treci sa desne strane), i koliko otprilike kosta, nisam bas nesto vidjala Dell-ove laptope ovdje kod nas. A ona cijena na panexovom sajtu je smijesna.

koji treći
na kojoj strani

pošalji upit na pp
pa da vidimo šta se može uraditti

Pa ostavila sam link, evo ga : http://www.dell.com/content/products/productdetails.aspx/inspnnb_1525?c=us&cs=19&l=en&s=dhs&~ck=mn

A imas i pp. ;)

Vrh

PostPoslato: 30 Jun 2008, 20:06 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Jan 2002, 01:00
Ili jos bolje pitanje je: zasto su dell-ovi laptopi, i gjde ih ima, duplo skuplji nego na zapadu? To nije slucaj ni sa jednim drugim proizvodjacem, cijene acera, toshibe, hp-a, asusa itd. su otprilike iste u frankfurtu, becu, berlinu i zagrebu, mozda su 10-20 % vece u banjaluci samo su dellovi i do 100 % skuplji nego na zapadu... zasto? Ima li neko pametno objasnjenje?

Vrh

PostPoslato: 30 Jun 2008, 21:00 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
A sto vam je Dell ono, neki pojam? Mislim, ako se ima prilike toplo preporucujem HP compaq seriju. FS ni u ludilu. Acer tu i tamo, moja tetka je nedavno uzela jedan ali jos ga nisam stigao nesto bitnije maltretirati.

P.S. Nisam strucnjak, nego po dosadasnjem koristenju :)

Vrh

PostPoslato: 30 Jun 2008, 22:02 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

The_new_Statesman je napisao:
A sto vam je Dell ono, neki pojam?

Khmmm... jeste :)

Vrh

PostPoslato: 01 Jul 2008, 08:50 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Nov 2006, 15:16
epek je napisao:
Ili jos bolje pitanje je: zasto su dell-ovi laptopi, i gjde ih ima, duplo skuplji nego na zapadu? To nije slucaj ni sa jednim drugim proizvodjacem, cijene acera, toshibe, hp-a, asusa itd. su otprilike iste u frankfurtu, becu, berlinu i zagrebu, mozda su 10-20 % vece u banjaluci samo su dellovi i do 100 % skuplji nego na zapadu... zasto? Ima li neko pametno objasnjenje?

ne znam na osnovu čega daješ ovu konstataciju.

U BL (bar kod mene) DELL koji u Irskoj (odakle ga nabavljamo) košta 500 Evra, kod nas košta cca 1300 KM
To nikako nije 100%

A što se tiče preporuke, nikom ja ne kažem da je DELL pojam, al jebat ga u 90% institucija (da ne nabrajam gdje smo sve postavili Dell opremu) je DELL računar, laptop, server...

Srednjevekovni naucnik je tvrdio da je zemlja okrugla i da se okrece oko sunca. Za to je cula Sveta Inkvizicija i on beše izveden pred Sud i osuden. Kazna je bila strašna. Odveli su ga do kraja Sveta i gurnuli u ambis.

Vrh

PostPoslato: 01 Jul 2008, 22:28 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Nisam opterecena brandom, ali mi se ovaj model veoma svidja sto zbog karakteristika, sto zbog izgleda. ;)

Vrh

PostPoslato: 02 Jul 2008, 09:06 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

DELLBOY je napisao:
epek je napisao:

U BL (bar kod mene) DELL koji u Irskoj (odakle ga nabavljamo) košta 500 Evra, kod nas košta cca 1300 KM

Dobro, to i jest neka realna cijena, ne znam koja je tvoja firma ali na tri mjesta u gradu sam gledao i cijene su bukvalno smijesne, vece za 50-100 %...

Vrh

PostPoslato: 02 Jul 2008, 09:32 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

WeeBoo imaš na pp

Pozdrav

Srednjevekovni naucnik je tvrdio da je zemlja okrugla i da se okrece oko sunca. Za to je cula Sveta Inkvizicija i on beše izveden pred Sud i osuden. Kazna je bila strašna. Odveli su ga do kraja Sveta i gurnuli u ambis.

Vrh

PostPoslato: 02 Jul 2008, 21:03 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

DELLBOY je napisao:
epek je napisao:

To nikako nije 100%

A što se tiče preporuke, nikom ja ne kažem da je DELL pojam, al jebat ga u 90% institucija (da ne nabrajam gdje smo sve postavili Dell opremu) je DELL računar, laptop, server...

Nemoj me podsjecati na onu tuzbu protiv nekih policijskih sluzbenika iz Mostara, koji su se usudili nabaviti Opel Astre kao patrolna kola. Iako su Astre bile jeftinije, a istog kvaliteta kao Golfovi, gospodi je u tuzbi napisano kako ih se tereti sto nisu uzeli VW Golfove kao standardna policijska auto (ili tako neka slicna formulacija)!!! :D

Btw. ne zamjeri puno, morao sam... :)

Vrh

PostPoslato: 03 Jul 2008, 12:32 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

kakve veze imaju astre sa DELL-om.

I za tvoju informaciju, tu opremu nisu nabavljale institucije BiH već je za njih nabavljala Delegacije EC u BiH.

Morao sam i ja da te ''prosvijetlim''.

Ja nikom neću reći da je Dell bolji od HP-a ili IBM-a, ali siguran sam 100% da je kvalitetniji od Acer-a, MSI-a, ASUS-a, Fujtsu-Siemens-a...

Vrh

PostPoslato: 03 Jul 2008, 12:37 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jul 2004, 12:09
Taj kvalitet, za kojeg ne kazem da ne postoji, moze da se ogleda u zavrsnoj obradi i kvaliteti, finim detaljima, dobrim dijelom displeju, eventualno optickim uredjajima, i naravno garancijom i servisom (mislim da je tu HP trenutno najjaci).

Srce masine nema shanse da bude kvalitetnije kod jaceg brenda, naravno kad se radi o istim komponentama.

Vrh

PostPoslato: 03 Jul 2008, 16:30 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Kako nema veze, pa znas kako se za Golfove prica po narodu. Mora da su dobri kad ih Policija vozi. Tako i ti, ma valja, vidi ih po kancelarijama ;)

Btw. Ne kazem da su losi, ali sto bi mi bilo sta u zivotu znacilo da li Mile D. ima ispred sebe HP ili Dell?

Po meni je daleko bitnije prema vlastiti potrebema kupiti odgovarajucu masinu nego da se gleda koje ce biti marke.

Dobro, ima neceg sto treba svakako zaobilaziti, Medion, recimo...

Vrh

PostPoslato: 03 Jul 2008, 18:50 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jul 2001, 01:00
ako te bas interesuje mile d. ima HP-a kao svi iz vlade, i Lenovo Thinkpad r61 + Logitech MX revolution - jedino sto staje u njegovu ruku :P

Vrh

PostPoslato: 03 Jul 2008, 18:53 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Jedino je problem sto ne zna ni dokumenta otvoriti u Wordu, al nea veze, lijepo izgleda :D

Vrh

PostPoslato: 03 Jul 2008, 20:02 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Ja stvarno ne znam zasto se povela pricao o brendovima. Interesujem se za ovaj laptop jer je stari nasao konkretno ovaj Dell-ov model u Skopju, po veoma povoljnoj cijeni (550e), pa me zanima koliko ovdje kosta. I glupo je raspravljati ko ima bolje laptope od navedenih brendova, svi oni imaju dobre laptope samo ako "odrijeshite kesu". ;)

Vrh

PostPoslato: 04 Jul 2008, 08:02 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

DIAB10 je napisao:
ako te bas interesuje mile d. ima HP-a kao svi iz vlade, i Lenovo Thinkpad r61 + Logitech MX revolution - jedino sto staje u njegovu ruku :P

Pogledaj malo bolje kad budeš gledao sjednicu Vlade, šta stoji ispred Dodika. Koji je monitor u pitanju?
Stoje svi HP-ovi laptopi na port replikatorima i ispred Dodika DELL monitor, koji je povezan sa...

No nebitno.

I kao što WeeBoo reče svi bi htjeli exstra stvar a kad čuju cijenu, svi pametuju kako je preskupo.

Pa ni Golf nije jeftin jebaga

Vrh

PostPoslato: 04 Jul 2008, 08:26 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2005, 15:44
[quote="DELLBOY"]kakve veze imaju astre sa DELL-om.

kako nemaju,ja vidjela dell racunare u mup-u :lol:

Vrh

PostPoslato: 04 Jul 2008, 16:11 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

MuskoBre je napisao:
Srce masine nema shanse da bude kvalitetnije kod jaceg brenda, naravno kad se radi o istim komponentama.

Ima sanse ;) Sve komponente se gradiraju po klasama, prva klasa ide na trziste amerike i zapadne evrope, ostale nize klase komponenti se rasporedjuju po ostalim regionima u svijetu... Tako da recimo neki hp nije isti kad ga kupis ovde i kad ga kupis u americi/njemackoj/francuskoj mada je po specifikacijama isti, kvalitet ugradjenih komponenti varira, to ne vazi samo za kompjutere nego uopsteno za sve proizvode siroke potrosnje koji nam dolaze sa zapada a bogami i s istoka :roll:
Isto tako vazi i za proizvodjace: zasto je asus ili acer jeftiniji - imaju nekvalitetnije komponente i losiju zavrsnu izradu i losiji customer care...

Vrh

PostPoslato: 04 Jul 2008, 16:22 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

epek je napisao:
MuskoBre je napisao:

Ima sanse ;) Sve komponente se gradiraju po klasama, prva klasa ide na trziste amerike i zapadne evrope, ostale nize klase komponenti se rasporedjuju po ostalim regionima u svijetu... Tako da recimo neki hp nije isti kad ga kupis ovde i kad ga kupis u americi/njemackoj/francuskoj mada je po specifikacijama isti, kvalitet ugradjenih komponenti varira, to ne vazi samo za kompjutere nego uopsteno za sve proizvode siroke potrosnje koji nam dolaze sa zapada a bogami i s istoka :roll:
Isto tako vazi i za proizvodjace: zasto je asus ili acer jeftiniji - imaju nekvalitetnije komponente i losiju zavrsnu izradu i losiji customer care...

Hmm...Kad sam rekao iste komponente, onda to znaci iste komponente, a ne "slicne, ali ne iste".
Dalje, sumnjam da jedan Intel isporucuje 2 kvalitativno razlicita procesora, ali nazivno identicna, HP-u i Acer-u. U to me niko ne moze ubjediti. Ajd da pricamo o nekom brandu tipa Konchar, ali sto se tice desetak najjacih brendova, nema shanse..Sto se tice zavrsne izrade tipa tastature, ostale plastike, customer care i supporta, to sam i sam rekao.

Ne moze me niko ubjediti da ce desktop masina sastavljena u HP-u, u odnosu na onu koju ja sastavim ili neko treci vican tome (sklopiti i povezati) sa IDENTICNIM komponentama, imati i 1% bolji rezultat, na bilo kojem testu. Eventualno mogu oni bolje tweak-ati BIOS, ali nije to nista spektakularno.

Vrh

PostPoslato: 04 Jul 2008, 17:58 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Zvuci nevjerovatno al je sve to sto sam napisao istinito, brandirani racunari u pravilu rade brze i pouzdanije od nebrandiranih... sta mislis zasto ih onda profesionalci kupuju? Obicno uz te racunare dolazi garancija a jednom hp-u ili dellu se ne isplati da dobiju 10000 kompjutera na reklamaciju jer time gube velike pare i naravno ugled pa se u startu trude da taj ugled opravdaju kvalitetom koji je naravno manje ili vise proporcionalan ulozenim parama...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2928 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 147  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]