Citiraj:
Druga stvar, igrač utakmice je ako se ne varam Philipe Lahm, u novinskim naslovima je od tragičara postao igrač utakmice. Prvo, ne znam zašto tragičar, nije valjda zbog toga što ga je lik prešao iz čega je došao drugi gol Turaka kad se takve finte dešavaju stalno, a i golman je tu kriv, kažu da struka kaže da kad dobije gol u bliži ugao da je golman kriv, a u dalji ugao nije. A opet zašto igrač utakmice? Nije valjda zbog gola za 3:2. Glupo mi je igračem utakmice proglašavati onoga ko je potezom presudio utakmicu ako uz to zaista nije bio najbolji igrač na terenu tokom cijele utakmice što je po meni kriterij po kojem bi trebalo birati najboljeg igrača utakmice.
Nije njega Sabri prešao jednom, nego 3-4 puta i to na isti štos, a ako se uzme u obzir da su sa njegove strane pala oba Turska gola, jasno je da nije dobro zatvarao stranu i odradio posao u defanzivi, a važi za jednog od najboljih bekova na svijetu. Ipak u pravu si, teško da bi zbog toga trebao biti nazivan tragičarem. Ako je neko tragičar, onda je to Ruštu, koji je onako blesavo istrčao na loptu kod drugog gola Nijemaca. Predaleko je to bilo za istrčavanje...
Kod drugog gola Turaka, krivica bi išla na račun Lama i Mertezakera. Prvi, zbog pomenutog propusta, a drugi jer je dopustio da Šenturk olako utrči ispred njega i ugura loptu u mrežu. Leman bi tu bio najmanje kriv, jer se na onakvu loptu, koja ide blizu linije, po zemlji, teško može istrčati. Mertezaker je morao da zagradi loptu i omogući golmanu da je uhvati. I mislim da nema puno veze u koji ugao golman primi gol. Kad igrač šutira iz onakve blizine, golman teško može da učini nešto.
A što se tiče igrača utakmice, mislim da je bilo krajnje teško odabrati bilo koga, jer niko nije posebno odskočio. Ja bih lično odabrao Gokana Zana, ali zbog kiksa kompletne odbrane kod trećeg gola, ne dolazi u obzir. Eventualno još Altintop, ali se on dosta gubio na određene periode. Kod Švaba je Lam bio dobar u fazi napada, ali kiksao u odbrani, u nekoliko navrata. Ali ostali su se još manje istakli, tako da bi on ipak bio igrač utakmice.