banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 09 Avg 2025, 18:31

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 46 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Kruzni tok
PostPoslato: 18 Jun 2008, 22:19 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 18 Jun 2008, 22:14
pa ko ce ako nece integral veza......

Vrh

PostPoslato: 18 Jun 2008, 23:06 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 01 Mar 2008, 23:26
A sta ja znam, mogao si kruziti:)

Vrh

PostPoslato: 18 Jun 2008, 23:14 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Mar 2008, 16:35
mangia je napisao:
Sema sa Integralom je tipa "najpovoljniji" samo niko nije procitao sitnim slovima da se tu ukljucuje asfalt debljine 2mm bez bitumena...

takodje bacamo paru da ce obnoviti linije i zebre 14 minuta prije nego krusko kresne bager i zapocne kopanje... a tamaris pokosi travu i zalije cvijece...

ma to mangia care :cat:
bas sam se pitao dje ovi iz 4 asa kupuju farbu za linije i zebre? pa duze bi trajalo kad bi djeca ofarbala kredom ili vodenim bojicama :D
a tamaris.....specijalna trava sa madagaskara,cijena sitnica ,vlat-euro

Vrh

PostPoslato: 18 Jun 2008, 23:52 
Veteran
Veteran

Trava sa madagaskara
hahaaaha

Vrh

PostPoslato: 19 Jun 2008, 12:37 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Nov 2006, 15:16
Uh što kose travu. :angry4: :angry4: :angry4: :angry4:

Na Starčevici kose tek kad se djeca od 8 godina ne vide od trave. :angry1: :angry1:

Srednjevekovni naucnik je tvrdio da je zemlja okrugla i da se okrece oko sunca. Za to je cula Sveta Inkvizicija i on beše izveden pred Sud i osuden. Kazna je bila strašna. Odveli su ga do kraja Sveta i gurnuli u ambis.

Vrh

PostPoslato: 19 Jun 2008, 23:32 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Mar 2006, 11:25
smucek je napisao:
Trava sa madagaskara
hahaaaha

Valjali za motat :D

Vrh

PostPoslato: 20 Jun 2008, 12:34 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Nemanja666 je napisao:
smucek je napisao:
Trava sa madagaskara
hahaaaha

Valjali za motat :D

u oba slucaja :lol: ako motas i ides u novi kruzni tok "a ono" sve ti okruglo,krivo...pravi tok,ide samo od sebe..
ako motas preko ziro racuna opet je dobra ,prava gusta madagaskarska...pa onda imas nekoliko quova 7 za "oko kuce"....

Vrh

PostPoslato: 22 Jun 2008, 10:31 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 21 Jun 2008, 18:21
sad moram reci za jednog svog prijatelja- jednom prilikom pita on mene kako se to vozi po kruznom toku, ko ima prednost i kako se silazi sa toka itd.. , a ja ga pitam sto to pitas, kaze on idem za bg, pa ja svaki put ostavim auto kod prijatelja u simanovcima i idem busom po gradu.

ja mislim da jos takvih ima u bl i da ce se ljudi morati malo vise paziti kad budu blizu kruznog toka.

Vrh

PostPoslato: 22 Jun 2008, 22:41 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Nov 2006, 13:15
naravno da ima ! Iskreno ja ne znam da je iko polagao na kruznom toku,drugo je slika a drugo kada probas pa naucis ;)

Vrh

PostPoslato: 23 Jun 2008, 08:19 
Veteran
Veteran

Nista lakse, ako se svi koliko toliko pridrzavaju pravila. U zg su to odlicno rijesili dok u bg je prilicno haoticna slika pa sta ti bog da. Negdje imam i slike, stojim u sred kruznog na autokomandi u bg, 5 kola oko mene, sto pod pravim uglom, sto ispred... Tu se najljepse psuje:)

Vrh

PostPoslato: 23 Jun 2008, 14:09 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

sucobl je napisao:
sad moram reci za jednog svog prijatelja- jednom prilikom pita on mene kako se to vozi po kruznom toku, ko ima prednost i kako se silazi sa toka itd.. , a ja ga pitam sto to pitas, kaze on idem za bg, pa ja svaki put ostavim auto kod prijatelja u simanovcima i idem busom po gradu.

ja mislim da jos takvih ima u bl i da ce se ljudi morati malo vise paziti kad budu blizu kruznog toka.

...proteci ce mnogo vrbasa dok shabani nauce voziti a kruzni tok je super jednostavan gdje iole ima vozacke kulture.nazalost, mi smo na granici gdje se odvaja istok i zapad i vise od 50 % vozaca vozi tursko- srbijansko-bugarsko-rumunskim stilom .gdje god sam bio u evropi a tako je gotovo vec i u hrvatskoj(nadam se da i drugi mogu posvjedociti) osnovna saobracajna kutura je daleko ispred nas, krenuvsi bas od tog ukljucivanja u saobracaj,odnosno zmigavca.jesi li ga upalio vec je onaj iza tebe usporio npr.prilkom prestrojavanja a ovdje kod nas odmah ti jebu majku u stilu "kud se guras",pa npr.hoces da se ukljucis iz bocne ulice odmah te propustaju a kod nas u par ulica,npr.kod mustanga ,iz srpske ,lijevo prema shopingu,ako nisi dovoljno bezobrazan kad je guzva mos' stajati 15 min. isti slucaj ce biti i sa kruznim tokom . dok samozivi ne shvate da je saobracaj "kolektivni sport" i da nisu jedini ucesnici,i da se ne zuri samo njima, i da je bas njihov auto najljpsi i najbolji itd.itd te da su ispravni zmigavci i stop svjetla najbolja i jedina potrebna komunikacija izmedju vozaca(nekad blic svj.) mnogo cemo ostariti..nazalost

Vrh

PostPoslato: 24 Jun 2008, 13:07 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Apr 2002, 01:00
cink je napisao:
Vidim da je prenaglasen integral inzinjering pa bio postavio pitanje ovim sto nesto naseravaju za integral...bio je tender...ljudi su ponudili najmanju cijenu i najbrze izvodjenje radova...ajte vi finoo podignite firmu i ponudite bolje uslove i sve drugo ako treba sluzite se i muckom skidam kapu....fora je u tome sto nema gradjevinski firmi koje bi to mogle da urade...nemmaaaa...integral barem uredno placa svojim radnicima i poreze i doprinose i ima najveci broj zaposlenih...

Najjači su ovi SNSD botovi :lol: :lol: :lol:

Stari je to tender!!! Ima prijatelj građevinsku firmu i kaže kad je tender Integral nudi cijenu koja je manja od cijene materijala potrebnog za izgradnju!!! A gdje su plate radnicima i ostali troškovi, gdje je uostalom zarada na svemu tome! Naravno Mile i njegovi to prihvate i onda na kraju probiju ponuđeni budžet jedno 7-8 puta i svi se tu ograde na kraju!!! Jel ti sad malo jasnije??? Jedino što si pametno rekao da Integral nema preveliku zaradu od toga, oni dobiju koliko bi i svaka druga firma da izvodi radove, a "Gazda" kupi glavni dio kolača!

Vrh

PostPoslato: 24 Jun 2008, 15:51 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Okt 2004, 19:06
Sto lupa ovaj cink... Znaci lolcina... Al nek nema drugih "gradjevinski firmi".... :lol:

Vrh

PostPoslato: 25 Jun 2008, 10:51 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Nov 2006, 15:16
Za kružni tok 850 000 km

pa za šta majku mu poljubim tolike pare

I koliko će se odraditi (mislim površinski) za te pare

Hoće li bar odraditi ulicu prema Laušu do semafora i ulicu prema Jajcu bar do raskrsnice za Pobrđe.

Citiraj:
Директори Јавног предузећа "Путеви Републике Српске" Младен Лазендић и "Интеграл инжењеринга" из Лакташа Босиљка Божовић потписали су данас уговор за извршење радова изградње кружног раскршћа магистралног пута М 16 и Карађорђеве улице у Бањалуци, у вриједности 857.617 КМ.

Лазендић је рекао новинарима да је након проведене тендерске процедуре као најповољнији извођач радова изабран "Интеграл инжењеринг" и изразио очекивање да ће извођач радова почети посао за десетак дана, а радове завршити у року од 60 дана.

Он је додао да се раскрсница налази на магистралном путу М 16, између улица Крајишких бригада, Омладинске, Карађорђеве улице и Булевара цара Душана, те да ће приликом извођења радова саобраћај у неким краћим периодима морати бити у потпуности заустављен.

"У договору са извођачем радова настојаћемо да до обуставе саобраћаја долази у ноћним часовима, када је саобраћај најмањи", рекао је Лазендић.

Он је рекао да је Министарство за просторно уређење, грађевинарство и екологију РС дало грађевинску дозволу за изградњу кружне раскрснице и да су испуњени сви услови да извођач почне радове одмах након потписивања уговора.

Директор "Интеграл инжењеринга" Босиљка Божовић нагласила је да ће радови од уласка посла на терену бити завршени у задатом року.

Srednjevekovni naucnik je tvrdio da je zemlja okrugla i da se okrece oko sunca. Za to je cula Sveta Inkvizicija i on beše izveden pred Sud i osuden. Kazna je bila strašna. Odveli su ga do kraja Sveta i gurnuli u ambis.

Vrh

PostPoslato: 25 Jun 2008, 13:29 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

:lol: o tome sam rekao na prvoj strani a sondri na ovoj....to je cifra "okvirna" i svesce se bukvalno na troskove kruznog toka(asfaltnog prstena a vanjsko uredjenje,prilazne trase,oznacavanje(4 asa)uredjenje ostrva(tamaris) znakovi i ostala prateca oprema josh "samo" otprilike 1,5 mil.tako da vuk bude sit a ovce na broju..... :wink:
..ma mozda grijesim...unaprijed se izvinjavam investitoru i izvodjacima na ishitrenoj i nepromisljenoj racunici :cat:

Vrh

PostPoslato: 25 Jun 2008, 14:34 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 02 Maj 2007, 09:47
Pare se moraju trošiti. 8)
Nije mnogo bitno ko i kada će ih potrošiti, ali samo neka bude "naš"(ovo pod navodnicima jer nisam siguran u značenje izraza pod istim).
Pristup ovom projektu mora da obuhvati razne aspekte ljudskog življenja pa u skladu s tim treba sačiniti sveobuhvatne analize prije same izgradnje. Kao primjer treba navesti da li će izgradnja ovog saobraćajnog čvorišta uticati na seobu ptica selica i u kojoj mjeri, da li će to uticati na boju neba (koju izvorno već dugo nismo vidjeli), a posebno kako će to uticati na međuljudske odnose zaraćenih strana u Liberiji.
Za ova istraživanja angažovani su eminentni stručnjaci sa Univerziteta u Piskavici (regionalni centar na čijem obodu odnosno periferiji egzistira mjesto Banja Luka - vidi kartu....) koji su već pet godina zainteresovani za praćenje i analizu ovog građevinskog poduhvata tako da su već spremni da daju za početak predračun za svoje angažovanje na iznos od 700.000,00 KM (ne kilometara, već ono drugo!). Kada se malo bolje razmisli dolazi se do zaključka da to tako treba. Jer kome i zašto nešto praviti ako to nije urađeno u skladu sa svjetskim standardima i ako za to nisu napravljene kvalitetne preliminarne analize.

A pare?

A "dogovorna" ekonomija?

Ma ko je nama kriv što nismo završili fakultet na Univerzitetu u Piskavici (regionalni centar na čijem obodu odnosno periferiji egzistira mjesto Banja Luka - vidi kartu....) 8)

Vrh

PostPoslato: 25 Jun 2008, 15:30 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Jul 2007, 23:45
Nisi naveo kako ce izgradnja ovog kruznog toka uticati na prelazak i cirkulisanje divljih a i domacih zivotinja preko istog...kako ce se one snaci, da li je za njih obezbjedjen prelaz...

Vrh

PostPoslato: 25 Jun 2008, 15:32 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Jun 2004, 12:32
nesot je napisao:
Nije mnogo bitno ko i kada će ih potrošiti, ali samo neka bude "naš"(ovo pod navodnicima jer nisam siguran u značenje izraza pod istim).
Pristup ovom projektu mora da obuhvati razne aspekte ljudskog življenja pa u skladu s tim treba sačiniti sveobuhvatne analize prije same izgradnje. Kao primjer treba navesti da li će izgradnja ovog saobraćajnog čvorišta uticati na seobu ptica selica i u kojoj mjeri, da li će to uticati na boju neba (koju izvorno već dugo nismo vidjeli), a posebno kako će to uticati na međuljudske odnose zaraćenih strana u Liberiji.
Za ova istraživanja angažovani su eminentni stručnjaci sa Univerziteta u Piskavici (regionalni centar na čijem obodu odnosno periferiji egzistira mjesto Banja Luka - vidi kartu....) koji su već pet godina zainteresovani za praćenje i analizu ovog građevinskog poduhvata tako da su već spremni da daju za početak predračun za svoje angažovanje na iznos od 700.000,00 KM (ne kilometara, već ono drugo!). Kada se malo bolje razmisli dolazi se do zaključka da to tako treba. Jer kome i zašto nešto praviti ako to nije urađeno u skladu sa svjetskim standardima i ako za to nisu napravljene kvalitetne preliminarne analize.

A pare?

A "dogovorna" ekonomija?

Ma ko je nama kriv što nismo završili fakultet na Univerzitetu u Piskavici (regionalni centar na čijem obodu odnosno periferiji egzistira mjesto Banja Luka - vidi kartu....) 8)

Amin ! 8)

Vrh

PostPoslato: 25 Jun 2008, 22:05 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 11 Jun 2008, 18:37
nesot je napisao:

A pare?

A "dogovorna" ekonomija?

Slozio bih se sa tekstom izuzev da mjesto mozda nije Piskavica nego Alexandrovac ili Laktasi 8)

Vrh

PostPoslato: 26 Jun 2008, 08:56 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 02 Maj 2007, 09:47
wilderness je napisao:
nesot je napisao:

A pare?

A "dogovorna" ekonomija?

Slozio bih se sa tekstom izuzev da mjesto mozda nije Piskavica nego Alexandrovac ili Laktasi 8)

Baš sam namjerno naveo Piskavicu jer ako ćemo gledati zdravu logiku novopečenih "biznismena" sramota je da im dijete studira u mjestu rođenja (a to jeste Alexandrovac i Laktaši) pa ga moraju poslati u veliki univerzitetski grad Piskavicu (oni misle da je to inostranstvo pa im obezbijede još i stipendiju iz Fonda Milan Jelić i da se razumije to nije preko veze već su to studenti sa extra uspjehom da im nema premca).
Naravno veliki broj njih, kao vrhunski studenti, završe kao postdiplomci ovog prestižnog Univerziteta i razumljivo zatim postaju asistenti na katedrama koje mi smrtnici uopšte ne poznajemo ili razumijemo.

Ali onda dolazi na red plata nad čijim iznosom se oni kao prosvjetni i naučni radnici zgražaju te potežu veze iz rodnog im kraja da taj smiješni iznos upotpune nekim "projektićem" [ oд 700.000,00 KM (ne kilometara, već ono drugo!)].....Usput, zaboravih napomenuti, građevincima ostaje iznos od 150.000 KM (ne kilometara, već opet ono drugo!) tako da onim radnicima ostaje za platu po 250 KM (znate na šta mislim da se ne ponavljam više) što je "jako mnogo" tako da im se ukida nadoknada za topli obrok i prevoz čime se u potpunosti poštuju odredbe kako Opšteg tako i granskog kolektivnog ugovora. :evil3:

Eto, to je moje mišljenje o infrastrukturnoj investicionoj politici tamo nekih.... 8)

P.S. Nemojte misliti da sam ovim kritikovanjem zaboravio one prije što su lupali šakom od sto. Ništa oni nisu različiti od ovih ili od bilo kojih drugih koji će doći. I oni bi isto pravili kružni tok (koji je i tema ove rasprave) sa toliko para kao i ovi.
Ipak pored svega još nam ostaje patriotizam, tako da više nemamo šta izgubiti....Slika

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 46 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]