>> Pricati o toj ideji, u konktekstu programiranja, malo je deplasirano. Barem ovde, na programiranju.
Ja licno mislim da bi bio jos veci problem kad bi istu diskusiju pokrenuo na nekom poljoprivrednom pod forumu o stocarstvu.

>> To i da se izvede, zasigurno nece biti nista novo, sa te, softverske strane. Realno, to sve Joomla moze da pokrije. Cak i kad bi se islo na neki Web 2.0, Ajax, toga ima na tone, i u tome ne vidim skoro nikakav izazov.
Na samom pocetku sam reko da je to isto ko skoro sve ostalo sto se radi u internet start-up preduzecima - prepakivanje tople vode. Kad ce te vi momci vec jednom da odete na taj
http://www.tradevibes.com pa da se i sami uvjerite sta cista ambalaza postize ?!?
>> Puno korisnije bi bilo, kad bi se iz nase diskusije stvorila neka kvalitetna ideja, i kad bi tu ideju imao neko relevantan da saslusa/procita. Pritom mislim na nekoga iz struktura vlasti/ministarstava, opstine..
Evo jos jednom da povucem moje petne zile pa da probam jos jednom da vas ubjedim da ste u toj citavoj prici vi NAJ relevantniji.

Problem je bas u tome sto se i oni u tim institucijama ponasaju isto kao i ti strani kapitalisti o kojima ja pricam. Ni jedni ni drugi ne daju pet para za gole ideje, ali uspjesi su sasvim nesto drugo - bilo kakvi uspjesi, samo nek su konkretni uspjesi.
>> Kada bi nagrada bila stvarno motivirajuca, siguran sam da bi se 5-6 najkvalitetnijih programera sastalo, i napravilo neki dobar projekat.
Ovo je totalno pogresan nacin razmisljanja jer znaci da vas nista zivo ne interesuje dok vam neko prvo ne plati - pa cak i za samo organizovanje. Problem u tome je sto kroz taj nacin automatski postajete tudji radnici jer skoro sav skorup se pokuplja bas u toj pocetnoj fazi organizovanja.
>> Bila bi to dobra referenca za mlade ljude, a drustvo bi stvaralo okruzenje koje moze samo sebe da izdrzava.
Bilo bi jos bolja i jos isplativija referenca da ti mladi ljudi sto pre pocnu da razmisljaju da sto brze svoje znanje i svoje ideje pretvaraju u neki prototip ili demo. Inace, za nedostatak tog sasvim malog i kratko rocno neisplativog truda, oni ce dozivotno da rintaju za nekog drugog. Internet i softver su skoro jedinstvene oblasti u kojima i naj manji i naj siromasniji mogu da uspiju. Ali u slucaju matrijalne suse, potrebna je poplava truda.