banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 08 Avg 2025, 15:46

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 92 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5  Sledeća

Za koga ste navijali i zasto ?
Hrvatska 28%  28%  [ 8 ]
Turska 38%  38%  [ 11 ]
Neutralan 34%  34%  [ 10 ]
Ukupno glasova : 29
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Hrvatska - Turska
PostPoslato: 22 Jun 2008, 13:08 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Nov 2006, 15:16
Neutralan.

U petak sam išao u Sarajevo. Prolazim kroz Vitez. Nije bilo osbe bez hrvatskog dresa, auta su sva u crveno bijelim kockicama, motori, kamioni... (čak sam vidio jedan kamion kojem su gume farbali u crveno bijelo... Euforija na sve strane.
Poslije utakmice u Sarajevu, slavlje, kolona auta, sirene... kod Skenderije grad blokiran, slavlje na sve strane...
dan poslije vraćam se kući,opet kroz Vitez... nigje ni jedne jedine zastave, ako da se ništa nije ni dešavalo...

Srednjevekovni naucnik je tvrdio da je zemlja okrugla i da se okrece oko sunca. Za to je cula Sveta Inkvizicija i on beše izveden pred Sud i osuden. Kazna je bila strašna. Odveli su ga do kraja Sveta i gurnuli u ambis.

Vrh

PostPoslato: 22 Jun 2008, 13:09 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Jun 2004, 11:40
@La Point
Sta ima lose u tome sto ljudi navijaju za Hrvatsku!?Znaci,isto bi tako pisao kad bi Srbija igrala nekim slucajem na EP a mi u BL ili bilo gdje u RS navijali.Smetalo bi ti vjerovatno i onda bi prokomentarisao kako ti je drago da je Srbija ispala!?Ili se varam?

Vrh

PostPoslato: 22 Jun 2008, 13:11 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
@ SmileY nisam se obracao nikome posebno, to je vise bilo u globalu...

A sto se tice fanaticnog navijanja i propratnih pojava, pa i pretjerivanja u mogucnostima nacionalnog tima to je slucaj u svim zemljama gdje fudbal iole bitna stavka.

E sad, ja mislim da nas Hrvati u tome nerviraju samo zato sto ih razumijemo. Eto Madjari nas ne nerviraju, a sasvim sigurno su jaki u pretjerivanju poput Hrvata. Ali mi njih ne razumijemo, pa nemamo sta ni komentarisati.

Mada, generalno gledajuci, Hrvati stvarno pretjeruju.

A za koga bi Banja Luka navijala kad bi se u Banja Luci susreli BiH i Hrvatska? To bi bio paradoks. Mostar ne treba ni spominjati u tom kontekstu...

Vrh

PostPoslato: 22 Jun 2008, 13:12 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Sve je to tacno TNS,ali Hrvati su sampioni u tome.Ne moze im niko pera odbit'! 8)

Vrh

PostPoslato: 22 Jun 2008, 13:14 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Apr 2002, 01:00
Jeste li gledali nerede u Mostaru? :lol: Kakvi majmuni!!! :lol:

Vrh

PostPoslato: 22 Jun 2008, 13:16 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pa jesu F-F i svaka im cast za to.

Vrh

PostPoslato: 22 Jun 2008, 13:35 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2002, 17:28
Citiraj:
Sve je to tacno TNS,ali Hrvati su sampioni u tome.Ne moze im niko pera odbit'!

Ma daj Flave... U pravu je TNS. Hrvati su nam relativno blizu, pa nismo u stanju da ignorišemo to i uglavnom to doživljavamo kao sjedenje nama na glavi, dok to u suštini nema veze sa time. Pogledaj Italiju, Englesku, Španiju. Španci sebe pred svako takmičenje proglašavaju sigurnim šampionima. Jedna ubjedljiva pobjeda i već su na vrhu svijeta. Pogledaj fanatičnost u južnoameričkim zemljama. Nemamo mi dovoljno uvida u situacije u ostalim zemljama, da bismo mogli da kažemo da su Hrvati šampioni svijeta u pretjerivanju i veličanju sopstvene reprezentacije. Uostalom, obrati pažnju recimo na rukometnu reprezentaciju Hrvatske. Jedna od najjačih rukometnih generacija u skorijoj istoriji, osvojila gotovo sve što je mogla. Sa pravom se veliča i sve to, ali ako se malo više obrati pažnja, uvidjeće se da dobar dio javnosti Červara smatra idiotom i neznalicom, da ga kritikuje zbog angažmana u politici. Dobar dio se kritički osvrće i na pojedine reprezentativce i slično. Problem je što mi kompletnu sliku o naciji od par miliona stanovnika, formiramo kroz medijske prikaze, kroz koje stičemo utisak da oni mlataraju svojim navijačkim entuzijazmom, za inat prvo nama, pa onda i cijelom svijetu. Znate li kakva su očekivanja i najave bile pred SP, od Engleske reprezentacije. Progalšein su za buduće svjetske prvake, za nasljednike generacije iz 1966., sa najboljim veznim redom na sviejtu, najboljim selektorom i slično, a kako su završili? Šta su radili našpi mediji pred SP sa reprezentacijom SCG. "Najbolja odbrana kvalifkacija, siguran učesnik u drugom krugu, pritajeni favorit možda i za finale bla bla bla". Ništa Hrvati nisu drugačiji od bilo koje druge fudbalske nacije, samo što mi njeihove pobjede i uspjehe, teško možemo da svarimo.

Vrh

PostPoslato: 22 Jun 2008, 13:46 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

U pravu si Nitro,ali ja i dalje ostajem pri tome da su oni neprevazidjeni.Kada to govorim,mislim na ovaj nas Balkan (daleko je Juzna Amerika da bi ih redovno pratio).Mnogo su vise optereceni nama Srbima nego mi njima.To je cinjenica i mislim da ces se sloziti sa tim.Ja jesam navijao za Hrvatsku protiv Nijemaca i gledao tekmu sa hrvatskim navijacima u fan zoni u Becu i svaka im cast za tu tekmu.Ali na osnovu reakcija prije meca protiv Turske sam jednostavno popizdio i navijao za Turke.I da...Hrvati imaju mnogo bolju repku od nase (momentalno) i to je cinjenica.Nisam ja "zaslijepljeni srpski navijac" pa da sad pokusavam da zanemarim ocigledne stvari 8) .To priznam i svaka im cast na zalaganju i borbi za reprezentativni dres.Sto se tice Engleske,kako su planirali tako im se i desilo=>uostalom...ko yebe poznate "fair-play" dzentlmene.Mrzim nadmene reprezentacije pa makar to bili i mi sami.

Vrh

PostPoslato: 22 Jun 2008, 13:57 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Mar 2008, 16:35
za tursku,za tursku i protiv njemacke.imam par drugova koji su igrali kosarku u turskoj,kazu da su ih turci gotivili na svakom koraku a i generalno vole srbe,bar je takvo njihovo misljenje.npr.kad je scg igrala vaterpolo protiv hr kaze da su svi turci iz tima navijali za nas.mozda je banalno, ali je turska kao drzava imala veoma izbalansiran stav spram ex yu unazad 20 god.u odnosu na druge islamske zemlje.i da sve sto vazi za hrvate,vazi i za turke.i oni fanaticno i freneticno navijaju,lude i prave spektakl od ep...samo pogledajte njihove medije.procentualno (a mnogo citam i pratim hrvatske medije) je neuporediva ljubav hrvata i turaka spram nas,jer manje od hrvata nas ne moze niko "voljeti"(odnosno vise mrziti)....a komsije...meni je cijeli svjet komsiluk :D
prema tome:turska

Vrh

PostPoslato: 22 Jun 2008, 14:47 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Jun 2005, 10:59
Cijelim srcem za Tursku!

Razlog je naravno ta prepotentnost Hrvata, a posebno mi je drago što su izgubili na onakav način!

btw zovem se Dušan da ne bi bilo neke zabune.

Vrh

PostPoslato: 22 Jun 2008, 15:09 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
Imam i ja nešto za reći, iz svog ugla. Iz sveg srca sam navijao za Hrvatsku protiv Njemačke, i to ne zato što ne volim Njemačku već sam baš želio da susjedi pobjede, isto tako sam pred utakmicu sa Turskom želio da Hrvatska pobjedi, i to ne zato što ne volim Tursku već sam želio da komšije prođu dalje, i isto tako tokom jednog dijela same utakmice...ali onda je nastala promjena, kako je utakmica odmicala uviđao sam da mi neće biti žao ako Turska pobjedi, i na kraju mi je bilo drago.

Ali ovde sad treba objašnjenje :)

Žao mi je sa sportske strane. Žao mi je Bilića i igrača, zaslužili su da idu dalje, žao mi je bilo onih suza koje smo vidjeli a i brojnih koje nismo vidjeli, Bilić je rekao da su u svačionici plakali kao mala djeca, da su neki ridali i jecali, a vjerovatno ste vidjeli Darija Srnu na terenu poslije penala. Mislim da to nisu zaslužili nakon svega i toga mi je žao. Nemam ja ništa protiv njih, ali...drago mi je što će ih ovo spustiti na zemlju, sa više strana. Mnogi su ovde naveli da im se ne sviđa ta fanatičnost u navijanju, moram priznati da se i meni to ne sviđa, ali se mora nešto tu naglasiti, jedno je navijački žar, ali kod Hrvata ima i nešto drugo a to drugo mi se ne sviđa. Kao što su neki ovde primjetili, a nije moglo da se ne primjeti svih ovih godina, Hrvati su puno nabrijaniji na uspjehe nego Srbi. Oni da sada imaju prve dve tenisačice na WTA listi oni bi samo o tome trubili, pratili bi ih u stupu, pisali bi šta su jele, kad su jele, gdje su jele, kad su legle spavati, a povrh svega prenosili bi iz strane štampe veličanje njihovih sportašica. Kad je Eduarduo da Silva prešao u Arsenal od tada su puno pisali o njemu, stalno, svaki korak su opisivali u medijima, a pogotovo kad ga tamošnji mediji ili sam Arsen Venger pohvale. E sad zašto je to tako kod njih a kod nas ni u tragovima? Ono što sam ja primjetio gledajući njihove velike sportske uspjehe ali i nabrijavanje za potencijalne uspjehe oni, a ovde prvenstveno mislim na njihove sportske novinare ali takav im je opšti mentalitet, silno iznad svega žele svjetsku slavu, da se Hrvatska istakne, da se o Hrvatskoj priča u svakom kutku svijeta, da se Hrvatska hvali od strane drugih, da se Hrvatskoj dive, da Hrvatska bude priznata u svim sferama pa i sportskoj kao neka velesila. Jedan komentator je to jasno rekao, ne znam sad koji veliki uspjeh je bio u pitanju, možda SP France 98, rekao je u delirijumu nešto u smislu: "sad će da se priča o Hrvatskoj...sad će da se čuje za Hrvatsku...". Ćiro je nakon pobjede nad Poljskom sa drugi timom rekao da je dokazano da je Hrvatska "nogometna velesila" i da to sada treba biti jasno svima, naravno u paketu sa tim ide prethodna pobjeda nad Njemačkom.

Osjeti se taj žar u glasu sportskih komentatora, taj neki fanatizam koji potiče iz kompleksa. Mnogi su to primjetili. Po meni najvjerovatnije se radi o ovome, oni što prije i što više žele da se distanciraju od jugoslovenstva, srbstva, balkanizma, žele što prije da se nametnu kao samo svoji, kao Hrvati, da izgrade Hrvatski identitet i da on postane kao neki brend u svijetu. To rade u politici, kulturi, sportu, u svemu, to pokušavaju kao da će propasti bez toga. A sport je jako plodan teren za to, sport im to omogućava, oni smatraju kao što je komentator rekao da će cijeli svijet da "čuje za malu a moćnu Hrvatsku" ako ostvare neki zapažen uspjeh, da će da ih priznaju kao značajnu zemlju, da će da se nametnu kroz to, da će biti face. Toga kod Srba nisam primjetio, i hvala Bogu jer mi je takvo ponašanje jako loše i digao bih glas i da Srbi to rade. Ne volim takvo ponašanje kod ljudi, ni kod pojedinačnih ljudi, kad se neko gura i želi svjetsku slavu, da mu svi plješću, da ga tapšu po ramenu, da mu se dive, da ga veličaju. Ne volim takvo ponašanje. Jedno je težiti ličnom usavršavanju, radi samog usavršavanja i svog ličnog zadovoljstva u tome, a drugo je težiti uspjehu prvenstveno zato da bi ti drugi pljeskali, da bi postao priznat, faca, ugledan. A mislim da toga kod Hrvata ima puno. Kao neki kompleksi niže vrijednosti pa žele da to što prije kompenzuju velikim uspjesima. Mislim da tu leži dobar dio njihovog navijačkog fanatizma, mediji "pumpaju" takvu atmosferu, sportski komentatori je pumpaju. Pogledajte im reklame za vrijeme EP i SP, sve je obojeno u fudbal, u svoju repku, sestra mi nekidan piše iz Makarske, kaže da je baš sve crveno-bijelo, i staro i mlado, T-mobile poslovnica sva u fazonu fudbala, iz kamiona karlovačkog piva tutnje navijačke pjesme, i da jedina stvar koja je ostala u svojoj prirodnoj boji je more. Mada da su osvojil Euro pitao bih se i za more.

Dakle njihovi sportski uspjesi na jednu stranu, iskreni navijački žar isto tako, ali mi se ne sviđa ono što se provlači u pozadini i što je kod njih motor za uspjehe, ta želja za svjetskim priznanjem, to fanatčno i kompleksaško kreiranje brenda Hrvatstva. Jedva su dočekali da se u ovoj muci bar slade sa tim što svjetski mediji kažu da je Hrvatska nezasluženo ispala, odmah su prenijeli šta kažu strani mediji, a i prije toga kad god ih neko pohvali. Mislim da im to priznanje znači više od samog sportskog uspjeha, tj. sportski uspjeh im treba najviše zbog tog priznanja.

Zbog toga mi je drago da se malo spuste. Ali mi je žao Bilića i igrača, oni to nisu zaslužili.

Vrh

PostPoslato: 22 Jun 2008, 15:13 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ovaj Vaderov post je (malo?) :D duza verzija i moga posta kao i (uglavnom) svih ljudi koji imaju "nase" misljenje.

Vrh

PostPoslato: 22 Jun 2008, 15:21 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Apr 2002, 01:00
Vidjeti naj-u Srnu i Ćorluku, kako plaču kao djeca, neprocijenjivo :D

Vrh

PostPoslato: 22 Jun 2008, 15:28 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Vader je napravio dobru analizu i manje vise to je misljenje svih nas.

Samo ta propratna prica nije uticala na moju odluku za koju reprezenatciju trebam navijati. Mislim, sta me briga napija li se od tuge (radosti) neki Jozo u lokalnoj birtiji pored Varazdina ili ne?

Vrh

PostPoslato: 22 Jun 2008, 18:24 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Feb 2008, 02:32
Flavoure-Flave je napisao:
@La Point
Sta ima lose u tome sto ljudi navijaju za Hrvatsku!?Znaci,isto bi tako pisao kad bi Srbija igrala nekim slucajem na EP a mi u BL ili bilo gdje u RS navijali.Smetalo bi ti vjerovatno i onda bi prokomentarisao kako ti je drago da je Srbija ispala!?Ili se varam?

Nema nista lose sto neko za nekog navija al kad se pretjeruje e onda je druga stvar. Npr, "navijaci" Hrvatske iz Viteza, Sujice, Kupresa ili Mostara imaju iste veze sa Hrvatskom ko i ja. Jednom je godisnje vide kad odu na godisnji i to je to, i onda glume vece navijace od onih iz Zagreba, Poreca ili Koprivnice. Ide mi na zivce kad god Hrvatska izgubi neredi u Mostaru, zasto ne odu na Trg Ban Jelacica i tamo ga rasture i ispolje svoje nezadovoljstvo? Mislis da bi ih BBB ili Torcida docekali siroke ruke? Bila je jednom emisija Latinice bas o ovome fenomenu i koliko Hrvatska gotivi "ove" iz Hercegovine i srednje Bosne. Isto tako vrijedi i za navijace iz RS kad navijaju za Srbiju. Bilo bi mi drago kad bi Srbija ispala, sto da se lazemo.
Sve je to paradoks i fenomen koji se nemoze razumjeti. Sve su to ratni post-sindromi. Bar tako mislim.

Vrh

PostPoslato: 22 Jun 2008, 18:52 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

La Point je napisao:

Nema nista lose sto neko za nekog navija al kad se pretjeruje e onda je druga stvar. Npr, "navijaci" Hrvatske iz Viteza, Sujice, Kupresa ili Mostara imaju iste veze sa Hrvatskom ko i ja. Jednom je godisnje vide kad odu na godisnji i to je to, i onda glume vece navijace od onih iz Zagreba, Poreca ili Koprivnice. Ide mi na zivce kad god Hrvatska izgubi neredi u Mostaru, zasto ne odu na Trg Ban Jelacica i tamo ga rasture i ispolje svoje nezadovoljstvo? Mislis da bi ih BBB ili Torcida docekali siroke ruke? Bila je jednom emisija Latinice bas o ovome fenomenu i koliko Hrvatska gotivi "ove" iz Hercegovine i srednje Bosne. Isto tako vrijedi i za navijace iz RS kad navijaju za Srbiju. Bilo bi mi drago kad bi Srbija ispala, sto da se lazemo.
Sve je to paradoks i fenomen koji se nemoze razumjeti. Sve su to ratni post-sindromi. Bar tako mislim.

Cekaj...prvo kazes da nema nista lose kada neko za nekog navija,pa ti onda smetaju navijaci iz Viteza itd. sto navijaju za Hrvatsku i kazes da to vrijedi i za navijace Srbije u RS.Ne kontam. :-?
Ispade da su za nerede krivi samo hrvatski navijaci!?Nije bilo turskih zastava u "istocnom" Mostaru?Pa dokle vise tako geldanje samo jedne strane i upiranje prstom u Srbe i Hrvate?I kazes da bi ti bilo drago da Srbija ispadne.Nadam se da me onda razumijes kad kazem da me boli qratz za BiH reprezentaciju.Ne mrzim ih i ne zelim im po svaku cijenu da ispadnu,ali mi je savrseno svejedno kako ce proci.

Vrh

PostPoslato: 22 Jun 2008, 18:55 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

FF, to sto nam je SAVRSENO SVEJEDNO najvise boli...

Vrh

PostPoslato: 22 Jun 2008, 19:01 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jul 2004, 12:09
La Point, vidis, u tome je razlika. Vecini ovde je savrseno svejedno kako prolazi reprezentacija BiH, osim ako ne igra protiv Srbije, za koju mi navijamo.

A ti likujes kad Srbija izgubi, nevezano s kim igra.

Valjda ti je jasna razlika izmedju nase "nezainteresovanosti" za BiH, i tvoje "mrznje2 prema Srbiji...

Vrh

PostPoslato: 22 Jun 2008, 19:15 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jun 2003, 22:56
La Point je napisao:

Nekome je to paradoks, nekome samo logicna postavka stvari, jedino se ne slazem da je kao pojava nerazumljivo. Razlozi su manje-vise poznati, ali to i nisu bas teme koje spadaju pod sportske.

sve dok nam je Popokatepetla...

Vrh

PostPoslato: 22 Jun 2008, 19:19 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jan 2005, 01:04
The_new_Statesman je napisao:
Vader je napravio dobru analizu i manje vise to je misljenje svih nas.

onda je očigledno da ste manje više svi ljubomorni na hrvate.

Vader je napisao:
Mnogi su ovde naveli da im se ne sviđa ta fanatičnost u navijanju, moram priznati da se i meni to ne sviđa

a kakvo je to navijanje bez fanatičnosti? nek mi sad neko kaže, da je kojim slučajem igrala srbija protiv hrvatske i tako ih izbacila, da ne bi svi izašli na trg i urlali iz sveg glasa "SRBIJA, SRBIJA!!!" sa kokardama na glavama i ponosno podignuta tri prsta? mislim bar je tako bilo poslednji put kad je srbija nešto u sportu uradila, a ne verujem da se mnogo toga promenilo.

Citiraj:
Po meni najvjerovatnije se radi o ovome, oni što prije i što više žele da se distanciraju od jugoslovenstva, srbstva, balkanizma, žele što prije da se nametnu kao samo svoji, kao Hrvati, da izgrade Hrvatski identitet i da on postane kao neki brend u svijetu. To rade u politici, kulturi, sportu, u svemu, to pokušavaju kao da će propasti bez toga. A sport je jako plodan teren za to, sport im to omogućava, oni smatraju kao što je komentator rekao da će cijeli svijet da "čuje za malu a moćnu Hrvatsku" ako ostvare neki zapažen uspjeh, da će da ih priznaju kao značajnu zemlju, da će da se nametnu kroz to, da će biti face. Toga kod Srba nisam primjetio, i hvala Bogu jer mi je takvo ponašanje jako loše i digao bih glas i da Srbi to rade.

kažu: raspadom jugoslavije je najviše stradala srbija - u njoj je ostalo najviše srba. :) a šta ćeš kad smo pogan narod, samo gledamo kako ćemo jedni druge zajebati.

Citiraj:
Ne volim takvo ponašanje kod ljudi, ni kod pojedinačnih ljudi, kad se neko gura i želi svjetsku slavu, da mu svi plješću, da ga tapšu po ramenu, da mu se dive, da ga veličaju. Ne volim takvo ponašanje. Jedno je težiti ličnom usavršavanju, radi samog usavršavanja i svog ličnog zadovoljstva u tome, a drugo je težiti uspjehu prvenstveno zato da bi ti drugi pljeskali, da bi postao priznat, faca, ugledan. A mislim da toga kod Hrvata ima puno.

ne možeš porediti takvo ponašanje jednog čoveka i kolektivno ponašanje nacije. kamo sreće da mi tako volimo svoju državu poput hrvata (kamo sreće da uopšte imamo državu).

Citiraj:
Pogledajte im reklame za vrijeme EP i SP, sve je obojeno u fudbal, u svoju repku, sestra mi nekidan piše iz Makarske, kaže da je baš sve crveno-bijelo, i staro i mlado, T-mobile poslovnica sva u fazonu fudbala, iz kamiona karlovačkog piva tutnje navijačke pjesme, i da jedina stvar koja je ostala u svojoj prirodnoj boji je more. Mada da su osvojil Euro pitao bih se i za more.

evo ja sam sticajem okolnosti pre neki dan bio u austriji i tamo je sve crveno-belo. mislim austrijski crveno-belo. nema veze što su verovatno svi znali da nemaju šta tražiti na turniru i što mogu biti srećni ako osvoje bod. ali svejedno je sve vrvilo od likova ofarbanih u ratničke boje koji paradiraju po gradu i pevaju. i kako sad komentarisati takvo ponašanje? jel to znači da su kompletni idioti jer se ponašaju kao da će osvojiti prvenstvo a ne postoji ni najmanja šansa da pobede jednu jedinu utakmicu?

Citiraj:
Dakle njihovi sportski uspjesi na jednu stranu, iskreni navijački žar isto tako, ali mi se ne sviđa ono što se provlači u pozadini i što je kod njih motor za uspjehe, ta želja za svjetskim priznanjem, to fanatčno i kompleksaško kreiranje brenda Hrvatstva.

a čuj ne prave oni taj brend hrvatstva bez razloga. neko pametan je zaključio da će moći u budućnosti fino da žive od tog brenda i oni ga forsiraju. jebote likovi se furaju da su izmislili kravatu. slažem se da to sad deluje smešno, ali za 50 godina se više niko neće sećati i celi svet će znati da je kravata hrvatski proizvod. a mi smo s druge strane toliki idioti da ne vodimo računa ni o onome što imamo, pa ćemo za par godina izgubiti i to.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 92 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]