opet vidim da su mnogi vec otpisali francusku, ali ja niposto ne bi bio toliko siguran da oni nece daleko dogurati. istina je da su prve dvije utakmice odigrali jako kilavo, ali ne zaboravite da imaju (jos uvijek) najeksplozivnijeg napadaca na svijetu (naravno, ne mislim na benzemu), imaju riberija, maludu... ima mnoooogo rezerve u njihovom timu, kao sto je to bilo i na SP 2006, kada su lose odigrali prve dvije utakmice, pa onda svi pricali da ih je pregazilo vrijeme, pljuvali su po zidanu (bijase da je dobio dva zuta kartona na prve dvije utakmice, pa su izjavljivali da je za francuze to bolje)...a znamo sta je bilo poslije toga. sto se tice favorita, stvarno ne znam ko hrvatsku svrstava u favorite (osim njih samih). to sto oni o sebi pisu da su prvi favoriti (kao da su pobijedili ocajnu njemacku 7:0, a ne 2:1). svaka im cast za pobjedu protiv nijemaca i 'nacionalni naboj' sa kojim igraju, ali ne vjerujem da ce to biti dovoljno i za sta vise od 1/4 finala. osim toga, neka njihova 'velika' igra je vise posljedica toga sto nemaju ni jednog igraca u nekom vrhunskom klubu koji je ove sezone odigrao preko 60 utakmica. pobogu, balak je odigrao oko 70 utakmica sa celzijem ove sezone (i to protiv raznih liverpula, mancestera...), dok je 'carobnjak' luka modric odigrao upola manje, i to protiv takvih velicina kao sto su medjimurje, inter zapresic i ko li vec ne. da ne citiramo koliko je u mancesteru, celziju, bajernu (koji su odigrali najvise utakmica), recimo, francuskih igraca. inace, doticni modric je u najboljem slucaju prosjecan igrac (ili ce neko da me ubjedjuje da je igrac koji je prije 3 godine igrao u zrinjskom iz mostara, koji je tada nabijala i slavija iz srpskog sarajeva, sto sam licno gledao) preko noci postao najbolji evropski igrac. da ista valja, dinamo bi sa njim nesto napravio u evropi, a ne bi zavrsio takmicenje u grupama kupa uefa sa 0 pobjeda. nema fizicke predispozicije da bude ista vise od toga, u sta cemo da se uvjerimo vec sljedece sezone. ostatak ekipe je takodje evropski prosjek, a njihovi uspjesi, kao sto vec rekoh, su makar 50% posljedica nacionalisticke iskompleksiranosti (u poluvremenu njihov trener pusta, bijase, pavarotija? neeee, tompsona) koja im daje krila i cinjenice da nemaju igrace u vrhunskim klubovima, pa su, zbog toga, mnogo odmorniji od vecine ostalih reprezentacija. dakle, za mene, favoriti su holandija, francuska, portugal, spanija i, jos uvijek, njemacka.
_________________ Zec: NEEEEEEE, RISE! Ris: Ma ne remse!
Poslednji put menjao Milanko Djeric dana 15 Jun 2008, 18:29, izmenjena samo jedanput
|