Moj rezime prva dva dana...
Česi su me, blago govoreći, razočarali na uvodnom meču. Smatrao sam ih jednim od potajnih favorita prvenstva, zbog njihovgo pristupa igri i lepršavosti, kojom plijene već desetak godina unazad. Nažalost, od toga nije ostalo ništa, a vjerovatno je tome kumovala i neigranje ponajboljeg igrača, Tomaša Rosickog. Od prepoznatljive igre, kratkih pasova i kreativnih rješenja, postali su ziheraši koji vrebaju grešku protivnika, a potom čuvaju prednost. oslonac im je, umjesto napdača, postala odbrambena liniija, Grigera, Ujfaluši, Rozehnal, Jankulovski, na čelu sa vazemaljcem Čehom. Švajcarci su me sa druge strane prijatno iznenadili, jer su imali bolji i otvoreniji pristup, ali povremeno bez pravih rješenja za češki bedem. Mislim da mogu i bolje.
Protugal je opravdao očekivanja i pobijedio, ali oni će i dalje kuburiti sa problemom, kako dokusuriti protivnika i zadržati koncentraciju igrača, tokom cijele utakmice. Iako ih ne volim, mislim da su ostqavili najbolji utisak, u prva dva dana. Turci razočarali, a imaju potencijal za puno bolje nastupe.
Hrvate nisam gledao, a Nijemce i dalje smatram precijenjenom reprezentacijom, isto kao i tokom SP 2006., ali opet se nekako izdvajaju kao jedni od prvih favorita. Balak im je glavni oslonac i bez njegovih kreacija, bili bi 40 odsto slabiji, odnosno svedeni na prosjek. Odavno nisam gledao igrača sa većim radijusom kretanja, koji podjednako pomaže odbrani i vječita je prijetnja u napadu. Poljska je opet ostavila odličan utisak i sad Srbija može samo da kuka, zašto nije Benhakera angažovala za selektora, nakon SP 2006. Vidi se koliko taj čovjek ima uticaj na fizionomiju igre i kako je od nedisciplinovanih istočnjaka, napravio raspektabilnu ekipu.Ovdje očekujem zanimljive U ovoj grupi očekujem zanimljive duele.
_________________ "Your dad always said that one day Del Boy would reach the top. Then again, he always said Millwall would win the cup."
|