banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 21 Jul 2025, 22:08

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 31 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 23 Avg 2007, 21:14 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Okt 2003, 11:42
ma nek se rokaju ko im *ebe mater, to su pi*ke a ne ljudi koji na sebe dignu ruku......mishevi......

Idealan sex: brz I divalj, gde sve puca od strasti, halteri, rajsferšlusi, majice…

kaže narod ne laže valjda

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Avg 2007, 22:59 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 03 Jan 2002, 01:00
Citiraj:
ко болан овде зна ко је риносуке акутагава?!

Google je pri ruci uvijek :) , evo jedan kratak citat iz pisma za ove što bi da se drugi izbore 'pozitivnošću':

Citiraj:
... Život u kojem se sada nalazim jeste život oboljelih živaca, bistar poput leda. Takva nam dobrovoljna smrt mora pružiti mir, ako već ne sreću...

Ja ne bih smio, kada bih znao da neka osoba pati od depresije, reći toj osobi da treba samo da misli pozitivno i bude jaka. Nekako mi se čini neodgovorno, i nemarno.

Neka ta osoba prvo popije lijek, pa nek' trči za leptirima po livadi i bude pozitivna.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Avg 2007, 20:38 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Nov 2006, 13:15
ovako sam da kazem da depresiju ja sam vam izgleda neki prototip :P sto se tice alkohola rado ga uzmem posto se tesko napijem a kad sam pjan ne pravim probleme :) a sto se muzike tice mene pjesma ne oraspolozi ! Ja slusam schranz muziku i ona prestavlja sve tvrdo i tamno i tako da kroz nju izbacim svasta iz sebe :) 8)

Vrh

PostPoslato: 29 Maj 2008, 16:37 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Feb 2006, 17:32
Da li ste ikada osjećali anksioznost?
Ja uvijek u nekim crnjacima. :) Nekoliko dana već ne osjećam se dobro. Ovaj put nije depresija.
Pod velikim stresom sam. Ne znam gdje mi je glava, hiljadu stvari moram da uradim, i od same pomisli na sve to srce mi lupa, grlo mi je stegnuto, ne mogu da se smirim. I tako dva dana. Popila sam persen, ali ništa. Sad sam negdje pročitala da ima efekta tek nakon više konzumacija. :crybaby:

Morala sam malo da se izjadam..

Šta vi radite kad ste u ovom stanju?

Vrh

PostPoslato: 29 Maj 2008, 16:44 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2002, 19:36
Trcis, ali ne betonom, vec po najgoroj vukojebini. Ako nije dosta, stanes, isutas fino cjevanicama neko drvo. To bi terbalo biti dosta, ako ni to nije dosta, ukombinujes i udarce rukama.
Dok trcis urlas i rices,trci sprint iz sve snage, ebes mater svemu zivom.
Ako se poslije toga ne budes osjecala bolje, onda se zabrini.

Vrh

PostPoslato: 29 Maj 2008, 16:53 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Jun 2004, 12:32
Rakun_Slavko je napisao:
Trcis, ali ne betonom, vec po najgoroj vukojebini. Ako nije dosta, stanes, isutas fino cjevanicama neko drvo. To bi terbalo biti dosta, ako ni to nije dosta, ukombinujes i udarce rukama.
Dok trcis urlas i rices,trci sprint iz sve snage, ebes mater svemu zivom.
Ako se poslije toga ne budes osjecala bolje, onda se zabrini.

bravo slavko. trčanje i bilo kakva sportska i fizička aktivnost. Pa i koja čašica ljutog pića nije loša :o :D ( ali bez pretjerivanja). :evil3:

Vrh

PostPoslato: 29 Maj 2008, 17:45 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2005, 15:44
Frieda je napisao:
Da li ste ikada osjećali anksioznost?
Ja uvijek u nekim crnjacima. :) Nekoliko dana već ne osjećam se dobro. Ovaj put nije depresija.
Pod velikim stresom sam. Ne znam gdje mi je glava, hiljadu stvari moram da uradim, i od same pomisli na sve to srce mi lupa, grlo mi je stegnuto, ne mogu da se smirim. I tako dva dana. Popila sam persen, ali ništa. Sad sam negdje pročitala da ima efekta tek nakon više konzumacija. :crybaby:

Morala sam malo da se izjadam..

Draga moja,gotovo svi smo barem jednom u zivotu prosli sve to,laze onaj ko kaze da nije
ne bi ni valjalo da nam je zivot savrsen
meni je milion puta bilo toliko tereta na glavi da je dolazilo do faze da zavrsim na injekcijama za smirenje dok nisam sjela sama sa sobom,stavila prioritete na listu a nevazne ljude i stvari,narocito one od kojih me samo boli glava ,eliminisala iz svog zivota i okruzenja i super sam
naravno uhvati me na momente i dalje faza da ne znam kud i sta dalje,ali stanem na kocnicu i vrlo brzo se vratim u normalu
upravo ovih dana sam najboljeg druga ¨vratila iz mrtvih¨ i veoma sam sretna i ponosna
momak radi na terenu,pravi kucu,milion kredita,obaveza,nepolozenih ispita i milion drugih stvari
imao je napade panike,gusenja,odlasci u hitnu,ljekovi za smirenje,zavrsio kod psihijatrice koja mu je nakon 10 min dala th koja bi umrtvila konja i rekla da dodje za mjesec dana :roll: pio je to nekoliko dana i bio jos gori
stavila sam ga pred sebe,pricali smo satima,bacio je ljekove,stao na loptu,nekoliko dana nije radio nista,tj setao je,isao na vikend u prirodu s djevojkom,skitao,spavao...¨popricao sam sa sobom¨ i sad je vise nego dobro
zato i tebi preporucujem da malo predahnes,stanes na kocnicu,radis ono sto ti prija
idi na bazen ako te to opusta,idi negdje na selo i spavaj tri dana i lutaj besciljno,vristi ako ti se vristi,placi ako ti se place,idi van s drugaricama i plesi do besvjesti...uglavnom stavi malo obaveye sa strane,pa kad se malo ¨ohladis¨ stavi na papir listu prioriteta i polako...

Vrh

PostPoslato: 29 Maj 2008, 19:30 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 03 Jan 2002, 01:00
Citiraj:

Treating a panic attack

All persons experiencing persistent and frequent panic attacks should consult their physicians. However, many experienced sufferers treat panic attacks with some the following methods and techniques:

* Diaphragmatic Breathing or Abdominal Breathing — Breathing slowly through the nose using the diaphragm and abdomen. Do not breathe through the mouth. Focus on exhaling very slowly. This will correct or prevent an imbalance of oxygen to carbon dioxide in the blood stream. (Bourne 2005)

* Taking anti-anxiety medication — to be used under the guidance and direction of a physician.

* Staying in the Present — rather than having "what if" thoughts that are future oriented asking yourself, "what is happening now" and "how do I wish to respond to it". (Carbonell 2004)

* Acceptance and Acknowledgement- accepting and acknowledging the panic attack. (Carbonell 2004)

* Floating with the symptoms — allowing time to pass and floating with the symptoms rather than trying to make them better or fighting them. (Carbonell 2004)

* Coping Statements — repeated as part of an internal monologue
o "No one has ever died from an anxiety attack."
o "I will let my body do its thing. This will pass."
o "I can be anxious and still deal with this situation."
o "This does not feel great, but I can deal with it". (Bourne 2005)

* Talking with a supportive person — someone who has experienced true panic attacks personally; someone who is highly trained in treating panic attacks; loved ones who can offer support and comfort.

* One particularly helpful and effective form of therapy is Cognitive Behavioral Therapy (CBT). This is the most generally accepted method of treatment.

http://en.wikipedia.org/wiki/Panic_atta ... ll_2004.29

Vrh

PostPoslato: 29 Maj 2008, 21:26 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jun 2006, 18:43
I ja sam često pod stresom, nisam depresivna. Kad me nešto uznemiri takođe mi lupa srce, nepravilno dišem... Ne pijem tablete za smirenje jer mi se čini da tek one tjeraju u depresiju i neko loše stanje. Čašica nečeg ljutog je bolja alternativa :) kad je već potrebno smiriti se odmah. Evo danas sam se užasno nanervirala na faksu (iako si kažem da se neću nervirati oko nečega što nema veze sa mojim učenjem i na šta ne mogu uticati), pa sam pred veče izašla provozati rolere i malo se smirila... takve neke aktivnosti mogu pomoći. A par sati prije sam bila na rubu živaca i skoro plakala dok sam prepričavala kako su mi tamo napravili neku zbrku s rokovima...

I wish to see the lost in me

Vrh

PostPoslato: 30 Maj 2008, 07:39 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Feb 2006, 17:32
Hvala vam svima! Ni danas mi nije bolje, iako sam se sinoć isplesala na Sopotu. :)
Odlučila sam da obaveze koje se ne tiču samo mene prebacim malo i na druge ljude.

Trčanje je sjajno, a eto, kako imam običaj da trčim naveče, nisam ovih dana imala vremena za to. Odsad neću birati da li je jutro ili veče, a po danu na ovoj vrućini ne bih ipak..
Probaću i sa disanjem. Pokušavala sam u sličnim stajima da se smirim tako, ali nije imalo mnogo efekta. Probaću opet.
Jbg, ne pijem alkohol - da počnem? :)

Čudno je kako čovjek nekada zaboravi na neke svoje principe. Uvijek se trudim da opušteno pristupam svemu i da se što manje nerviram zbog ljudi i situacija. Izgleda da me je sve ovo zateklo i preduhitrilo.

Neko je preporučio da radim ono što volim - što je najgore od svega, to i radim..

Ma biće sve OK!

Vrh

PostPoslato: 30 Maj 2008, 08:38 
Nema mjesta nervozi... 8)

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 31 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2

Sva vremena su u UTC [ DST ]