banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 23 Jul 2025, 00:14

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 89 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 25 Maj 2008, 10:40 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Okt 2006, 12:58
Citiraj:
Milišić je rekao su iz škole odmah pozvali učenikovog oca, a nakon dva časa pojavio se i sam učenik i, bez imalo kajanja, kazao da je "došao da se preda" i da je "morao nešto da uradi da ne mora da ide u školu".

http://www.mtsmondo.com/news/vesti/text.php?vest=98030

Roditeljima bez puno razmisljanja puknuti kaznu od 5.000 KM i to da se plati u roku od 7 dana a lotronju posto mu se neda ici u skolu zaposliti po njegovoj strucnoj spremi (a svi znamo kakvi su to poslovi).

Vrh

PostPoslato: 25 Maj 2008, 10:41 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Dec 2007, 18:06
The_new_Statesman je napisao:
Jedno kulturno dijete sebi nece dozvoliti ovakvo sta. Sta ti znaci to urbano? To ti neko in mjerilo morala i drugih drustvenih vrijednosti?

znas kako, svi vole reci tu rijec "urbano"

Kad smo kod tuzakanja, slazem se da bi bilo neukusno da pedagogski radnik tuzi ucenika, odnosno njegove roditelje. Ali ovo je ljudi moji FIZICKI NAPAD. Sta, sledecem krelcu treba dopustiti da useta sa pistoljcinom u skolu?!? I nikom nista, jel?

upravo tako, nikom nista
ako i useta s pistoljcinom, profesor, a pogotovo razrednik, ce preispitati svoje postupke, koji su doveli do toga, da nije to dijete katkad mrko pogledao, da mu nije mozda u nekom momentu uskratio pomoc u nedostatku vremena, da nije dan ranije odbio da opravda izostanak, da mu na proslom casu znanje nije ocijenio najnizom ocjenom

Dobro rjesenje bi bilo da tuzbu podigne Skola (u ovom slucaju nemoguce jer je mali na osnovu intervencije vracen na nastavu) ili Ministarstvo obrazovanja. Pa kad jedni roditelji plate povecu novcanu kaznu, drugi ce malo bolje gledati kakvo dijete pustaju iz kuce.

skola, tj. uprava skole kojoj je uvijek cilj da probleme "ne vidi", zataskava i sl., se nece zauzeti za profesora, ocekivace gore navedeno ponasanje od njega, a sve to po instrukcijama Ministarstva
ostale kolege profesori ce malo galamiti po zbornici, gundjati sebi u bradu, tapsati ponizenog kolegu po ramenu i.....

nikom nista

Ovo je POST.

Vrh

PostPoslato: 25 Maj 2008, 10:57 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Feb 2008, 22:10
Sta, sledecem krelcu treba dopustiti da useta sa pistoljcinom u skolu?!?

Ovakvih slučajeva već ima. :angry4:

Vrh

PostPoslato: 25 Maj 2008, 11:57 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Mar 2008, 02:36
lotronja hehhe

Samo ono sto tatu moze ozbiljno da zulja PARE. Neko rece da treba lotronju :) zaposliti prema strucnoj spremi. :salute:
Ne sumnjam da ce doci vrijeme kad ce ovaj deMbil zaliti sto nema skolu, pa onda pozaliti i sto je tako popstupio sa zenom koja je htjela tim neopravdanim casovima da ga navede na to da se vrati u skolsku klupu. AL' ebt, dok se marva opameti i dok svako, pa i lotran, na njima istese svoje gace, stici se prosvjetari do psihijatrije (ne znam samo cime ce placati lijekove tamo, jer je prosjek penzije penzosa prosvjetara ispod 200 evra).
Komsinica radila kao uciteljica 40 godina i evo je sad uziva u penziji od 340 KM.

Vrh

PostPoslato: 25 Maj 2008, 12:01 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Nov 2004, 19:33
Iskreno ne znam jeli ta prof. ima djece, muza, rodbine i sl koji bi joj pomogli...
Ali da su pametni isli bi na sud za ovo....

@Skitnice u pravu si da to tako ide u skolama, ali niko njoj ne moze zabraniti da ga tuzi (njega,njegove roditelje) za fizički napad, pretrpljeni strah i sl....pa tužiti i one koji su snimali...pa već ako hoće ići do kraja, tužiti direktora škole i sl. sve se to može izvući,vjerujte mi....iako bi tu njen posao i karijera bili stavljeni pod upitnik.
Ministarstvo ovde ne bi moglo zataškati, baš zato što je ovo postala "javna" stvar....

Sve te "pametne" maloljetnike treba tužiti i poizbacivati iz škole....bez škole, osuđivan kasnije će sam sebe jesti...iako to ga možda opet može navesti na kriminal....ma treba ovo mjenjati iz korjena....

Vrh

PostPoslato: 25 Maj 2008, 12:12 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
le_papillon je napisao:
Sta, sledecem krelcu treba dopustiti da useta sa pistoljcinom u skolu?!?

Ovakvih slučajeva već ima. :angry4:

Znam da ima, bilo je i prije 15 godina ali se krilo od profesora, samo sto je sada daleko veca mogucnost da se isto potegne bez imalo straha. Cak sta vise, sa nekim ponosom...

Nego, zasto bi profesorici u slucaju tuzbe bio ugrozen posao? Pa ona moze i drugoj tuzbi tuziti poslodavca gdje sasvim sigurno dobija i ovaj je mora vratiti na posao jer je krajnji poslodavac ipak drzava, svidjelo se to nekom direktoru/ministarstvu ili ne.
A drzavnog sluzbenika ne mozes otpustiti bez debelo valjanog razloga. Cak je direktor u mnogo vecoj ''opasnosti'' da izgubi svoju poziciju u skoli.

Vrh

PostPoslato: 25 Maj 2008, 14:39 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Ima i onaj slučaj iz HR , gdje je učenik skinuo pantalone i profesoru mahao ispred lica onom stvari!

Vrh

PostPoslato: 25 Maj 2008, 20:48 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

sta vam rekoh:

Milka Kukolj: "On je mene šamarao, a ja sam mu se izvinila"
24SI - Ja sam im kopirala knjige, držala dopunske časove subotom i pomagala koliko mogu, a desilo mi se da me na času učenik išamara. Ono što sam ja doživjela, ne bih poželjela nikome. Ovako je svoju ispovijest počela Milka Kukolj, profesorica banjalučke Tehničke škole, koju je prije dvadesetak dana učenik naočigled cijelog razreda išamarao zbog neopravdanog časa.

"Oporavljam se, vratila sam se na nastavu i nadam se da će se učenik Đ.V. popraviti i izrasti u dobru osobu. Iako je to uradio meni, ja sam se njemu izvinila i rekla mu: "Možda sam ipak ja negdje pogriješila". Opet sam stala na stranu učenika", kazala je Kukoljeva.

Cijeli slučaj izbio je u javnost kad su "Nezavisne" došle u posjed i objavile snimak cijelog incidenta koji je snimljen mobilnim telefonom.

Profesorica Kukolj u početku nije željela da priča o svom strašnom iskustvu, ali je juče, ipak, zajedno sa resornim ministrom i direktorom škole, stala pred javnost.

Anton Kasipović, ministar prosvjete i kulture RS, istakao je da je nasilje pojava koja se mora zajedničkim snagama suzbijati i da na tome moraju zajedno raditi i škola i porodica. Kasipović je dodao da bi budućim zakonskim rješenjima trebalo riješiti sve učestalije nasilje u školama.

Kukoljeva je nakon toga ustala, otvorila školski dnevnik ispred sebe i počela govoriti.

"Gospodine ministre, rekli ste ko svoj posao radi kvalitetno i pošteno da mu se ne može ništa desiti. Vidite, ja radim 23 godine i savjesno izlazim pred tu djecu i pružam im znanje. Desilo se meni", započela je Kukoljeva objašnjavajući Kasipoviću da se ne stidi svoga rada, a da "onaj ko joj je to uradio vuče mnogo širu pozadinu i da je sam učenik instrument u svemu tome".

"Nije se to meni desilo slučajno. Stan tražim 23 godine i čak su dvije-tri molbe u Ministarstvu. Lijepo je pričati o lijepim stvarima okolo, ali to nije pošteno. Ja đacima nisam neprijatelj i neću to nikada biti", kazala je Kukoljeva.

Dodala je da živi kao podstanar u Banjaluci, u kojoj je odrasla, i da živi teško.

Nakon što ju je saslušao, ministar Kasipović ju je zagrlio i kazao da nije govorio o njenom konkretnom slučaju, već uopšte o nasilju u školama koje neće biti prihvatljivo.

"Želim da se nas dvoje razumijemo, kako god se nasilje dešavalo i na koje načine, neće biti prihvatljivo i učinićemo sve da ga iskorijenimo", kazao joj je Kasipović pred novinarima i dodao će joj pomoći, ali da on nije "taj koji ima ključeve stanova koje bi mogao podijeliti".

Ranko Milišić, direktor Tehničke škole, ponovio je da je slučaj sa profesoricom Kukolj i učenikom prijavljen policiji, da nisu htjeli zataškati cijeli slučaj i da su tražili od policije odgovore dokle se došlo u rješavanju ovog predmeta.

(nezavisne.com)
http://www.24sata.info/13164

Ovo je POST.

Vrh

PostPoslato: 25 Maj 2008, 21:57 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Nov 2004, 19:33
....i na kraju zena izadje pred ministra sa parolom: hoću stan.... :-? :-? :-?

Nije mi jasno....

Vrh

PostPoslato: 25 Maj 2008, 22:00 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Anakin je napisao:
....i na kraju zena izadje pred ministra sa parolom: hoću stan.... :-? :-? :-?

Nije mi jasno....

ma nije ona izasla sa takvom parolom
to su novinari isforsirali, to da je podstanar i da nema stan
zena nema iskustva sa medijima, oni je ispitali i ono sto im izgleda zanimljivo podebljali i objavili
htjeli su je predstaviti sto jadnijom, ljudi vole citati takve stvari

Ovo je POST.

Vrh

PostPoslato: 25 Maj 2008, 22:12 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Feb 2008, 02:17
Jbg, stavi se u njenu situaciju. Preko dvadeset godina radi neki posao, posao za državu, posao koji je veoma važan, a eto kako joj država vraća.

Vrh

PostPoslato: 25 Maj 2008, 22:21 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Jun 2004, 12:32
Koje poniženje, da se ona njemu nakon svega mora izvinjavati. kad ovo vidim, pomislim kako je posao prosvjetnog radnika mazohistički. Ali, ne treba ona dozvoliti da je on jedan omete, u moru druge djece koju je izvela na put u tih 20 godina.

I nema se tu šta isforsirati. Ženi treba platiti odštetu. U kešu. Samo tako će se bagra opametiti. makar njoj ne fali svjedoka i dokaza da pokrene proces... :-?

Vrh

PostPoslato: 25 Maj 2008, 23:26 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Eto kažu da možemo sve ovo ispraviti, ali je potreban period od jedno 20 godina!

Pa ljudi znate li vi koliko je to genracija! Ja mislim da ovi ljudi iz UNICEFa nisu normalni, kad ovo tvrde!

Vrh

PostPoslato: 26 Maj 2008, 10:11 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 22 Mar 2006, 18:16
žaoka je napisao:
...snimanje je posledica, a ne uzrok...a uzrok svemu pa i ovom je opste moralno posrnuce...kako vratiti neke vrednosti..ko ovo odgonetne treba mu dati nobelovu...

strah .. ultimativni pokretac coveka

Vrh

PostPoslato: 26 Maj 2008, 13:16 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 18 Jan 2006, 13:38
skitnica je napisao:
Nakon što ju je saslušao, ministar Kasipović ju je zagrlio i kazao da nije govorio o njenom konkretnom slučaju, već uopšte o nasilju u školama koje neće biti prihvatljivo.

"Želim da se nas dvoje razumijemo, kako god se nasilje dešavalo i na koje načine, neće biti prihvatljivo i učinićemo sve da ga iskorijenimo", kazao joj je Kasipović pred novinarima i dodao će joj pomoći, ali da on nije "taj koji ima ključeve stanova koje bi mogao podijeliti".

(nezavisne.com)
http://www.24sata.info/13164

Sve je ovo već viđeno, 2-3 dana dok još nekoga zanima šta se desilo mininistar je brižniji nego majka Tereza i dnevno da barem 5 intervjua gdje obećava da će sve temeljno ispitati i sankcionisati, nakon toga sve se vraća na staro. Koga je zanimalo i dok se još imalo gdje pročitati, mogao je saznati da ministar štiti krimose od profesora i direktora.

Vrh

PostPoslato: 26 Maj 2008, 21:38 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Feb 2008, 02:17
http://www.youtube.com/watch?v=X8cz1Abu5C0

Još malo klipova iz BL škola, nisam znao da se ovakve stvari događaju!

Vrh

PostPoslato: 27 Maj 2008, 00:07 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Sep 2003, 21:58
fantomacan je napisao:
žaoka je napisao:
...snimanje je posledica, a ne uzrok...a uzrok svemu pa i ovom je opste moralno posrnuce...kako vratiti neke vrednosti..ko ovo odgonetne treba mu dati nobelovu...

Nije uopšte teško odgovoriti ko to treba da uradi i kako.

Odgovori...

Vrh

PostPoslato: 27 Maj 2008, 07:32 
stormbringer je napisao:

Još malo klipova iz BL škola, nisam znao da se ovakve stvari događaju!

Hahahaahah 00:44 ... :lol: :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 27 Maj 2008, 08:27 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Jun 2004, 12:32
stormbringer je napisao:

Kako im prof. dozvoli da joj onako blizu priđu ? Nevjerovatno :oops: :cry: :-? I posle se čude kad ih išamara. A prije toga im dozvoljava da se polijepe po katedri ko čičci. Već to je ogroman prekršaj !

Vrh

PostPoslato: 27 Maj 2008, 08:36 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

XIX century je napisao:
stormbringer je napisao:

Kako im prof. dozvoli da joj onako blizu priđu ? Nevjerovatno :oops: :cry: :-? I posle se čude kad ih išamara. A prije toga im dozvoljava da se polijepe po katedri ko čičci. Već to je ogroman prekršaj !

jesi li ti sigurna da je to isti cas? i na osnovu cega

profesor da ne dozvoli da mu ucenik pridje blizu? kojim mehanizmima? zasto? da te ne bi osamario?kako bi ti to obavila?

Ovo je POST.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 89 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]