sta vam rekoh:
Milka Kukolj: "On je mene šamarao, a ja sam mu se izvinila"24SI - Ja sam im kopirala knjige, držala dopunske časove subotom i pomagala koliko mogu, a desilo mi se da me na času učenik išamara. Ono što sam ja doživjela, ne bih poželjela nikome. Ovako je svoju ispovijest počela Milka Kukolj, profesorica banjalučke Tehničke škole, koju je prije dvadesetak dana učenik naočigled cijelog razreda išamarao zbog neopravdanog časa.
"Oporavljam se, vratila sam se na nastavu i nadam se da će se učenik Đ.V. popraviti i izrasti u dobru osobu. Iako je to uradio meni, ja sam se njemu izvinila i rekla mu: "Možda sam ipak ja negdje pogriješila". Opet sam stala na stranu učenika", kazala je Kukoljeva.
Cijeli slučaj izbio je u javnost kad su "Nezavisne" došle u posjed i objavile snimak cijelog incidenta koji je snimljen mobilnim telefonom.
Profesorica Kukolj u početku nije željela da priča o svom strašnom iskustvu, ali je juče, ipak, zajedno sa resornim ministrom i direktorom škole, stala pred javnost.
Anton Kasipović, ministar prosvjete i kulture RS, istakao je da je nasilje pojava koja se mora zajedničkim snagama suzbijati i da na tome moraju zajedno raditi i škola i porodica. Kasipović je dodao da bi budućim zakonskim rješenjima trebalo riješiti sve učestalije nasilje u školama.
Kukoljeva je nakon toga ustala, otvorila školski dnevnik ispred sebe i počela govoriti.
"Gospodine ministre, rekli ste ko svoj posao radi kvalitetno i pošteno da mu se ne može ništa desiti. Vidite, ja radim 23 godine i savjesno izlazim pred tu djecu i pružam im znanje. Desilo se meni", započela je Kukoljeva objašnjavajući Kasipoviću da se ne stidi svoga rada, a da "onaj ko joj je to uradio vuče mnogo širu pozadinu i da je sam učenik instrument u svemu tome".
"Nije se to meni desilo slučajno. Stan tražim 23 godine i čak su dvije-tri molbe u Ministarstvu. Lijepo je pričati o lijepim stvarima okolo, ali to nije pošteno. Ja đacima nisam neprijatelj i neću to nikada biti", kazala je Kukoljeva.
Dodala je da živi kao podstanar u Banjaluci, u kojoj je odrasla, i da živi teško.
Nakon što ju je saslušao, ministar Kasipović ju je zagrlio i kazao da nije govorio o njenom konkretnom slučaju, već uopšte o nasilju u školama koje neće biti prihvatljivo.
"Želim da se nas dvoje razumijemo, kako god se nasilje dešavalo i na koje načine, neće biti prihvatljivo i učinićemo sve da ga iskorijenimo", kazao joj je Kasipović pred novinarima i dodao će joj pomoći, ali da on nije "taj koji ima ključeve stanova koje bi mogao podijeliti".
Ranko Milišić, direktor Tehničke škole, ponovio je da je slučaj sa profesoricom Kukolj i učenikom prijavljen policiji, da nisu htjeli zataškati cijeli slučaj i da su tražili od policije odgovore dokle se došlo u rješavanju ovog predmeta.
(nezavisne.com)
http://www.24sata.info/13164