benjamingst je napisao:
Ovaj Ajet sto si stavio iz Sure Pokajanje....
Nemoras da stavljas u zagradama Kriscane i Jevreje.... Evo ja cu ti pokusati da onbjasnim nasta se odnosi ovaj Ajet ili citava Sura iz Kur'ana.
Ova sura se odnosi kada je Muhamed a.s.w.s postao polslanik Allahaov. U to vrijeme su ljudi vjerovali u Kipove i Vise Bogova a i sam znas i da danas dan neki uzimaju vise od jednoga. Ovo se ne odnosi rat protiv njiha, nego u ratu ako vas napadnu onda se branite. To se danas radi u Iraku... A znas ko to sve radi Katolicka crkva koja salje svoje Popove dole da sire Hriscastvo... i Armija koja ubija i danas dan neduzne ljude niti daju njima za pravo da zive i miru i u bolje. Isto tako Izrael, neki dan su bacali granatu pobili ljude a i djecu, a to znas i sam da su rade iz tog razloga sto imaju mrznju prema Islamu. Zaci tu je sada Krscastvo i Judizam.... Nekazem svi su isti ne, nisu ima ljudi dobrih a ima i u Islamu onih koji su zalutali, ali manji broj na odnos Hriscana danas.
Za onoga sto kaze da vise Amera prelaze na Praoslavnu vjeru nego na Islam...
Potrudi se da nadzes iznos porasta Islama vs Praoslavlje u USA.
Ovdje u Caliofrnij gdje ja zivim, moram reci da ima veliki broj Rusa, Ukrajinaca, Moldavaca, Bjelo Rusa, Poljaka, Srba isto, Hrvata itd... Da ima veliki broj crkava praoslavnih a i katolicki iz EX SSSR I EX YUGE.
Ali sto je naj zalosnije u Praoslavlju za sada od Ruske crkve, nemaju vise ko da ide u te crkve, prodavaju vecinom Islamskim Oraganizacijama... To mozes i da provjeris Google i trazi.....
Samo u Rusij ima oko 20 Miliona Muslimana, a prelaze svaki dan na Islam.
U USA svake godine predze 20 000 do 40 000 na Islam, i na CCN ima o tome mozes da nadze Youtube.... Budista nema 2 milijarde care u svijetu...
Hrascastvo je prvi za sada oko 2.4 Miliarde
Islam je drugi broj se krece za sada 1.7 Miliarde ali se racuna vise od 2.1 Miliarde na planeti
Budizam hm nenzam tacan broj ali nema 2 miliarde... nema ih ni pola miliarde danas na planeti.
Kinezi nisu svi Budstim vecinom su drugih vjera, Islam oko 100 Miliona, Praoslavaca je naj vise dole... kako ja znam!
Pozdrav!
УСА Тудеј... је имао одличан чланак...у вези овог питања где Афро-Американац Православни свештеник...побије доказима податке мухамедових следбеника о броју преласка на ислам са податцима о броју враћања у Православље...бар код Афро-Американаца.
Што се тиче Руса, Грка и Срба у УСА(США) њихов проценат није у опдању већ напротив манастире који су они подигли данас уз њих насељавају и Американци и Американке који су се вратили Православљу..То може свако добронамеран обичним истраживањем и посетом сјата :
http://www.oca.org/А што се тиче цитата из курана..то твоје објашњење није ни близу..јер се уопште није радило о тим проблемима које си ти описао када је оно писано. Јер је мухамеданство арапска философија ратовања. Милионе жртава то показују. Јермени и Хришћани у Турској. Бербери и Копти (Хришћани у С. Африци) И Хришћани на блиском истоку којих данас има веома мало јер су углавном сви побегли у друге земље далеко од мухамеданаца.
А у Русији мухамеданци су они мали народи по кавказу..а број Руса који су примили мухамедово учење је: (минус)- 95% у поређењу са оним Русима који су се вратили Православљу(Речи Бога Живога) 95% Руса се вратило Христовом Учењу(Православљу)